Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Dóra jelenti:

Dóra69
Létrehozva: 2021. Április 7. 16:07

Az öt majom és a létra


Az alaphelyzet a következő: öt majom be van zárva egy ketrecbe, melynek közepén egy létrát helyeztek el, ami felett jó pár banán lóg. Minden egyes alkalommal, amikor az egyik majom elindult a létrán felfele, hogy leakasszon egy banánt, a kutatók a lent tartózkodó négy majmot hideg vízzel locsolták le. Ez egy ideig így folyt, majd egyik nap, mikor az egyik társuk elindult a létrán, hogy egy banánt szerezzen, a társai visszarángatták, és ellátták a baját. Pár próbálkozás után a majmok teljesen leszoktak a banánszerzési akciójukról, és egyikőjük sem indult fel a létrán többé. A kutatók ezután úgy döntöttek, hogy az egyik majmot kicserélik egy másikkal. Ez egyből megindult a banánok felé, de a többiek nem hagyták, és megverték. Az újonc még párszor próbálkozott, de idővel ő is megtanulta, hogy mi a szabály, még akkor is, ha nem tudta az okát, amiért a többiek nem engedik őt fel a banánokhoz. A kutatók még egy majmot kicseréltek, és a történet ugyanúgy megismétlődött, az először kicserélt majom is beszállt a másik megverésébe, pedig annak idején őt is jól elpüfölték a társai. Az eset a harmadik és negyedik kicserélt majom esetében is megismétlődött. Végül pedig az ötödiket is kicserélték, így már egy állat sem volt a ketrecben, akit annak idején lelocsoltak volna hideg vízzel, de többé egy új társukat sem engedték fel a létrára.


 


Ha tudnánk kommunikálni velük, és megkérdeznénk tőlük, hogy mi az oka annak, hogy senki sem mehet fel a létrán, hogy levegyen egy banánt, a válaszuk feltételezhetően a következő lenne: “Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek…”


 


Ismerős ugye a felfogás?


Azokat várom - elsősorban a meghívottakat - akik szabadon gondolkodnak, nem érdeklik őket a sztereotípiák sem a pc beszéd és nem politikai szimpátiájuk alapján döntenek jó és rossz között. Beszéljünk politikai eseményekről, kultúráról, irodalomról - vagy bármiről, ami éppen foglalkoztat benneteket!


 

56 hozzászólás
 1. 2021. július 30. 23:4256.

  Valamiért a napi politikai aktualitásokból újra meg újra előkerülnek olyan "történések" amik a már említett, a topikcím kapcsán előkerült fogalmakkal kapcsolatos kérdéseket vetnek fel.


  A Gyurcsányné pár hete az EU-ban a következőket mondta: (megpróbálom szó szerint idézni, remélem sikerül):


  "felszólítom az Európai Úniót, hogy ne adjon semmilyen anyagi támogatást az Orbán velejéig korrupt rezsimjének, és ha majd emiatt megbukik ez a kormány és mi átvesszük a hatalmat, akkor MI tudni fogjuk, hogy mi a dolgunk!"


  Nem tudom másképpen értelmezni ezt, mint úgy, hogy a Gyurcsányné arra szólította fel az Európai Úniót. hogy segítsen abban nekik, mármint a liberális ellenzéki oldalnak, hogy megbuktathassák a jelenlegi 2/3-os többséggel megválasztott törvényes kormányt, és hatalomra segítsék őket.


  Ez már csak azért is érdekes, mert a Gyurcsányné nagypapája a Kádárral karöltve a szovjet fegyverek segítségével került hatalomra, legalizálta az ország 1956-os megszállását, azzal, hogy kijelentették, hogy: "mi hívtuk be a demokrácia helyreállítására a szovjet csapatokat, hogy leverjék a fasiszta ellenforradalmat". Ezután pedig ő és az elvbarátai a szovjet fegyverekkel a hátuk mögött elvtelenül kiszolgálták több mint 30 évig az országot megszállás alatt tartó Szovjetúniót. 


  Most meg a "demokrácia helyreállításához" az Európai Únió segítségét várja? 


  Mondjuk azután, hogy választásokkal sem 56-ban és azután 30 évig, sem most 12 éve nem tudnak hatalomra kerülni, kell valamilyen támogatás külföldről, mert itthon az emberek többsége nem kér belőlük. 


  Valahogy ez a Gyurcsányné megnyilvánulás (külföld segítsen, hogy hatalomra kerüljünk) ez olyan hazaárulásféle fogalmat kimerítő cselekedet! 


  És engem azért privátin úgy mégis érdekelne, hogy tulajdonképpen mit is jelent az, hogy "akkor MI tudni fogjuk, hogy mi a dolgunk"? Valaki tudja azt, hogy mi is a dolguk?  Mit is csinálnának, ha az EU segítségével hatalomra kerülnének? 

 2. 2021. július 30. 22:4155.

  Nem az országnak "szólt be", hanem a kormánynak.

  előzmény:
  Dóra69 (53)
  2021-07-30  21:22
 3. 2021. július 30. 21:3454.

  folyt.


  Ha megvan az már fél siker. Másold ki róla a karaktereket, tudod, ahogy mi, közönséges gyalogok nevezzük a betűket és pötyögd be a menő telefonodba, amit éhbérért gürcölő távolkeleti fiatalok szereltek neked össze (akikért persze elmulasztottál kiállni) majd olvasd el, ki is volt az a Hugo Ferdinand Boss cégalapító, melyik pártnak volt a tagja, kiknek az egyenruháját tervezte és gyártotta.


  Mondjuk kiváló alkalom lesz erre, mikor a magángépeden utazol, ami szanaszét szennyezi a környezetet (amiért szintén nem nagyon aggódsz). Aztán ha leszálltál valamelyik karibi szigeten, ahová nyaralni mész, ahelyett, hogy az ott dolgozók tisztességes béréért állnál ki, kérlek pötyögd be a laptopodba, hogy Mercedes a II. világháborúban.


