MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
288013 hozzászólás
 1. 2021. augusztus 2. 16:42288013.

  Szervusztok!


  Hosszú idő után jelentkezem. Baleset volt, eltört a töltőm, a szomszédtól kaptam kölcsön, de csak rövid időre. Most már jó, mert itthon vagyunk (ma jöttünk) és itthon találtam egy töltőt.


  Nálunk nem volt vihar, eső is csak egy kevés, pedig jósolták...


  Sok esemény nem történt, pihegtünk a melegben. Most itthon leszünk , Ernő két hétig. Én jövő héten megyek a lányomékhoz Niki unokámmal egy hétre. Utána megyünk vissza a telekre.


  A dédunokám még mindig nem született meg, pedig nagyon várom.


  Francika ezt a verset itt őrzöm a kötényen, amit Iluskától kaptuk. A konyha falára van feltéve, mindennap ránézek és Iluska jut eszembe, na meg Pötyi is, mert ott kaptuk. Persze ti is eszembe juttokm és mindenki aki velünk volt......


   


  Vigyázzatok magatokra!

 2. 2021. augusztus 2. 10:29288012.

  Sziasztok!


  elkezdtem írni a diófa alatt....de aztán ide jöttem.


  Ildikém ...érdekes a gondolatod a viharról ....elgondolkoztató.Én tegnap furcsán éltem meg.Még vártuk Dávidékat amikor leszakadt az ég...várható volt...de nekem nem volt kedven a házba menni.Sokáig ültem kint a teraszon ...cikáztak a gondolataim.Mire annyira lehűlt a levegő,hogy fázni kezdtem ...bementem.Hát az egyik


  jobbról a másik balról alszik a kanapén ...Boscó meg az ágyában horkol.elővettem nagy csöndben a rejtvényt....egy csomót megfejtettem mire felébredtek.Bánom,hogy nem fotóztam le .


  Ma egész napra bementek az irodába ...én meg kijöttem .Boscó rám se néz ....remélem csak duzzog ...és nem beteg.Nagyon sáros minden.Rendbe raktam a cserepes virágokat...ez minden.


  Erikát, Sacit én is hiányolom...ugye jól vagytok?

  előzmény:
  franci47 (288011)
  2021-08-02  08:47
 3. 2021. augusztus 2. 08:47288011.

  Jó reggelt. 


  Tegnap egy viharos nap volt. 


  Nem is tudom mit írjak nektek a viharról. Nem elemezném részletesen , általában rombol,de fel is ráz, gondolatokat ébreszt. Vannak külső és belső viharok, átéljük, aztán mérséklődik, felerősödik, a  jégeső a fejedre koppinthat, a vizesárok is viszi a lelesett csapadékot, tisztít,  lehet,hogy új életcélt kapsz, vagy a régit folytatod, közben lesed lefolyik-e minden víz, nem önt-e el az ár. Szabadon választott mit figyelsz jobban.  A szél elvisz ezt-azt, hoz helyette mást, fényes gondolatot, vagy más örömtelit, ami felvillanyoz, vagy éppen lelomboz. 


  Szembetalálkoztam egy verssel,  melynek első sorát anno,  én szoktam feltenni. Aztán később minden pénteken más, a teljes verset, így a napi első sorról "leszoktam". Most olvassuk az egészet, mert szerintem nagyon aktuális.


  Garai Gábor:
  Jókedvet adj
  Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
  A többivel megbirkózom magam.
  Akkor a többi nem is érdekel,
  szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
  Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
  nem kell más, csak ez az egy oltalom,
  még magányom kiváltsága se kell,
  sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
  ha jókedvemből, önként tehetem;
  s fölszabadít újra a fegyelem,
  ha értelmét tudom és vállalom,
  s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
  S hogy a holnap se legyen csupa gond,
  de kezdődő és folytatódó bolond
  kaland, mi egyszer véget ér ugyan –
  ahhoz is csak jókedvet adj, Uram.
   
  Szépséges, viharmentes napot kívánok mindenkinek.
 4. 2021. augusztus 1. 14:31288010.

  Szervusztok!


  Ide ültem, hogy elolvassam mi történik veletek. Mert velem bizony semmi . Én napokig ki sem mozdulok a házból,,,régen minden nap elmentem a boltba, hogy mozogjak egy kicsit, igaz, 3 percre van, de embereket láttam. A maszkos időszakban nem volt már érdemes menni, szinte senkit sem ismertem fel aztán maszkon keresztül a szót sem értettem. Most meg hogy hordatom az ebédet szinte semmi sem kell. Azt egy héten egyszer megveszem, vaj, kenyér, joghurt, szóda....Valahogy az emberek már nem olyan beszélgetősek, mindenki siet megvenni amit szeretne, jó pénzért, mert nagyon felmentek az árak, aztán siet a dolgára.


  Én mióta élek nem szerettem a tömeget, nem szerettem vásárolni, piacra menni meg egyáltalán irtóztam. Most derült ki hogy pánik betegségem lehet az oka. Nóri sokszor az idegeimre ment mert minden kirakatnál meg kellett állni, be kellett menni, mézelődni kellet....Azt azonban soha nem gondoltam volna magamról hogy tudok ilyen remete életet élni, napokig senkit nem látni, nem beszélni senkivel, és jól tűröm. Igaz a gyerekekkel forró vonalon vagyunk, a cset állandóan működik, minden "pillanatukról" tudok. Már ami engem is érdekelhet, pl hogy halad a felújítás, jönnek a képek a nyaralásról. Melinda most a szörnyű grazi helyzetről ír, a csatornák nem képesek elvezetni a rengeteg lesett esőt, a ház alatt vannak a garázsok hiába szivattyúzta a tűzoltóság most mentik ki a kocsikat, az utcán áll a víz...


