MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
284505 hozzászólás
 1. 2019. augusztus 18. 20:07284505.

  Magdi!Jó  útat, kellemes napokat kívánok!


 2. 2019. augusztus 18. 16:37284504.

  Sziasztok!


  Nálunk trópusi meleg van.Amikor kijöttem a kórházból ....olyan hőség csapott meg ...azt hittem nem érek haza.


  Utána meg J. telefonált, hogy hoztak nekem sült hekket.Mit ne mondjak ...igen jólesett. Nagyon ettem volna már ...de a halashoz csak nem jutottam el.


  Most tollászkodom ....nyűglődök, hogy mit csomagoljak be...úgy, hogy minél kevesebb legyen.Igazából úgy vagyok ...nem szívesen utazgatok már.


  Sacikám ....én is itthon érzem magam a legjobban.Nagy csoda, hogy az idén már " éjszakáztam " Tómalmon... ez az én nyaralásom.


  Nagyon rosszul aludtam az éjjel ...volt egy liftes rémálmom.Sokáig laktam liftes házban , a kórházban is mindig lifttel megyek ....de ma a lépcsőn mentem fel.


  Ildikém ...nagyon szépek a virágaid....és a háttérben a "szemlélődő"is.


  Ilikére én is gyakran gondolok...milyen szépek voltak az ünnepeik.


   

 3. 2019. augusztus 18. 11:07284503.

  Megnéztem egy részt..nagyon jónak ígérkezik.!!!!!

  előzmény:
  franci47 (284500)
  2019-08-18  09:27
 4. 2019. augusztus 18. 10:58284502.

  bejöttem a kertből. Ott nagyon meleg van. 


  Megreggeliztem, kicsit pihenek, aztán lereszelem a tökfélét, sutty be a fagyasztóba, majd jó lesz télen.Érett a füge most kicsit többet hoztam be, bár az ezelőtt éretteket is én ettem meg.  Szeder most nem sok lett. 


  Kis zöldbab még van azt kell majd leszedni..... valamikor, nem ma. Leszedtem a még növő uborkát, a paradicsomot, amit majd a jövő héten megint befőzök. A legutóbbit felhasználtam a töltött paprikához. Észre szem veszem benne az apró magvakat.  Most is így fogom csinálni.


  Sacikám, lehet, hogy van valami szabálya ennek a kávés  festeménynek, de nem tudom. Csak próbáltam.


  Most is küldtem neked  egy sorozat részét,  a másik helyett. Ma lezongorázom az összeset, majd ha megint hosszabb időre idejövök.  De még mindig nem döntöttem el a mai  rendet.   Nem tudom hova tehette a  gép a letöltést.  Majd egyszer megtalálod. Vagy örökké foglalja valahol a helyet. 


   


  Ma számomra ezt dobta a gép: A gyógyulni akarás a gyógyulás része.


  Seneca


  Nem rossz igaz? 


  https://www.szepnapom.hu/napijoslat/bolcsessegek.php


   


   


   


   

  előzmény:
  Rolta (284501)
  2019-08-18  10:29
 5. 2019. augusztus 18. 10:29284501.

  Szép napot Mindenkinek!


  Szeretem ezt a nem túl meleg, őszies időt.Hajnalban majdnem fáztam, azt hiszem már elég lesz csak egy ablakot nyítva tartani éjszakára.


  Ildikó nagyon érdekes a képed, valami keleti technikára gondoltam, de kávést még nem is hallottam. A tegnapi filmen átok ül.Én bele nem néztem, ezt megtette Julika.Nálam az történt, hogy miután az összes részt letöltöttem át akartam rakni mappába és sehol nem találom letöltést, csak a felíratokat, minden elképzelhető helyen kerestem, aztán jött a megváltás, hogy eldobandó.Azért idegesít, hogy mit ügyeskedhettem ha jön valami hozzáértő felkérdezem..


  Anikó, bizony jól elfáradhattál, de tudom milyen mikor azt mondjuk, hogy ezt már nem hagyom abba...Viszonylag nálam is rendbe a porta, de ugye azért  nem minden tökéletes. 


  Annuska, kösz a sütőporos tippet, reggel nem volt hangya vonulás, bár lehet, hogy csak gyüjtik az erőt az újabb rohamra..


