MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
285000 hozzászólás
 1. 2019. október 13. 16:54285000.

  Szep, oszi napot mindenkinek. Kivannek nyarit is, de az mar a multe. Erosen sargulnak, szinesednek a falevelek, a viragok elszaradnak...Nem kedvencem ez az idoszak, az elmulasra emlekeztet. Azt mondjak -es biztos van benne valami-, hogy minden evszaknak meg van a szepsege, csak meg kell talalni. En ilyenkor mint a medve, hibernalnek, es majd ugy aprilis elejen felebrednek...Nnnnna, jol kipanaszkodtam magam, de mint tudjuk az elet nem kivansag musor,.


  Remelem mindnyajan jol vagytok, az itt-ott fajtol eltekintve...amit en is erzek. De lassan megtanulunk elni ezzel is. A lenyeg ELNI...es megtalalni a szepet. Ildi igyekszik, a festes biztos sok oromet okoz, a latvanya hatarozottan...Igen, mint sejtitek is, olvaslak benneteket, de szerencsere nem sok kozlendom akad...igy inkabb csak szemlelodom. Igyekszem jelet adni a jelenletemnek...Addig is udvozlok minden menedekhaz lakot,. 

 2. 2019. október 13. 16:28284999.

  Szervusztok! 


  Délelőtt mi is megtettük a kis sétánkat az iskolába és utána egy nagyobbat az egészségünkért.


  Kettőre jött a fiú dolgozni.Én meg tengek, lengek nehogy útban legyek.


  Gyerekkori mondókás  emlékem nekem is van.Talán ötéves lehettem, régóta ugyanaz a postás járt.Mindíg beszélgetett nagymamŕmmal vagy anyukámmal pár szót. Gondoltam kedveskedek neki.Adj egy pacsit, csokóld meg a csacsit.Szeríntem ez nem volt csúnya, megis nagy letolást kaptam.

 3. 2019. október 13. 16:08284998.

  Szervusztok.


   Hosszú nekem ez a nap, már hajnalok hajnalától ébren vagyok, sok fájdalom gyötört már estétől fogva, nem akarok mindjárt a gyógyszerhez nyúlni, aztán a vége mégis az lett.


  Elkészült a kifli, megjöttek érte a kosztosok, mindjárt le is meózták, átment a szűrőn.


  Julika, én is örülök a viszonylag gyakori találkozásnak, Peti általában havonta hazalátogat, sajnos néha csak pár perc jut nekem, de most kellett a segítség, így egy kicsit volt időnk egymásra. Beatrix nagyon elfoglalt, utolsó év az egyetemen, na meg az Ő munkabeosztásuk........, de talán jövő hónapban hazajönnek egy hétvégére.


  Marika ez nem kis munka, igazán jól kifogtátok az időt, ha már mindenképp meg kell lennie.


  A mondókákkal jól kinyílt az emlékkönyv, bizony fújtuk kórusban valamennyit.


  Letudva a mai kötelesség, utána egy kis sétára is futotta az erőnkből, megnéztük a felújított kastélyt, szép lett, a belsejét nem láttuk.

 4. 2019. október 13. 13:16284997.

  Mindegyik mondókát ismertem, országos hírű alkotások voltak. De hogyan terjedt?  Akkor még nem  volt elterjedt telefon, kis koromban nem is tudtam mi az..nem volt net...de szájról szájra, mint a népmese..hiszen ez is népi költészet 


  Mivel egy "ívásúak" vagyunk elég egy kis emléket bedobni és a már örvénylik is felfelé mindenkiben.... 

 5. 2019. október 13. 11:52284996.

  A mai napig nem értem, hogy Koreában ez ,hogy van....simán befekszenek az ágyba az utcai ruhájukban.Megmosolyogtató ...mikor végre, ugye hosszú idő aztán sex is van ....akkor is felöltözve másznak ki a takaró alól ...néhány kivételtől eltekintve.


  Az ágyneműjük nagyon szép.

  előzmény:
  harangvirag08 (284995)
  2019-10-13  11:34
 6. 2019. október 13. 11:34284995.

