Ájurvéda és Pancsakarma

Torolt_felhasznalo_711686
Torolt_felhasznalo_711686
Létrehozva: 2005. június 8. 14:27
Sziasztok!

Nagyon érdekel az Ájurvéda (Ayurveda) és a Pancsakarma (Panchakarma). Első könyvem e témában ami nagyon felkeltette az érdeklődésem az Sunil V. Joshi-tól Ájurvéda és Pancsakarma címmel jelent meg az Édesvím Kiadónál. Minden könyv meg van a témában ami megjelent magyarul.
Most jelen pillanatban a Pancsakarma érdekel, csak nem tudok senkit aki ebben segíteni tudna. Van nagyon sok részletes leírásom, de mindenhol azt tanácsolják, hogy orvos felügyelete szükséges.
Nagyon szeretem ezen kívül még Deepak Chopra-t, talán Ő is belevág ebeb a témába, mivel ő is az ájurvédát gyakroloja.
Ha valaki jártas a témában vagy érdekli akkor szívesen beszélgetnék vele rólla.

Üdv.: Soockit
10 hozzászólás
 1. 2018. augusztus 29. 16:2110.

  Sziasztok!


  Ha már ayurvedikus gyógyászat, akkor a gyógynövényekről sem illik megfeledkezni! Én csak a Pharmacoidea termékeket használom, mert ők komolyan veszik az Ayurvédát és tudatosan használják készítményeiben. Az Agyserkentőben pl brahmi van

 2. 2014. november 9. 16:089.

  Ismertek Bp-en ayurvédikus vagy HKO orvost referenciával, akihez el lehet menni konzultációra?


  Hogy ránézzen a körmömre, arcra, vagy megállapítson számára egyértelmű, de számomra rejtett dolgokat.