  Örülök, hogy tegnap erőt vettem magamon és fél 8 kor kimentem permetezni, ma megint nagy szép fúj, 32 fok van. Ebben nem is indulok a temetőbe, ma 16 éve vagyok egyedül. Gyertyát gyújtok, úgy emlékezem. A lányok voltak kint, vittek virágot. 


  Nézem az Olimpiát, már hajnalban felébredtem aztán vissza aludtam és amikor felébredtem ijedten láttam fél 8 van...azt sem tudtam hogy reggel vagy este van, , estére szavaztam de megnéztem a telefont és láttam még reggel van.


  Majd este kiülök ha hűvös lesz, szeretem a kertemet nagyon még így alig virágosan is, ez most egy park, így hívom, 

 5. 2021. július 31. 17:40288009.

  Sziasztok!


  Ildikém ...olvasva a ma délelőtti "városi kalandodat"....nem csodálom, hogy nagyon elfáradtál.Én minden városba menésnél ...amit mostanában kétszer meggondolok...belefáradok abba, hogy mindig azt kell lesnem ....elérem e a buszt.Általában sok a cuccom ...azzal meg mászkálni sem szeretek.


  Láttam a Fb-on a pipacscsokros ajtót....nem fested meg? Annyira szép.


  Ma reggel elmentem a kisboltba. Vettem kalácsot , kenyeret. Évekig nem ettem kenyeret itthon ....csak zsemlyét ...most visszaszoktam.Vizslattam az időt ....menjek e a piacra...fekete felhők voltak.Végül mentem ...vettem uborkát kovászolni, tojást ezt-azt .Mikor már mind a két kezem tele volt  bementem a kis Tescóba ....ott volt kajszi  1029/kg. Szép volt ...vettem annyit, hogy a friss lekvár illúziója éppen, hogy meglegyen.Alig értem haza ...telefonált J. itthon vannak ...menjek át ..beüzemelik a tőlem kapott ajándékát ...a kávéfőzőt.Háát nem jártunk szerencsével .....mert kicsit komplikált ....az idejük meg kevés volt ....így " majdnem " kávéztunk.Kárpótlásként kaptam egy fél dinnyét.


  Most gubbasztok itt a " vakondos" szobában.Természetellenesen tűz a nap.Forró a levegő ...annyi bajom van .


  Anikó ...nagyon szépek a virágaid.


  Gondolok mindenkire.Puszillak benneteket.


   

  előzmény:
  franci47 (288008)
  2021-07-31  15:22
 6. 2021. július 31. 15:22288008.

  Sziasztok. 


  Az éjjel éjszakadás, földindulás, akkor égzengés volt. Még jó, hogy a kutya jól viselte, igaz itt aludt a szobaajtó előtt.


  Más programom volt reggelre, de mégis úgy döntöttem elindulok beszerezni az egyik gyógyszeremet, ami mindig hiánycikk. Majd jövök haza amit elérek, bár egy busz ilyenkor nem jár. Pont nekem az lett volna jó.  Egy olyan gyógyszertárt kerestem meg, ami nyitva szokott lenni, a főutcán van, most leltározott. Mérges voltam kicsit, hogy ugyanennyi távolság lett volna a minden van gyógyszertár. Elmentem oda, zárva. A piachoz nem akartam menni, a másikban viszont jártam csütörtökön ott sem volt. Na akkor legyen a buszmegállói. Egy dobozzal kaptam, több nincs, nem rendelnek ilyet az orvosok. /ebben nincs laktóz/ Már fájdogált a gyomrom, és lehet a múltkori bajom is  lehet ennek hiányában keletkezett. 


  Akkor már végleg sok időm lett. Végtelen meleg volt, szakadt rólam a víz a párásság miatt, kicsit ittam, ugye nem eleget reggeliztem, mert idő nem volt, reggel is zuhanyozni kellett és hajat is mostam.  A piacon rengeteg, szép  áru volt, vevő nem sok. Vettem sárgabarackot 1100 ft kilója, szilvát, paprikát. Kukoricát már nem akartam.  Le kellett ülnöm onnan kijövet, mert tényleg mint a szaharában folyt rólam a víz, a szemem káprázott, és még boltban sem volt. Ujragondoltam a vásárlást,  így volt a legjobb, ahogy megoldottam, vettem egy kólát is, abban van cukor és  lé is, olyan megmentőnek éppen jó volt. A buszon az ablakon tódult be a meleg, csak úgy arculcsapásként, ha nem nyitunk ablakot úgy sem jó.Máskor mint a veszett őrült úgy hajtottak a sofőzök,most mint a tetü így alig jött be valami levegő a tetőn résnyire kinyitott ablakon.  Alig vártam a hazaérkezést. 


  Az előbb megint eleredt az eső,  kell még , csak szép csendesen jöjjön. Most kicsit lehült a levegő. 


  Kicsit pihentem, most  talán festek egyet, már tegnap lealapoztam. 


  Legyen szép napotok


  Mai bölcsesség: 


  Hétköznapokban meglátni a csodát: ez az igazi életművészet.


  Pearl S. Buck


   


   

  előzmény:
  BiriBiri (288007)
  2021-07-27  16:58
 7. 2021. július 27. 16:58288007.