  Julika, figyelmes képviselőitek vannak, nálunk még soha nem volt ilyesmi..pedig jól esne maga a gesztus. Nagyon szép a teraszod.Nekem is van most nyíló szép virágom, megmutatnám , de nem tudom a telefonról idevarázsolni


  Magdi , neked jó utat holnapra.Sajnos én már nem tudok sehova menni.Papát nem lehet itthon hagyni, együtt viszont nehezebb, mint itthon, gyakran eltéved idegen helyen, főleg éjszaka.Karosba is ki kellett világítani éjszaka is, pár nap után már jobb.Mivel amugy is rosszul alszom ilyenkor még rosszabb.Érdekes, hogy a bejáratott helyein a városban is tökéletesen közlekedik.    Szerencsére szeretek itthon lenni, főleg ha nagyjából rendbe a környezetem


  Ma hajnal óta fől a házi   "tik", nem tudom mire puhul meg.Nem akartam mást főzni, tegnap elkészült a töltöttpaprika, de papa nem igazán szereti.Sütök bőrös  sertést hagymákkal, zöldfűszerekkel /zsálya, kakukkfű/ és mivel nincs itthon almám ringló szilvával .Kiváncsi vagyok milyen lesz....Laza napom van


  A szilváról még annyit, hogy miután megvettem és elraktam ecetesnek a szilvát, kaptunk nagyon sok gyönyörű nagy ringlót, három fajtát.Annyira sok volt, hogy elosztottam három felé és mind a két szomszédosom kapott egy-egy adagot


  Ilikére én sokszor és szeretettel gondolok.A családi összetartás egyik mintaképe volt, gondolom ezt most Árpád viszi tovább.


   


   


   


   

 6. 2019. augusztus 18. 09:27284500.

  Jó reggelt. 


  Nekem is eszembe jutott Ilike. 


  Szép családi névnapokat tartott,  sok-sokféle étellel, hogy mindenki megtalálja  azt amit szeret. 


   


  Még tartozásba vagyok az Ilona köszöntésekkel. 


  Én most azt csinálom, amihez kedvem van. Tegnap főztem, ma nem kell. Nagyon jól sikerült a süti is /sportszelet/, a finom csokoládé meghozta a várt eredményt. Nem érdemes rátenni mást, mint finom csokit.  Már tegnap is ettünk belőle Bencével, akkor még folyt rajta a csoki. 


  Most éppen cukkinit hámoztam, elteszem mint reszelt tököt, utána kimegyek és leszedem a fekete szedret. ésssssssssss utánam a vízözön, ami jön. Diót is kellene törnöm. 


  Ez egy ilyen vasárnap lesz. 


  Ja és tervbe van egy temetőmenet is. 


  Legyen szép nyugalmas napotok. 


  a filmet elküldtem Sacinak is.  Azt tudom, hogy Magdi is érdeklődött utána, de biztos letöltötte, ő profivá vált ebben a témában.


  Puszi. 


  Mai gondolat:


  Csak egyetlenegyszer futhatsz neki az előtted álló napnak. Huszonnégy órával gazdálkodhatsz, nem többel és nem kevesebbel. Szinte észre sem veszed, már el is repült és örökre elveszítetted. Igyekszel majd, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle? Biztatod-e majd magad, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsd, amire képes vagy? Mi mindennel töltöd meg a mai napot, mielőtt kicsúszik a kezeid közül és alámerül a múlt hullámaiba? Ha holnap megkérdik, mit csináltál ma, tényleg beéred egy lemondó "semmivel"?


   


  Ryan Holiday

  előzmény:
  BiriBiri (284498)
  2019-08-18  08:53
 7. 2019. augusztus 18. 09:08284499.

  Ildi!


  Köszönöm az új filmet. Megnéztem, tökéletesen működik. Úgy tűnik jó lesz.


  Ma úgy gondoltam vissza alszom, de nem tettem jól. Olyan hülyeségeket álmodtam, olyan fáradt lettem tőle mint ha nem is aludtam volna. Tehát nem kell erőltetni, ha fél 5 kor ébredek akkor ez így van elrendelve nekem.


  Én bizony nem dolgoztam semmit tegnap és ma sem fogok. Elvégre vasárnap van, ünnepre hangolódom. Nem mint ha akkora ünnep lenne nekem, inkább csak nosztalgiázni szoktam a régmúlt ünnepeken, amikor kirakodó vásár volt, és akkor mindent lehetett kapni, demonstrálva , a szocializmusban minden van.


