Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Dóra jelenti:

Dóra69
Létrehozva: 2021. Április 7. 16:07

Az öt majom és a létra


Az alaphelyzet a következő: öt majom be van zárva egy ketrecbe, melynek közepén egy létrát helyeztek el, ami felett jó pár banán lóg. Minden egyes alkalommal, amikor az egyik majom elindult a létrán felfele, hogy leakasszon egy banánt, a kutatók a lent tartózkodó négy majmot hideg vízzel locsolták le. Ez egy ideig így folyt, majd egyik nap, mikor az egyik társuk elindult a létrán, hogy egy banánt szerezzen, a társai visszarángatták, és ellátták a baját. Pár próbálkozás után a majmok teljesen leszoktak a banánszerzési akciójukról, és egyikőjük sem indult fel a létrán többé. A kutatók ezután úgy döntöttek, hogy az egyik majmot kicserélik egy másikkal. Ez egyből megindult a banánok felé, de a többiek nem hagyták, és megverték. Az újonc még párszor próbálkozott, de idővel ő is megtanulta, hogy mi a szabály, még akkor is, ha nem tudta az okát, amiért a többiek nem engedik őt fel a banánokhoz. A kutatók még egy majmot kicseréltek, és a történet ugyanúgy megismétlődött, az először kicserélt majom is beszállt a másik megverésébe, pedig annak idején őt is jól elpüfölték a társai. Az eset a harmadik és negyedik kicserélt majom esetében is megismétlődött. Végül pedig az ötödiket is kicserélték, így már egy állat sem volt a ketrecben, akit annak idején lelocsoltak volna hideg vízzel, de többé egy új társukat sem engedték fel a létrára.


 


Ha tudnánk kommunikálni velük, és megkérdeznénk tőlük, hogy mi az oka annak, hogy senki sem mehet fel a létrán, hogy levegyen egy banánt, a válaszuk feltételezhetően a következő lenne: “Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek…”


 


Ismerős ugye a felfogás?


Azokat várom - elsősorban a meghívottakat - akik szabadon gondolkodnak, nem érdeklik őket a sztereotípiák sem a pc beszéd és nem politikai szimpátiájuk alapján döntenek jó és rossz között. Beszéljünk politikai eseményekről, kultúráról, irodalomról - vagy bármiről, ami éppen foglalkoztat benneteket!


 

  1. 2022. július 7. 00:57944.

    Működik ez még hetedikén is.

  2. 2022. július 7. 00:07943.

    csak kiváncsi voltam, hogy mikor van az a 6-án megszűnik a fórum


    ezért maradtam fennt


    de akkor neked is jó éjszakát!


    előzmény:
    Dóra69 (941)
    2022-07-06  23:05
  3. 2022. július 7. 00:04942.

    hát igen, aki a cicákat szereti, az rossz ember nem lehet


    nem tudom ki mondta, de egyetértek vele


    már 07.07-én 0 óra 07 perckor is


    előzmény:
    Dóra69 (941)
    2022-07-06  23:05
  4. 2022. július 6. 23:05941.

    Hát, tudod, hogy ez egy olyan ország, ahol mindenki mindenhez ért.


    Amúgy most frissen kérdeztem a férjem este, amikor hazajött, és azt mondta, hogy a radarosoknak azóta már van valami spéci szoftverük erre, ami önállóan fogja a drónok elsődleges jelét és kigyullad valami fehér fényű figyelmeztetés... a többit már nem nagyon értettem. Lényeg a lényeg, a NATO központban döntenek arról, mi történjék ilyen esetben.


     


    (Még régebbről pedig, "macskailag": nekünk is két cicus van most, mint Calogeronak. Öregecskedő, ivartalanított kandúrok, akik jobbára már egész nap szundikálnak, ebben a melegben úgy, mint a lőtt nyulak. De sok szót megértenek, egymás nevét is tudják, nem csak a sajátjukat, "ül" szóra leülnek és jobb praclival pacsit adnak. Hát ezt csak úgy, mert régebben hosszan írtál a ti cica kolóniátokról.)