  Meg fogsz lepődni kinek az udvari beszállítója volt a gyár, ami a mostani versenygépedet gyártja.


  Persze emiatt sem fogsz éjszaka álmatlanul forgolódni.


  És akkor már azt meg sem merjük említeni, Hamilton, hogy Te vagy a Puma reklámarca. Képzeld, az Adidas és a Puma két testvér cége. Különváltak, de egyben egységesek voltak. Adolf Dassler és Rudolf Dassler is csatlakoztak Hitler pártjához. Nézz ennek is utána a neten, ha tudod használni.


  Ha megvagy ezekkel és megtetted amit meg kell tenned, beszélhetünk arról, hogy az általad bizonyára elejétől végéig áttanulmányozott jogszabály melyik paragrafusát kifogásolod és miért.
  Egészen addig hiteltelen képmutató maradsz, van aki messzebbre menne és máshogy nevezne, de rögtön azzal jönnél, hogy a bőrszíned miatt bántunk.


  Szívesen!"


  (Persze, én tudom, hogy ezek a nagy cégek már mind-mind őszintén megbánták bűneiket és leszámoltak a múltjukkal, stb. (naná) - de a tények akkor is tények. És ha egy ostoba ember kizárólag a bőrszíne alapján jogot formál arra, hogy ő mondja meg a tutit akár egy egész országnak, talán gondolkozzon el azon, hány csajt próbált fel az utóbbi években és vajon jogos lenne-e a kritika felé, ha mondjuk szexistának neveznék. Simán ülne. Azzal már nem is jövök, hogy vajon a BLM aktivistái tudják-e, hány magyar gyereket hurcoltak el rabszolgának, majd nevelték janicsárnak a török hódoltság idején? Most csókoltassuk a cipőinket a törökökkel?!

  előzmény:
  Dóra69 (53)
  2021-07-30  21:22
 4. 2021. július 30. 21:2253.

  Csak próba, mert már a bejelentkezés is nehézségekbe ütközik. (Ha most sikerül, a napokban fogok válaszolni az előzőekben itt felvetettekre.)


  Tehát: Hamiilton, a sikeres versenyző szükségét érezte, hogy beszóljon az őt szívélyesen fogadó országnak. A brit pilóta elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezte a gyermekvédelmi törvényt, valamint arra buzdított mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson, hogy „megvédjék az LMBTQ+-közösség tagjait”.


  Hamilton kétszínű. Néhány éve még ordítva közölte unokaöccsével, hogy "Most olyan szomorú vagyok. Nézzétek az unokaöcsémet. Miért van rajtad hercegnőruha? Ezt kaptad karácsonyra? Miért ezt kérted? A fiúk nem hordanak hercegnőruhákat” ITT megtekinthető a videó. Az LMBTQ - isten tudja, még hány betűs közösség - akkor alaposan megrángatta, és most jóemberkedik. Utálom ezt a megfelelni vágyást - de legalább annyi esze lehetne, hogy ezt a régi videót kitörli. (Persze nyilvánvaló, hogy a magyar törvényt nem ismeri, csak egyesek "kiokosították". Sokat nem várunk tőle, hiszen aki már nyolc éves korában versenyzett, tizenegynéhány évesen szerződést kötöttek vele, az nyilván nem túlzottan iskolázott, mondhatni, jó ha kicsit több a funkcionális analfabétánál.


  Mindezt az is alátámasztja, hogy kihisztizte a térdeplést, mint BLM szimpatizáns és támogató - ami külön pikáns, hogy gyarmattartó ősökkel rendelkező fehér anyukával rendelkezik. Momentán kettővel is. Nagy agyára az is jellemző, hogy sikeresen megölte a kutyáját remek vegán étrenddel. Tulajdonképpen a térdepléses agybaja kapcsán már régen akartam írni a sajátos kettősségről, ami a ruháján levő reklámcímkék az az örökös nácizás és fasisztázás között van. Ugyanis az a fehér, aki nem omlik térdre a feketék előtt, az bizony náci.


  Nos, most valaki megírta helyettem is. (Nem ismerem a szerző nevét.)


  "Történelmi lecke Hamiltonnak, aki megmondja nekünk magyaroknak, mit kell tennünk


  Kedves Lewis!


  Bizonyára, mikor a történelem órákon kellett volna odafigyelned, te akkor is kizárólag az autóversenyzésre koncentráltál. Amiért persze nincs harag, de ha megengeded, néhány dologra felhívnám a figyelmedet!


  Látva, hogy erősen aggódsz a magyarországi melegek jogaiért, kénytelen vagyok megkérni arra, hogy legközelebb mikor belebújsz az overálodba, keresd meg rajta a Hugo Boss feliratot


   


   


   

 5. 2021. július 25. 23:4352.

  Melyik nemzetközi telefonszolgáltató az, ahonnét, le lehet tölteni pont ezeket a telefonszámokat? És miért kéne letölteni őket, ha nem kémkedési célzattal?


  Egyébként a kémszoftver gyártója nyilván védi a mundér becsületét, menti a menthetőt, tehát tagad mindent, ezzel nincs is semmi baj, csak nem biztos, hogy automatikusan el kell hinni, amit mond. Persze, automatikusan semmit nem kell elhinni. Csak az a baj, hogy a Fideszről már bármit el tudunk képzelni...


  A magyar lehallgatottak között olyanok is voltak, akik nem valószínű, hogy nemzetbiztonsági, inkább politikai okokból kerülhettek megfigyelés alá (mert csípték Orbán szemét) - tehát emiatt illegálisnak minősül.


  A kormánynak meg már sokmindenért le kellett volna mondania, de mivel hatalomvezéreltek, ezért nem teszik, szóval az ellenzék ezt csak hivatalból teszi, hogy emlékezteti őket, mi lenne illendő, ha valóban európaiak lennének, de hát nem azok, ezt eddig is tudtuk. Kipcsakok, vagymi...