  Én is erre jöttem, talán egy kicsit hűvösebb van, gondoltam, de tévedtem. Ma  az országban sehol sincs hűvösebb. Itt lassan minden száradozik, kókadozik. Már semmi értelme a drága víz öntözésével . Csak a legszükségesebbeket locsolom. És mormolom, "add már uram az esőt". Igaz, a gyerekek Pécsen nyaralnak, csak olyan csendes, egész éjjel eső, áztatót kívánok. 


  Csendes a ház, kezdek vissza zökkenni, nézegetem a képeket, emlékezem. Van mire, nagyon szép napok voltak.


  Le vagyok lassulva, semmi munka nem érdekel, a szekrényből dőlnek ki a ruhák de vissza nyomom...majd eljön annak is az ideje, hogy rendet vágjak a szekrényben. Most minden mozgás izzadással jár. Még étvágyam sincs aminek örülök, de az ebédet megeszem ha már kifizettem. Én is sokat gondolok Marikára, Pötyire..hogy hiányozhatnak az unokáknak? Meg a családnak...ha nekünk is ennyire hiányoznak. Marika, Julcsi, Iluska, Vera, másik Marika,  Pötyire lehet már csak emlékezzünk. 


  Én nézem az olimpiát, közben arra gondolok hogyan élveznénk Bélámmal együtt...mindig néztük, közös program volt. 


  Talán ha enyhül a meleg betegeink is javulni fognak...bízom benne!!!

  előzmény:
  harangvirag08 (288006)
  2021-07-27  10:43
 8. 2021. július 27. 10:43288006.

  Sziasztok!


  Jöttem egy kicsit erre...


  Nagy dolgok ugyan nem történnek .Tegnap volt a "váltás" Tómalmon.Most J-ék vannak kint.Nem tudom ki meddig lesz ....nálunk csak az a biztos ami már megtörtént.


  Tegnap este annyira kémleltem az eget ....esőt " láttam" közeledni...elsummantottam a locsolást. Erre mehettem most kora reggel ....mert egy csepp sem esett.


  Tengek-lengek ...közben  főzögetek .Igazából nincs kedvem semmihez.Nemsokára temetik az egyik nagyon kedves kolléganőmet ...65 évesen. Évekig ültünk egymással szemben ...már tudtuk a másik, hogy fejezi be a mondatot.Egy udvarban laktunk ...sokszor mentünk együtt haza.Aztán az élet elsodort bennünket.Ő meg most elment ilyen fiatalon.Nagyon sokat gondolok mostanában megint Pötyire ...úgy hiányzik és Marika is.Gondolom Leona itthon tölti a nyári szünetet...nagyon hiányozhat Pötyi szerető gondoskodása.


  Délután elmegyek a könyvtárba ...semmi olvasnivalóm nincs itthon.A kisboltba is benézek ...tegnap vettem hazafelé dinnyét ...itt elvágják.Igaz elég drága ...de megérdemlem.Befaltam délután ....aztán " sétáltam " egész éjjel .


  Vigyázzatok magaTOKRA .....MA IS NAGYON MELEG VAN / LESZ.

  előzmény:
  Rolta (288005)
  2021-07-24  13:51
 9. 2021. július 24. 13:51288005.

  bocs az ismétlésért....egyszer is bőven elég

 10. 2021. július 24. 13:49288004.

  Szép délutánt nektek!


  A zalai lányok ügyessége rám nem vonatkozik....Nem merek sehova menni.....most éppen Misi a szemem...


  Az elmúlt héten nagyon lenn voltam/ vagyok...változatlanul járjuk a szemészetet....nagyon féltem a lézeres kezeléstől.....tegnap viszont háziorvoshoz kellett menni....ezuttal egy csúnya hólyaghurut  csatlakozott a bajaimhoz....kicsit kísérleteztünk házi szerekkel, tőzegáfonyával....nem kellett volna.....kegyetlen......na ennyit hangulatrontásként.....


  E Szép délutánt nektek!


  A zalai lányok ügyessége rám nem vonatkozik....Nem merek sehova menni.....most éppen Misi a szemem...


  Az elmúlt héten nagyon lenn voltam/ vagyok...változatlanul járjuk a szemészetet....nagyon féltem a lézeres kezeléstől.....tegnap viszont háziorvoshoz kellett menni....ezuttal egy csúnya hólyaghurut  csatlakozott a bajaimhoz....kicsit kísérleteztünk házi szerekkel, tőzegáfonyával....nem kellett volna.....kegyetlen......na ennyit hangulatrontásként.....


  gyébként nagyon el vagyok kényeztetve....lányok főznek, kicsit túlzásba is viszik, de jól esik......semmit nem csinálok....pedig nagyon ráférne a konyhára egy alapos takarítás.....majd valamkor....vagy nem...


  A kert itt is nagyon száraz....csapról locsolunk ill locsolnak... ami elég luxus, de kivételesen szép lett a paradicsom....lassan kezd pirulni, paprika, zöldbab is megemberelte magát....sajnálnám ha tönkre menne....a szeder ontja a szép nagy terméseket és szépen hízik a kiwi...


  A virágaim közt is nam ami szép pl a liliomok, van ami egy méter magas és tele virággal.....a levendula is brja a meleget, tele méhecskékkel, a begónia is vírít félárnyékban, most kezd kipattani a murvafürt...viszont sok minden kiégett, azokat elengedtem


  Szeretem az olimpiát.....bár inkább csak hallgatom  a jó hűvös lakásban...


  Legyen szép a hétvégétek.....vigyázzatok magatokra


   

 11. 2021. július 24. 09:11288003.

  Szép napot Mindenkinek!


  Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat.Ez a nap is elmúlott.Nagy telefonforgalmam volt ...estére elfáradtam ...igaz jólesően.5o éve nem látott régi kolléganők ...akikkel nagyon szerettük egymást ...aztán elsodródtunk.A sors úgy rendezte,hogy egy kaposvári barátom révén újra megtaláltuk egymást...igaz csak telefonon .Sírós, nevetős ...beszélgetések voltak.A családom nyaral ...egy nagyon kedves képpel köszöntöttek.


  A napjaim összefolynak.Nagyon meleg van.A kertben csak a reggeli órákban tudok valamit csinálni.Féltem a műtét helyét ,meg magamat is a naptól.Este locsolok...kannából ...ami máskor meg sem kottyant...most elfáraszt.


  Ha most látnátok....ülök a káosz közepén és írok.Felfordítottam mindent...várom,hogy Boscó ágya alatt megszáradjon a kő...és tudjak haladni.Na...azért nem viszem túlzásba.Mára azt terveztem,hogy elmegyek délben a halashoz...amiből nem lesz semmi.Nagyon meleg van ...és J. annyi kaját hagyott,meg én is hoztam...mintha világvégére készülnénk.


  Tegnap "kimozdultam". Van egy nagyon kedves család pár házra.Babi jött értem menjek át egy kicsit.Olyan gyönyörű kertet/udvart én még életemben nem láttam.Nem nagy ,de olyan harmóniában van minden ,hogy csoda.Jót beszélgettünk.Boscó meg volt sértődve,hogy otthon hagytam.Azért sikerült megbékítenem.


  Most folytatom a dolgomat.Úgy látom felszáradt.


  Vigyázzatok magatokra.


   


   


   

  előzmény:
  BiriBiri (288002)
  2021-07-23  17:47
 12. 2021. július 23. 17:47288002.

  Zalai lányok!


  Én csodálattal adózom, hogy ti ezt mind megcsináljátok. A pikk pakk azt akarta jelenteni, hogy nincs apelláta, meg kell csinálni, mert nincs más lehetőségetek. Tőletek nem kérdezi meg senki, hogy mit vegyen az Aldiban, a pennyben..vagy mi kell csabáról? Mert tőlem megkérdezik Zsuzsiék és nem kell beutazzak. 


  Most várom Melindáékat, sütöttem boci mobilt. Délben csengetett a szomszéd asszony, hozott egy csomó zöldbabot és kérdezte innen jön ez a finom illat? Vittem nekik is. Szegény gerinc sérve van, a férjét most műtötték vastag bél rákkal. Mindxenkinek meg van a maga keresztje. 


  Most nagyon kellemes az idő megyek meglocsolom a virágokat. cak locsolóból annyira száraz a föld hogy csak pazarolnám rá a vizet, nincs fúrott kutam. 

 13. 2021. július 23. 14:06288001.
  Szervusztok.
   
  Ildi ezt nagyon jól leírtad, szóval egy kész tortúra egy kis bevásárlás, és már előtte nap kell  egy lelki felkészülés, hogy másnap ezt végre is hajtsam.
   
  Az elmúlt pár napban nem igazán voltam jól, sőt mondhatom most sem az igazi. Reggel 9.-re volt időpontom a fodrászhoz, egy kicsit  aktívabban használta az ollót, de nyár van,  majd megnő, legfeljebb a következő jelenésem kitolódik. Már tegnap nekiálltam a beton szélétől kipucolni a benőtt gazt, délelőtt még kicsit folytattam, de már nagyon meleg lett, majd folyt, köv. amikor olyan lesz a helyzet.
   
  Holnapra bejelentkeztek Öcsémék, már ugyancsak halasztódott a látogatás, délután érkeznek, így ebédre nem kell készülődni, azt hiszem hajtovány lesz a kínálat.
   
  Julika olyan igazi feltöltődős, szép napjaid voltak, gyorsan telik ilyenkor az idő, jó hogy lesz  még időtök kis személyesebb beszélgetésre is.
   

  Mindenkire sok szeretettel gondolok.

 14. 2021. július 22. 22:03288000.

  Jó estét, elég késő van már, de azért írok pár sort. 


  Mai zegi utam nem volt valami felemelő érzés.


  Képzeld csak el Julika, reggelre kikészíteni a felvehető ruhát,  kivételesen mindig hajmosás előzi meg, mert ugye a meleg éjszaka a frizurát teljesen átalakítja. Aztán reggel rájövünk, hogy a ruha nem megfelelő, vagy hűvös van, vagy  már meleg. A buszok, egyik-másik légkondis, akkor készíteni valami felvehető könnyű felsőt, amit majd felveszünk, és ha már nem kell le kell venni és hurcolhatjuk vissza is.


  Az utvonalat szigorúan meg kell tervezni, és időpont egyeztetés saját magunkkal, hogy  haza tudjunk jönni, igazítani a belvárosi buszokhoz, és ami haza hoz bennünket, hogy ne kelljen várakozni sokat. Fél óra várakozás mindig van, azt el kell tölteni, általában a vasutállomáson a kinti padon szoktam.  Ha van beszélgetőtársam, akkor gyorsabban telik az idő, ha nincs ott a telefonom, vagy ujság, rejtvény.


  Ja előtte korábban bekapkodni a gyógyszereket, a kutyát is ellátni, valamit én is reggelizzek, ügyelni, hogy víz legyen nálam.


