MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
285485 hozzászólás
 1. 2019. december 9. 20:18285485.

  Szép estét Mindenkinek!


  Torlódnak az események....néha meg semmi sincs.


  A szombati baráti vacsora jól sikerült...minden finom volt...az az én bajom ,hogy nem szeretem a szarvas húst, azért megkóstoltam dödöllével és a szezonban először ittaunk finom, illatos forralt bort.


  Tegnap nálunk volt ünnepi ebéd...és szinte egész nap vendégjárás...ez is jó volt


  Ma délelőtt ledaráltam a sütéshez a diót...Délután kiváltottam a gyerekek Mikulásra kapott kaparós sorsjegyen elért  nyereményét


  Misi volt a legszerencsésebb 5300 Ft-ot nyert, a lányok egy egy ezrest................ Aztán elmentünk a jótékonysági vásárba.A Spárban tartották, nagyon jó  és sokféle kézműves apróságból lehetett vásárolni.Sajnálom, hogy nem fotóztam, jó ötleteket lehetne ellesni.. Szinte a szomszédban van az idősotthon, így az ex-sógornőmet is meglátogattam.


  Holnap délután az idősek műsoros  karácsonyára megyek.....aztán lassan már valamikor dolgozni is kellene....a hétre a sütemény sütést terveztem,.... csak a krémeset nem.......szerencsére nem kell "minden menteseket" sütni, azt nem is vállalnám.

 2. 2019. december 9. 16:35285484.

  Köszönöm Erikám ...ki fogom próbálni.Gyűjtöm a tapasztalatokat....aztán majd alakul valami.


  Bízom,hogy az injekció kúra eredményes lesz.


   


  Örülök, hogy karácsonyi hangulatban vagy ....nekem még " hangolódnom " kell.Remélem mát itt van a kertek alatt.


  Szép gesztus volt az Önkormányzattól ....szerintem  nálunk azt sem tudják, hogy létezem.


  Anikó ...én is apránként hordom haza ami kell....de valami mindig elmarad.


  Négy óra van ....és teljesen besötétedett.

  előzmény:
  erry (285482)
  2019-12-09  15:21
 3. 2019. december 9. 15:33285483.

  Szervusztok.


  Úgy látszik az álommanók sztrájkolnak, nekem is pocsék éjszakám volt.


  Reggel elmentem a városba, lassan összeszedem ami kell, lesz még menet, apránként hazahordom ami kell.


  Annyira besötétedett, mintha szemerkélne az eső, nem bánnám, talán ezt a förtelmes ködöt elvinné talán.


  Nekem is karancs tűzhelyem volt, sajnos kiégett a sütője, ami most van nem szeretem, nem igazán süt jól, ki kellett tapasztalni hol süt a legjobban, nem hiszem hogy kicserélem már. Beatrixnak van indukciós, nagyon szereti, de a régi edényei nagy részét ki kellett cserélni, mert nem működött vele.


  Erika örülök a javulásnak, és a békés,  nyugodt hangulatodnak is, tartson nagyon sokáig.


  Saci szokás szerint csudiszép mézeseket készítettetek, a mennyiség tényleg sok,remélem pihengetni is tudsz. Sikerült bekerülni a dokihoz?


  Ildi megtörtént a vásárlás?, biztos jó döntés lesz.

 4. 2019. december 9. 15:21285482.

  Szervusztok! Szia Magdi!


   


  Gyorsan válaszolok mielőtt elfelejteném: Az egyszerű Penny-s édesítőt használom. Sweetener a neve, egy szem 4,4 gramm, kiszámolom, hogy az adott mennyiséghez hány darabra van szükség, összetöröm és használom.Van Steviám is poralakban, de nekem nem jött be sütéshez.