  Egyébként itt az egyik áldozatról írnak, még csak nem is baloldali a szerencsétlen, csak éppen nem a "kalapos" feltétlen híve:


  https://telex.hu/direkt36/2021/07/19/orban-ellen-fordult -azota-erzi-ugy-zaklatjak-es-megfigyelik-most-kiderult-hogy- gemesi-gyorgyot-is-megceloztak-a-kemfegyverrel

  előzmény:
  Nagy János (51)
  2021-07-24  21:24
 6. 2021. július 24. 21:2451.

  Ahogy látom van még mit hozzátenni ehhez a megkezdett kémkedés, titkosszolgálat, stb. témához (amibe teljesen sporntán keveredtünk bele a "Dóra jelenti" topikcímből kiindult beszélgetésben)


  A napokban előkerült "lehallgatási" ügyben néhány dolgot tisztázni kell:


  1. Az a titkosszolgálati szoftvergyártó, amelyiknek a szoftvere nyomot hagy a lehallgatott telefon, vagy egyéb kommunikációs készülékekben, az az első szoftvereladása után lehúzhatja a rolót és elmehet más munkát keresni magának


  2. Az ügyben "megnevezett" gyártócég tulajdonosa az ügy kapcsán az alábbiakat jelentette ki:
  - ők a termék eladási szerződésében rögzítették, hogy a vásárlók személyét titkosan kezelik, és a vásárlók is szerződésben vállalták, azt, hogy a vásárolt szoftver gyártójának kilétét államtitokként kezelik
  - ők a szoftvert minden adat nélkül adták el a vásárlónak, és hogy azzal a vásárló kiket hallgatott le, arról semmilyen adattal nem rendelkeznek
  - az őket arról "jóindulatúan" tájékoztatókat, akik arról beszéltek nekik,hogy a ciprusi szerverükről adatok szivárogtak ki, azokat tájékoztatják, hogy nekik nincsenek Cipruson szervereik
  - a előzekből következően minden olyan híresztelés, hogy a "kiszivárgott" 50 ezer telefonszámos "titkos" adatbázishoz bármi közük is lenne, az hazugság, és mindenkit beperelnek, aki ezt a médiákban vagy egyéb helyen az ő cégüket érintően kijelenti


  és még hozzátette, hogy:
  - a nyilvánosságra hozott 50 ezer db-os telefonszámot tartalmazó adatbázist egy telefonszolgáltatást végző cég internetes telefonkönyvéről le lehetett tölteni, semmilyen titkos adat nem szerepel benne


  3. Vagyis az egész "lehallgatási botrány" nettó hazugság, és aki ezt kitalálta és "ügyet" próbált meg csinálni belőle, az annyira tudatlan volt titkosszolgálati ügyben, hogy pár nap alatt úgy járt, ahogy a közmondás szól: "a hazug embert hamarabb utolérik, mint  sánta kutyát" 


  4. A gyártó cég perrel fenyegetése a jogilag az üggyel tisztában lévőket azonnal észretérítette, és 4 nappal az "ügy kirobbanása" után azonnal visszamenőleg is kitörölték a "tudósításaikból" a szoftver nevének és gyártójának megnevezését.


  Egyébként Bánáti János baloldali kötődésű sztárügyvéd (mellesleg az ügyvédi kamara elnöke) felvilágosította az ebben az ügyben őt megkérdező riportert, hogy a megnevezett ügyben semmi bizonyíték nincs, az, hogy egy 50 ezer telefonszámot tartalmazó lista előkerült valahonnan, és azon magyar emberek telefonszáma is szerepel, az semmit nem bizonyít, egyébként a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok a törvény által meghatározott esetekben bárkit lehallgathatnak, még őt is, ha olyan ügyben kerül kapcsolatba valakivel, ami nemzetbiztonsági vagy terrorcselekményekkel hozható összefüggésbe.


  Ezeket figyelembe véve nem tudom, hogy miért szólította fel az "eggyesült" ellenzék a kormányt, hogy emiatt mondjon le! Mi miatt is?  

 7. 2021. május 22. 12:0450.

  Itt korábban előkerült a kémkedés mint a hazaárulás egyik módja, és ezzel kapcsolatban van egy másik kérdés, ami szerintem ehhez a témakörhöz tartozik, és a mostani politikai helyzetben nem ártana komolyabban beszélni erről. 
  Ez a kérdés a pártfinanszírozás. 


  Valamikor 2009-2011 között a tv-kben lejátszottak egy interjúrészletet Gyurcsány Ferenccel, aki - lehet, hogy nem szó szerint - de a következőket mondta: "én voltam ennek a pártnak az elnöke (ti. MSZP) sok helyről jött pénz külföldről ehhez a párthoz, Európából kevés helyről" 


  Namármost hogy is van ez? Külföldről kapott pénzbeli támogatást az MSZP 2010 előtt? És hogy is szól a párttörvény? Ugye úgy, hogy hazai poltikai párt külföldről nem fogadhat el pénzügyi támogatást!?


  Ha külföldről pénzügyi támogatást adnak egy ország politikai pártjának, az nem beavatkozás az adott ország belügyeibe? 


  Továbbgondolva ezt a kérdést. Ki támogat egy idegen országból egy más országbeli politikai pártot? Jelen esetben Magyarországon az MSZP-t valaki(k) külföldről? Külföldi politikai párt? Külföldi multinacionális vállalat? Külföldi titkosszolgálat? ???


  És ugye rögtön adódik a következő kérdés: miért támogat egy külföldi szervezet, cég, magánszemély, stb. egy magyar politikai pártot? Ideológiai meggondolásból? Vagyis valamilyen, a támogatott párt országában nem elég erős ideológia győzelemre segítése a támogatás célja? Ez volt a hidegháború idején az a tevékenység amit úgy neveztek, hogy a forradalom exportja. A baloldal külföldről történő támogatása is valamilyen ideológia exportja? Tegyük fel ez a liberalizmus lenne? 