  Most a képviselők ingyen ebéddel kedveskednek nekünk,  persze nem saját zsebből, a képviselői alapból, ők meg a választásra hangolnak.


  Legyen nektek is nyugodt, békés napjaitok.

 8. 2019. augusztus 18. 08:53284498.

  Szervusztok!


  Szeretettel gondolok Iluskánkra névnapján.  Nagyon sokszor eszembe jut, megannyi szép emlék fűz hozzá. Ma  is biztosan kimennek hozzá a szerettei. Hiányzik.

 9. 2019. augusztus 17. 19:48284497.

  Nagyon érdekes ez a kép . Különleges.Meg akartam kérdezni a technikáját ....de mire haza értem kiderült.Ki gondolta volna?Jó volt olvasni amit írtatok.


  Anikó ...ez nagy teljesítmény volt ....de most már pihenj.


  Voltam a temetőben ...olyan meleg volt ...szinte izzott a sok kő.Alig vártam kiérjek.Bementem Gyöngyihez a képtárba ...ott jó hűvös volt.Nem volt kedvem a városban császkálni.Beszélgettünk / szerencsére senki sem jött / aztán indultam haza.

  előzmény:
  franci47 (284486)
  2019-08-17  12:17
 10. 2019. augusztus 17. 18:58284496.

  Az Mrs     cop első 5 részét dobjátok ki, mert nem passzol. 


  A küldött rész a jó.   Valami mással össze lett keverve.  


  Bocsi, de én sem tudtam. 

 11. 2019. augusztus 17. 18:15284495.

  Lehet, hogy ez a titka a kávés festészetnek?Termékeny napod volt.


  A kert csak annyira volt gazos, hogy a zöld hulladékos kuka tele lett, még meg is kellett dögönyözni, hogy beleférjen.


  Sajnos nincs sütim, szívesen megkínálnálak. Csokid sincs?

  előzmény:
  franci47 (284494)
  2019-08-17  17:38
 12. 2019. augusztus 17. 17:38284494.

  Igen kávéval csináltam. Már annyira  kíváncsi voltam rá, milyen lehet ezzel festeni. 


  A kifejezés módja nagyon primitiv,  vagy  inkább nehéz, és én még nem tudom hogyan...... kell.


  Délután virágfestés volt, kettőt csináltam.  Amelyiket egyszerűnek gondoltam az nehéz volt, a másik meg csak úgy adta magát. 


  Közben a kávéson is  dolgoztam, és az ecsetet a saját kávémba tettem. Most csak egy negyed kávét ittam délután. 


  Semmit sem néztem még, most ettem, hogy mi lesz a köv. nem tudom. 


  Nagyon jó idő volt.


  Sajnálom, hogy ennyire leamortizáltad magad, tudod, hogy nem szabad, nem volt olyan rossz az a kert.  Nálam bizony van fű, mert mindent nem tudok megcsinálni. Most már megbékéltem vele, néha szúrja a szememet, de megpróbálom behunyom. Ha lesz időm majd megcsinálom.  /na nem mindig sikerül az a szemhunyás/.


  Valami sütit ennék. 


   

  előzmény:
  ancsa46 (284492)
  2019-08-17  15:01
 13. 2019. augusztus 17. 16:46284493.

  Annuska!


  Kinyitottam a szekrény ajtót, semmi nem esett ki belőle, így álltam a tervtől.

  előzmény:
  M12345678 (284491)
  2019-08-17  14:34
 14. 2019. augusztus 17. 15:01284492.

  Szervusztok.


  Ma egy kicsit besokalltam, de reggel  még úgy éreztem menni fog. Korán feltettem a húsos csontot levesnek, második van, maradék. Lehuzatoltam az ágyneműt, beindítottam a mosást, azután kimentem a kertbe, a kapa volt a szerszámom, először csak a fele kertet terveztem be, aztán még egy kicsit, még egy kicsit, ezt már nem érdemes itt hagyni, így nehezen, de a végére értem. Az izzadtság csípte a szemem, de a derekam méltatlankodott legjobban. Fürdés, és a leves elrendezése után azonnal végigfeküdtem, most már kiegyenesedett valamennyire a derekam. Annyit hajlongtam, hogy a savam a torkomban van.


  Ildi köszönöm a filmet, minden rendben vele, most még a tűzoltót nézem, megvolt nálam, csak még nem láttam. Azt sem tudom mim van. Jó az a kép, én kávéra gondolok.