   


  Ma már túl lettem a negyedik injekción, valami kis javulás van. Még egy sorozatot felírt a dokinő, mert a térd röntgenem semmi jót nem mutatott, meszesek a csontjaim és még van valami, amit nem értettem pontosan. Kiváltottam a derékövemet is. Olyan mint a régi csak kicsit nagyobbat kellett vennem


   


  Képzeljétek kezd ünnepi hangulatom lenni, valahogy olyan kellemes nyugodt, békés a hangulatom....Talán az is hozzájárult, hogy tegnap elmentem és vettem még fényfüzért, fel is raktam. Bekapcsoltam, meggyújtottam a gyertyákat és akkor minden olyan egyszerűen tiszta és békés lett. Az apró ajándékok is készen vannak. Sőt ma összeállítottuk a Hercegemmel a menüt. Még a sütésen agyalok, várom, hogy a lányok közül jelentkezzen valamelyik hogy süt. Azért linzer és püspökkenyér lesz és ha senki nem ajánlkozik a sütésre akkor megcsinálom az Ancsa által mutatott Lambada szeletet.


  Képzeljétek milyen meglepetés is ért.......jött a postás és kétszer csengetett mint mindig és hozott utalványt. Az Önkormányzat küldte, kellemes ünnepeket kívánva.....Hát leesett az állam......Nem mondom, hogy nem örültem, hiszen így karácsony táján (máskor is) jól jön a nem várt pénz....Tavaly is kaptunk, csak ugye volt a választás, igaz nekünk maradt a régi polgármesterünk, de mégsem reménykedtem karácsonyi "üdvüzletben".


  Tegnap még írni akartam, hogy mostanában milyen jó alvó lettem......erre a mostani éjszakám nem volt jó.....Fél háromkor felébredtem és onnan nem sikerült visszaaludni, persze reggel belehúztam, majdnem elkéstem az injekcióról.....


  Francika kívánom, hogy találjátok meg a legmegfelelőbb tűzhelyet.....Nekünk Zanussi van, de már öregecske, a sütője nem süt már úgy mint új korában, de még működik.....Minden bekapcsolásnál biztató szavakat mormolok, tartson ki még sokáig.


  Azt hiszem sikerült a semmiről jó sokat írni.....


   


   

 5. 2019. december 9. 14:33285481.

  Sziasztok!


  Nagyon rossz éjszakám volt....alig aludtam. Valószínű tegnap " túl fürödtem " magam. Nagyon erős az a víz ...de már jól vagyok. Így a mai napot kihagytam.


  Kinyitott a sütöde...próbálkozom a teljes kiőrlésű liszttel. Erika milyen cukrot használsz a sütésnél...és milyen arányban...szükségem lenne a tapasztalatodra.Most sül az az őzgerincem ....amit a talira vittem ....kíváncsi vagyok milyen lesz.


  Ildikém ...a tűzhellyel kapcsolatban... / de úgyis az lesz ....amelyiket majd úgy látjátok ....ez jönni akar velünk/. A kaposvári lakásban nekünk az a hagyományos fehér/ barna  lakótelepi Karancs tűzhelyünk volt.Gázzal ment a sütő is. Jó volt ...szerettem.Mikor vettük az új lakást ....na nekem krómos kombinált lesz a tűzhelyem. Az is lett ....de a pillanatot szidom amikor megvettem ....szép . de minden meglátszik rajta ...még a sóhajtás is.Elektrolux a márkája ....nagyon jól működik.Nincsen rajta fene sok funkció ....de ami nekem kell az megvan.Ha most vennék / de már nem veszek / indukciósat vennék. J-nak az van.Érintéssel  kell bekapcsolni. Sokkal könnyebben tisztítható.Az én tűzhelyemnek még egy nagy hibája: a gombokat nem lehet leszedni ....igaz az időkapcsoló önállósította magát.Akkor emlékszem a gáz sokkal olcsóbb volt mint a villany....szerintem most meg már beérték egymást.


  Kívánom, hogy találjátok meg a legmegfelelőbbet.