  De ennek a kérdésnek van egy másik olvasata is: Ha külföldről valaki pénzt áldoz egy másik ország politikai rendszere egyik képviselőjének támogatására, akkor azt befektetésnek tekinti, és ha a támogatott hatalomra jut, akkor a támogató be fogja nyújtani a számlát. És ha egy politikai párt, vagy pártszövetség hatalomra jut a külföldről kapott támogatás segítségével, akkor miből tudja visszafizetni ezt a támogatást? Az ország erőforrásaiból, amik ugye a nemzeti vagyon, vagy a nemzeti jövedelem, az emberek adóbefizetése. 


  Emlékezzünk vissza Medgyessy Péter francia becsületrendjére. Miért is kapta? Ha körülnézünk az akkori magyarországi vállalkozói világában, érdekes módon jó sok francia céget találunk, akik a magyar emberek kizsákmányolásával hatalmas hasznot "kaszáltak" és végül vittek ki Magyarországról! Nekik megérte, Medgyessynek megérte, hát a magyar adófizetőknek megérte?  


  De nem kell messze menni, itt van a nolimpia. Csak rakjunk egymás mellé néhány puzzle darabot, és össze fog állni a kép. Az olimpiai pályázat kiírásakor a semmiből előtűnik Magyarországon egy társaság, akik valahonnan komoly támogatást kapnak. Rövid időn belül elindítják a nolimpia mozgalmat és meghiúsítják, hogy Magyarország induljon az olimpia megrendezésére szóló pályázaton. Két dolgot kell egymás mellé tenni: ki maradt egyedül pályázóként Magyarország kilépése után? Franciaoszág. Ki fogadta pár hónappal a pályázat eredményhirdetése (Franciaország győzelme) után a semmiből hirtelen előkerült politika párt elnökét? A Francia köztársasági elnök. Nagy nyilvánosságot kapott a személyes találkozásuk, és ahogy barátilag üdvözölték egymást! Miért is fogadta a francia köztársasági elnök egy sem parlamenti képviselettel és semmilyen hiteles méréssel alá nem támasztott támogatottsággal rendelkező politikai gyülekezet (mert akkor még párttá sem alakultak) elnökét, amikor pl. a magyar miniszterelnökkel hivatalosan nem találkozott egyszer sem, pedig 8 éve volt már miniszterelnök Orbán Viktor? 


  És akkor ezekután mindenki elgondolkozhat azon, hogy ha külföldről komoly pénzek áramlanak a hazai ellenzéki pártok egy részéhez, akkor, ha ezek (feltételezve hogy) megnyerik a választást, akkor mit is fognak kérni ezek a támogatók az akkori kormánytól? 


  Mert ugye ismerjük, a magyar bauxitkincs szovjetúnió részéről történő elrablását? Hogy is tanították nekünk az általános iskolában: A bauxitból alumínium elállításához sok áram kell, a Szovjetúniónak a vizi és atomerőműveivel sok elektromos áram áll rendelkezésre, ezért "baráti segítségként" a hozzájuk vasúton kiszállított bauxitot feldolgozzák és alumíniumot adnak nekünk cserébe!  Arról persze gondosan hallgattak, hogy az áramot könnyebb vezetéken szállítani, mint a bauxitot vasúton, vagyis ha vezetéken ideszállították volna az áramot és itthon csináltak volna a bauxitból alumíniumot, az sokkal olcsóbb lett volna, és akkor a felét nem lopták volna el annak a bauxitnak amit kiszállítottunk. Mellékszál ebben a történetben, hogy persze azért a magyarok se voltak hülyék, ha valakinek volt ismerőse a Metalloglobus nevű cégnél, akkor tudhatta, hogy ennél a cégnél a szovjetúnióból kapott alumíniumtömbökből eltávolították a made in ussr feliratot, és made in hungary felirattal látták el, és kemény valutáért eladták nyugatra.  


  Szóval mi is a hazaárulás, ha ez nem az? Megint készítik elő az ilyen "baráti segítségeket" Magyarországra tukmálni akaró külföldieket? És a magyar adófizetők meg dolgozzanak, fizessék be az adót, amiből a "baráti liberális demokrata" nyugati országok gazdagodnak? 

 8. 2021. május 18. 11:5049.

  Hatásos és szép.


  Valami kevésbé szép, de igaz:


  Orbán alacsony, kövér, de okos, rátermett és becsületes.


  Karácsony magas, vékony, buta, tehetségtelen és becstelen. Mára kiderült az is, hogy kicsinyes módon hazudozik.

  előzmény:
  Dóra69 (47)
  2021-05-13  20:22
 9. 2021. május 18. 11:4648.

  Érdekeseket írtatok. Hol a folytatás? Merre vagytok?

  előzmény:
  Nagy János (45)
  2021-04-18  23:53
 10. 2021. május 13. 20:2247.
  előzmény:
  Dóra69 (46)
  2021-05-13  20:21
 11. 2021. május 13. 20:2146.

  Majd jövök...


   https://www.youtube-nocookie. com/embed/UkJwXuBXgBI?rel=0

 12. 2021. Április 18. 23:5345.

  erről a ki volt kém, ki nem volt, és ma ki az és nem az dologhoz néhány gondolatot hozzáfűznék:


  Egy hírszerző szakmában ismeretekkel rendelkező ismerősöm szerint 1990-ben a hírszerzésben nem történt meg a rendszerváltás. Egy érdekes adalék, ehhez, hogy 1990 szeptemberben amikor a hazai titkosszolgálatokat átvette az új kormány titkosszolgálati minisztere, és utánanézett, hogy miket csinálnak, akkor pl. kiderült, hogy a katonai felderítés többek között az olasz nato hadsereg mozgásáról küldött jelentéseket Moszkvába!