  Fázós vagyok ....ez a hajó már elment ..

  előzmény:
  BiriBiri (284992)
  2019-10-13  10:23
 7. 2019. október 13. 11:20284994.

  Jó napot Lányok.


   


  Julika, először is neked válaszolok. Elolvastam a pizsama nélküli alvást.


  Én anno így szoktam aludni. Jól betakarózva, és nagyon kényelmes volt. Akkor még jól aludtam ettől-vagy attól, ki tudja már.


  4 emeleten laktunk, egyszer csak egy éjszaka földrengés volt, lengett a csillár és az ágy is megmozdult. 


  Akkor elhatároztam, nem fogok többet így aludni, mert ha futni kell lefele, akkor bizony ki ér rá ruhát szedni magára. 


  Egy időben  még sapkám is volt éjszaka, zokniról nem is beszélve, az még néha most is van. Nagyon fejfájós voltam, így mindenféle praktikát kitaláltam, hogy múljon már el. 


   


  A verset mi is szoktuk mondogatni, kórusban is. 


  Bár volt egy másik, ami kiszámoló volt, hogy ki lesz a fogó:


  Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed gyere nézd meg, inc pinc lakatos neked jár egy gatyafos. 


  Na ezt az én anyukám meghallotta, és keményen megbüntetett érte, azt hiszem ketten mondtuk Margittal. 


  Ilyet mondani egy lánynak, azt hiszem a legelső két szó ütötte ki a felháborodást. 


   


  Na... megyek, keresnem kell egy festőkést, amit nem találok, felfordítom érte a szobát, aztán készülök a szavazó helyiségbe. 


   


   

  előzmény:
  BiriBiri (284992)
  2019-10-13  10:23
 8. 2019. október 13. 10:42284993.

  Julika beírása egy régi történetet hozott elő bennem...aki olvassa, olvassa aki nem ...


  J.a házunkhoz egy buszmegállónyira járt óvodába.Természetesen hoztam / vittem.Az apja ritkán ....mert a munkabeosztása eléggé


  kiszámíthatatlan volt.Az óvoda/iskola egy épületben volt.Mikor iskolás lett egyedül járt a busszal. Ha most belegondolok égnek áll a hajam ....de a gyerekek mind így jártak.Nagyon hamar megtanultak önállóan közlekedni. Volt egy barátja a Szabó Attila egy házban laktunk, egy óvodába, majd iskolába is együtt jártak.Nagyon jóba voltak ...mi szülök is. Igaz egyszer úgy összeverekedtek azon, hogy a tepsi az tepszi e. Még a hajukat is tépték egy pillanat alatt.Mindkét család  az ország más pontján nőtt fel...hoztuk  a szavainkat.Egyszer elmentünk vásárolni ..két nő, két gyerek.Hazafelé busszal kellett jönni. A pécsi buszokon mindig tolongás volt.Szállunk fel ...a két kölyök valahogy előre tudott furakodni ...kicsik voltak.Nagyon nem izgattuk magunkat ....mert tudtuk ...ők tudják hol kell leszállni. Egyszer csak kórusban felhangzik: "Petőfi Sándor gatyában táncol, felesége bugyiba úgy mennek a moziba."Volt aki röhögött, volt aki azt mondta : micsoda neveletlen kölykök...mi meg lapítottunk mint az a bizonyos a gazban.Aztán az élet elsodorta a barátokat, de a mind a kettőből tisztességes ember lett. Kicsit jó volt emlékezni...ez is a családi legendárium része.


  Ugyancsak azon az emeleten laktak Kispálék. Bandika lett a KIspál és a Borzban a Kispál.J-ra sokszor vigyáztak a szülei.Mi aztán J. 8 éves korában Kaposvárra költöztünk.Érdekes találkozás volt  egyik évben a Volt fesztiválon...már felnőttként.