    Szerintem az NLC úgy értette a lezárást, hogy ma éjféltől nyista. Csak rosszul fogalmaztak.


    Jó éjt!


     

    előzmény:
    fiú50 (939)
    2022-07-06  18:52
  5. 2022. július 6. 22:01940.

    és még most is!


    előzmény:
    Sheriff-3 (931)
    2022-07-06  12:37
  6. 2022. július 6. 18:52939.

    köszönöm, ez nagyon érdekes volt, és sok olyan információt tartalmazott, ami megmagyarázza, hogy miért lehett az, hogy átrepült az ország felett egy ilyen valami, és a magyar légvédelem hagyta.


    nade ugye a libernyák okostojások ebből is orbánfóbiás károgást csaptak, ahelyett, hogy ők is utánanéztek volna tényeknek.


    hogy is mondta a gyula ( a horn)


    "a tények makacs dolgok!"


    azok, de ezt van akik nem tudják, vagy nem akarják tudni


    :-)) 

    előzmény:
    Dóra69 (938)
    2022-07-06  17:30
  7. 2022. július 6. 17:30938.

    folyt.


    Magyarország légtér-szuverenitása biztosításához, légterének védelméhez és ellenőrzéséhez, valamint váratlan légitámadás felfedéséhez szükséges felderítési adatok szolgáltatása és ezek alapján a feladatok végrehajtása


    Magyarul: ha ilyesmi történik békeidőben, akkor észlelés után jelentés a német, olasz vagy spanyol NATO katonai központba, ott eldöntik, mi legyen és adott ország teljesíti. Segítséggel vagy anélkül. Ebben az esetben az volt a döntés, hogy hagyjuk a fenébe az észlelt TU 141-t és nem lövöldözünk éjszaka élénk polgári légoforgalom mellett. Ha jól tudom, mi a német NATO központhoz tartozunk, a horvátok a spanyolhoz. Esetleg azt kérhetnék számon a horvátok, miért nem tájékoztatta őket a spanyol NATO központ? Esetleg tényleg egységesíteni kellene, vagy javítani a kommunikáción - ehhez én igazán nem értek.


    Hát ennyi.


    És még mindig működik a fórum...

    előzmény:
    Dóra69 (937)
    2022-07-06  17:23
  8. 2022. július 6. 17:23937.

    Örülök, hogy látlak, feléd is van egy adósságom... az a bizonyos drón-ügy.


    A radaros légiforgalmi irányítók látják - de egyszer, mert egyszeri jelet ad, nem azonosítja magát. (A Gripenek nehezen azonosítják és nehezen lönék le. Ez csak a továbbiak miatt.) A FOS és az összes foci-, járvány-, vakcina és hadászati szakértő pedig azonnal drónszakértőbe kapcsolt és árasztotta magából a hülyeséget. (Mellesleg a horvátokból is kijött a Balkán és csatlakoztak a szakértői kórushoz - ők némileg hisztérikusabban. A Vadai is őket erősítette.) Hogy az ukránok mi a nyavalyának lőtték fel a mára teljesen elavult, ötven éves technikát képviselő Tupolev 141-t - ki tudja? (Tán csak nem bele próbáltak húzni minket valami háborúba? Volt egyszer egy kassai légitámadás...) A TU 141 alapvetően fotózni szokott, de nem, nem ugrott ki belőle pilóta (nem is fér bele), az ejtőernyővel - amit találtak mellette - landolni szokott az istenadta TU 141, különben nekicsapódik a földnek. Ez szépen felszállt, pontosan teljesítette azt a távot (kb. 1000 km-t), ami alapvetően benne van, majd bomba nélkül leputtyant Zágráb mellett. Bomba sem volt rajta természetesen, akkor nem tudta volna teljesíteni a távját, csak sokkal rövidebbet. (Az állítólag kétszer robbant baromságot is jó elfelejteni - olyan bomba nincs, ami kétszer robban fel, késleltetett gyújtású van, de itt az sem volt. Egyáltalán, semmilyen robbanóanyagot nem tartalmazott, eleve annyit kellett volna felpakolni rá, hogy valami hatása is legyen, amennyi - mint említettem - nem fér rá, egyszerűen.) A becsapódás krátere is olyan kicsi volt, hogy kizárt minden robbanóanyagot. A FOS és Horvátország is számonkérte, hogy miért nem lőttük le? Békeidőszakban nem lövöldözünk kóbor drónokra a most különösen telített magyar éjszakai légtérben. Ez egy viszonylag sűrűn lakott ország, minél magasabban lövik le, annál több darabra és szélesebb körben hullik alá... Amúgy pedig:




    MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ
    2020. augusztus 5. 15:39

    RENDELTETÉS



    Békeidőszakban a nemzeti és a NATO által kijelölt felelősségi légtérben a Magyar Honvédség és a NATO kijelölt légvédelmi készenléti erőinek légi vezetése és irányítása
    Békétől eltérő időszakban az ország védelme érdekében folytatott nemzeti, illetve szövetséges légvédelmi és légi műveleteket végrehajtó erőknek az integrált légvédelmi rendszer keretében, egységes eljárások alapján történő harcászati légi vezetése és irányítása

     

    előzmény:
    fiú50 (932)
    2022-07-06  15:26
  9. 2022. július 6. 16:31936.

    Édenkert III.


    "...pontosan nem lehet megállapítani, mióta létezik a közösség, amely azt a célt szolgálja, hogy kézikönyvekkel, tanácsokkal is segítsék egymást a valós élményszerzésben. Az 1025 tag nagy része magyar volt, de beengedtek maguk közé külföldieket is. Óriási mennyiségű netes gyermekpornográf tartalmat és saját készítésű fotókat, videókat is közkinccsé tettek a világháló sötét oldalán. A fórum nemcsak tartalomcserére szolgált, hanem élménybeszámolóknak is helyt adott. Ezekből állapítható meg, hogy a közösség jelentős része saját gyermekét, illetve a rokonságban lévő kisgyermekeket abuzálja, és preferált korosztályuk a 0–4 év."


    "Elsősorban nem a sokkolás a célunk, de meggyőződésünk, hogy ahhoz, hogy a társadalom kellő komolysággal álljon a pedofília kérdéséhez, az embereknek látniuk kell, mi az ami a liberális, szabad szerelmet éltető szerint normális és elfogadható. Arról is szó lesz, mit tartalmaznak a kézikönyveik, milyen módszerekkel cserkészik be a gyermekeket, vagy akinek nincs a környezetében, az mennyiért és hogyan vásárol, bérel magának áldozatot. Nem Haitin… Itt, Magyarországon."


    Célom az volt, hogy jobban megértessem, miért nagyon fontos az a törekvés, hogy a gyerekek védetten nőjenek fel, nem relativizálva és elmosva jót és rosszat, nem fogékony közeget teremtve azoknak, akik ki akarják bármi módon használni őket.


     

    előzmény:
    Dóra69 (935)
    2022-07-06  16:21
  10. 2022. július 6. 16:21935.

    Édenkert II.


    "Az Édenkert alapítója, Extreme például azzal büszkélkedett, hogy a felesége is pedofil és éppen a fiukat várja. De az igazán nagy orgiák majd akkor jönnek, amikor egy kislány is születik, mert akkor mindenki mindenkivel folytathat majd szexuális kapcsolatot a családban."



    "Rájöttem, hogy a szülői minta SOKKAL meghatározóbb a gyerekek számára, mint a társadalmi. Például ahol egy családban természetes a meztelenkedés a lakásban, esetleg nudizás strandon, ott ebben nemhogy kivetni való nincsen, de ÉLETFORMA. Ahol egy családban mindenki vallásos, ott a gyerekek is sokkal valószínűbben lesznek vallásosak, mint akárcsak egy olyan családban, ahol nem ellenzik kimondottan a vallásosságot. (…)Namost… ahol a szex nem tabu, ott a gyerek 3-4 hónaposan maszturbálni kezd vagy kísérletezik vele (félreérthetetlenül). Ahol nem csapnak ezért a kezére, ott a gyerek ezt folytatni fogja magától és kitapasztalja."