  Magdi ez a létszám már egy lakodalomnak is elmenne, biztosan jó lesz, érezd jól Magad. Én sem nagyon szeretek tartósan  elmenni itthonról, pedig Peti hívogat egy hétvégére.


  Julika jó pihenést, néha ilyen is kell.

 15. 2019. augusztus 17. 14:34284491.

  Szervusztok


   Itt olyan kissé felhős, nyomot meleg idő van.


  Én is tul vagyok a fözésen csak levest kellett fözni. elővettem egy kacsa aprólékot, sok zöldséggel csináltam. Fincsi lett.


  Sacika a hangyák ellen vagy sütőport, vagy kis tálba mézet szoktam az utjukba tenni.


  Annikó, Ildike, jó kis erőproba lehetett a hegymenet.


  Magdika jó utat és kellemes családi együttlétet kivánok. Jobbulást , gyorsan gyogyuljon az ütés helye.


  Borsika, érezd jól magad.


  Julika sikerült a szekrény pakolás?


  Ildike, frappáns a mai gondolat. Érdekes ez a tájkép.


  Mindenkinek szép és kellemes ünnepet kivánok.


   

  előzmény:
  franci47 (284488)
  2019-08-17  13:58
 16. 2019. augusztus 17. 14:02284490.

  Hogy én erre nem jöttem rá????Már máskor tudni fogom. Ide írtam először a bajomat de aztán gonoltam onnan biztosan hamarabb megtudod.

  előzmény:
  franci47 (284488)
  2019-08-17  13:58
 17. 2019. augusztus 17. 14:00284489.

  Minden rendben van, megokosodtam!!!!Film rendben letöltve.

  előzmény:
  BiriBiri (284487)
  2019-08-17  13:46
 18. 2019. augusztus 17. 13:58284488.

  Ázsia Ékkövei, ahonnan a feliratokat szoktuk letölteni. 


  Na már tisztáztuk a diófa alatt. Minden ott lesz. 


  Én még nem láttam, de jó a  híre, ha nézed írj róla. 


   

  előzmény:
  BiriBiri (284487)
  2019-08-17  13:46
 19. 2019. augusztus 17. 13:46284487.

  Mi az az ÁE ??? olyan butuska vagyok. Az első 5 feliratot nem tudom letölteni

  előzmény:
  franci47 (284486)
  2019-08-17  12:17
 20. 2019. augusztus 17. 12:17284486.

  Lányok, Magdi, Anikó  Saci,Julika, felteszem majd az első öt részt,mert azt én is úgy kaptam.


  A fordítója, csak addig csinálta meg, a többit más csináltam sok-sok kérésre.


  Ugyanonnan kell majd tölteni és megával mint az 5o részest. Ne tévedjetek el, mert a többi link nem él.


  A felirat majd az ÁÉ-n lesz. 


  Magdikám, ekkora társaságban lenni nem semmi, és mindenki személyes ismerős.


  Nekem is lesz egy nyomdász talim, már mindenkit nem ismerek, készülök, de még semmi sem biztos, hogy oda is érek. 


   


  Festettem egyet, első, és a technikát meg kell tanulni. Csak úgy magam, feje után menve..... 


   

 21. 2019. augusztus 17. 11:52284485.

  Szervusztok!


  Már jelzem, hogy kérem a filmet. megnéztem a tűzoltóst, nagyon jó , izgalmas.


  Remek idő van én még is bent vagyok. Egyedül nincs kedvem kint üldögélni. Nincsen asztalom, újat kell venni, széken csak úgy nem jó, a hintán is elfárad egy idő után a fenekem..ilyen kifogásaim vannak, hogy bent maradjak. Én maradékot eszem még holnap is, megéri sokat főzni amit szeretek, nem kell ma meg holnap azzal foglalkozni. De akkor mivel foglalkozzak? Munkával nem, azt már tudom. Marad a varrogatás, tv nézés, filmezés. Most nincs is mit nézzek, az 50 részest is megnéztem amíg volt felirat. Ha fél 5 kor felébredek ezzel szoktam szórakozni. 


  Én is nehezen mozdulok ki, hívnak Grazba, Miskolcra, nem megyek. Én már itthon érzem jól magam. Láttam milyen finomságokat visz Borsika, Pötyi azzal várja Vesztit. Legyen gondtalan, kellemes az ünnep mindenkinek.

