MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
284541 hozzászólás
 1. 2019. augusztus 23. 19:56284541.

  elküldtem a hiányzó részeket a  Fb-én az üzenetekben.  


  Rákattintással letölthető. 


   

 2. 2019. augusztus 23. 18:37284540.

  Nekem is az volt az első találkozásom, sőt egyáltalán mindenkivel ott találkoztam először. Egyből olyanok voltunk, mintha régről ismertük volna egymást.


  Felejthetetlen, szép emlék, igaz minden találkozás, még a Pesti röpke tali is nagyon családias volt.

  előzmény:
  BiriBiri (284537)
  2019-08-23  15:05
 3. 2019. augusztus 23. 18:12284539.

  Ilike  fájó évfordulója kapcsán a sok vidám, kedves emlék is előjön.Emlékezünk...

 4. 2019. augusztus 23. 16:10284538.

   


   


   


   


  Szép emlékek maradtak utána. 


   


   

 5. 2019. augusztus 23. 15:05284537.

  A csoportkép azért kedves nekem, mert nálam volt a találkozó és ezen vett részt először Ilike. Itt ismertük meg "élőben". Emlékszem, hogy egyszerre érkeztetek, ők kocsival és a busz is akkor jött be amikor oda értek. és már ott az utcán megtörtént az első találkozás. Olyan volt, mint ha mindig is ismertük volna.


  A "kötényes" kép is nagyon szép .  Pötyiék új lakásában gyűltünk össze...A kötényeket Iluska varrta és rá van nyomtatva a  Menedékház fényképe. Ünnepnapokon azt szoktam feltenni és mindig nagy derültséget okozok vele.

 6. 2019. augusztus 23. 13:54284536.

  Szeretteink addig élnek, amíg emlékezünk, gondolunk rájuk, és ez attól függ, hogy mekkora helyet foglalnak el szívünkben.Emlékezünk  Ilikénkre   soha el nem múló szeretettel.

  előzmény:
  potymama (284535)
  2019-08-23  13:39
 7. 2019. augusztus 23. 13:39284535.

  Igaz a Diófa alatt már megemlékeztünk Ilikéről..itt is megemlítjük mindig emlékezni fogunk rá.


  Sokszor keressük az általa feltett recepteket, keresgélek a DVD-n amit tőle kaptam..a sok összegyűjtött képpel..szóval közöttünk van mindörökre.

 8. 2019. augusztus 23. 13:23284534.

  Soha nem múló  szeretettel gondolok Iluskára, aki  3 éve nincs már közöttünk. Rengeteg szép emlék köt össze minket, még mindig hiányzik..és hiányozni is fog

 9. 2019. augusztus 23. 10:15284533.

  Szervusztok.


  Tegnap rossz napom volt, ill. a napokban már eléggé gyötört valami, talán most már elhagyott, jöhet egy kis munka.


  Főzős napom van, egy kis frankfurti leves, meg krumpliágyon sütök húst zöldségekkel, ez egy kicsit nagyobb mennyiség, számítva a cicahoteles időszakra, akkor nem akarok főzni, legalábbis nem sokat, kiveszem a szabadságot.


  Magdikám köszönöm a szép élménybeszámolót, nagyon jól sikerült találkozótok volt, érezni az örömöt az írásodból. Legyen még sok ilyenben részed. A fényképek nagyon jók, gyönyörű a kereszt, na Boscó egy tünemény.


  Sacikám öröm, hogy szerencsésen hazaért a túrázó családod, gondolom szép élményeket osztottak meg Veletek.


  Kérdezted a gázost, igen karbantartásra hívtam, az előbb jelentkezett, hogy délután érkezik. Legalább nem lesz gondom rá.


  Julika kellemes napokat kívánok a családdal.


   


   

 10. 2019. augusztus 23. 07:25284532.

  Szervusztok!


  Annyira össze voltam kavarodva a napokkal, hogy tegnap reggel döbbentem rá, hogy csütörtök van és Krisztiék ma jönnek. Azonnal torbó fokozatra állítottam magam. Lecsót főztem be, sütöttem, takarítottam...délután jöttek Zsuzsiék és este fáradtan zuhantam az ágyba, Látom ti is jól elvoltatok valamivel.


  Megnéztem a képeket, annyira jó felvételeket küldött Magdi, na és Boscó?? Ahogy ő a nagykutya kicsik között, valami aranyos.


  Most körlet rendet csinálok, nem tudom mikor érkeznek, mert Gyopáros fürdőt útba ejtik..még soha nem mentek be a fürdőbe, most megteszik. nagyon szép fürdőhely. Én valószínű holnap megyek ki Szanába feltéve ha nem mennek át Gyulára. Mert ha az idő nem alkalmas a Körösben való fürdésre átmennek. Szép napot mindenkinek.