  A boldog osztályharcos békeidőkben (a létező szocializmusban) sok magyar fiatal tanult a Szovjetúnióban, és sokan amikor hazajöttek, orosz felséget is hoztak magukkal. Ez a szovjet blokk minden országára érvényes volt. Biztos, hogy közülük többet is beszervezett a kgb, és amikor hazajöttek nekik dolgoztak, természetesen a tanult szakmájukban, mint fedőfoglalkozás. 1990-ben átszervezték és "megreformálták" a hazai titkosszolgálatokat, és a kommunizmus irányába elkötelezett embereket elküldték, vagy elmentek maguktól, de sokan maradtak, és tovább dolgoztak a kgb-nek, persze nem kötötték ezt a hazai foglalkoztatójuk orrára. Vagyis a kgb-nek megvolt és ma is magvannak az emberei a magyar titkosszolgálatoknál. Azok pedig akik 1990-ben kiléptek, azok a kapcsolatrendszerüket nem vesztették el, azok tovább műkődtek és ma is működnek. Ezek a hazai kgb űgynökök nagyon felértékelődtek amikor1999-ben beléptünk a NATO-ba, mert egy NATO országból jelentettek. 


  Az említett ismerősöm mondta, hogy biztos van az ismerőseid között kgb beépített ügynök, csak te nem is tudsz róla. Az igazi ügynök annyira jól fedi a tevékenységét, hogy ha megkérdeznének, hogy kire gondolsz, hogy az ismerőseid közül titkos ügynök, akkor az utolsók között neveznéd meg azt, aki valóban az. 


  Ezért nem kell csodálkozni, hogy 1999-ben valakit aki fontos ismeretek birtokában van a hazánkban tevékenykedő külföldi ügynökökről, azt megpróbálják félreállítani. 


  Időnként kiderülnek dolgok, amik vagy igazak vagy nem, ma pl. az, hogy a Cseheknél 1994-ben történt hadianyagrobbanás orosz ügynökök munkája. Természetesen tagadják Moszkvában, és van aki elhiszi nekik van aki nem. Itt van ez a Navalníj ügy, ami szerintem Oroszország elleni provokáció. A Navalníj egyáltalán nem volt olyan kaliberű ellenzéki aki veszélyes lett volna Putyinra, ezért akinek nem volt érdeke, hogy megmérgezzék, az Putyin volt. Másrészt ha a kgb megmérgez valakit, akkor az meghal, olyan nincs, hogy megmérgezik, azután kiengedik Németországba, ahol "megmentik" és utána visszajön. Vicc! 


  Viszont az ukrán orosz háború miatt az összes ukrajnával szomszédos országban fokozódott a kgb tevékenysége.  Állítólag emiatt történt a Csehországi robbantás is.  

  előzmény:
  Dóra69 (40)
  2021-04-18  17:50
 13. 2021. Április 18. 20:5844.

  Nekem is az a véleményem, hogy minden rendelkezésemre álló információ birtokában úgy gondolom, hogy Gagarin volt az első ember, aki járt a világűrben. Az egész kételkedésnek az volt a legfőbb táptalaja, hogy Moszkva az emberes űrrepüléseket mindíg csak utólag  jelentette be, miután az űrutas(ok) ép állapotban visszatértek a földre. Amikor már lehetett erről információkat kapni, akkor kiderült, hogy több emberes űrkisérlet volt, mint amiről hírt adtak Moszkvából, és ezek között voltak már a kilövésnél, voltak az űrben és voltak a visszatéréskor balesetes úrutazások, nem kevés emberáldozattal. Gagarin űrutazása viszont annyira fontos volt, mert ugye ebben az elsőséget megszerezni minden nagyhatalom számára fontos volt, hogy ha lett volna amerikának bizonyítéka hogy nem történt meg ez, akkor biztos megcáfolta volna. És akkoriban már (főleg az akkor éppen a csúcspontján lévő atomfegyverkezési verseny miatt) rendelkeztek az amerikaiak olyan felderítéssel. hogy minden rakétakilővést pontosan ellenőrizni tudtak, és így a Gagarin űrutazásáról is pontos információik voltak.


  Ami még ide tartozik az, hogy minden nagy történelmi eseménnyel kapcsolatban voltak kételkedők, akik vagy személyes, vagy valamilyen politikai célzattal azt hangoztatták, hogy az adott esemény vagy meg sem történt, vagy nem ott történt, nem úgy történt ahogy azt a történelem elkönyvelte.   Tipikus példája ennek a nagy francia forradalom, amiről sokan azt tartják, hogy az nem forradalom volt, hanem a királyság megdöntésére szervezett puccs, népi felkelésnek álcázva. És ha csak a tényeket nézzük, akkor el kell ismerni, hogy a királyságot akkor bizony megdöntötték. Ami ugye jó sok ember életébe került és egy diktatúrális hatalmat hozott létre (jakobínus diktatúra). A helyzet viszont az, hogy valószínűleg nem volt érdeke azoknak, akik ezt a diktatúrát létrehozták, azt hosszabban fenntartani, mert valószínűleg nem így képzelték el azt ami létrejött, ezért - történelmi léptékben nézve - igen rövid idő múlva Franciaországban császárság lett, és ugye a királyság és a császárság mint hatalomgyakorlási módszer között nem sok különbség volt. Hogy miért tanítják most mindenhol azt, hogy 1789-ban a nagy francia forradalom "tört ki", azon el lehet gondolkodni. 1789 ugyanis sokkal régebben volt, mint 1919, és erről már kiderült, hogy nem "dicsőséges 133 nap volt", hanem egy kommunista diktatúra, ami a magyar történelem egyik legnagyobb szégyene volt. De még ma is vannak, akik nem így gondolják!

  előzmény:
  Dóra69 (38)
  2021-04-18  16:43
 14. 2021. Április 18. 18:3443.