  Hoztam egy gondolatot a  Zarah örökségéből:


  " Csak néhány perce ébredt rá,hogy a boldogság akkor jön el, amikor az ember már nem azzal törődik, hogy az életnek milyennek kellene lennie,hanem meg tudja ünnepelni azt amilyen éppen abban a pillanatban." / Náray Tamás/

  előzmény:
  franci47 (285480)
  2019-12-09  10:43
 6. 2019. december 9. 10:43285480.

  Jó reggelt. 


  Itt barátságosnak tűnik az idő, nincs fagy még, bár a kocsi ablaki tejüvegként hatnak. 


  A készletemet rendeztem össze, mi hiányzik. Hiányzik még ez-az, és így is lesz.  Addig amire eljön a karácsony addig még fogy belőle.  


  Még lesz menetem, nincs káposzta és  még más kisebb dolgok. 


  Ma dél körül elmegyünk  tűzhelyet nézni. Mit javasoltok, nektek milyen van. Bár Bea most olyat akar, amin minden van/lesz. /szegény fejem/.


   


  Julika, sajnálom, lehet, hogy le sincs töltve?  Azért is nem jön elő, vagy még soha nem bontottál ki semmit sem, azért nem sikerül. Hát így jártál.  Kevés tárhelyhez venni kell valami kütyüt, mondhattad volna a szerelőnek, hogy bővítse, de az plusz pénz. 12ooo Ft volt az enyém is, és nem is Mo-i a dolog. Lehet külső vincseszter is amire majd rámented, vagy éppen oda töltöd a dolgaidat. 


  Majd, ha ajándékot kapsz, kérj vincsesztert.  Akár a fényképeidet is tarthatod ott. Vagy utalj rá milyen jó lenne, lehet, hogy még időben vagy ehhez.


  Jó kézimunkázást a szakkörben, bizony nehéz összefogni az embereket, főleg így karácsony előtt. 


  Mai segítő  bölcsesség.


  Ha a helyzet értelmetlennek látszik, próbálj legalább te értelmesnek látszani.


   


   


  Kant


   

  előzmény:
  BiriBiri (285479)
  2019-12-09  10:17
 7. 2019. december 9. 10:17285479.

  Szervusztok!


  Megenyhült az idő, gyorsan befejeztem a  maradék krizantém levágását, még szerdán elviszik.


  Tökfőzeléket főztem fagyasztott cukkiniből, ugyan olyan, mint a tök... maradék majorannás hús feltéttel. Timi kapott két padlizsánt, megsütöttem, krémet csináltam belőle, határeset, hogy keserű legyen..egy picit keserű, jó hogy nem más főtt ételbe tettem, így fűszerekkel még elmegy. Délután a klubba megyek..nagyon nyögve nyelősen megy, alig vagyunk, majd meglátjuk lesz folytatás? Az emberek már nem varrogatnak..akik dolgoznak ilyen korai időben nem érnek rá aztán később meg a család miatt...most jött egy kismama, hátha hoz új tagokat, de ő inkább köt de az sem lenne baj, mindenki csinálja azt amit szeret, és legyen olyan is aki a vezető útmutatója után dolgozik .


  Ildi! Azokat a filmeket már nem tudom elővarázsolni..az egész egy nagy katymaz nekem. Feladtam..már módom fogom menteni a dolgaimat. Mondta pasi, hogy kevés a tárhely, miattam bővíthette volna..de ez már így van. 


  Én ti hogy vagytok? Mit csináltok? 

 8. 2019. december 8. 18:07285478.

  Julika, pontosan így történt, ahogy írtad. 


  Így kezdődött, így végződött. Még süt,  a fóliás ékelés még tart, a támaszték most nem kellett.


  Sül benne a kovászos kenyér. 


  Ma sokat jártam a lábamon  /persze, hisz a kezemen nem tudok/ és most eléggé fáj. 


  Pihentetni kell. 