  Ja és még sok apróság, ami ugye  itthon nem játszik szerepet, de az utazásnál kell. Ma pl. eltorlaszolták a zebrát, és kint az úttesten kellett menni. Leszállva a mi járatunkról 25 percem volt a boltba, addig kell összekapkodni, amit akarok, és még át kell jönnöm az úttesten, de a pénztárnál  sohasem tudom mennyien vannak. Így tele van az út izgalommal. 


  Ehhez képest a te boltod igazi főnyeremény, és ha elfelejtesz valamit, könnyen beszerzed. Ha én elfelejtem, akkor igazán ujra kezdődik minden. Reggel pl. tojás gondom volt,  nem mertem használni a sütéshez,találtam benne rosszat.....  így minden a pulton volt már, csak a tojást kellett volna használni.


  Hát nincs meg hipp-hopp az ilyen vásárlás, és nagyon fárasztó a lótás-futással, a oda-vissza buszozással  együtt. 


  Amig meg tudjuk csinálni, addig megy a szekér. 


  Késő délután végeztem a sütéssel az egyszerű tojásvásárlás miatt.  Persze akkor már mást is hoztam, ami belefért az időbe.


  Mindenkinek szép estét kívánok. Délután én is aludtam egyet, mi lesz az éjszaka nem tudom. 


   Bölcsesség, mely erőt ad/hat nekem.


  Ha egyenesen állsz, ne törődj vele, hogy árnyékod görbe.


  Pi-jen Lu

  előzmény:
  BiriBiri (287999)
  2021-07-22  14:24
 15. 2021. július 22. 14:24287999.

  Szervusztok, szervusz Magdi!


  Jújjjj...megérdemled a szidást, de megértelek. Én is ugyan ezt csináltam de én fel is tudtam tenni. Ráálltam az író asztalra és onnan már "egyszerű" volt. Nagyobb ügy volt felmászni és lemászni. Most egy kicsit javult az idő, enyhült a nagy kánikula de szép nyári idő van 27 fokkal. Tegnap nem voltam valami jól, sokat aludtam de mára kirúgtam magam, jó a közérzetem. Tervezem a holnapi napot, este jön Melinda és Elza. Hátfőig itt lesznek. Most közelebb kerülök Elzához, amíg hárman voltak kerekasztal beszélgetést folytattam velük, kérdeztem, válaszoltak, sokat megtudtam róluk. Most majd Elzával külön többet tudunk beszélni, van igénye rá. Nagyon jó volt hogy ennyien voltunk de bizony el is fáradtam, de ez jóleső fáradtság. Most majd megint lesz időm kipihenni magam. Ma itt volt Nóri, jót beszélgettünk. Ritkán indul el ebben a melegben de most Csabán voltak és útba estem. Kifestették az étkezőt és új párnát szabattak egy műhelyben a padra. Bosszankodtam mert átmentem a boltba, hogy holnap már korán kezdjek a boci mobil sütéshez, mindent kaptam csak túrót nem, majd most délután lesz. mehetek megint. A zöldítő permetezés használt, most majd jöhet a második adag és lassan a szőlőt is újra kell permetezni.  A fú ki van égve, szigetekben van egy egy kis zöld. Élvezem a japán AKÁC VIRÁGZÁSÁT TERVEZEM, HOGY sZANÁBA IS VISZEK . Na itt mellé ütöttem de nem baj.


  Magdi már biztos kint van, jó idő van rá. Úgy csodállak benneteket zalai lányok hogy hipp hopp már felültök a buszra és mentek a városba. Én annyira nehezen szánom rá magam, igaz itt szinte mindent megkapok. Most hogy volt kocsi sok mindent elintéztünk, vittek a lányok. Jó is volt a Telekomnál nem is értettem mit mondanak kicserélték a sim kártyát. A takszövben biztosítást intéztünk. 


  Most újságokat olvasok rejtvényezek filmezek. Estefelé meg kiülök a teraszra és bambulok..jól esik.

  előzmény:
  harangvirag08 (287998)
  2021-07-21  08:42
 16. 2021. július 21. 08:42287998.

  Jó reggelt!


  Korán ébredtem ....gondolom járok egyet ...felmegyek a hegyre.Eléggé ritkán látogatott a házunk...


  Kicsit kóválygok ....nem sokat aludtam...pedig most a hőmérséklet is elviselhető volt.


  Tegnap azért volt sikerélményem is ...igaz  ...lehet megkapom érte a beosztásomat.Reggel átmentem J-ékhoz ...leszedtem a függönyt...jó nagy és a plafonról indul.Mire I. megjött takarítani ....már kimosva "felkampózva" várta , hogy föltegyük.Meg tudtam volna csinálni ....de ketten könnyebb.Óvatos voltam ....a leszedéskor azért a mobil a zsebemben volt.Olyan jó érzés volt  mikor végeztünk.Nagyon szép lett ....bizony az erkélyajtói rész viselte Boscó nyomait.Néha az ilyen apró dolgok billentik ki az embert az egyhangúságból.Sajnos az utóbbi időkben csak rossz hírek  jöttek.


  Ma reggel bambultam egy kicsit ...majd elmentem a kisboltba.Visszafelé meglocsoltam a virágokat ....a füvet még nem kellett.Állítom össze a pakkomat ...délután jönnek értem.Holnaptól én leszek kint.


  Majd elfelejtettem ...hétfőn a Nemegyedül oldalán emlékműsor volt Somló Tamás tiszteletére.Nagyon meghatódtam ....szép volt.


  Igy telnek a napjaim...


  Sokat gondolok rátok ...a diófa alatti írásokra magamban válaszolok ...de az írás sokszor elmarad.