  És egy nagyon is új, a volt brit nagykövettől, aki 2021-ben és Bahreinben sem feledkezett meg a magyar költészet napjáról. Iain Lindsay. Robert Burns skót költő Piros, piros rózsa című művét mondta fel magyarul az Instagramján. Itt a cikkben meg tudjátok hallgatni.


  „Isten veled, egy ideig, 


  nem látsz, egyetlenem! 


  De visszahúz még


  tízezer mérföldről is szívem”.

 15. 2021. Április 18. 18:2542.

  Egy "klasszikus":


  1Dávid imádsága. Uram, hallgasd meg igaz ügyemet, figyelj esedezésemre! Ügyelj imádságomra, mert ajkam nem csalárd. 2Tőled jön felmentő ítéletem, hiszen látja szemed az igazságot. 3Megvizsgáltad szívemet, meglátogattál éjjel. Próbára tettél, nem találsz bennem álnokságot, nem jön ki ilyen a számon. 4Bármit tettek az emberek, én a te beszédedre figyelve őrizkedtem az erőszakosok útjától. 5Lépteim ösvényeidhez ragaszkodnak, nem inognak meg lépteim. 6Hozzád kiáltok, mert meghallgatsz, Istenem. Fordítsd felém füledet, hallgasd meg beszédemet! 7Tégy csodát híveddel, mert te megszabadítod azokat, akik jobbodhoz menekülnek támadóik elől. 8Őrizz engem, mint szemed fényét, rejts el szárnyaid árnyékába 9a bűnösök elől, akik erőszakoskodnak velem, halálos ellenségeim elől, akik körülfognak. 10Konok szívük elzárkózik, szájuk gőgösen beszél. 11Lépten-nyomon körülvesznek, arra igyekeznek, hogy földre terítsenek. 12Olyanok, mint a zsákmányra vágyó oroszlán és a rejtekében lapuló oroszlánkölyök. 13Lépj elő, Uram! Szállj szembe vele, és terítsd le! Ments meg engem kardoddal a bűnösöktől! 14Ments meg kezeddel az emberektől, a világ embereitől, Uram, akik kiveszik részüket az életből! Töltsd meg hasukat azzal, amit nekik tartogatsz, lakjanak jól vele a fiaik is, és ami megmarad, hagyják gyermekeikre! 15Én pedig meglátom orcádat, mint igaz ember, öröm tölt el, ha meglátlak, amikor fölébredek.


  17. zsoltár

 16. 2021. Április 18. 18:0641.

  Múltkor a magyar költészet napjára (1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük) akartam megemlékezni, de sok tennivalóm volt és kifutottam az időből. Mivel kedvenc költőm is és Latinovits-nál jobban senki nem szaval, álljon itt utólagos mementóként TALÁN ELTŰNÖK HIRTELEN


  Talán eltűnök hirtelen, akár az erdőben a vadnyom. Elpazaroltam mindenem, amiről számot kéne adnom.


  Már bimbós gyermek-testemet szem-maró füstön száritottam. Bánat szedi szét eszemet, ha megtudom, mire jutottam.


  Korán vájta belém fogát a vágy, mely idegenbe tévedt. Most rezge megbánás fog át: várhattam volna még tiz évet.


  Dacból se fogtam föl soha értelmét az anyai szónak. Majd árva lettem, mostoha s kiröhögtem az oktatómat.


  Ifjúságom, e zöld vadont szabadnak hittem és öröknek és most könnyezve hallgatom, a száraz ágak hogy zörögnek.


  1937. november

 17. 2021. Április 18. 17:5040.

  Mondhatnék sok-sok nevet, de mindannyian tudjuk, hogyan halt meg békében Apró Antal, a rendszerváltást követő években, Biszku Béla "a puha diktatúra legkeményebb ökle" 2016-ban (!), Bauer Miklós, az ÁVO-s, körömletépős jogász 2008-ban, említhetnénk Janikovszky Béla nevét, aki szintén megtorlatlanul, ÁVH-s orvos ezredesként záratta bolondokházába első gyermeke anyját, tönkretéve a fia és anyja életét örökre (akkor száműztem Janikovszky Éva /a bolsi második feleség/ könyveit otthonról, amikor megismertem a sztorit), Vásárhelyi Miklós, aki zokogva könyörgött az életéért a Nagy Imre perben,  - na tényleg hagyjuk...


  A kémeket meg soha, sehol, egyik oldal sem szereti. (Majdnem annyira nem, mint az árulókat.) Az egyik nőismerősömnek udvarolt évekig Rimner Gábor a szabadulása után, először a lánytól hallottam a történetét, aztán már szabadon beszélt róla Rimner is. 17 évesen szervezték be, 1981-ben tartóztatták le. Ebben az időben Magyarországon oktatták a líbiai (Rimner több arab nyelvjárást ismert) hadseregnek titokban eladott lokátorok személyzetét. Rimner  erről, valamint a Magyarországra telepített szovjet ballisztikus rakétákról is értékes jelentéseket adott. Majd lebukott - feljelentette bosszúból egy nője. Kapott 12 évet, a rendszerváltáskor szabadult három évvel korábban amnesztiával. Négy eredménytelen kérvényt nyújtott be a köztársasági elnöknek. Lerázták. Nem rehabilitálták soha. Azt mondta, hogy ugyanaz a bíró járt el az ügyében, aki harminc éve 12 évre ítélte el. Most akkor mit várhatunk, kedves Nagy János?! Viszont történt egy érdekes dolog: '99. "januárjában a másik exkémmel, Halmi Zoltánnal közösen tettek eleget a tv2 egy reggeli műsorába szóló meghívásnak. Néhány nappal később mindketten rosszul lettek, s mindketten a szívinfarktus jellemző tüneteit mutatták. Rimner Gábor fiatalabb, ellenállóbb szervezete volt a szerencsésebb, Halmi infarktusa végzetesnek bizonyult. Rimner meggyőződése, hogy az ott fogyasztott étellel, illetve itallal juttathatták szervezetükbe az infarktust előidéző méreganyagot." (Azt állítja, hogy ugyan ők semmit nem kértek, erősködtek, hogy fogadjanak el egy-egy kávét. Neki azért valamiképpen plusz szerencséje is volt, mert a szívrohama kapcsán ismerte meg a mostani élettársát/feleségét, aki kardiológus.)


