Gyógyult pánikbetegek

pikpik
Létrehozva: 2005. június 23. 10:23
Jó lenne, ha olyanok írnák ide gyógyulásuk menetét, akik ma már egészségesek, végleg megszabadultak a kezeléstől, hogy a többiek okulni tudjanak töténetükből
94 hozzászólás
 1. 2019. március 1. 16:5194.

  Szia Bella, felvehetném veled a kapcsolatot?irhatnak neked? Köszönöm 

  előzmény:
  Bella7 (90)
  2018-02-13  08:47
 2. 2018. december 22. 21:4493.

  Sziasztok.Leírnám én is a történetem hátha jobb lesz kicsit és esetleg tudtok is segíteni.Szóval nálam 4 évvel ezelőtt kezdődött a betegség.Férjem állandó éjszakás volt akkoriban.Ezzel egy ideig nem is volt gond de egyik este mikor elment dolgozni nagyon rosszul lettem.Rámtört az érzés hogy meghalok,nem érem meg a reggelt.Felhívtam telefonon ő egyből haza sietett és ahogy mellém bújt és átölelt minden jó lett.De másnap minden kezdődött előlről.Elmentünk pszichiáterhez.Ő felírt 0,5-ös xanaxot.Na az annyira bevállt hogy két és fél évig tünetmentes voltam.De sajnos most megint megkeseríti az életemet a pánikbetegség.Ráadásul akkoriban csak este jött rám,most viszont már napközben is.Úgy érzem nem bírom tovább.Hiába áll mellettem a családom lassan bele fogok őrülni.Most dokinőm ismét 0,5-ös xanaxot írt fel nekem,viszont nem akarok életem végéig gyógyszert szedni.Ráadásul babát is tervezünk a férjemmel de így nem fog menni.Az állandó halálfélelem és rosszullét árnyékot vet mindenre.Aki tud kérem segítsen hogy mit tehetnék ellene.Hogyan gyógyulhatnék ki belőle.Előre is köszönöm szépen

 3. 2018. augusztus 11. 03:3092.

  Kis kiegészítés: minden segít, ami segít.


  Rövid távon a légzésgyakorlat, a pszichikai krízisen nem annyira, a légszomj ugyanúgy megmarad, de legalább az agyadat nem égeti az oxigén, a fizikai tünetek enyhülnek. Nekem a stopper, 3 másodperc belégzés, 5 másodperc ki. Ez eddig csak egyszer nem jött be, amikor az épp aktuális szívem szottya kivette a stopperező telefont a kezemből, hogy ne foglalkozzak ilyen faszságokkal, és ez csak az agyamban van. Nem segített.


  Hosszú távon: ez egy negatívan visszacsatoló folyamat, nincs szerotonin, ezért szar az élet, szar az élet, ezért nincs szerotonin. Ezt kell megszakítani, bármivel, legyen az egy új vicces sorozat, életmódváltás, vagy egy új képzelt barát (tudod, aki nem csak hogy ő maga, de még zombi is, de mégsem ő maga, hanem három, és szent, és valamiért még az én bűneimért is meghalt), meg főleg emberek közé menni, folyamatosan bővíteni a komfortzónát, és nem árt, ha ehhez van partner, akár egy barát, akár egy pár, aki tényleg segít. Mozgás, séta, sport, bármi. És fontos a sikerélmény. Ne szégyelljük alacsonyra tenni a lécet, van, akinek egy tünetmentes megálló a buszon siker.


  És a legfontosabb az, hogy amikor ennek ellenére jön a ciklikus visszaesés, nem megzuhanni, hogy megbassza az isten, hiába volt az egész, hanem racionálisan kiszámolni, hogy igazából ritkulnak a tünetek, és egyre kevésbé szar, és megéri.


  u.i.: aki pánikra hajlamos, minden kábítószer kerülendő, különösképpen a THC, ami igen durván hozza a pánikrohamokat rövid- és hosszú távon.

 4. 2018. augusztus 11. 03:1591.

