nlc.hu
Aktuális

Külön hálószobában élnek párjával

„Sok nézeteltéréstől kímélt meg minket” – egy nő őszintén elmesélte miért élnek külön hálószobában párjával

A szakértők véleménye is megoszlik azzal kapcsolatban, hogy vajon milyen hatással lehet a párkapcsolatunkra az, ha külön alszunk a párunktól. Egy 30 éves nő most őszintén elmesélte, hogy barátjával miért döntöttek a külön hálószoba mellett.

Egyre több olyan beszámolót hallhatunk a pároktól, amelyekben azt taglalják miért döntöttek úgy, hogy külön hálószobában élik az életüket. Egy házaspár például váltig állítja, miszerint azért annyira jó a házasságuk, mert külön szobában alszanak. A szakértők véleménye azonban nagy eltérő ebben a kérdésben. Vannak, akik szerint a házasság egyik fő alappillére a közös ágy, illetve együtt alvás, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy valóban kiegyensúlyozott azoknak a kapcsolata, akik külön ágyban alszanak. 

Nemrég pedig éppen erről számolt be egy fiatal lány, Nelly London is. Nelly a Mirror-nak elmesélte, hogy párjával már hat éve vannak együtt és úgy véli hosszú kapcsolatának titka nem más, mint az, hogy külön szobában alszanak. A 30 éves nő azt mondta, hogy mindketten külön hálószobával rendelkeznek, éppen ezért a személyes holmijaikat is elszeparálták egymástól. A pár nagyon fontosnak tartja a személyes teret, így elmondásuk alapján, ha együtt töltött időre kerül a sor, az szent és sérthetetlen. Nelly szerint történetük hallatán az emberek sokkal nagyobb jelentőséget társítanak ennek a jelenségnek, mint ami valójában.

Egy pár a hálószobában veszekszik

Egy nő őszintén mesélt arról, hogy miért élnek külön szobában párjával (Fotó: Getty Images)

„Neki az egyik szobában van az összes cucca, míg az enyém a másikban. Legtöbbször együtt alszunk, de ha valamelyikünknek nincs kedve egy ágyban aludni, sincsen baj. Ez őszintén szólva nagyon jó érzés” – mesélte. 

Nelly azt is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nincsenek közös hobbijaik, illetve barátaik éppen azért, hogy mindez ne befolyásolja a külön töltött “énidejüket”. Hangsúlyozta, miszerint ez a legnagyobb előnye annak, hogy külön hálószobában élnek. 

„Teljesen más az érdeklődési körünk. Nem járunk együtt edzőterembe, nincs egy közös hobbink sem, amit megoszthatnánk egymással. Valójában nagyon különböző életet élünk.”

Hozzátette, hogy különböző munkával, különböző barátokkal, és érdeklődési körrel rendelkeznek és nem szeretnének beleavatkozni a másik dolgaiba. Azt mondja, hogy ennek ellenére a legfontosabb dolog közös egymásban, mégpedig az, hogy nagyon szeretik egymást. Nelly hangsúlyozta, hogy természetesen egyáltalán nem tökéletes a kapcsolatuk és biztos benne, hogy még sok mindenen kell csiszolniuk, illetve változtatniuk, azonban egy dologban biztos: ez a módszer sok nézeteltéréstől kímélte meg őket. Ezt a szokást pedig a családlátogatás alkalmával is rendszeresen alkalmazzák. Abban az esetben ugyanis, ha valamelyikük meglátogatja a családját, egyáltalán nem tartozik az elvárások közé, hogy a másik is vele tartson. 

„Mindkettőnk őszinte lehet és bármikor elmondhatjuk, ha nem szeretnénk menni. Ezt a lehetőséget pedig elég gyakran alkalmazzuk is.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top