  Rimner 2002-ben nyerte vissza teljes körű állampolgári jogait, majd 2007-ben A hazáért érdemrenddel is kitüntették, de a vele járó életjáradékra nem volt jogosult, mert nem rehabilitálták az 1981-es ítélet után.


  Van egy dokumentum film róla/vele: Kémek a porfészekben

  előzmény:
  Nagy János (33)
  2021-04-16  23:39
 18. 2021. Április 18. 17:3939.

  Ne ringasd magad illúziókba, nem olvassák annyian ezt a fórumot, és tanárok nem igazán vannak itt. Max. az általad meghívottaknak tolhatod ezt a képébe, de szerintem őnekik ez nem újdonság.


  Egyébiránt mindenki azzal oltakozik, ami neki tetszik, talán másoknak más szempontjai is vannak a választásban, mint neked. Sőt, lehet, hogy van fontosabb dolog az életükben, mint rohanni oltakozni. Mindenkinek más az élethelyzete.


  A kínait adják csak be a fideszeseknek, ha már a vezírük olyan lelkesen megrendelte, az ellenzéknek meg jó lesz a "vacak" Pfizer is!

  előzmény:
  Dóra69 (37)
  2021-04-18  15:58
 19. 2021. Április 18. 16:4338.

  A Gagarin sztorit  én is hallottam. Sok érdekesség volt, amit mi nem ismerhettünk sokáig. Például hogy elég lobbanékony, verekedős volt (még kórházba is került bunyózás során szerzett sérüléssel), ami nem éppen előny egy pilótánál, akinek a higgadt vérmérséklet kívánatos. ((Állítólag Mészáros Lőrinc is hivatásos vizsgát akar tenni. Nyilván persze kisgépre.)) A haditengerészeti légierőben jók voltak az elméleti eredményei, de a leszállásokat mindig elrontotta, el is akarták tanácsolni. Aztán kitalálták, hogy kapjon egy párnát a feneke alá - ugyanis nagyon alacsony volt, 157 cm - és így más lett a rálátási szöge, ami segített is a problémán. Ezek a tények. Aztán vannak a különböző elméletek, hogy nem is ő volt az első, sőt, nem is járt az űrben, stb. (Felszálláskor nem volt a sisakján CCCP felirat, amikor Földet ért, már feliratos sisakban volt - és így tovább. A halálával kapcsolatban hazudoztak egy csomót, aztán jó későn, "2013-ban Leonov végül engedélyt kapott a valódi történet nyilvánosságra hozatalára. Eszerint a katasztrófa idején zajlott a SZu-15 vadászgép tesztje, ám a gép meghibásodott, és az előírt 10 000 méteres magasság helyett 450-500 méterre süllyedt, veszélyesen közel kerülve Gagarin és Szerjogin MIG–15-öséhez, ami a keletkező örvény miatt 55 másodperccel később lezuhant. A katasztrófa valós okát vélhetően azért titkolták hosszú ideig, mert az új vadászgép sikertelen tesztje – ami ráadásul egy nemzeti hős halálát okozta – súlyos presztízsveszteség lett volna a légierőnek". Vagy így, vagy nem... Az minden esetre igaz, hogy tulajdonképpen az első világűrben repülő ember, Gagarin nem kerülte meg teljesen a Földet, hiányzott 400 kilométer a teljes fordulatból, és az űrhajós sem a FAI nemzetközi repülési rekordokat nyilvántartó szervezet szabályai szerint teljesítette a repülést. No de ez legyen a legtöbb - én nagyon tisztelek mindenkit, aki repül (van néhány ismerősünk, régen hangár-bulikra is jártunk) - pláne a világűrbe. Szeretek a földön, a mi Földünkön állni két lábbal.

  előzmény:
  Nagy János (33)
  2021-04-16  23:39
 20. 2021. Április 18. 15:5837.

  És akkor egy további fejlemény: sokat dolgozom azon, hogy oltópontra szervezzek embereket. Sem az Astrával, sem a Szputnyikkal, sem a Sinopharmmal nem könnyű - hiszen köszönet a sok infektológusnak és járványszakértőnek, nemkülönben a virológusok hadának, persze hogy a Pfizer a legnépszerűbb vakcina, a legtöbben azt szeretnék - bár van, aki éppen ilyen oltóanyagot nem akar semmiképpen, de ez a ritkább. A sok kedves pedagógus Pfizerrel oltakozik - már ha szíveskedik nagy kegyesen regisztrálni, és el is fáradni az oltópontra. Ugyanis ott dolgozóktól hallottam, hogy nem egy, nem kettő egyszerűen nem jelent meg. És nem hiszem, hogy valamiféle baromfivész tört volna ki éppen ebben a társadalmi csoportban. Természetesen az oltópontokon kétségbeesett kapkodás kezdődik, hogy valakit gyorsan odarángassanak, és ne menjen veszendőbe az oltóanyag. (Amúgy a Sinoharmot kárhoztatók és a Pfizert égbe emelők kedvéért: szakmai körökben már nyílt titok, hogy a Pfizer intenzíven kezdi propagálni a harmadik oltást.) Az AstraZenecát - az megvan, hogy Brüsszelben lehet ugyan oltóhelyet és időpontot választani, de vakcinát már nem? Az a helyszínen a meglepi, mivel egyébként sokan nem akarnák az oxfordit... - már sikerült kicsinálni, szerintem a Johnsont is. Finoman szólva is igen naiv, aki nem látja a vakcinagyártók nem is annyira titkos manipulációit.