  Azoknak írok főleg, akik aktívan küzdenek a dologgal, de azoknak is, akiknek hosszabb-rövidebb idő után visszatért.
  Az első fontos dolog az, hogy a pánikrohamoknak NEM pszichikai kiváltó okai a régi traumák, max 1-2 hónap visszafelé, de leginkább a jelen. Ellenben örökölhető.
  És ne haragudjunk arra, aki nem érzi át, hogy ez egy komoly dolog, még az is képes őszintén elbagatellizálni, aki kb 2 hónapja tünetmentes, de amúgy majdnem meghalt bele.
  Volt itt egy hosszú sztori a rohamaimról, de túl sok volt a karakter, szóval rövidre fogom:
  2 pánikos időszakom volt, az első főiskolásként, az életben semmi gondom nem volt, nagyon boldog voltam, és a semmiből jött, de tényleg. Mentő, EKG, orvos, kivizsgálás, semmi, szokásos menet, diagnózis, pszichológus. Akkor a pszichológus tanácsára abbahagytam a napi 2-4 liter kóla ivását, és bár hullámokban visszatérve, de úgy másfél-két év alatt teljesen megszűntek a rohamok.
  A második időszak úgy egyszer csak visszajött, enyhén, majd elfelejtettem, de 1 hónap múlva visszajött, majd rá egy hétre nagyon durva pánikroham. Akkor ismét elmentem orvoshoz, aki elküldött laborra, és vashiányt állapított meg. Az egyébként tényleg képes kiváltani azt az állapotot, ami képes kiváltani egy rohamot. A vas szedésével javult valamit a helyzet, de akkor már beütött a pszichikai öngerjesztő hatás. Szóval megmakacsoltam magam, és mivel lusta vagyok, mint a szar, a sport (ami egyébként nagyon sokat tud segíteni) kihagyásával a következő kúrába kezdtem:
  -rutinok és rituálék (mint az Esőemberben).
  --időben felkelni, nem 3-ig fent maradni, délig aludni.
  --emberek közé menni (mert már a SPAR-ba menni is remegett a térdem)
  --vasat juttatni a szervezetembe, továbbá minden olyan vitamint, ami szerotonint termel (ezt már kívülről fújja mindenki).
  Ez kicsit segített, de időről időre visszatért.
  Ami végül segített:
  -szakítani azzal a lánnyal, akivel a lelkem mélyén éreztem, de tudatosan nem is sejtettem, hogy vége a kapcsolatnak (kiszakadni a nyomasztó élethelyzetből)
  -otthagyni a jól fizető fusi melót egy 8 órás rendszeres melóért, aminek volt vége (rendszeresség)
  -minden este a kedvenc hobbimat űzni, már-már kórosan, a mai napig mellesleg, nagyon kevés kihagyással (rendszeresség)
  -vitaminokat szedek még mindig, de anélkül is megvoltam, eszem rendesen húst meg céklát a vas miatt (fiziológia)
  -minden erővel elterelni a gondolataimat bármi rohamról való gondolkodásról, telefonon játék, sorozat, bármi (elterelés)
  Ezzel a pár dologgal exponenciálisan lecsökkentek a rohamok. Nem reménykedem már abban, hogy elmúlnak. Ennyi már mindenkinek van, max nem tudja, mi az, ezért simán túllép rajta.


   

 5. 2018. február 13. 08:4790.

  Sziasztok , 


  Emlékszem , hogy 10 évvel ezelőtt pont egy hasonló topcot olvastam én is kinomban, mert komoly panikbetegseggel, hipochondriaval, szorongasokkal és már halalfelelemmel küzdöttem. Volt valaki aki beirt közénk, hogy Jézus meg tud gyógyítani. Gondoltam, na ez sem tudja miről beszélünk , h ilyennel jön . A szívem mélyén viszont pár hét múlva azt éreztem, hogy nincs más út, orvos már nem tud segíteni, megprobaltam utanajarni, hogy létezik -eJézus mert addig úgy gondoltam , hogy ha van is, jól magunkra hagyott.


  De nem így van. Megtalaltam és megy is gyógyított. Keresztény közösségben imádkoztak értem , én is magamert, most elmondhatom, hogy meglett az eredmény hála neki! 