  Kaposváron nagyon sok cigány élt /él. Rendesen dolgoztak, volt "kőházuk" ők így hívták az épített házat.Minden üzemben e legszennyezőbb munkát, segédmunkát ők végezték. Taníttatták a gyerekeiket.Nem hangoskodtak az utcán.Nekem sok cigány ismerősöm volt amíg ott éltünk.Szerintem szerettek is. Sokat beszélgettünk ..egyenrangú emberként kezeltük őket, nem lenézve.Aztán jött a rendszerváltás...megszűntek az ipari üzemek.Sokan már nem is élnek.Én elfogult vagyok a kaposváriakkal kapcsolatban.

  előzmény:
  BiriBiri (284991)
  2019-10-13  09:41
 9. 2019. október 13. 10:23284992.

  https://wellandfit.hu/wellness/2019-10/6-meglepo-teny-a-m eztelen-alvasrol/


  Lányok! Le a pizsamával..Magdi! Le a zoknival..milyen jó lesz nekünk


 10. 2019. október 13. 09:41284991.

  Szervusztok!


  Borsika! Egy sorral lejjebb megtalálod mit ettem. 


  Gyönyörű idő van...már voltam szavazni. Emlékszem gyerek koromban anyukám ilyen szavazó bizottsági tag, megfigyelő vagy mi volt, minden pedagógusnak kötelező volt. Akkor hatalmas plakátok hirdették "SZAVAZZ A NÉPFRONTRA". Másra nem emlékszem csak arra hogy kint ugráltam a cigány gyerekekkel az árok parton mert ott vártam mikor lesz vége. Mi olyan kerületben laktunk ahol "Szajna part" volt, ott folyt a csatorna sok cigány lakott ott, ott volt a telep, és soha semmi gond nem volt velük, jártak iskolába, hogy dolgoztak-e azt nem tudom. Akkor engem ilyesmi nem érdekelt, csak önfeledtem kántáltam, árok macska gyere ki..Petőfi Sándor gatyában táncol..hogy miért ezt mondtuk nem tudom ...és a híradó alatt a Rákóczi indulót úgy mondtuk, hogy vak Pali vak Pali mindent lát szemüvegen át, látja a Dunát...ekkora marhaságok jutottak az eszembe

  előzmény:
  BORS (284987)
  2019-10-12  18:12
 11. 2019. október 13. 08:53284990.

  Így jártam.Hamarabb terveztem mit fogok csinálni , mint alaposan kinéztem volna.Nyálkás, csúszós, sötét ködös idő van. A temetőbe menés ...kizárt.Majd később ha kitisztul elmegyek szavazni.Gyöngyivel délutánra kertbemenést terveztünk...régen jártam arra...szerintem az is elmarad.

  előzmény:
  harangvirag08 (284989)
  2019-10-13  06:52
 12. 2019. október 13. 06:52284989.

  Jó reggelt Mindenkinek!


  Ma én is korai ébredő vagyok ...igaz Julika még nálamnál korábban fent volt.


  Nem tudom miért, de az este már nem jöttem be a Menedékbe.....pedig mindig szoktam...mennyit írtatok még.


  Éppen kérdezni akartam Julikától milyen volt az étterem....erre itt a válasz.


  Anikó ...szép napod volt ....sajnos ezek a találkozások nálunk egyre ritkábbak.


  Marika ...jó nagy munkába fogtatok...reméljük a jó idő kitart míg végeznek.


  Már sül a csirkém...mindig attól parázok, hogy nem készülök el a dolgokkal.


  Nyolc felé elmegyek a temetőbe, majd hazafelé leadom a voksomat.


  Ildikém ...nagyon tetszik a kép.Igaza van Borsikának....most , hogy többedszerre megnéztem Érdemes volt elmenned az "oskolába".


  Pötyi ...örülök, hogy jó napod volt.Képzelem milyen nagy vígság lesz Leona buliján.Gondolom nem csak angol gyerekek lesznek, vegyes összetételű a csapat?


  Sacinak nyugalmasabb napokat kívánok.


  Erika már lassan készülődik haza....majd mesélsz ...ugye?