  Tegnap megnéztem egy kínai filmet, az Avistazról töltöttem le. Ma megtaláltam a megás linket, amit már egy hete kerestem.


  Ma  rendesen működött a Mega letöltő, tenap Bence megcsinálta. 


  Az aktivátort is megtalálta, így most  más is működik. A  citromél mafláskodott velem,  nem tudom mi lesz,ha még egyszer belépek. 


  Julika, akkor csak a telefont tanultad, és nem próbáltad meg a kibontást. Olyan 3 köteg filmben vannak, Van kisebb és nagyobb is. Kiváncsi leszek, megvan-e.


  Végeztem a palacsinta sütéssel, Bence vitte,  majd valamikorra. 


  Na most elterülök kicsit,mind a Nagy-Alföld . 


  Magdikám, sajnálom a kapcsoló sütést, nem kellett volna, de te ezt jobban tudod. 


   

  előzmény:
  BiriBiri (285477)
  2019-12-08  17:04
 9. 2019. december 8. 17:04285477.

  Szervusztok!


  Ne haragudjatok, de olyan jót nevettem a lenkeségen.  Azt hittem ilyet csak én tudok csinálni. Olyan mint ha én csináltam volna. Igaz én már túl vagyok az ilyen gáztűzhely


  nyűvésen. Úgy kezdődött, hogy az egyik rugó meglazult, nem lehetett rendesen becsukni, a szereló azt mondta nagyon drága az új ajtó...kitámasztottuk. Aztán egyszer egeret hajszolszunk és megbillentettem a tűzhelyt és az ajtó szétesett. Egy üveg árválkodott és a rugók meredeztek. ..borzalmasan nézett ki...Alufóliával ékeltük ki de nagyon lassan dolgozott inkább a konyhát fűtötte. Magdi is bűvészkedett a gombbal...hogy mik elő nem fordulnak? 


  Tanultam a telefont egyszer csak Timi mondja .......Attiláné jelentkezett a wiberen.Olyan ismerősöm nekem nincs,,mondom..aztán hozta a képet hozzá, hát Marika  voltígy még nem hallottam, nem ismertem fel. ..de aztán integettem. Még "játszok" vele tanulmányozom..más mint az előző volt , nagyon ügyes kis szerkezet.


  Még csak most néztem meg azt a filmet amit Ildi küldött, nagyon megható történet....


  Azt hiszem ma is filmezni fogok. .

 10. 2019. december 8. 15:19285476.

  Sziasztok!


  Ildikém ...olvasom a konyhai kalandodat....hááát nem semmi ...és milyen bosszantó.Én tegnap megsütöttem az időkapcsolót.Már jó ideje  állandóan leesik...időnként megcsapkodom ...akkor marad.Tegnap ahogy nyitottam a sütőajtót beleeshetett.Éreztem fura szagot ...hát kicsit megkapta.Már nem csináltatom meg ....nem sokat használtam ....majd beállítom az időt telefonon ...erre a kis időre már jó így ahogy van.


  A mai nap  nem sokat tettem. Elmentem délelőtt a fürdőbe....igen jó , napsütéses idő volt.Még van vissza pár  jegyem ....de lehet marad úgy.Délben megköszöntöttem Barbarát ....finom ebédet ettünk.J. sütött egy diókrémes tortát ....nekem ízlett...kaptam itthonra egy nagy adagot belőle. Ő szerinte felejthető ....nem volt megelégedve.


  Anikó ...én is "röhögtem " a papagájkóruson ". Biztos nem állom meg  ha rákezdenek...gondolom mindenki találkozott már ilyenekkel.


  A karácsony kezd nálunk is körvonalazódni.Sok eltérés nem lesz ...talány annyi D-ék majd csak 25-én jönnek haza.Ők kettesben töltik a karácsonyestét. Furcsa / J-nak gondolom különösen /,hogy folytatódik a körforgás ....mint amikor ő elkerült  otthonról. Igy újra a 25 lesz a családi karácsony.B-ék dolgoznak a két ünnep között.