  Azt kívánom nektek, hogy keressétek az Urat. Istennek nincs lehetetlen! 


  ÁLDOTT gyógyulást kívánok mindenkinek! 


   

 6. Torolt_felhasznalo_882559
  Torolt_felhasznalo_882559
  2007. november 12. 11:4289.

  szia!

  Lszi írd meg, hol érhető el ez a ,,Lenkei féle alapcsomag,,. Tanácsadást hol kapok hozzá.....stb?

  köszi!!!!!

  előzmény:
  amira (83)
  2007-01-03  12:25
 7. 2007. január 4. 18:5488.

  Szia!

  Hát igen. Én is féltem hogy fogok gyereket szülni a gyógyszerek miatt. Épp ezért mindig "üldöztem" az orvosomat, hogy lehetne csökkenteni, de néha ha meg is tettük, máskor meg növeltük. Aztán vmi megoldotta a dolgot, mert évekig jól voltam mindenféle gyógyszer nélkül-csak a sport volt az, ami változás volt akkor az életemben-így nem volt probléma a teherbeesés körül.

   

  Ráadásul igaz, hogy a problémák nem oldódnak meg. Nekem állítólag a gyerekkori dolgaim miatt alakult ki a szorongás, de azzal sosem törődtek, hogy ha meg nem történtté nem is tehetik a dolgot, valahogy "kiöljék" belőlem az akkori megrázkódtatásokat..

   

  Majd akkor felhívom őket, mert elég sok terméket láttam az oldalon, nem akarok vaktában szedni dolgokat, hátha tudnak tanácsot adni.

   

  üdv: pikpakk

 8. 2007. január 4. 12:3387.

  Szia!

  A B1 vitamint milyen kiszerelésben lehet kapni? Recept nélkül?

  A Seroptam mire való? Még nem is hallottam róla. A Xanax sokszor engem is nagyon kiüt és pokoli, hisz itt van a pici gyerekem, akivel foglalkoznom kell, mikor sokszor úgy tudnék aludni. Én is mindig reggel, ébredéskor vagyok a legrosszabbul, amin meglepődök néha, hisz délután, estefelé és elalvás előtt gyakran nagyon jól érzem magam.

  Akkor azt tanácsolod, hogy ne hagyjam abba az első hónap kudarca után? Kár az is, hoyg egyrész nem olcsóbb a termék egy kicsit, másrészt pedig hogy csak Bpesten lehet kapni, mert a futárktg elég húzós, egyszerre több havit rendelni szintén:-(

  Üdv: pikpakk

  előzmény:
  amira (86)
  2007-01-04  10:55
 9. 2007. január 4. 10:5586.

  szia,

   

  az első hetekben én is csak rosszabbul voltam az alapcsomagtól, de akkor ürülnek ki a mérgek a szervezetből. viszont a B1 azonnal hatott. este bevettem és másnap NYUGODTAN ébredtem, és nem a szokásos szorongással. akkor még szedtem mellette a Seropram-ot (a Xanaxot nem, mert attól mindig ki voltam ütve), de már csak ritkítva. egyik nap a szokásos egész bogyó, másnap fél, aztán 1 hét múlva minden nap csak egy fél, aztán semmi és fél és így tovább, közben végig alapcsomag, B1 és C-vitamin

  semmi elvonási tünet nem volt és tudom, hogy már nem is lesz. ha érzem, hogy nagyobb a stressz, akkor aznap este emelem az adagot, de ilyen is kb 2-szer volt eddig.

  ja igen, kezdetben napi 1000 mg B1-et szedtem 2000 mg C-vel, most már lementem 500 B1-re és 1000 C-re. és van némi álmosító hatása, így a barátnőm pl. reggel szedi be, hogy fel tudjon kelni..

  biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül múlt el ez az egész, hiszen 30 évet stresszeltem végig. szerintem egy próbát megér!

  előzmény:
  pikpakk (84)
  2007-01-03  21:01
 10. Torolt_felhasznalo_390708
  Torolt_felhasznalo_390708
  2007. január 3. 21:2785.