    – írta a hunsmalllover nevű fórumozó, törzsvendég, aki preferált korcsoportként az 1-11 éves közötti gyermekeket jelölte meg.


     


    "Az Édenkertben komoly vita alakult ki arról, hogy egy kislány gyermek nemi szerve hány éves kortól alkalmas a befogadásra, azaz a szexuális aktusra."



    "A cigányság ,,kivan szolgáltatva,, és mivel ok is pénzből esznek ezért pénzel megveheted egy órára őket, természetesen függ attól mennyire nyúlsz bele a pénztárcádba. Tényleg hajlandók mindenre



    írta Zetor, aki arról is beszámolt, hogy 100 ezer forintért kapott kölcsön használatra egyenesen az édesanyától egy 6 éves cigány kislányt, akivel nem bánt kíméletesen."


    A cukrosbácsi figura már lejárt, kézikönyvet is állítottak össze, hogyan lehet becserkészni az áldozatokat - nem ritkán baráti, rokoni körben.


    "Élőben nagy bevásárlóközpontokban, plázákban keresnek ismeretségeket, de a leggyakrabban az interneten vadásznak; saját bevallásuk szerint a Facebook már lejárt lemez és ott 10 profilból 8 kamu, ezért preferálják az Instagramot, illetve a legújabb, legmenőbb közösségi felületeket. 2017-ben, a fórum lekapcsolásakor az egyik kedvelt hely volt a Hotdog; ma feltételezhetően a WhatsApp és a TikTok lehet inkább vadászterületük."


    "Kislány értelmezésükben a 3-11 éves korú, mivel 11 éves kor felett szerintük a lány már egyre inkább nő. Saját leírásaik szerint a korosztályuknál intelligensebb alanyokat keresnek, mert ők képesek kicselezni a szüleiket és titkos bizalmon alapuló viszonyt felépíteni."


    (Szintén csak részletek, javasolt a teljes cikk.)


     

    előzmény:
    Dóra69 (934)
    2022-07-06  16:02
  11. 2022. július 6. 16:02934.

    Édenkert I.


    "A volt perui nagykövet ügyétől és a dél-koreai pedofil oldal: a “Welcome to videó” több, mint háromszáz felhasználójának elfogásától hónapok óta hangos a magyar sajtó. Közben az érintetteken kívül nem valószínű, hogy túl sokan tudnának arról, a magyar pedofilok nemcsak külföldi oldalakon garázdálkodnak, hanem kifejezetten magyarok által működtetett, többségében magyarok alkotta pedofil közösség is szerveződött a dark neten. Az Édenkert, amelynek birtokunkba került tartalmát tényfeltáró riportsorozatban tárjuk olvasóink elé, hosszú éveken át működött, rejtett módon. 2017-ben törték fel a Freedom Hosting nevű szervert, ahol tárhelyet béreltek. Az Édenkert teljes adatmentése így került ki a zárt körből. Egy etikus hekker bukkant rá, lementette és szerkesztőségünkre bízta a teljes anyagot: fórumbejegyzésekkel, a gyermekpornográf fotó és videó felvételek linkjeivel, felhasználók regisztrált e-mail címeivel. A bejegyzések egyértelműen megmutatják, hogy a pedofilok egy jelentős hányada egyáltalán nem csak képeket nézeget."


    "A pedofilok legnagyobb magyar online közössége több mint 1000 tagot számlál és jelentős hányaduk aktív szexuális kapcsolatot tart fenn kisgyermekekkel, sőt, abúzálja saját gyermekét."