   


  Mindenkire gondolok, a fjóknak enyhülést, az álmatlanoknak / magamnak is/  kiadós alvást kívánok!


   

  előzmény:
  franci47 (285475)
  2019-12-08  14:15
 11. 2019. december 8. 14:15285475.

  Sziasztok ma is. 


  Az éjszaka megint virrasztottam, jó sokáig. 


  Nem bírtam elaludni, olyan nyugtalan voltam. Már gondoltam felkelek, de nem akaródzott mégsem, inkább csak szenvedtem az ágyban, gondoltak bekapok valami rásegítőt,de hogy mekkora méret legyen. Ha nagy, akkor előbb elalszom, de reggel nagyon nehéz lesz a felkelés /nem a parasztfelkelésre kell gondolni, hanem a háziasszonyéra/ . Ha keveset veszek be, akkor meg soká alszom el, talán addig sikerül  simán is az elalvás.  Maradtam az ágyban. Jaj rengeteg hibám van, ha észreveszem javítom, ha nem akkor úgy marad. 


  Bemutatkozom, mint erőművész, rongáló,  és javító.


  első mint erőművész: valahogy le tudtam szedni a gáztűzhely sütőjének  első lapját, és csak úgy leszakítottam a azt a részét, amivel kinyitjuk a sütőt. Nagy zuhanással levált az első lap és a földön landolt.


  Igen rongáló vagyok, ugyanakkor  megújító is, mert most  új tűzhelyet KELL venni. 


  Javító, egy bottal be lehetett támasztani a fennmaradt belső lapot így sikerült használni a sütőt.


  Nem vagyok nagyon boldog, sőt boldogtalan, holnap utána kell járni a bolti készletnek, ugye volt a fekete péntek, ott sokmindent  elhordtak az emberek. 


  Anikó nem hallottam a nevetésedet,  de én is felnevettem, ilyet még nem olvastam, mára nem tudom mit dob nekem a gép, majd mindjárt megnézem. Megnéztem. 


  Ezt viszonyt én találtam valahol, már nem is tudom hol, csak sejtem. 


   


  "Bármi lehet, hogyha hagyod."


  /Mary Poppins/ 


  Na most kicsit magamé vagyok, elfáradtam a konyházásban. 


   


   


   

 12. 2019. december 8. 12:56285474.

  Szervusztok.


  Nagyon gubbasztós idő van, ködös, szürke,igazán filmezős, vagy legalábbis behúzódós elfoglaltságra való.


  Tegnap sem történt semmi /szerencsére/, olyan tingli-tangli elfoglaltságaim voltak, amivel csak az idő ment, de semmi látszata.


  Anikóék elmentek a gyerekekhez hétvégére,  lassan már várom a hazaérkezés  jelentkezését.


  Nálunk nem  folyok bele a karácsonyi menü összeállításába, Beatrixékhoz megyünk, mindkét részről ott lesz a család, a salátakészítés lesz a reszortom, valamit sütök meg főzök előtte, mert ugye amikor hazajövünk csak kellene itthon is valami, valószínű, hogy  töltött káposzta lesz.


  Julika nem készült kép mostanában, igaz pepecseltem eggyel, de nem akart olyan lenni amilyennek szerettem volna, így egy kicsit félretettem, ma elkezdtem egy másikat, talán olyan felénél tarthatok, ha szalonképes lesz majd megmutatom.


  Ildi nagyon jó a tegnapi gondolat, megnevettetett, remélem nem hallatszott  nagyon messze.


  Gyógyultok-e Kislányok? Remélem, és mielőbbi jobbulást kívánok.

 13. 2019. december 7. 20:59285473.

  Szervusztok!


  Én nagyon szerettem azokat a játékokat...én is láttam Ambrust Flórikát de már nem akartam felhozni...az az idő már elmúlt.