  Sziasztok!

  Nekem is sikerült!!!! 1 éve nem volt semmilyen rohamom.. és nem is szedek már majdnem 2 éve gyógyszert sem!!!  Mindenkinek sok sok kitartást!!! Sikerülni fog!!!!   

  előzmény:
  pikpik (1)
  2005-06-23  10:23
 11. 2007. január 3. 21:0184.

  Szia!

  És megkérdezhetem, hogy mennyi idő múlva kezdtek el hatni a vitaminok?

  Én mondjuk nem pánikos vagyok, inkább "szorongós", s ez a problémám most szülés után ismét elő jött. Az antidepresszánstól én is irtózom,d e Xanaxot szedek, de tudom, hogy az sem egészséges, igyekszem (iygekeznék) leállni vele, de egyelőre nem megy:-(

  Jó egy hete nekiálltam újra sportolni, nekem az korábban segített, és kb 3 hete szedem a dr. Lenkei alap csomagját. Azóta mondjuk letört szinte minden körmöm, és többet vagyok náthás mint valaha, de még mindig remélem, hogy használ. Csak mennyi idő után?

   

  Köszi!

  pikpakk

  előzmény:
  amira (83)
  2007-01-03  12:25
 12. 2007. január 3. 12:2583.

  sziasztok,

  még nem olvastam végig a topikot, csak gondoltam megírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít.

  gyerekkorom óta szorngó típus vagyok, de kb 2 és fél évig voltam komoly pánikbeteg, klasszikus tünetekkel. eleinte, amíg bírtam,  nem szedtem rá gyógyszert, később, amikor már sokkal rosszabb állapotban orvoshoz mentem, az Seropamot és Xanaxot írt fel. jól voltam, de nem akartam gyógyszereken élni. abbahagytam. pár hónap múlva visszaesés, rosszabb, mint volt, újra orvos és Seropram. azzal bíztatott, hogy életem végéig szednem kell. ráálltam az alternatív megoldások keresésére. agykontroll és ilyesmi nem igazán hatott (tekintve, hogy abszolut képtelen voltam akár 10-20 perc lazításra is), végül is a Lenkei féle könyveknél és vitaminoknál kötöttem ki. mielőtt bárki felháborodna, nem vagyok az ügynöke, és nem áll érdekemben a termékeit reklámozni. az alap vitamincsomag mellett nagy adag (napi 1000 mg!) B1 vitamint szedtem C-vitaminnal (2-3000 mg) kiegészítve, és kb 2 hét alatt fokozatosan leálltam a Seroprammal. ez nyár végén volt, lassan fél éve, azóta egyetlen pánikrohamom nem volt, se szorongás, se a szokásos őszi depresszió. szerintem soha életemben nem voltam ilyen nyugodt és kiegyensúlyozott, pedig ugyanúgy jöttek a problémák. egy barátnőmnek is ajánlottam, aki nem pánikos, de állandóan feszült volt és szorongott, neki is bevált. szerintem érdemes kipróbálni, mert nincs mellékhatása. számomra meggyőző az az érv, hogy vannak gyengébb idegrendszerű emberek, akiknek több vitaminra van szükségük ahhoz, hogy a testük el tudja végezni a dolgát. leegyszerüsítve: ha több vitamint viszel be, a szervezeted -a kellő nyersanyag seígtségével-kijavítja a hibákat.

  mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok!

 13. 2007. január 2. 21:1482.

  Szia!

  Nem tudod mégis annak a könyvnek a szerzőjét? Illetve a címe biztosan Félelem, szorongás, pánik? Tudod én már nagyon régóta küzdök, bár alapvetően nem pánikkal, hanem szorongással. Általában megjelennek testi tüneteim is, amitől aztán megijedek, hoyg valami komoly bajom van, így ez meg a hipochondria réme. Éveken át szedtem antidepresszánst és nyugtatót, de furcsa módon sosem voltam mellettük tünetmentes. Abban a néhány évben amíg jól voltam nem szedtem semmit. Csak futottam. VAjon ez volna a titok?! De most sajnos ismét rosszul vagyok, a szülésem után már a 2. hónapban kezdtek tüneteim lenni, de tartottam magam, ám a 4. hónap közepén nagyon rosszul lettem. Még két hétig szenvedtem, aztán muszáj volt abbahagynom a szoptatást és nyugtatót szedni. Az antidepresszáns felírását nem hagytam, és a Xanaxról is szeretnék leállni, mert NEM AKAROK gyógyszert szedni én sem. Bár sokan állítják, hogy ha ennek agyi hormonális zavar az oka, akkor akarattal nem sokra megyek. De én mégsem szeretnék örökké bogyókon élni!

