nlc.hu
Aktuális

Ítélet a kemecsei szemkinyomó rém ügyében

Döntött a bíróság: 24 évet kapott a kemecsei szemkinyomó rém

Brutálisan megvakította kisgyermekes exbarátnőjét.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt jogerősen 24 év fegyházbüntetésre ítélte a volt barátnőjét megvakító férfit a Debreceni Ítélőtábla, ezzel megváltoztatta és súlyosította a Nyíregyházi Törvényszék által első fokon kiszabott 20 éves fegyházbüntetést – számolt be az MTI. Az ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Debreceni Ítélőtáblán szerdán reggel a megcsonkított édesanya, Lakatos Gabriella ezúttal nem jelent meg személyesen. Az édesapja és a fivére azonban igen, aki a Blikknek azt nyilatkozta, hogy orvosi utasításra maradt otthon a testvére. Az erőszakos, többszörös visszaeső 36 éves bűnözőt videóhíváson keresztül kapcsolták a börtönből.

Gy. Attila, amikor rendőrkézre került 2022. február 10-én – Forrás: police.hu

Gy. Attila, amikor rendőrkézre került 2022. február 10-én – Forrás: police.hu

Mint ismert, Gy. Attila a bűncselekmény napján a békülés szándékával kereste fel exét, Gabriellát, de összeszólalkoztak. A férfi a nőt a nyakánál fogva a lakásától mintegy 30 méterre, a szántóföldre vonszolta, a földre lökte, és miközben az egyik kezével a nyakát fogta, a másikkal kitépte a szemgolyóit. A brutálisan bántalmazott asszony elvesztette az eszméletét, majd miután magához tért, sikerült felállnia és visszajutnia a ház közelébe, közben segítségért kiabált. Egy rokona talált rá.

Gabriella kórházba került, megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni. A brutális tett óta üvegszemekkel él.

A fiatal édesanya egyik legfőbb támasza a bátyja, Róbert. A férfi, amikor csak teheti, Gabriella mellett áll. A kemecsei nő egyedül nem szívesen mozdul ki otthonról, de a saját házán belül már biztonsággal közlekedik. Bátyja szerint már egyre ügyesebben ellátja magát és kislányát, a 6 éves Mirát. Nemrég arról beszélt a Borsnak Gabriella, hogy a fehér botot sosem fogja megszokni, de azzal tisztában van, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia a Braille-írás olvasását.

Gy. Attila büntetett előéletű, többszörös, erőszakos visszaesőként követte el brutális tettét, sőt egyre erőszakosabb bűncselekmények miatt kapott korábban büntetéseket. Semmiféle olyan magatartást nem tanúsított, amit enyhítő körülményként figyelembe vehetett volna a bíróság. Gátlástalanul, rendkívüli brutalitással, lelki gyötrelmet is okozott áldozatának, aki maradandó fogyatékossággal kell, hogy élje tovább az életét. Az ítélőtábla nem tekintette őszintének a megbánását sem, illetve a sértetti megbocsátás sem történt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top