  Vigyázzatok magatokra.

  előzmény:
  ancsa46 (287997)
  2021-07-18  11:00
 17. 2021. július 18. 11:00287997.
  Szervusztok.
   
  Itthon vagyok VÉGRE, nem mintha rossz helyem lett volna, hisz enyém volt az egész ház, azt csináltam amit akartam, de nem nagyon akartam semmit, a hétvége felé más kimondottan haza vágytam. A cicák aranyosak voltak, az egyik kimondottan nagyon hízelgő.
  A fiatalok egy kávé után mentek is haza, nagyon szép és jó helyük volt, de holnap már munkanap mindenkinek.
   
  Sacikám örülök, hogy ha lassan is de javulgatsz, sajnos egyre több nehézséggel kell megtanulni együtt élni. Nehéz beletörődni, de muszáj.
   
  Erika sajnálom, hogy nem jó dolgok történtek Veletek, reménykedek a mielőbbi gyógyulásban. Visszamentek e még a nyáron?
   
  Magdikám ez jó hír, mármint a szövettani eredmény, a többi kellemetlenség lassan meggyógyul, tudom ebben a melegben mindent nehezebb elviselni. Elkészült a sütemény?
   
  Hoztam egy tököt Anikótól, már elkészült a főzelék, húspogácsa van hozzá.
   

  Itt most volt egy kis eső, talán lesz még, fülledt az idő, pedig mostam egyet, nehezen szárad.

 18. 2021. július 18. 10:02287996.

  Sziasztok!


  Borsika olyan jó olvasni az írásodat ....szinte feldobja az embert.


  Jó a fürdőrucid....nem a megszokott.Végül a nagy képernyőn lehetett látni.Én már csak a gyógyvízbe megyek be ....ami jó meleg .Nagyon tartok a felfázástól.


  Sajnos apró balesetek ....amint írod ...engem is érnek ....sőt minél jobban vigyázok  annál gyakrabban.


  Most várakozó állásponton vagyok ....addig írok. J. majd telefonál mikor menjek át. A tegnapi vásárlás felét ott felejtettem ....meg egy jó kávé is vár majd rám.


  Főzök ezerrel ....készülök magamnak . Legyen mit vinnem majd  ha megyek Tómalomra.Bár még a napot sem tudom pontosan. Nálunk csak az biztos ami már megtörtént.


  Sacikám ...a szokásost sütöm   szilvás-mákost.Szűk a repertoár ....de ezt kérik.Fogalmam sincs mikor jönnek....mennek.


  Nekem is sokszor járnak a gondolataim Pőtyinél...hogyan megy nélküle tovább az élet.Nagyon hiányzik.


  Olyan nyomasztó ez az év ....annyi a veszteség.Napok óta nem tudok nyugodni ...egy pénteki rossz hír miatt.


  Persze történnek jó dolgok is ..aminek örülni lehetne .. de mindig jön valami...Remélem ez a "rossz " hullám csak elmegy  körülöttem.


  Nem akartam elrontani a napot ....lapozzatok.


  A fájdalmakra,bajokra enyhülést kívánok !


  .


  Gondolok mindenkire! Legyen szép a napotok!

  előzmény:
  BORS (287995)
  2021-07-18  09:14
 19. 2021. július 18. 09:14287995.

  Szépséges Vasarnap reggelt kívánok mindenkinek. Lányok, úgy érzem magam, mint egy lesérült balhatvéd. Jobban mondva: balfék. Velem mindig torténik valami és akkor persze kiesek a hasznalható jatekosok kozul. Ráesett a labamra egy késélesitő. Jó nehez volt és alaposan megutottem a bokámat. Hát, így jar, aki figyelmetlen.Már rég ki kellett volna selejteznem, mert ez egy hibás darab. 


  Tegnap előtt fehernemű vásárlás volt a progim a lánykámmal, aztán végul fürdőző ruhadarabokat vettem. Felsőrész: tankini, alsórész pedig egy majdnem terdig erő úszónadrág. Ezek elég   diszkréten eltakarják a  szemnek nem kellemes, hibás testrészeimet.  Elkerulhetetlen volt, mert ha nincs, akkor le kell mondanom a házi  strandolásról a gyerekeknél. Unszolni szoktak, furodjek veluk, én meg tiltakozom, érvelek erősen, hogy  ..nem és nem, végul vagy elbújok, vagy bemegyek veluk. 


  Tegnap avattam volna fel, de hát ott náluk, lógott az eső lába, nem volt érdemes bevizezni magamat. Így  szerencsésen   m e g ú s z t a m.  E mozgalmas nap után azt hittem, hogy majd jól alszom,  de szinte egész éjjel csak forgolódtam.A sok mászka betett a lábaimnak, zsibbadtak a fránya piszkafáim. Első dolgom ma a locsolás volt,  csak ki kell nyitnom a kerti spriccelőt és magára hagyni. Igy tettem.


  Irjátok a gyumolcs termést, orulok, hogy van még befőzésre is. Sacika, engedd hogy megcsinalják a gyerekek, most neked a gyógyulgatás a dolgod. Magdika az a tapasz egyre kisebb, ugye? Talán hamarosan meg is gyógyul.Nem lehet  kellemes, sajnalom. Erikáéknak is jobbulást, én harcos barátnőm, ..képzelem hogy felidegelted magad,  de végul is eredményes csata volt.


  Julika szia, igen csak mozgalmas korülotted minden. Csak győzd a kellemes eseményeket. Olykor fárasztó, de boldogságos mind. Olyan jóízűen tudtok  rákészülni, olvasni is orom. Nekem is tetszett a nyakláncod.