  Köszi a segítségedet, remélem örökre "kijöttél" belőle!

  pikpakk

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_219217 (5)
  2005-06-23  11:28
 14. Torolt_felhasznalo_934980
  Torolt_felhasznalo_934980
  2006. május 4. 16:3381.
  Szia!
  Én is ezzel a nyavalyával küzdök, az első gyermekem születése után jött ki rajtam. Rexetint szedtem kb 8 hónapig, aztán megint terhes lettem. Persze mindenki azt mondta, hogy hagyjam abba gyógyszert. A terhességem 7. hónapjában megint jelentkeztek a tünetek mire az orvos azt mondta szedjek szeduxent. Teljresen kiakadtam, orvost váltottam. Nagyon jót sikerült találnom aki a kockázatok mérlegelésével zoloftot írt fel! Azóta szedem gyönyörű, egészséges kisfiam született. A nőgyógyászom sem lepődött meg rajta mondta, hogy ezt lehet szedni. Szerintem ne félj a gyerekvállalástól, sőt ez általában pozitív hatással van a betegségre! A jógát is ajánlom nekem nagyon sokat segít! Hónapok óta tünetmentes vagyok és csak fél szem gyógyszert szedek naponta.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_943009 (73)
  2005-08-29  11:37
 15. Torolt_felhasznalo_437110
  Torolt_felhasznalo_437110
  2006. május 4. 15:0680.

  Köszönöm válaszodat Szivárvány.

  Több orvosnál is voltam már,többféle gyógyszert is szedtem(volt amelyiknek a mellékhatása miatt napokig csak fetrengtem).Bach-virágterápiáról tudsz vmit mondani?Te próbáltad a Valeriánát?Milyen gyógyszert szedsz(már ha szedsz).

  Üdvözlettel:Márta

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_741939 (79)
  2006-05-04  11:47
 16. Torolt_felhasznalo_741939
  Torolt_felhasznalo_741939
  2006. május 4. 11:4779.
  egy jó neuropszichiáter írna fel olyan gyógyszert ami használna is! a valeriana még rossmannba is kapható és gyógyszertárba is recept nélkül, de elég gyenge gyógynövényes szer! a frontin=Xanax, ha pánikos vagy a pánikra kell adjanak bogyót nem idegeskedésre! sürgősen menj el egy másik ideggyógyászhoz!
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_437110 (78)
  2006-05-04  11:34
 17. Torolt_felhasznalo_437110
  Torolt_felhasznalo_437110
  2006. május 4. 11:3478.

  Sziasztok!

  Én is egy vagyok a pánikbetegek közül.Több hozzászólásban olvastam a Valeriánáról,ami sok mindenkinek segített.Frontint,és Rexatint szedek de nem igazán használ.Ha vki meg tudná mondani hol tudom beszerezni a Valeriánát nagyon megköszönném.Ja és a virágterápiáról is írjatok már.Mit és hogy kell használni.

  Sokáig el sem tudtam képzelni hogy én is pánikbeteg lehetek,de sajna ez van.Igyekszem mindent kipróbálni hátha vmi segít,bár nem nagyon hiszek már semmiben .

  Aki tud segítsen!Előre is köszönöm!