   


   


  Kicsit szétszórt vagyok ....rosszul alszom mostanában ....de majd "kirúgom" magam.


   

 13. 2019. október 12. 18:33284988.

  Sziasztok!


  Itt is gyönyörű idő volt, délelőtt csatangolni voltunk, délután meg átjöttek a lányom és a Zsuzsi, áthozták a két kutyát is. Most meg a tv t nézem, de már nagyon utálom ezt a szavazási box harcot.


  Tegnap csináltam szilvás gombócot, nagyon finom volt...szerintem nem a holdtól, hanem a prézlis gombóctol voltak rémálmaim😃


  Az előbb beszéltem Alexával, ott hideg van és esik az eső..


  Leona nagyban takarította a szobáját, mert holnap bulit rendez, jön több osztálytársa...semmilyen alkalomból, csak úgy játszani. Alexa meg nem örül annyira, nemhogy pihenne .kenheti a vajas szendvicseket

 14. 2019. október 12. 18:12284987.

  Szuper, szuper,  ..feldobtatok, ..köszi.Anikó te holnap baconos kiflit sütsz?  Váúú..nagyon jól hangzik!  Jó lett a lencsefözi? Imádom, savanykásan. Hát, jól kidolgoztad magad!! 


  Én megembereltem magam és összeállítottam a mézes puszedli tésztáját. Igazándiból én ezt még nem is sütöttem, mert Pati mindig megsüti. Ez csak egy próba. Kicsit lágy lett a nyerstészta, de úgy is alá kell majd lisztezni, gondolom.Most pihen, holnap reggel befejezem. 


  Magdika én is majd eldőltem amikor rájöttem, hogy az  a  sok gusztusos töltelék, a te műved! Jól néz ki, biztos finom. Na de nagyot nyeltem. A bakancsot eszembe juttattad, hurrá, őszinte legyek:  szegényről el is feledkeztem. Tényleg te is akkoriban vettél. Ma kiszedem, a nyáriakat meg a helyére rakom. 


  Ildike, megint megleptél minket egy izgalmas szépséggel. Olyan Monet-os. Biztos nagyon nehéz lehet ilyen az új technikával dolgoznod. 


  Julika minden biztató szó jól jön, sajnálom, hogy te is hasonló gondokkal küzdesz. Bizony jól esik, ha a családtagok, barátok segítenek. A múltkor tojást vettem a piacon egy ismerős tojásos asszonytól. Máskor is szóltunk már egymáshoz, de csak most vettem észre, hogy a kezét tölcsérként a füléhez teszi. 


  Láttam éppen elköltöd a finom kávét   az étteremben, de nem soroltad fel miket választottál szabadon. Vagy csak elbambultam?? 


    


   

  előzmény:
  harangvirag08 (284984)
  2019-10-12  17:30
 15. 2019. október 12. 17:57284986.

  Ancsa! Neked olyan szerencséd van az unokákkal..sokszor, rendszeresen látogatnak. Mióta iskolások az enyémek és állandóan úton vannak, sakkoznak, csak ünnepnapokon, nagy ünnepen, találkozom velük. Mehetnék ha mehetnék de nem szívesem utazom már. Olyan dolgok is nehezítik az utazásomat, hogy állandóan attól félek a wc dolog nem lesz olyan amilyen otthon . ha iskola van reggel akkora a nyüzsgés a fürdőben wc-n hogy nem férek oda..még nem volt gond, de a félsz ott van bennem. meg a halásom is illetve a nem hallásom is zavar. Így megvárom hogy amikor tud valaki jön. Talán 23. Kriszti jön...Mindenszentekre nem tud mert akkor Sanyinak kell a kocsi, mennek Kecskemétre sakkozni. 