  Nagyon jó volt olvasni miket csináltok, miket terveztek....engem még nem hozott lázba az ünnep.  Nem szoktam bemenni a városba az ünnepi főtérre. Régen ki nem hagytuk volna. ... Most az új nagyon okos telefonommal gyakoroltam, "őrületbe"kergettem Timit. Sokkal erősebben kell nyomni mert védő fólia van rajta....meg sokat kell még ismerkednem vele...


  Nagyon csöndesen telnek a napjaim, nem történik velem semmi. Várom, hogy mikor tudnak jönnek a deszkiek...az lesz majd mozgalmasabb. 


  Holnap körömpörköltet főzök. Karácsonykor halászlé lesz rántott hal, töltött káposzta..hagyományos ételek,magunknak..ha Virág itt van natúr csirke mell kell, Sanyi vegetáriánus..valamit ki kell találni hogy ne mindig rántott gomba legyen, Boldi a székelykáposztát szereti.szerencsére Kriszti minden evő. Sütni nem nagyon fogok, Saci gesztenyését fogom megcsinálni. ..


  Be van kapcsolva a tv, megy az x faktor. Annyira más mint a "hőskori" x faktor. Ezek a dalok egyáltalán nem nekem tetszőek,,de hát nem is nekem kell hogy tessen. 


  Holnap vasárnap van..én ma megint el voltam tévedve, 12 kor menten Jóban Rosszban nézni és nem érettem mi van.


   


   

  előzmény:
  franci47 (285472)
  2019-12-07  20:03
 14. 2019. december 7. 20:03285472.

  Marika, nekem eszembe jutott Ambrus. 


  De én ebbe a világba nem tudom úgy beleélni magam, hogy abból igazán jó sztori legyen. 


  Már felesége Flórika névnapján is eszembe volt, de nem akartam  emlékeztetni senkit sem.


   


  Megnéztem a Náray könyvajánlót, riportot. 


  Ez az ember nagyon ügyes, sokmindent tud. Sokfelé járt és a könyvében helyszíneket is ismeretei szerint tudja változtatni. 


  Annyira sok ismerettel rendelkezik, részletesen le tud írni mindent, hát a ruhákról ne is beszéljünk, mintha látnád valójában.


  Szeretem, de még nem olvastam el a 2. kötetet. A harmadikat is meg kell vennem, igaz az még drágább, mint az előzők. 


  Festményt azt azért nem vennék tőle, másfél millió ft, az már egy szép összeg.  Bár nem tudom mit ábrázolnak, de egy szép színes folt, és Klimt aranyozási technikáját vélem felfedezni benne.  /Csak szerényen megjegyzem legutóbbi virágos festeményen én is megpróbáltam alkalmazni egyfajta csillogást. / Az övé biztos egy drága festék, és sokat számít a tudás, az ízlés, mikor milyen színt kell egymás mellé tenni.Náray csak egy van.  


  Szép estét mindenkinek. 


   


   

  előzmény:
  Sacika44 (285470)
  2019-12-07  18:38
 15. 2019. december 7. 19:12285471.

  Jó estét.


  Már  egy fél órája legalább, hogy elkezdtem írni, megkerestem a napi bölcsességet, így este, de ami nem árt, az akármikor jöhet. Igaz? 


  Ma délelőtt mindenfélével eltelt, nem is tudom mit csináltam igazán, csak úgy múlott a nap. 


  Elmentem vásárolni a Lidl-be Bea elvitt, és megvártam, azt a kis időt, ami hátravolt a mai ledolgozós napból. 


  Kerestem ajándékocskát Klári lányainak, és egyszem majdnem vejének. Csak kicsike, nem kell nagyot venni, tavaly kaptam tőlük, az idén nem szeretnék úgy járni. 


  Az éjjel úgy aludtam mint a mormota, 9 óra  után már lefeküdtem nem bírtam ébren maradni.                      