  Szóval kedves tanárok! Legyenek már szívesek bevonszolni a seggüket az oltásért! És aki netalántán alsósokat tanítanak, méltóztassanak majd tanítani - ugyanis ezért tetszettek egy csomó társadalmi csoportot leelőzve vakcinát kapni! Aki meg nem akarja a gyerekét iskolába adni, az majd nem fogja, mert van rá lehetősége. Erre is van. Ebben az országban mindenkinek jár a nagy szája, hogy őérte mit tegyen meg az ország, az állam, neki mi JÁR - csak valahogy az marad el, hogy ő mit tesz meg a közösségért, az országért...


  Simán kötelezővé tenném, egy csomó munkakörben az oltást! Minden humán szolgáltatásban, az élelmiszer iparban, az oktatásban, a vendéglátásban, a turizmusban, stb. Akinek meg nem tetszik, emigráljon.

  előzmény:
  Etiella (26)
  2021-04-14  12:36
 21. 2021. Április 17. 00:2336.

  Akkor most otthon nagy egyetértésben hümmögtök, hogy hát igen, itt vannak még mindig közöttünk a komcsik? És a sok hümmögésből összeáll a narancshimnusz, vagy mi?


  Hogy is van most ezzel a kínai komcsi szállal a Fidesz? Tudtok erről valamit, hogy a kínai újgazdag elittel való jó kapcsolat miatt kell erőltetni a keresztény ideológiát kishazánkban?


  Beszélgessünk!

  előzmény:
  Nagy János (33)
  2021-04-16  23:39
 22. 2021. Április 17. 00:1635.

  Be is döglött az nlc fórum... bár nem hiszem, hogy én voltam rá ekkora hatással...

  előzmény:
  Müge (34)
  2021-04-17  00:13
 23. 2021. Április 17. 00:1334.

  Wow, most eszembe jutott erről a topikról a megboldogult ifjúkorom, amikor kb. tíz évvel ezelőtt úgy trollkodtam szét egy-egy topikot, hogy ilyeneket írtam bele, mint amiket most itt ti beírtok... Hmmm, a régi szép idők!

 24. 2021. Április 16. 23:3933.

  még egy anekdóta az "éberség" tárgykörből, és egy gondolat Radó Sándorról, aztán majd ha marad karakter Gagarinról is


  A 70-es évek közepén az Alföldön dolgoztunk egy nagy építkezésen, és amikor a tervezés elkezdődött, akkor tudatták velünk, persze nem írásban, hogy érintjük a barátság kőolajvezetéket, amire nagyon figyeljünk oda. Amikor kérdeztük, hogy nade az hol húzódik, hogy oda tudjunk figyelni, akkor felvilágosítottak, hogy annak a nyomvonala titkos, semmilyen adatot nem kapunk erről, semmilyen térképen még a titkosakon sem szerepel. Gondban voltunk, mert ha valami sérülés történik a vezetéken, akkor az akkori "jó szokások" szerint súlyos börtön fenyegetett, végül a helyi Tanács műszaki előadója ezt javasolta, hogy menjünk el az xy tanyára, keressük meg z bácsit, aki látta amikor a vezetéket építették, ő majd megmutatja. Megkerestük Z bácsit, aki most nem részletezem, hogy hogy, de pontosan megmutatta, hogy hol van a vezeték. A dologban annyi volt az érdekes, hogy az öreg "pusztai lovaskocsis élménytúrákat" vezetett külföldieknek, és ahogy mesélte, több ilyen "vendégnek" is megmutatta, hogy hol az a "titkos" vezeték.  


  A Radó Sándorral kapcsolatban néhány dolog azért elgondolkodtathatja az embert. Mint tudható Radó Sándor Magyarországon született, magyar állampolgár volt. Svájcban a szovjetúnió számára Magyarország ellen is kémkedett, információkat szerzett és juttatott el a szovjet titkosszolgálathoz. És ezt tette 1955 után is, amikor hazajött. 
  1990-ben felfigyeltem egy újságcikkre, ami arról szólt, hogy egy magyar embert 1990 szeptemberben kémkedésért bíróság elé állítottak, mert 1987-89 között titkos információkat juttatott el nyugatra. Az illető azzal védekezett, hogy 1990-ben már a nyugat nem ellenség, és azzal, amit ő csinált 1987-78-ben azzal azt segítette elő, hogy a rendszerváltás megtörténjen. A bíróság viszont úgy foglalt állást, hogy aki a hazájában titkosnak minősített adatokat szolgáltat ki "bármely külföldi ország" számára az a törvény szerint kémkedés bűncselekményét követi el. 
  Az előzőek szerint kik is voltak kémek Magyarországon?  Már most leginkább nemcsak Radó Sándor vonatkozásában kérdezem ezt, hanem az összes kommunista vezető és magas beosztású káder vonatkozásában, akik 1945-1990 között számtalan titkos adatot adtak át Moszkvának, sőt, kofferben szállították Moszkvába a Magyarországon nehéz munkával megszerzett dollárokat. Elég sokan még itt élnek közöttünk, sőt, aktív politikai szereplők! 


  Gagarinra már csak annyi karakter maradt, hogy tulajdonképpen senki nem vitatja, hogy Gagarin volt az első ember aki járt a  világűrben, de vannak akik ezt kétségbe vonják, viszont erre nincs bizonyítékuk. De arra sincs hitelt érdemlő bizonyíték, hogy járt.
  Gyanús körülmények között halt meg "repülőbalesetben" és több "tisztázatlan körülmény" maradt az űrrepülése vonatkozásában. Erről több könyv is íródott, én egyet olvastam. Érdekes volt.     

  előzmény:
  Dóra69 (27)
  2021-04-14  19:26
1 2 3

Címlap

top