 11. 2019. augusztus 22. 11:56284531.

  Szervusztok


   Jól átvert az időjós. azt hittem legalább egy kicsit hűvösebb lesz, de kis nyul. 


  Magdika, olyan jó volt olvasni beszámolódat. Örülj annak, hogy még ennyien meg vagytok. össze tudtok jönni, Évának ismeretlenül is jobblást kivánok. Csodálatos a mai világban, hogy egy család igy össze tart. Most pihenj Boscóval a kertbe és raktározd l a szép emlékeket.


  Ildike, akkor nálatok is vissza tért a meleg? Negrónak ugye nincs semmi baja, csak Te hiányoztál neki.


  Julika, merre vagy? Te szoktad nyitni az ajtót!!!!!


  Reggel gyorsan kimentem egy kicsit kapirgálni, mert a gaz az nől. Ma egy kis tőkfözelék készül darált hussal. Mostanában nálam is nagyon fogy a keresztrejtvény. Ha elkezdem, akkor 4-5 ig meg sem állok.


  Vigyázzatók magatokra ebben a melegben.

  előzmény:
  franci47 (284530)
  2019-08-22  08:58
 12. 2019. augusztus 22. 08:58284530.

  Jó reggelt. 


   Már 5 óra óta ébren vagyok, 6-kor aztán felkeltem.  Egyet zongoráztam a gépen, és visszafeküdtem valamikor és aludtam majdnem egy órát  8 óra előtt kimentem a kertbe, kutyát kiengedtem a külső kertbe, bóklászott egy picit és nagyon örült. Tegnap nem voltam itthon estig,  nagyon hiányozhattam neki, ..... úgy vettem észre. Nem is evett vacsorát. 


  Magdikám köszönöm ezt a szép beszámolót, igazán megható lehetett ez a találkozó, és ha még megjelenik olyan személy is akire nem biztos, hogy számíthattál, az is nagy öröm. Tudom ez az örömöt  jó lenne megosztani azzal a kedves személlyel, aki  testben nem lehet jelen, csak a szívben. Én is mindig átérzem ezt. 


  Remélem jövőre is tudtok menni, Évának mielőbbi teljes gyógyulást kívánok, így ismeretlenül is. 


  Ma munkás hétköznapom lesz. Valahogy, ha egy nap kiesik, ami hiába kellemes, mégis mintha összetorlódnának a munkák. Sokféle apró, és ez kitesz egy nagyot.


  Ma meleg is lesz. 


  Majd küldöm a 3. részét a  vanillának, és a filmet is. A 2. rész utolsó részeit majd meg kell néznem. Anikó mást látott belőle, mint én.


  A Springet nézem, 11-12 résznél tartok és eddig jó, mondjuk kicsit történhetne gyorsabban is a változás, a dolgok lassan alakulnak. 


  Örültem, hogy  láttalak benneteket.  szépek a képek, jó fotók, csinosak vagytok, és mindenki vidám. A kereszt csodaszép. 


  Legyen szép napotok. Jó utat Magdi, bár nem mész messze, de mégsem vagy otthon. 


   


  Mai gondolat.


  Bátornak lenni annyit jelent, hogy csak te tudod, hogy félsz.
  (David Hackworth)

 13. 2019. augusztus 22. 08:41284529.

  Félreütöttem...jött a nagy betű....de közben a fonalat is elveszítettem....azért próbálkozom.


  Reggelre már mindenkiben volt egy kis feszültség ....sokan leszünk...van akivel 20 éve nem láttuk egymást.Én legfőképp azért aggódtam az én családom megérkezik e időre .Aztán láss csodát az elsők között voltak.


  11 óra előtt a fiúk elmentek az ételekért....svédasztalt csináltunk.Beüzemeltem a kávéfőzőt .....és elmentem " kipuculkodni".


  Lassan szivárogtak ....nagyon megható volt....sokszor csak néztük egymást...néha kijöttek a könnyek.Több  gyerek is volt ---meglepően szépen viselkedtek ....igaz nagy tér van , futkostak, biciklizek stb.A "protokoll" után mindenki nekilátott az evésnek....akkor jöttünk rá, hogy elfelejtettünk reggelizni.Aránylag árnyékos részen voltunk....kicsit járt a levegő ...de meleg volt.