  Bepótoltam az előző napi virrasztást, korán ébredést. 


  Most azt hiszem jól lehült a levegő. 


  Bence is megjött tegnap, igaz alig láttam, ma befejezte a gépemen a munkáját, talán most nem lesz hiba.... ha igen, sokat kell majd rá várnom. 


  Két vizsgája megvolt.... hibátlan lett. Még vissza van jó pár, jó lenne, ha így sikerülne. 


  Borsom örülök, hogy rájöttél, amire rá kellett, ezek neked valók, és nekem is, mert én is rosszul hallok, és felerősítve már a szomszéd szobában is hallanák a hangot, jobban, mint én itt. 


  Julika, azt hiszem én írtam, hogy  csinálok valamit a  festeménnyel,  csináltam, a mögötte lévő hegy jobb lett, de a zöldek nem jók benne. Ötlet.... van másik, de lehet, hogy az sem lesz jó. Annyira nem számit, mert  kis gyakorlás csak, több ilyen is van, ami olyan amilyen. 


   


  Sacikám jó szórakozást kívánok nektek, szerencsére tényleg oda-visszajövetel biztosított, és néha tényleg ki kell mozdulni kicsit.


  Erika javult-e az állapotod? Ernő lába hogy van? Karácsonyi menüben nem tudok segíteni, nálunk olyan összevissza főzés van karácsonykor, mindenki csinál valamit abban az egy konyhában.  Én amit majd csinálok, az talán   még az ünnep előtt úgy ahogy megteszem. Sütiben 6 lapos kell, ételben pöri és nokedli kell........ aztán tovább nem tudom. Valamikor kocsonyát is főznék, mégis kell töltöttkáposzta. Na, hát így szaporodnak a dolgok, Bencének rántott csirkecomb, de azt nem én csinálom. 


  Szenteste  jönnek Tomiék is, egy másik napon valamikor  Gábor anyja, ..... Jocónak is /keresztfiam/  kell valamit sütnöm. 


  Ennyi jutott eszembe. 


   


  Most akkor megyek megnézem Náray riportját a 3. Zarah kötet bemutatójáról. Még a másodikat sem olvastam el. Magdi másodszor olvassa, akkor nagyon oda kell figyelnem. Lassan fogok haladni vele, mert az olvasás nagyon fárasztja a szemem. 


   


  Már este van, és én most néztem meg a mai bölcsességet. Hát jót nevettem rajta..... csak úgy csendben ám.


  Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.


  Winston Churchill


   


   

 16. 2019. december 7. 18:38285470.

  Szervusztok!


  Rápillantottam a naptárra és akkor láttam, hogy ma megfeledkeztünk egy névnapról.


  Ambrus nap van.


  Eszembe jutott Ilike, mikor még csak olvasó voltam és később is milyen jó ünnepeket, szüretet, libanapot és minden más eseményt megtartottatok.


  Ezeket mi már nem tudjuk úgy megcsinálni.Ehhez ő értett igazán.


  Hó már csak pacában van néhol. Ma olvadós nap és ronda ködös, sötét idő volt felénk.


  Tegnap takarítás, ma megvolt az első begyújtás a cserépkályhába és ilyenkor mosás is van.Sajnos a kinti szárítást egy ideig el kell felejteni.Más nem nagyon történt csak a szokásos hétköznap volt.


  Magdi nagyon kedves képet hoztál.Öröm nézni.


  Szép estét mindenkinek.


   


   


   

 17. 2019. december 7. 17:29285469.

  Sziasztok!


  Már megint este van.


  Most jöttem haza ...átvittem a csirkéket a hűtőbe ....megint én voltam az átvevő.Elhoztam a csomagomat ...mindenféle "minden mentes" cuccok  a sütéshez. fel van adva a lecke ....még " rendes2 alapanyagból sem vagyok jó ...hát ezekből.Majd a héten elkezdem a kísérletet....azért ma még sütöttem egy " igazi" kuflógot.