    "Boldog vagyok és ami a legfontosabb, SZABAD. Szabadon látom a világot és kiröhögöm a befásult embereket. Ezáltal, hogy szabad vagyok és én határozom meg a jelenem és a jövőm, tudatosan cselekszek, nem akarok gyereket verni, erőszakolni, kényszeríteni. Ha mindezt meg akarnám lépni, akkor minden ami vagyok, elveszne a semmibe. A feleségem így szeret, elfogad és imádja az életszemléletemet, amivel megnyugtatom, bátorítom és erőt adok neki. Hamarosan érkező gyerekünket is ezen életszemélet alapján fogjuk nevelni, mert MUSZÁJ sőt KÖTELEZŐ jellegű, hogy szabadnak szülessen és szabadon éljen, valamint a saját elvárásai szerint élje mindennapjait. És, hogy a szexről is legyen szó. Lesz szex a gyerekemmel? Igen, ha akarja. Ha nem, akkor nem. Szerintetek akarni fogja? Főleg úgy, hogy nem lesz belekényszerítve és nem a saját örömömet keresem benne, hanem az övét? Igen, ő fogja kérni, mert ismerem magam és ismerem a feleségem, így tudom, hogy amit teszek, az nem bűn, hanem valami olyasmi, amit egy átlag robot akkor sem fog felfogni, ha ezer évig is él."


    Csak kiragadtam részleteket, de nagyon ajánlom a cikk egészének az elolvasását.


     

  12. 2022. július 6. 15:51933.

    Még mindig él a fórum... azért ez olyan jellemzően nlc-s...


    Akkor a linkek. A 444 cikke, ami mindent elindított: Utána minden állat szomorú




    "A Sipos Pál-ügy

    A ’80-as években, ha valaki Sipos Pál táborába járhatott gyerekként, az szerencsésnek érezhette magát. A tábor három hétig tartott, egy Epipo nevű képzeletbeli országban játszódott, saját nyelve, himnusza, vallása és szabályai voltak, és egy olyan varázsvilágot teremtett a résztvevők köré, amelybe egész évben visszavágytak. Ennek a tábornak az első számú megalkotója és vezetője Sipos Pál volt, egy elit gimnázium kimagaslóan tehetséges, karizmatikus magyartanára. Igen ám, de a nagy sikerrel folyó táboroknak egyszer csak minden előjel nélkül vége szakadt, és Sipos az addig imádott tanári állását is ott hagyta. Akkor csak egy szűk kör tudta, miért, és csak Magyari Péter 2014-es cikke hozta széles körben is nyilvánosságra a rejtély megoldását: Siposnak azért kellett távoznia, mert kiderült, szexuálisan zaklatta néhány tizenéves tanítványát, táborozóját. Sipos nem lett kegyvesztett a tábor történetének vége után, sőt, komoly karriert csinált magának a Magyar Televízió ifjúsági és kulturális tévéműsorainak szerkesztőjeként és vezetőjeként. Bukását az említett cikk hozta el: ugyan elévülés miatt jogi felelősségre nem vonták, de minden pozícióját elveszítette, visszavonultan él. A Sipos-ügy hatására módosították a Btk.-t: a kiskorúak sérelmére elkövetett erőszakos szexuális bűncselekmények már soha nem évülnek el."


    A tábor egyik résztvevőjével, a filmrendező Oláh Judittal interjú. A filmet meg lehet nézni az HBO MAX-on, vagy más úton, most nem keresgélek. Többször ment az elmúlt évben különböző csatornákon. Azért javaslom a megtekintését, mert megdöbbentő, milyen nyomokat hagy a gyermekkori szexuális abuzálás látszólag teljesen kiegyensúlyozott fiatal felnőttekben is, a beszélgetések közben érzékelni a lassan, mélyről feltörő felkavaró érzelmeket.


     



     

    előzmény:
    fiú50 (932)
    2022-07-06  15:26
  13. 2022. július 6. 15:26932.

    és még most is!


    előzmény:
    Sheriff-3 (931)
    2022-07-06  12:37
  14. 2022. július 6. 12:37931.