  A vendéglő egyszerű de nagyon tiszta. Az ételek igazi cigány ételek, a tyúkhús leves isteni volt. Ettem egy tölteléket, egy töltött rántott szeletet, fokhagymás sült csirke combot, ez a levesben főhetett, szerencsére meg tudtam rágni, jóízű volt, nagyon jó volt a tepsis krumpli. Én márt nem ettem..Marikáék ettek csülkös pacalt, milánóit.. ja és volt élő zene egy szintetizátor..és énekelt egy cigány pasi..kellemes volt, halkan, lehetett beszélgetni....Marika hívott meg minket, aztán kimentünk a piacra mert ott van olyan süti amit ehetnek..de mire mentünk már csak egy kókusz tekercs és két gesztenye rolád volt..azok a mentes sütik elfogytak.  Marika nem evett mert ő cukros így nem csábult el. Olyan kellemes nap volt mit ha kiránduláson lettem volna. 

  előzmény:
  ancsa46 (284985)
  2019-10-12  17:34
 16. 2019. október 12. 17:34284985.

  Rég volt ilyen unokás délutánom, nagyon élveztem, közben elrendeztük a dogokat, mentünk vásárolni, a temetőlátogatás is megtörtént. Holnap megsütöm a baconos kiflit, megérdemli a segítségem.


  Julika csinosak vagytok, kellemes társaságod volt a kávézáshoz.


  Magdi, tényleg mintha karácsony lenne, nagyon guszta, óriási mennyiség, minden elismerésem.


  Ildi érdekes a festmény, érdekel a befejezett is.

 17. 2019. október 12. 17:30284984.

  Sziasztok!


  Most olvastam végig ...és gondolatban szóltam hozzátok.Nem figyeltem a Holdat ....de nagyon rosszul aludtam.


  Délben voltam a Mamánál. Sikerült egy kis ételt bele erőltetnem.Szinte alig vesz magához táplálékot.A patikában vett Nutricin /?/ tartja benne a lelket.Gyalog mentem/ jöttem.Rájöttem,hogy hamarabb ott vagyok mint a busszal ....mert a megállókig is sokat kell menni. Gyalog.. hátul be lehet menni a gazdasági bejáraton ....a portások már mind ismernek bennünket.


  Ipari mennyiségű töltött káposztát főzök, de még egy csirkét is kell reggel sütnöm .Nagy részét majd elviszik.


  Borsikám ...ne szomorkodj...olyan tevékeny vagy.Sajnos a rossz napok egyre gyakrabban jönnek.


  Julika  milyen volt az étterem, milyen finomságot ettél?


  Csizma....tavaly télen alíg volt a lábamon.Akkor is az "ócsóbótban " vett ...jó kényelmes.Szerintem ere a télre nem veszek. Van egy amit pár éve vettem ...bakancs ..Borsika olyan neked is van ....majdnem egyszerre vettük.Igaz lejártam a sarkát ...de talán még érdemes megcsináltatni..Igaz a kínainál majdnem lehet annyi pénzért újat venni ...mint itt egy sarkalás.

 18. 2019. október 12. 16:31284983.

  Tudjátok, hogy miért akarunk tökéletesek lenni? Egyrészt mert a tekintélyelvű neveléssel belénk kódolták, hogy meg kell felelnünk bizonyos elvárásoknak. Másrészt pedig azt hisszük, hogy csak a tökéletes embereket szeretik. Szóval majd ha tökéletesek leszünk, minden csúcsszuper lesz, megkapjuk azt a szeretetet, amire éhezünk. Viszont itt jön a csavar: attól, hogy mások szeretni fognak minket, vagy csodálni, vagy irigyelni, attól mi még nem fogjuk szeretni önmagunkat. ÉS... Tovább megyek... ha mi nem szeretjük önmagunkat, akkor mást sem tudunk szeretni, és ha mást nem szeretünk, akkor a más sem tud minket szeretni. Ördögi kör... :)


  Szóval mi a feladatod? Felejtsd el a tökéletességet, az irány az önszeretet!!!!"
  Gáspár Enikő: A kulcs

  előzmény:
  BiriBiri (284982)
  2019-10-12  09:56
 19. 2019. október 12. 09:56284982.

   Borsikám!