  Anikó szia, hogy vagy, mit főzol? Imadom, amikor meseled, mit fogsz éppen csomizni Petiéknek. Én mar itkán csomagolok, mert a R. család abszolute mentes meg dietás konyhat visz, én úgy nem tudok sajnos főzni. Igyekszem, eleinte ment is, de nem tudtam kovetni a szabályokat. 


  Ildike hol szereztél karfiolt? Szeretem, kértem vegyenek nekem a Lidliben, de a zold irtó drága, a fagyosat meg nem találták hol van. Rántva és rakottan csinaltam regen.


  Én nem vasalok, csak ha  elkerulhetetlen. Ez helytelen tudom, de hát már leszoktam róla. Már a Fiúknak is csak unnepelyes alkalmakkor kell csak ing. Megőriztem drága papa pár ingjét, szoktam megszeretgetni őket. Olyan mint egy olelés.    


  Már itthon tornázom ám.Felkiáltójel, de nincs. Na, mondjuk nem viszem túlzásba, de előfordult. Lejárt a kezelés, illetve a végét abbahagytam. Rendre megcsinálgattam, amiket kllett, de felálláskor forgott velem a világ, volt hogy kétoldalt  kitámasztottak a sporttársak. Szóval, ilyen a szédulés? Regen nem volt ám ez sem. Nem kockáztattam tovabb. Majd talán kesőbb a masszasra kell időpontot szereznem. 


  Emlékszem, amikor pár éve  egy tunderi kedves vak fiúhoz jártam egy másik rendelőben.Ő egy csoda volt. Szerintem, meseltem már, de ki nem hagyom, ujra: egyszer segítségként két széket a keze alá rendeztem, nem jól sult el, ..nem orült, csak keresgelt, csalódott volt. Aztán sikerult kiengesztelnem.


  Nem kell főznom, csak egy gyümolcs levest, almaból lesz és sargadinnyeből.Ez utóbbit kaptam, de sajnos éretlen. Hasznosítom. Most hogy kovérito szirupot iszom, jobb az etvagyam valamicskét. Onnan tudom, hogy jobbízuen eszem.Eszem amit főzok.Ki mit főz egye is meg.Ilyeket gondolok, míg berántom a tokomet, vagy csinálok egy salátát. Milyet is? Pl.: tonhalsalátát akartam készíteni, de mire osszeszedtem a hozzávalókat, hát mintegy felét el is kostolgattam.  


  Én is gyakran gondolok Potyikére, hiányzik. Vajon mit csinálnak az Ő Zsuzsái, mekkora lehet már a kis Nimród. Dédike volt. Én is az leszek hamarosan.Talán már augusztusban. A legnagyobb unokáméknál jon majd a kislánybaba.  Egy csomó mindent vásároltak már az érkezésére, tunderi babaszoba várja majd.  Minden puder rózsaszin és feher. 


  Jaj, megent csak írok, pedig vár a rumlis szoba rendberakása.Ez csak pici, de dugig van mindennel.ami csak utban van egyébként. Már csak szakaszosan végzek mindent. A baj ott van, hogy ha abbahagyom,később majd nem tudom melyik szakaszban voltam éppen. 


  Rengeteg régi Fulest gyűjtottem ossze, de minek is?  Ki velük, meg a reklám ujsagokkal is. Nagy elhatározás volt. Szakítottam veluk. Mennem kell. Elébb elmentem. Szóval, mentek. Ha nem felejtem el.Nem mintha valami velős dolgot írtam volna,...ja, nem mindig azért mulasztok ám, mert dolgom van,  ..belehabarodtam a Netflixbe, sok jó film van, aztán ugye ott vannak a Vajandi csemegék - Ildike ajandekozott meg minket a lehetőséggel - ja, szóval nézem orrverzésig.Ha bugyuta vagy túl véres, akkor keresek másikat.  Na, mit valljak még be Nektek őszintén?  Hmm..A sok hibát kérem elnezni.    Nem semmi ám, ..bent vagyok. Szeretlek Titeket.   Mindenkit.

 20. 2021. július 17. 17:29287994.

  Szép estét Mindenkinek!


  Ma e Szép estét Mindenkinek!


  gy kicsit jobb napom van...igaz a programom a régi...már utálok mnden folyadékot


  Magdi....örülök, hogy minden rendben van nálad...a tapasz majd előbb utóbb lekerül...Végül mit sütöttél?


  Ildikó....kívánom, hogy találkozz akivel régen találkoztál és legyen egy szép beszélgetésetek......A málnát irigylem....csakúgy, mint előtte a ribizkét....nálunk szeder érik nagyon....idén nem lesz befőzés...lányok nem engedik..


  Julika....szép a mai napod, csinos vagy.....és még a további napjaid is ilyenek lesznek, együtt a család......a világ lgszebb dolg..


  Erika....sajnálom, hogy te is rossz hírekkel jöttél....jobulást nktek......Nálunk is időpont kell a szemészetre, de minden további nélkül fogadtak sürgősséggel, nagyon jól esik, hogy mindenki nagyon kedves...igaz már haza járunk..


  Borsika hiányzik....


   

 21. 2021. július 17. 10:53287993.

  Sziasztok!


  Nálunk hajnal felé olyan égzengés volt .....azt hittem leszakad.Eső is esett.Kisebb kihagyásokkal most is.


  Voltam a kórházban .A nagy kötés lekerült ....most már csak ragasztás van ....de méretes.Ami a legfontosabb ...megjött a szövettan ...és jóindulatú.Míg várakoztunk  egy asszony elmondta a kálváriáját .....elképesztő milyen esetek vannak.