 18. 2005. november 2. 15:0577.
  Sziasztok! Jó tudni, hogy vannak sorstársak (sajnos, hogy ez van). Én 30 évesen, két kicsi gyerekkel otthon lettem rosszul, lefeküdtem a földre és féltem, hogy meghalok. Ez párszor még előjött, izzadás, mintha a lábaim ólomból lennének, mintha kívülről látnám magam és ehhez szívdobogás. Nagyon megijedtem. Segítségem nem volt, férjem dolgozott. Akkoriban készültem vissza dolgozni. Az ideggyógyásztól sírva jöttem ki, mert teljesen gyagyásnak nézett. Beálltam dolgozni és két hónap után a munkahelyemen lettem rosszul. Mindenki nagyon megijedt. Akkor 1 hóanp táppénz jött, fogytam vagy három kilót (szerintem depressziós is lettem egy kicsit). Táppénz alatt kétnaponta bejártam a munkámat elvégezni, de már a munkahely felé vezető utcán alig bírtam végigmenni. Igyekeztem a munkával, hogy mielőbb elmehessek az épületből, ha nem jött lift nem vártam, hanem az ötödikről gyalog mentem le. Szörnyű időszak volt, de tudtam, ha nem csinálom elveszítem a munkahelyemet és teljes roncs leszek. A pszichológus Xanaxot és Paroxatot írt fel, meg Betaloc-ot kaptam a szívdobogásra. Egy ideig minden reggel egy Xanax-szal indultam el, de egy idő után kábának éreztem magam. Paroxat-ot nagyon sokági nem vettem be, bár kiváltottam. A pszichológushoz nem mentem vissza. Próbáltam az élet szép oldalát nézni, visszaálltam dolgozni (a mai napig nem tudom, hogy mit gondolnak arról az időszakról). A munkahelyemen nagyon szeretnek. Elkezdtem jógázni és ott önfegyelmet tanultam meg lazítást, olyan az a heti egy alkalom nekem, mint a nyugalom szigete. Találtam hobbit is magamnak és a Paroxat-ból esténként veszek be egy fél szemet, abbahagyni nem merem, de lehet, hogy simán elhagyhatnám. Rizikós ezt mondani, de momentán gyógyultank érzem magam és remélem ez sokáig így is lesz.
 19. Torolt_felhasznalo_490727
  Torolt_felhasznalo_490727
  2005. augusztus 30. 07:3476.

  Szia!

  Köszönöm a válaszodat.

  Irnál errõl a szerrõl picit bõvebben?  Én nem ismerem, nem is hallottam még errõl, illetve a virágterápiáról sem egyáltalán.

  Hol lehet megvásárolni?

  Mennyire gyorsan hat, és valóban oldja a hirtelen keletkezõ páni félelmet?

  Irjál minél részletesebben, ha tudsz valami konkrét adatot!

  Köszönöm: Monla

  előzmény:
  pitak (75)
  2005-08-29  15:06
 20. 2005. augusztus 29. 15:0675.
  Van a Bach virágterápiának egy pánik,ill.vészcseppje...sztem azt is elég ha magadnál tartod.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_490727 (74)
  2005-08-29  12:56
 21. Torolt_felhasznalo_490727
  Torolt_felhasznalo_490727
  2005. augusztus 29. 12:5674.

  Sziasztok!

  Remélem tudtok segiteni.

  Már jó pár éve jelentkezett elõször ez a tünet nálam is. Akkor megijedtem, elmentem az orvoshoz, és persze felirt egy enyha nyugtatót.

  Utána sokáig nem jeletkezett, majd amikor ismét, akkor a doki Rivotril-t irt fel. Már ez is kb 5 éve elmúlt. Azóta a tanácsára, és saját magam állandó megnyugatására, mindig nálam volt az üvegcse, pár szem gyógyszerrel.

  Én nem szedtem, nem volt rá igazán szükségem, viszont néha maximálisan bepánikoltam pl: a metrón, vagy a liftben, ilyenkor jól jött a vésztartalék gyógyszerbõl fél szem.

  Na most a múlt héten ezt a tartalék üvegcsémet valahol elveszitettem, és azóta félek! Nincs nyugalmam, mi lesz ha rám jön ismét a pánik, mihez nyúlok segitségért!

  A doki nem irta fel rutinból, mint azt már rendszeresen megtette, helyette valami egyszerû altatót irt csak fel, amit szerintem ki sem fogok váltani.