 22. 2019. augusztus 17. 11:14284484.

  Sziasztok!


  Nem tudom más is így van e....de én teljesen belegabalyodtam....az ünnepbe.Ma például fogalmam sem volt milyen nap van. Ideje,hogy rendet rakjak a fejemben.Utazni majd hétfőn fogok ...de szerdán már jövök haza.Aug. 20-án Ófaluban az unokatesóm / aki Németországban él /családi találkozót tart.Leszünk vagy 60-an. Mi az anyai ágról vagyunk ...de  kevesen.J-ék majd kedden jönnek Bp-ről....ők este mennek vissza ....én ott alszom.Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem mostanában egyre nehezebb a kimozdulás.Hívtak Ófaluba, hogy jöjjek pár nappal előbb ...de elhalasztottam ....majd októberben.


  Nem is írtam milyen lenkeség ért.A buszról leszállás közben megcsapott az ajtó....tenyérnyi lila folt van a bal karomon ....nagyon ronda.Szerencsére a rövid új...éppen eltakarja.


  A töltött paprikából küldhetnétek egy adagot. Káposztás tészta lesz nálam ma az ebéd.Pedig a héten paradicsomos káposzta is volt.


  Ildikém ...a film linkjét ha küldöd ...köszönöm....majd letöltöm.


  Délután temetőbe menést tervezek, visszafelé elsétálok a  Várkerületen/ ha addig meg nem gondolom magam/. Sok program lesz ....de ami igazán érdekelne a Ghymes együttes ....nagyon későn lesz...holnap.


  Legyen szép a napotok!

 23. 2019. augusztus 17. 08:07284483.

  Szép napot Mindenkinek!


  Tegnap későn értem a dolgaim végére és már nem jöttem...A nagy bevásárlás után, ami nagyon jól sikerült, megértem mindent a helyére pakolni, húsokat elrendezni.Délután végre összefőztem a fagyasztóban lapuló epremet fehérhúsú őszibarackkal, nagyon finom lett, a barack szinte teljesen szétfőtt és körülveszi az eperdarabokat.


  Nagyon divatba jött a töltöttpaprika, látom többen is főztetek, én is azt főzök holnapra.Levesnek van egy nagy csomagom tyúkkal, pulykanyakkal, marhával, ez több napra fog készülni és előkészítem a rántott húsnak valót, Lili már jelezte , hogy szeretné ha azzal várnám őket. Biztos örülnek majd a két hét kempingezés után.


  Ildikém a filmet én is szeretném, láttam a legutóbbi csak nekem jött, biztos későn jelentkeztem.Még a tolvajost nézem, lassan haladok, az újabbakat meg gyűjtögetem, helyem van bőven.


  A Bözsi már dolgozik, jó időnek néz ki, biztos leszárad hamar a ruha

 24. 2019. augusztus 17. 07:43284482.

  Sziasztok.  Jó reggelt. 


  Remélem jól aludtatok. Szép idő igérkezik, lehet, hogy jó meleggel jön?


  Az éjszaka elég hűvös volt, esett pár csepp eső is késő este. 


  Mai napon nem tudom hogy alakul.  Azt hiszem főzök egyet. Töltött paprikára gondoltam. Utána talán egy palacsinta. 


  Később valami kis festegetés,  tanuló időszakban vagyok.  Mostani 24-i  tanfolyam kimarad, nem tetszik igazán a felkínált kép. Ezért nem fogok fizetni. 


  Julika, valami hasonlóval csinálják a sarkam, de igazán nem tudom, mert ugye nem látom. Mindig azt hittem hozzáér a lábamhoz, de látom, hogy nem. Marhanagy ereje van. 


  Talán később jövök, most már felöltözködöm, mert több mint egy órája itt ülök a gépnél. Kis tornámat elvégeztem. 


  Ja és töltök egy sorozatot.  Aki gondolja, annak elküldöm a linket.  Teljesen kész van, csak le kell tölteni. Ilyet már csináltatok. /Mrs Cop./


   


  Mai gondolat:


  "Sose kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be."


  "Nem az a fontos, milyen gyorsan futsz, sőt az sem, hogy milyen kecsesen. A lényeg a kitartás, hogy talpon maradj, és bármilyen lassan is, de haladj előre."
   
  Dean R. Koontz

   

1 2 3 4 5

Címlap

top