  Délután mi elmentünk Zs autójával " terepre"....arra ahol gyerekkoromban éltünk.Az erdőben kicsit eltévedtünk / gyönyörű helyen / de végül megtaláltuk a Harsányi keresztet ....amit az apám állíttatott.Onnan visszajöttünk a faluba ...elmentünk a temetőbe.Eredetileg azt terveztük, hogy felmegyünk a Kálváriára .....de embertelen meleg volt .....majd legközelebb.


  Vi8sszatérve családi fotózás volt.Az egyik német rokon profi fotós,drónfelvételek is készültek .....kép mikor jön az a jövő zenéje.


  Késő délután Juditék elindultak Bp-re, Dávidék a Balatonra....a kisgyerekesek is szedelőzködtek.


  Összességében  nagyon jó volt...szerintem jól érezték magukat akik ott voltak .A búcsúzásnál mindenkiben motoszkált ...vajon látjuk e még egymást.A lakodalmak már nincsenek ....sajnos csak temetések...de ezt elhessegettük.


  Rég látott unokaöcsénk ...akiről azt hittük nem jön..  is itt volt...annyira örültünk egymásnak.


  A családom nagyon jól érezte magát.Ugye ....mindenkinek a rokonsága más...valahogy kapcsolatot tudtak teremteni...Tamara meg látta, hogy tulajdonképpen honnan indult a családunk egyik ága.Dávidnak és Barbarának vannak  gyerekkori emlékei Ófaluról.Judit gyakran volt...és miután összeházasodtak Zsolt is volt néhány alkalommal.


  Annyira csaponganak az érzéseim ....talán már unalmas is .


  Tegnap reggel az egyik unokaöcsém családostul elvitt Bonyhádra.Sajnos a kávézás elmaradt / későn indultunk / de majd bepótoljuk . A buszon kényelmesen utaztam ....majd Győrtől haza is.....bár mostanában nem vágyom még kisebb útra sem.


  Kezdek motyózni ....estefelé kimegyünk Boscóval Tómalomra.J-ék  holnap elutaznak.Az idő elég komor ...de majd csak világos lesz.


  Sajnos rossz hír is van: Éva unokatestvérem / akihez Pécsre szoktam menni /nagyon nincs jól.Tegnap be kellett mennie a kórházba kivizsgálásra.Nagyon erősen reménykedem .Árnyéka volt önmagának a találkozón.


  A diófa alá teszek képeket....nincs erőm kicsinyíteni.

  előzmény:
  harangvirag08 (284528)
  2019-08-22  08:12
 14. 2019. augusztus 22. 08:12284528.

  Jó reggelt kívánok Mindenkinek!


  Tegnap este még mielőtt elaludtam végig olvastam .......olyan jó érzés volt.


  Ildikém ...köszönöm a filmet....letöltöttem ....szerintem nálam jó.


  Kicsit nehezen hangolódom vissza.Annyi minden történt ebben a pár napban.


  Hétfőn reggel mikor indultam  ...már nagyon meleg volt.Igyekeztem minél kevesebb cuccot csomagolni .....de csak tele lett a táskám.A vonatút iszonyatos volt....nem megyek többet ezen a vonalon.Nem volt klíma ....az még elment volna, de az ablakokat alig lehetett megmozdítani, tűzött befelé a nap, így állandóan vándoroltunk  egyik oldalról a másikra.Szerencsére alig volt utas.Éváéknál Pécsen ettem pár falatot,összepakoltunk és mentünk Ófaluba.A fia vezetett....igen örültem amikor megérkeztünk.Lepakoltunk....nem a szokásos szobámba "kerültem " de ez is jó volt.Kávéztunk, sütiztünk....a négy gyerek örült az apró ajándékoknak./ otthon részleges csoki tilalom van ...Ófaluban a mamáéknál lehet...de most ugye már itt voltak a szülők...de hát kit érdekel /. Miután kifújtuk magunkat  neki álltunk a " tereprendezésnek".Nekem jó feladatom volt ....a tányérokat evőeszközöket kellett összerendeznem  60 főre.Szerencsére az egyik fiú nagyon értett a szalvéta hajtogatáshoz / én lehet még most se végeztem volna .Közben Éva fia elkészítette a vacsorát ....finom grilltálak voltak...ettünk, utána elnyúltunk, ittunk / kivételesen alkoholmenteset....nagyon meleg volt./....a beszélgetés nem nyúlt az éjszakába...nagyon fáradtak voltunk ....igaz a kölykök kevésbé /9.7.4,2...évesek./Majdnem éjfél volt mire ágyba kerültem ....a lábam olyan volt mint egy mozsár.Nem aludtam valami jól .Reggel korán feltápászkodtam ....ittam egy jó kávét ....és élveztem a csendet  ....akkor kezdett oda sütni a nap....egész idilli hangulat volt.Lassan ébredeztek a többiek....

  előzmény:
  harangvirag08 (284527)
  2019-08-21  18:08
 15. 2019. augusztus 21. 18:08284527.

