Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Darált mák főzése
2020-10-19 14:161.
Létrehozva: 2020. október 19. 14:16
Sziasztok, Mákos sütit sütöttem. De a darált mákot tejben megfőztem. Tapasztalat, az edény belsejébe odaragadt, oda égett a mák, alig bírtam kavarni, mert eléggé megkeményedett. Mit csináltam rosszul ?
Minden segítséget köszönök.
DARÁLT mák tejben sütve, azt műfogsorral is meg tudják enni?
Hm....?
Igazán nincs mit, - örülök, ha ezzel valóban segítettem.
Szia, köszönöm a segítségedet.
Bejglihez, kalácshoz, flódnihoz, csigához vagy pitéhez forrázz le darált mákot annyi tejjel, amennyit felszív, majd adj hozzá cukrot, citromhéjat, valamint ízlés szerint (karácsonyi) fűszereket, mézet, mazsolát, esetleg lekvárt is. Állandó keverés közben forrald össze, végül hagyd kihűlni. Ne spórolj a töltelékkel, kend legalább 1 cm vastagon, hogy érvényesüljön az íze."
Innen
Ott lehet a hiba, amit nem így csináltál...