  Tegnap nagyon szép esténk volt. Elmentünk a karácsonyi vásárba ....csak mi hárman.Szép volt a kivilágított Várkerület.Ittunk forralt bort ...nagyon finom volt. Itt szokás, hogy civil szervezetek kitelepülnek ...és a bevételt jótékonyságra fordítják.Kellemes időben sétáltunk .....ember alig.Jó volt...ki tudja mikor leszünk megint együtt ....csak mi hárman.


  Reggel voltam a piacon ....már nem volt tojásom .Közben eleredt az eső ....siettem haza.


  Sacikám ...remélem megjött a kedved....a holnapi ünnepeltnek / ünnepelteknek sok boldogságot kívánok.


  Most " filmszünet" van. Elkezdtem  jobban mondva újra olvasom a Zarah második kötetét.Rájöttem, hogy újra el kell olvasnom, hogy követni tudjam az eseményeket.Tegnap a Youtoubon  láttam egy  nagyon jó riportot a könyvbemutatóról.Náray Tamás Zarah álma könyvbemutató   riportfilm a címe.


  Teljesen meg vagyok keveredve a napokkal.Sajnos nekem már mindent nagy betűkkel kell beírnom a naptárba.


  Legyen szép az estétek.


   

 18. 2019. december 7. 13:52285468.

  Sacikám! Hogy én hányszor járok úgy?? Ugye nem bántódtál meg...csak vicceltem. Remélem megjön a kedved és mai holnap is nagyon jól fogjátok érezni magatokat. Vajon Marikáéknál megmaradt a HÓ? 

  előzmény:
  Rolta (285467)
  2019-12-07  13:02
 19. 2019. december 7. 13:02285467.

  Drága Julika...látom észrevetted a tévelygésem, valami szépet akartam mutatni, de előjött a tudatlanságom és nem sikerült..


  Szerintem sem ér sokat ez a szombati munka és tanítási nap....


  Lassan készülődünk a baráti András-napi partira..Szarvas-pörkölt, dödölle, kürtős kalács , forralt bor és minden finomság...Még jó, hogy időben eszembe jutott, hogy felesége Melinda és ugye az is a közelmúltban volt...Saciékkal megyünk , így bármikor haza tudunk jönni.Egyenlőre nem nagy kedvem van, de talán majd megjön..


  Holnap nálunk ünneplünk és a Mikulás is ideér..

  előzmény:
  BiriBiri (285466)
  2019-12-07  11:10
 20. 2019. december 7. 11:10285466.

  Rolta Rolta Sarolta...ez jutott az eszembe az előző "hozzászólásról".


  Szervusztok!


  Mára megenyhült az idő, süt a nap. Már tudatosodott bennem, hogy szombat van..úgy elvoltam tévedve. Timi azt mondta hogy ma rövidített napjuk lesz, itthon ebédel. Különben nem sok értelme van az ilyen ledolgozásnak..pláne iskolában. Krisztiék a kárpitolást fogják megtanulni, ők, a pedagógusok  fogják bevonni a széküket. Az iskola anyagot ad de mester munkára már nincs pénz..valaki betanítja őket aztán utánuk a vízözön. 


  Láttam Magdiékat..nagyon nagyon aranyosak...jó nekik, hogy most együtt lehetnek. 


  Kíváncsi vagyok milyen lett Ancsa képe? Sikerült javítani rajta? 


   

 21. 2019. december 7. 10:58285465.

 22. 2019. december 7. 10:57285464.

 23. 2019. december 6. 21:16285463.

  ERIKA!


  MIKLÓSAIDNAK MINDEN JÓT, SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

 24. 2019. december 6. 17:22285462.

  Sacikám ez után már csak a jó jöhet.Jobbulást.

  előzmény:
  Rolta (285461)
  2019-12-06  17:11
1 2 3 4 5

Címlap

top