  Éppen végeztem mikor jött J. telefonja...merre vagyok? Mert mennek az új Spárba ...és elvisznek.Nyílt egy új üzlet a városnak olyan pontján ahol szinte egymás mellett van Aldi , Lidl .Ahol mi és még sokan élnek meg semmi sincs.Nagyon jó  a bolt ...páran lézengtünk benne.Utána bementünk egy cukrászdába ....sokan voltak. Elképesztő árak / nekem / ...láttam 1150Ft-os torta szeletet.Na ...ez nem az én világom.


  Sajnos tegnap nagyon rossz hírt kaptam Kaposvárról....még nem is fogta az agyam.


  Julika ...nagy öröm lesz nálad ...itthon lesznek a lányok ...így együtt ...ez ritka pillanat.


  Ildikém ...mozgalmas napod volt.Negrónak meg meglepetést okoztál.Gondolom ritkán lát szoknyában.Rajtam is régen volt .


  Várom, hogy elálljon az eső.El kell mennem a kisboltba.Elfogyott a tojás ....nem ér semmit ez a háztartás . Dávidék jönnek holnap .Valamit kéne sütnöm amit el tudnak vinni.


  A levegő hül le folyamatosan ....de bent még nagyon meleg van.


  Gondolok Mindenkire ....legyen szép a napotok.

  előzmény:
  BiriBiri (287992)
  2021-07-17  09:44
 22. 2021. július 17. 09:44287992.

  Szervusztok, szervusz Ildi!


  Ma már nem vagyok olyan mérges, megpróbálok írni. Hogy mit írtam tegnap arra már nem is emlékszem, csak írtam ahogy jöttek a gondolatok, és úgy néz ki nem is volt olyan fontos. Az biztos, hogy szidtam a meleget. Bár ez már nem meleg, ez forróság volt, egészségtelen időjárás. Úgy néz ki hogy az utánunk következő nemzedéknem már ezt kell megszokni, megváltozott az időjárás, a földrajz könyvekben trópusit fognak majd írni. Most kimondottan hűvös van, de nem annyira hogy ne legyen kint a Zsuzsi szülinapi bulija. Meg ugye a pavilont is fel kell avatni, csoportosan. A lányaim sajnálják hogy most nem lesznek itt csak hétfőn és kedden érkeznek. Úgy túnik olyan lesz ami már nagyon régen nem volt, együtt lesz a 3 lány és én is és szeretnék képet erről mert ki tudja mikor lesz megint ilyen? Most már derül az idő, remélem kint leszünk. A lehutóbbi buli a konyhában volt és számomra elfogyott a levegő, haza kellett mennem. Remélem ma semmi nem jön közbe. Az ősgyepem fehér virágba borult. Eddig volt a százszorszép most a szulák fehér virágja lepte el a kertet. Kimondottan tetszik, ahogy kúszik a kiégett füvön, Mert neki aztán nem ártott az aszály, a tűző nap. 


  Minden olyan bizonytalan, hogy ki mikor jön, hányan leszünk, nem is tudok így készülni..állandóan jár az agyam hogyan oldjuk meg az étkezést. Az ebédet nem mondtam le, az biztos meglesz, Melinda hurkára vágyik, az is van a fagyóban aztán majd csak megoldjuk. 

  előzmény:
  franci47 (287991)
  2021-07-17  09:04
 23. 2021. július 17. 09:04287991.

  Jó reggelt Menedékház lakók!


  Nálunk esik az eső, olyan szép csendes, de mennyiségileg nagyon kevés. A nap most nem éget, sőt a felhők között tartózkodik. 


  Tegnap erre számítva  szedtem egy kis málnát, lehet, hogy fele még rajta van, most biztos leverte az eső.  Még nem jártam kint. Kora reggel ébren voltam, kicsit itt bámészkodtam, aztán visszafeküdtem, és talán pihentem egyet. 


  Ma úgy érzem a napot, mintha nem is tudom mi lenne, olyan vágynék valakire, akit régen láttam, és  nem tudom mit is csinálok. Persze lenne tennivaló, de azokat most a hátam mögé söpörtem. 


  Tegnap Évánál jártam, jó meleg lett mire haza értem. 


  Itthon a kutya már messzíről szokott ugatni, és várt a kapuban. Most is ott volt, de a világért sem üdvözölt. Kivételesen ruhában, szoknyában voltam, és nem ismert meg, amikor a hídra értem akkor látta, hogy én vagyok. 


  Délután sokfélét előkészítettem a mai ebédhez, Bencééknek palacsintát sütöttem, karfiolt főztem a mai, v. holnapi kajához, krumplit is főztem, sőt tökfőzeléket is csináltam.  Egy kicsit festegettem is.


  Most összerámolok kicsit, elvasalom ami itt van, aztán majd meglátom mi lesz.


  Julika, nagyon sajnálom az érdekes leveled elveszett tartalmát. Ez a nlc nem győzi kivárni a leírási időt, így szétkapcsol. 


  Szépséges napot mindenkinek. 


  Bölcsesség mai napra:


  Hétköznapokban meglátni a csodát: ez az igazi életművészet.


  Pearl S. Buck

 24. 2021. július 16. 14:38287990.

  Így sírok!!! Írtam egy csomót, és amikor menteni akartam egyszerűen eltűnt. Mindenkiről megemlékeztem, szidtam a hőséget...nem kezdem újra. Haragszom erre az nlc re

  előzmény:
  harangvirag08 (287989)
  2021-07-15  14:11
1 2 3 4 5

Címlap

top