  A dokim azt mondja, menjek ideggondozóba, ott irassam ezt fel! Nem akarok odamenni, az túl sok idõ, és egyenlõre kordában tartom magam, csak a maximális megnyugtatásom végett van szükségem a gyógyszerre! Nélküle bepánikolok, félek a busztól, az utazástól s fõleg a sötéttõl, a bezártságtól. Gyógyszer mellett ez türhetõ és kezelhetõ szinten van.

  Segitsetek!

  Nincs valakinek kallódó ki nem váltott RIVOTRIL 1 mg-os recepetje? Biztosan van már valaki, aki nem kivánja tovább szedni! Vagy egy morbid ötlet: AKI NETALÁN FEL TUDNÁ IRATNI, és ÁTADNI UTÁNA A RECPTET!

  Köszönöm ha valaki megértõ és segit!

  monla

 22. Torolt_felhasznalo_943009
  Torolt_felhasznalo_943009
  2005. augusztus 29. 11:3773.

  Sziasztok!

  Ne haragudjatok, hogy ide jöttem a problémámmal,de inkább ide, mint, hogy olyat olvassak amitõl rosszul leszek...

  Szóval nálam ez a nyavaja, közel 6 éve tart, azóta elfogyasztottam 7 pszichiátert és már annyira unom ezt az egész hajcihõt, hogy csak gyógyszert megyek iratni, Frontin, Rexetin, mert a megoldás egyenlõre elmaradt. Megváltozott az életem, és azt mondhatom jól érzem magam a bõrömben, a kedvesem megértõ, de attól tartok, hogy egyenlõre azért nem akar gyereket, mert szedem ezeket a nyavajákat... Az orvossal beszéltem, azt mondta, hogy mivel az epilepsziások sem rohamozhatnak ha terhesek, természetesen szedhetik a gyógyszert és csak a biztonság kedvéért írják rá a gyógyszergyártó cégek a tájékoztatókra, hogy magzati károsodást okozhat. Szerintetek mennyiben igaz ez???

  Ha valaki esett már teherbe ezek mellett a gyógyszerek mellett kérem jelentkezzen, mert nekem már ez a félelmem a legnagyobb...

   

  Elõre is köszönöm...

 23. Torolt_felhasznalo_803744
  Torolt_felhasznalo_803744
  2005. augusztus 29. 10:3572.
  Szia Cs.emo!

  Olvastam a 07.01.-i hozzászólásodat és megörültem, hogy végre találkoztam egy gyógyult pánikbteteggel. Én tavaly nyár óta kínlódom ezzel a nyavalyával és azóta Xanaxot szedek. 7-8 hónapig um. tünetmentes voltam, bár nagyon kis adagban szedtem még a Xanaxot. A múlt hónapban egy külföldi utazás elõtt egy héttel újra jelentkeztek a rohamok, zsibbadás, remegés, nehézlégzés, szapora szívverés, gyengeség érzés. Újra visszatértem a napi 3x-i Xanax szedésre. Szeretnék már leszokni errõl, de félek hogy rosszabb lesz. Azt szeretném kérdezni Tõled, h szerinted egy szülés megváltoztatná ezt az egészet vagy még rosszabb lenne? Lehet, h igazad van: ha van kivel foglalkoznom, akkor nem gondolok állandóan a rohamokra. Gondolom egy igazi életmódváltás és szemléletváltás sem ártana! Szóval érdekelne, h hogyan sikerült Neked túljutni ezen az egészen és mennyi idõ kellett ehhez?
  Köszi!
  előzmény:
  cs.emo (26)
  2005-07-01  07:37
 24. Torolt_felhasznalo_659110
  Torolt_felhasznalo_659110
  2005. augusztus 7. 09:5171.
  Egyet értek és ezért én csak akkor jövök vissza, ha már eredményről tudok beszámolni. Addig is maradok a Pánikroham topicban. Üdv. mindenkinek, köszöntök minden gyógyultat!
  előzmény:
  pikpik (1)
   
1 2 3 4

Címlap

top