    Az is lehet, még most is működik.

    előzmény:
    fiú50 (930)
    2022-07-06  11:17
  15. 2022. július 6. 11:17930.

    lehet, hogy a 6-a 0 óra 00 perc az tulajdonképpen 7-e 0 óra 00 perc

    előzmény:
    Sheriff-3 (929)
    2022-07-06  04:12
  16. 2022. július 6. 04:12929.

    Én is próbálgatom, még mindig be lehet jelentkezni, meg írni is.

    előzmény:
    lárifárika (928)
    2022-07-06  01:04
  17. 2022. július 6. 01:04928.

    Teszek egy próbát!


    Köszönöm mindenkinek, aki írt, fórumozott!


    Nyilván vannak, akiket nem szerettem - de ők is tanítottak valamit, amit az életben meg kell tapasztalni.


    Akiket szerettem-szeretek, azoknak hálás vagyok a közös élményért, ami sokszor olyan jó volt.

  18. 2022. július 6. 00:41927.

    Akkor megpróbálok még valamit: Járvány II.


    Szögezzük le, a kormány jól kezelte a járványt. hazugság a nagy halálozás, az EU középmezőnyében vagyunk, s ez, tekintve a magyar lakosság nem túl kiváló általános egészségi állapotát, egyáltalán nem rossz helyezés. Természetesen a statisztikákban a többlet halálozást kell vizsgálni - ez nem olyan nagyon nehezen érthető. (Persze aki nem akarja érteni...)


    Az EU viszont megbukott. Lassú és korrupt volt a vakcina beszerzés.


    Amiről soha nem volt szó: a hunán orvosi etikai szabályok szerint, ha életveszély áll fenn, akkor az előírt, pontos protokollt fel lehet rúgni, és adni KELL azt a vakcinát, aminek ugyan nem ismerjük a hosszútávú hatásait, de a nem adás veszélyesebb az emberek életére nézve, mint a vakcina adása. Aljasság volt, amit Brüsszel csinált a kínai és orosz vakcinákkal kapcsolatban.


    Mára kiderült, hogy az elölt kórokozót tartalmazó, hagyományos, lenézett vakcinának van egy nagyon jó tulajdonsága: mivel a vírus is a saját fehérjeburkában van, de az nem mutálódik, változik, mint a tüskefehérje, viszont mivel a vírus nukleotid is fehérje, így az is immunválaszt generál a szervezetben. Tehát eleve ad egy immunitást, emlékezik rá az immunrendszer, és akárhogy változik a tüskefehérje, a vírus membránjára reagálni fog az "egyszerű" oltást kapó szervezet - ellentétben a vektoros vagy mRNS-t tartalmazó vakcinákkal.


    (A jövő útja sokak szerint a nyálkahártyára (orr) juttatott vakcina, és az általa kiváltott IgA immunglobulin szintjének az emelése.)


     

    előzmény:
    Nagy János (926)
    2022-07-06  00:14
  19. 2022. július 6. 00:14926.

    érdekes, ezekszerint a 6-ai megszűnés az nem 0.00-kor kezdődik


     

    előzmény:
    Dóra69 (925)
    2022-07-06  00:11
  20. 2022. július 6. 00:11925.

    Köszönjük!

    előzmény:
    Nagy János (919)
    2022-07-05  22:44
  21. 2022. július 6. 00:07924.

    Talán még átmegy: Édenkert


    (A cikkben linkek vannak, rájuk kattintva az alanti hozzászólásban említettekről lehet olvasni részletesen.)

  22. 2022. július 5. 23:59923.

    Már nincs időm kikeresni: Pesti Srácok, Füssy Angéla. A magyar dark net, pedofil hálózat. Keressétek meg, Döbbenet. Apuka kiváló helyesírással arról beszélget, hogy egyet értenek a feleségével abban, hogy majd a gyermekeiket is úgy nevelik, hogy ha a szüleikkel fognak nemi életet élni, az nem baj, hanem nagyon jó dolog.


    Legyetek boldogok, jók, és optimisták! A jövőben nagy szükség lesz rá!

    előzmény:
    Dóra69 (922)
    2022-07-05  23:54
  23. 2022. július 5. 23:54922.