  Sziasztok!


  Most értem haza.....még nem olvastam vissza.


  Majd jövök!

 16. 2019. augusztus 21. 18:05284526.

  Sziasztok. 


   


  Julika, örülök, hogy sikerült megnézni. Nem tudom mikor lesz a többi része, attól függ mennyire érdekli a fordítót, aki gyorsan lefordított két részt.  Van más is amit fordít, de reménykedek. 


  Most nem értem, amit a citromélen küldtem azzal is problémád volt?/ma reggeli/


  Pénteken megjön egy másik sorozat utolsó része, azt mihelyt meglesz a felirat  küldöm filmestől. Most hirtelen bevágtak két feliratot, már csak egy hiányzik.


  Julika, nem tudom  mi történt nálad. Lehet, hogy nem másoltad végig a feliratot?  


  Most nekem állandóan kijelzi, hogy az dobe flash player megszünik, ez pedig kell a lejátszásokhoz. Nem is értem, talán Bence majd tud segíteni. 


  Éva  ma rám hozta a frászt, utolsó percekben ért a buszhoz, mert keresztrejtvényt fejtett, és  nagyon belemerült. Jó, hogy rátelefonáltam. 


  Annuska, talán az éjszaka jól alszol majd, azt hiszem holnap nálatok is hűvösebb lesz már. 


  Itt nincs meleg, dörgött is mielőtt buszra szálltunk volna,  de szerencsére az eső nem eredt el. Nincs hőség. 


  Egy kicsit megviselte a szívemet az idő, de eddig túléltem. 


  Sacikám, mi 3o órát mentünk 30 e Ft-ért ez három napot tett ki. Lehet, hogy pár óra el lett belőle summantva, de nem lényeges.  A tiétek nagyon kevés idő, semmit sem lehet az alatt megtanulni. Jó, hogy visszamondtátok. A filmsorozat 10 részes lesz. 5-ig van fent az Avistazon. Én onnan töltöttem le. 


  Pötyi, akkor mégis sikerült látnod Alexát. 


   


  Julika, a mostani zene olyan bulizós hangulatu. Nem szeretem, hogy mindenből ilyen csim-bum  zenét csinálnak. Tabáni I hangja szép, lehet, hogy nem gyakorolt mostanában, ahogy írtad is. 


   


  Jobb meghallgatni otthon a szép zenéket, ha csak a jó társaság hiányzik hozzá, akkor menni kell. 


  Mai gondolat:


  Néhány ember azért született, hogy a folyó partján üldögéljen. Néhányan azért, hogy megcsaphassa őket a villám. Néhányuknak jó érzéke van a zenéhez. Vannak, akik művészek. Vannak, akik úsznak. Vannak, akik értenek a gombokhoz. Néhányan színészek. Néhányan pedig anyák. És vannak, akik táncolnak.

  (Benjamin Button különös élete c. film)


   


  Küldtem egy kis teát. 


   


   


   


   

 17. 2019. augusztus 21. 14:38284525.

  Ildi!


  Valahogy átállította a rendszert még a régen letöltött filmekről is levette a media playert. Most sikerül vissza állítani, nem tudom hogy hogyan de most lejátssza.

  előzmény:
  BiriBiri (284523)
  2019-08-21  11:09
 18. 2019. augusztus 21. 12:44284524.

  Szervusztok


   A forró éjszaka után most a meleg mellett egy kis szél is van. Nagyon várom már a kellemesebb időt, mert eddig aludni sem lehetett. A szobámba 28 fok volt. Azért 2 mosást ma már lerendeztem. Kint száradnak. Leszedtem megint 1 db nagy tököt. Le kell reszelnem és  megy a fagyóba.


   Nálam is csendesen telt az ünnep.


   Ildike, jó szórakozást ha mész.


   Julika, nem az a gond, hogy megöregedtünk, hanem ez a blöd szöveg ami a mostani daloknál  hallható. Lehet, hogy  nem csak az öregség miatt van. Jó falatozást a paradicsomból. Még én is tanakodok, hogy mit ebédeljek.


   Anikó, remélem jól vagy, nem visel meg nagyon ez az időváltozás.


  Sacika, biztos  érdekes lehetett az élménybeszámoló. Misinek ugye nincs semmi baja, Nem azér van nálatok?


  Pötyike, Leonáról mit tudsz, Hogy érzi magát a másik nagyinál.