  Annyira megértelek..én is úgy vagyok már, hogy nagyon sok mindenből kimaradok. Már a rádiót sem értem, csak ha fülhallgatóval hallgatnám, de nem teszem, A Tv-t hallgatom azzal. Két sorozatot nézek és ha valami beszélgető műsor van, ha érdekel esetleg azt meghallgatom. Hiába ez a hallóka, nem igazán tudok érdemben bekapcsolódni beszélgetésekbe. gyakran Timi "fordít". Társaságba sem szívesen megyek, utazni meg pláne nem  akarok így. Zsuzsiék tudják milyen vagyok, velük "elsüketkedek," de már máshova nem szeretek menni.ha szólok, hogy nem jól hallok nagyon készségesen segítenek pl tegnap is a gázosoknál. hallóka nélkül is jól értettem mert úgy mondta a tudnivalókat. Nagy zárt térben nagyon rossz, a háttérzajok nagyon hangosak. Milyen ó, itt mindenki elsőre érti mit mondok, nem kell megkérdezni, mit móóónd?? Azért ne legyél letörve nagyon..mondom én aki szintén gyakran padlót fogok. de erősítsük egymást, jó? 

  előzmény:
  BORS (284981)
  2019-10-12  09:18
 20. 2019. október 12. 09:18284981.

  Szép szombatot kívánok. Mindenkinek olyat, amilyet éppen szeretne. Legyetek egészségesek, ne fájjon semmitek. Az a fránya hold, igen, biztos ő is bejátszik a fejfájásomba. Levert is vagyok, a közérzetem sem valami eminens. Mit lehet tenni ilyenkor? Munkát, elfoglaltságot keresni. A munka elégedettséget ad. Meg aztán megkeresni, hátha belülről bántja valami az embert. Ha megvan, akkor sürgősen kigondolni rá a megoldást. Az a legnehezebb szerintem. Kinek is szónokolok? Magamnak. Bánt nagyon, hogy a hallás sérülésem sok  értékes  eseményből kizár.  Szóval, olyan letört vagyok emiatt." Na, fel a fejjel bors" , mondom magamnak,  ez most csak egy pánik roham, nyugi,  annak kell örülni, ami megadatott. : - ))) . 


  Én is készülök a piacra, szeretnék gyümölcsöt venni, mert kifogyott. Volt egy zacskó ringló szilvám, mind megettem. Kenyér is kell, tej is kell. Csak kis szatyorral megyek. Krumplim lett 15 kg,szép hibátlan :  kaptuk mi idősek. És 3 l. 100 %-os almalevet is. Azt még nem sikerült felbontani, nem tudom hol kell kinyitni. gondolok rátok útközben, ok? 


   

  előzmény:
  franci47 (284977)
  2019-10-12  07:39
 21. 2019. október 12. 08:48284980.

  Szervusztok.


  Ma korán ébredtem.


  A tegnapi napom egy egész napos talpon állás volt, amit estére aztán minden porcikám érzett. Reggel városmenet volt, itthon rögtön nekiálltam főzni, sonkalében főztem lencsét, összeraktam a rakott karfiolt, ami most már sütőben van. Ha már karfiol,akkor ugye a levest sem hagyhattam ki. Közben kisütött a nap, hurrá, akkor mosni kell. Mosogatás, felmosás, és akkor gondoltam főzök egy teát vagy kávét, épp a hezitálás közben jött Ildi telefonja, hogy indul a hegyre, gondoltam nem hagyom ki, így elindultam, de előtte gyorsan bekaptam egy algóp.-t, mert már éreztem, hogy a menetet nem tudom végigcsinálni nélküle. Gyönyörű napsütés volt, itthon elnyúltam mint a napozó macska.


  Lassan várom Petit, elmegyünk a Praktikerbe. Remélem a köd mielőbb felszáll, vagy le, és kisüt a napocska. Nem tudom időjárás függő e, de nekem a derekam rakoncátlankodik.


  Ildi megkaptam a Vanillát, köszönöm. Kell menni gyógyszerért? Nem volt hideg a pad amikor leültünk, vagy mégis?