 3. 2006. május 24. 17:458.
  Sziasztok. Nemrég jöttem haza Indiából. Évek óta foglalkozom az Ájurvédával és a rendelőmben hozzám fordulókat megfelelő tanácsokkal igyekszem ellátni, amelyek között természetesen a pancsakarma méregtelenítő eljárásai is szerepelnek. Emellett jónius 10-11-én fogok tartani egy 2 napos Ájurvédikus öngyógyítás tanfolyamot, amelyen végigvesszük a pancsakarma biztonságos módszereit is, melyeket 70%-ban otthon is megvalósíthatunk. De aki az igazira vágyik, novemberben egy utat is szervezek Indiába, melyen belül Dr. Srivastava Rishikesh-i rendelőjáben egy részletes 21 napos Pancsakarma terápia is szerepel. Akit érdekel, az hívjon vagy írjon emailt! Gauranga Das, 06-30-9140839, illetve gauranga@brihaspati.net
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_711686 (1)
  2005-06-08  14:27
 4. Torolt_felhasznalo_986725
  Torolt_felhasznalo_986725
  2005. augusztus 8. 22:557.
  Szia!
  Engem is érdekel az ayurvéda, Chopra-tól csak a Tökéletes testsúly c. könyve van meg.
  Az Angyal utcához közel lakom, arra a könyvesboltra gondolsz, ami alagsorban van? És hol rendel Váradi Tibor? Ő is ayurvédikus megközelítést használ? Ő nem inkább az antropozófia híve?
 5. Torolt_felhasznalo_711686
  Torolt_felhasznalo_711686
  2005. augusztus 8. 22:426.
  up
 6. Torolt_felhasznalo_711686
  Torolt_felhasznalo_711686
  2005. június 14. 13:455.
  Na senkit nem érdekel a téma?!
 7. Torolt_felhasznalo_711686
  Torolt_felhasznalo_711686
  2005. június 10. 12:254.
  up - hogy feljebb kerüljön. . .
 8. Torolt_felhasznalo_711686
  Torolt_felhasznalo_711686
  2005. június 9. 15:373.
  Természetesen nekem is meg van az említett könyv! Sőt, akinek csak tudom meg is vettem ajándékba. Ha esetleg érdekel Deepak Chopra: Rendhagyó szakácskönyve akkor most Budapesten a IX. kerületben az Angyal utcában (itt rendel amúgy Váradi Tibi) van egy kis könyvesbolt. Inkább kifutó könyvek vannak. Ott az említett könyv jelenleg 600 Ft-ért lehet megkapni, még van egy pár példány.
  Nem nagyon szoktam TV-t nézni, hetente maximum 1-2 órát. Egyik este viszont bekapcsoltam a TV-t és kapcsolgattam majd a Duna TV-re tévedtem és elkaptam ezt a műsort "véletlen". Azt hittem, hogy nem láttam elejétől, így utána néztem a neten. Meg lehet venni ezt a dokumentum filmet DVD-n, ez egy németek által készített film és van honlapja is a http://www. ayurvedafilm. com/ címen lehet elérni. Írtam a Duna TV-nek, hogy nem lehet e beszerezni a filmet valahol (akkor még nem tudtam, hogy meg lehet venni), de nem tudtak érdemleges választ adni. Akkor még azt sem tudták megmondani, hogy vetítik e még a filmet e mégegyszer és ha igen akkor mikor.
  Egyik hétvégén ismét a kezembe akadt a távirányító és ugyancsak "céltalanul" kapcsolgattam a TV-t, és lám ismét "véletlenül" a Duna TV-re kapcsoltam és a bemondó hölgy ezt a dokumentumfilmet "konferálta fel"!
  Most láttam elejétől végig, akkor döbbentem rá, hogy amikor először láttam akkor is láttam eljétől, csak éppen a feliratokat nem láttam az elején.
  Nagyon szép és hasznos film volt. Megdöbbentő volt szerintem sokmindenki számára. Voltak dolgok amik nekem is azok voltak. Nagyon tetszik ahogy az ájurvéda gondolkodik a testről és az egészségről.
  Azt veszem észre, hogy sokan amikor vélekednek az egészségről és annak megromlásáról, akkor napellenzőt hordanak. Valaki azt "kiabálja", hogy minden betegségért, a hús evés a hibás, vagy a "civilizált" műanyag táplálkozás. Van aki azt kiabalja, hogy minden betegség eredendője lelki eredetű. Én ezekkel nem tudok 100 %-ig egyetérteni. Sokkal bonyolultabb és egyben egyszerűbb, mint ahogyan ezt gondoljuk. Legközelebb az árjúvéda áll az igazsághoz!
  Örülök, hogy itt valaki egyáltalán hozzászólt a témához.
  előzmény:
  zizi9 (2)
   
 9. 2005. június 8. 15:432.
  Az ajurveda szintén a kedvenceim közé tartozik. Panchakarmát pedig Bécsben az ajurvédikus klinikán csinálnak. Aki a klinikát vezeti 14 évvel ezelőtt Magyarországon járt, hogy meghonosítsa a TM-et /Transzcendentális Meditáció/. Dr. Lothar Krenner a neve. Akkoriban kb. 60 év körülinek saccoltam. Ő és a vele érkező TM tanárok olyan végtelen nyugalmat tudtak kiárasztani a környezetükre, hogy mindjárt az az érzésem támadt, szeretném ezt a légkört én is.
  Lothar K. diafilmeket mutatott be nekünk az ajurvédikus klinikán készült panchakarmáról, ami mély benyomást tett rám a nyugati orvoslással szemben.
  Még egy hírem, hogy a magyarországi TM központ vezetőjével beszéltem kb. 2 hete és akkor azt mondta valószínű hamarosan M. o-on is elérhető lesz a panchakarma.
  Nem rég a Duna tv leadott egy filmet az ajurvedikus orvoslásról, ami nagyon szép és igazán látványos mennyivel másabb életfelfogás működik.
  Chopra könyveivel az én polcom is telve van, és a Tökéletes egészség c. könyvében ír sokat az ajurvedáról.

Címlap

top