nlc.hu
Aktuális

Zebrán gázolta halálra apát és kislányát, vádat emeltek ellene

Zebrán gázolta halálra apát és kislányát egy telefonozó teherautós, vádat emeltek ellene

A férfi halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt áll bíróság elé.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében gondatlanságból teherautójával halálra gázolt egy zebrán átkelő apát és gyermekét Kispesten.

A vádirat szerint a férfi torlódásban közlekedett a XIX. kerületi Szabó Ervin utcában, ahol ráhajtott egy zebrára. Az átkelő előtt a járdán, gyermeke kezét fogva várakozott az édesapa, majd amikor látták, hogy a járművek állnak, több gyalogossal együtt ők is leléptek a zebrára. A várakozó autók előtt közben a forgalom megindult. A férfi melletti, külső forgalmi sávban álló gépkocsi vezetője észlelte a zebrán átkelő gyalogosokat, és számukra elsőbbséget biztosított. Az édesapa a gyermekével elölről akarta megkerülni a zebrán álló teherautót.

Kamion a fővárosi XIX. kerületi Kossuth térnél, ahol a gépjármű halálra gázolt egy negyvenéves férfit és egy hétéves kislányt

Kamion a fővárosi XIX. kerületi Kossuth térnél, ahol a gépjármű halálra gázolt egy negyvenéves férfit és egy hétéves kislányt 2022. szeptember 21-én. (Fotó:
MTI/Mihádák Zoltán)

A vádirat szerint a sofőr tudta, hogy a tehergépkocsival a zebrán áll, ennek ellenére a gyalogosforgalmat nem kísérte figyelemmel, ehelyett többször is a kezében tartott mobiltelefonjára pillantott. Amikor felnézett és azt látta, hogy megindult előtte a forgalom, nem nézett körül, és a rámpatükörbe sem tekintett bele azért, hogy a tehergépkocsi eleje előtti területet ellenőrizze, hanem a telefonját továbbra is a kezében tartva elindult.

Az édesapa észlelte, hogy a teherautó elindult, ezért a gyermekével együtt futva próbált kitérni előle, de a vádlott akkor már 16-19 kilométer/óra sebességre felgyorsulva, a jármű elejével elgázolta őket. A sértettek a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a tehergépkocsi vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vétkes sofőr a baleset után nem ismerte el felelősségét, és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top