  Julika jó étvágyat ehhez a szép menüsorhoz, jó hogy végig lehet kóstolni.


  Kívánok szép hétvégét.

 22. 2019. október 12. 08:17284979.

  Nem fáj a fejem, csak a csontjaim. Abból nem tudom hány db van.

  előzmény:
  BiriBiri (284978)
  2019-10-12  08:12
 23. 2019. október 12. 08:12284978.

  Szervusztok!


  Szóval Borsika és Ildi fejfájós. És közeleg a telihold. Én tegnap már azt hittem hogy az van mert innen az ablakból úgy láttam. gyönyörűen csillogott és már majdnem teli van. Mint majd délben az én pocakom lesz. Persze csak mértekkel fogok enni, ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. Gyönyörű idő van..mindjárt megyek a boltba aztán hajat mosok...aztán várom a háromnegyed 12-t akkor indulunk. 


  Saci! Elkezdted az antibiotikum kúrát? Hogy bírod? Erika mikor jön haza? Pötyi! Kihasználjátok a jó időt, Bírod a sétát? Marika! Ti is szoktatok sétálni, ugye? Olyan jó lenne ha még sokáig ilyen idő lenne. Na, megyek, mert aztán "ráncba" szedem magam. 

 24. 2019. október 12. 07:39284977.

  Jó reggelt. 


  Mostanában korán le kell feküdnöm, nem bírok fent maradni, de nem bánom. 


  Nem is tudok annyit filmezni, és most kicsit nem is érdekelnek a filmek, annyiféle dolgom lenne, amit elhanyagolok. 


  A fejfájások lehet, hogy a telihold közeledtétől jönnek.  Azt hiszem hétfőn lesz a tetőpont.  Sajnos a kutya nagyon érzi. 


  Hogy kell-e csizma atélen? Nekem sincs, c sak alig használt bakancsom van.


  Julika, jó választást az ételhez. 


  Magdi, volt idő, amikor figyeltem a velem egykorúak járását, nagyon sok sántikáló ember van. 


   


   


   


   

 25. 2019. október 11. 16:52284976.

  Sziasztok. Fejfájós, szédelgős a napom, de rá sem rántok. Persze, mert már jókat aludtam. 2 rövidet, pihentetőt. Álmodtam is!! .. fiatal voltam még és tettre kész.  Terelgettem a kislányaimat valahova, hogy siessenek már, mert lekésünk valamit, ami fontos. Olyan  jó álom volt. 


  Julika nagyon ígéretes ez az étlap, ..húú bő a választék,  na kiváncsi leszek miket fogsz enni. Majd meséld el utána, jó??   Én paradicsomlevest főztem apró tésztával. Amikor nem jut eszembe semmi, akkor azt főzök mindig. Imádom.  


  Ma bejöttek a tacsik hozzám és csoportosan üdvözöltek. Azt sem tudtam, hogy lógjak meg előlük. Nagyon összenőttünk a kutyavigyázásom alatt. A Micit kerülöm, mert vedlik. Az annyát, én nem is tudom, hogy lehet ennyire vedleni.A porszívó üzemkész az előszobában, bármikor lecsaphatok a szőrcsomókra. Jól megjártam azonban, mert beszívattam egy büdibogarat is. Na, mire kipuceráztam, én  is szagos lettem. 


  Itt levélhullatós aranyló őszi idő van. Kezdenek sárgulni, pirosodni a levelek, amik befutják a ház egy részét.Potyognak szorgalmasan. Állandóan seprek. Lentről meg viszem a komposztba.  Nem várok holnapig, ..gondoltam, és felhordtam a teraszra a nagy székpárnákat a kertből. Már úgy sem lesz kiüldögélés, csak elázna. 


  Vajon milyen telünk lesz? Kell-e majd csizma? Tulajdonképpen nekem nincs is. 

  előzmény:
  BiriBiri (284975)
  2019-10-11  16:16
1 2 3 4 5

Címlap

top