  Magdika, remélhetőleg nem a legnagyobb melegben  érkezzik haza.

  előzmény:
  BiriBiri (284523)
  2019-08-21  11:09
 19. 2019. augusztus 21. 11:09284523.

  Ildi!Letölti de olyan furcsa a link, olyan sok % van benne és nem lehet lejátszani nálam.

 20. 2019. augusztus 21. 09:49284522.

  Sziasztok!


  Hogy vagytok ebben a "hőséges" időben?


  Tegnap azt hittem kinyúvadok mire megfőztem, pedig a mi lakásunk hűvös a többihez képest. Már a déli oldalon levőkhöz amik a Tiszára néznek.


  Tegnap előtt voltunk a lányoméknál esti grillezésen..nagyon jól sikerült..Veszti sütögetett. Tegnap meg kimentünk Lajossal megnéztük a tűzijátékot.


  Alexát se láttam 2 napja..itthon van Angliából a barátnője azokhoz ment, nem mintha kint nem találkoznának a szomszéd városban laknak.


  ................................................


  Erre fel éppen most szaladt fel Alexa..adjak már egy tizest, mert megy valahova és nem tudott váltani az ünnep miatt..

 21. 2019. augusztus 21. 09:01284521.

  Szép napot Mindenkinek!


  A sok ünnep után ma ismét kezdődnek a dolgos hétköznapok.A  nagy hőség  mérséklődött, de olyan szélfúvás van , hogy mindent összedöntött, még nagyobb dézsákat is..


  A hosszú hétvége gyorsan eltelt, hétfőn megjöttek Saciék, jó későn így csak vacsorázni ugrottak be. Tegnap nagy élménybeszámolót tartottak, szinte ott éreztem magam a képek és a mesélés nyomán. Misit este visszahozták és itt aludt, Lili barátnős napot tart. Olyan hamar vége a nyárnak..


  Julika szép verset hoztál, én nem voltam sehol az ünnep alatt, igaz nem is kívánkoztam.


  Anikó én is éreztem a nagy időváltozást, sajnos ez már mindig így lesz. Ellenőriztetni várod a gázost?


   


  Ildikó, kösz a filmet, nekem sikerült.Hány részes lesz? A Lili  jobbféltekés rajz tanfolyamát visszamondták. Aránytalannak tartották az árát. Egyszer 4, egyszer 3 óra lett volna és ugy emlékszem 25 FT. A szervezőnek is utána néztek és nem találták szimpatikusnak..Talán majd lesz még máskor lehetőség


  Mára nem tervezek semmit, azt hiszem lassan megjelennek majd a rolleros haverok.

 22. 2019. augusztus 21. 08:55284520.

  Nagyon ismerős ez, már jártam úgy, hogy 99 %-ig letöltötte, és nem lehetett elmenteni sehogy sem, én mindjárt pánikba esem, hogy mi a fene van, mert abszolút nem értem, hogy mi a baj olyankor, volt, hogy be sem engedte zárni a letöltést, ki kellett kapcsolni a gépet.


  Nagyon szép verset hoztál, kedves hangulata van.

  előzmény:
  BiriBiri (284519)
  2019-08-21  08:46
 23. 2019. augusztus 21. 08:46284519.

  Szia Ancsa!


  Érdekes, hogy neked lement. Az elsőt nekem is letöltette de lefagyott, a másiknál olyan bajt csinált, hogy remegtem amíg helyre nem jött. valahogy máshogy van telepítve, biztos az enyémen nincs rajta olyan amit az ilyen formációval kell tölteni. Az eddigi megásat símás csinálta. Érdekes, hogy a firefoxon nem volt jó, addig a chromon jó volt a levelező. De aztán sikerült a gépnek tisztáznia a dolgokat.

  előzmény:
  ancsa46 (284518)
  2019-08-21  08:07
 24. 2019. augusztus 21. 08:07284518.

  Szervusztok.


  Na igen megjött a front, és nekem ezért fájt már 2 napja a fejem. Nagy a hőmérséklet különbség a tegnap és a mai nap között.


  Nagyon csendben teltek az ünnepi napok, most úgy érzem, mintha hétfő lenne.


  Ildi nekem nem volt gondom a letöltéssel, rákattintva MEGA-val simán lejött, meg is néztem. Kellemes napot kívánok, akár mész, akár maradsz.


  Nagy felfordulást nem akarok csinálni, hátha befut a gázos, így inkább csak téblábolok, elfoglalom magam. Összeszedem magam holnapra, dokis napom lesz.


  Magdink már talán hazafelé utazik, nincs meleg legalább.

1 2 3 4 5

Címlap

top