    A ma már kilencven-valahány nemi izéről nem is írok - tudománytalan baromság a 99 százalékuk.


    Hogy miért hegyeződött rá a kormány a gyermekvédelemre?


    Volt egyszer egy pedofil ügy. Érdemes megnézni a Visszatérés Epipóba című dokumentum filmet. Nem azért, mert annyira jó szakmailag, hanem mert szépen ábrázol egy szituációt, amit az alkotó élt át. Aztán volt egy hosszú cikk a 444.hu-n - becsületükre váljon! Kiderült, hogy az a tanár, aki masszívan pedofil volt, gyakorlatilag büntetlenül élte tovább az életét, ugyan az iskolából távozott, de utána az egyik tévécsatornánál ifjúsági műsort vezethetett, kiskorú szereplőkkel... Ekkor jött be a törvény, miszerint nincs elévülés a pedofil visszaélések tekintetében.


    Kaleta Gábor lebukásakor legalább három-négy döbbenetes ügy futott még, de az volt az érdekes, hogy a Fidesz nevezte ki - holott egykor (2003?) Medgyessy indította a külföldi karrier útján. Talán akkor kellett volna jobban utánanézni. (Ismerőseim hülyén néznek, amikor mondom, hogy nem kellene a kisgyerekeikről kipakolni a fotókat a nyilvános oldalakra - mert hát honnan lennének több tízezres fotógyűjteményeik ezeknek a férgeknek?)


     


     

    előzmény:
    Dóra69 (921)
    2022-07-05  23:38
  24. 2022. július 5. 23:38921.

    Nemváltoztató műtétek. Már írtam erről, de még egyszer: öt szintje van a nemi identitásnak, ezek egymásra épülnek. 1. alap a genetikai: férfi - XY kromoszóma, nő - XX kromoszóma. 2. Belső nemi szervek. 3. Külső nemi szervek. 4. minek látja őt a társadalom, férfinak vagy nőnek? 5. szint: minek érzi magát, férfinak, vagy nőnek? Ezzel van a baj, ez nem stimmel azoknál, akik úgy érzik, rossz nemű testbe születtek. És mi történik? Egy pszichés problémát elkezdünk kockázatos, visszafordíthatatlan eredményű, véres, csonkoló, nagy fájdalmakkal járó műtétekkel és kezelésekkel "megoldani". Mint amikor az orvostudomány hajnalán tüzes vassal és hideg vízzel kezelték az epilepsziát és az elmebetegségeket... Egy lelki, pszichés problémát fizikai, testi beavatkozásokkal "gyógyítunk". Hosszú távon nem fog menni. Én részt vettem ilyen beavatkozásokban - nem vagyok rá büszke, de nem tehettem mást. Amire nem gondolnak az emberek: élethosszig tartó hormonkezelés, és annak következményei. Férfi esetében folyamatos ösztrogén pótlás, ami hajlamosít az emlőrákra - nem véletlenül inkább a nők betegsége. (Akit említettél az Adagióval való beszélgetésed során, T. B., nos ő is emlőrákot kapott, majd tüdőrákot. Azért merem megírni, mert én altattam az emlőimplant. műtétjénél és akkor nyilatkozott is, hol és milyen műtétje volt - szóval nem sértek titkot.) És jön egy sor kisebb-nagyobb műtét - például hangszál plasztika. Talán meglepő sokaknak, de mivel már egy ideje folynak ezek a műtétek, lehet csinálni statisztikát: eddig az átoperált emberek átlagos élettartama - 55 év! És elmondanám: nem boldogok. Talán az első évek eufóriában telnek, aztán ez elmúlik. Pár éve beszélgettem egy Magyarországon ismert, férfiből nővé lett emberrel, aki azt mondta, hogy legszívesebben öngyilkos lenne. Egy héttel később olvastam vele egy interjút, hogy milyen boldog, milyen jó döntés volt, stb... Hát ennyit arról, mi az igazság és miért nem jó egy pszichés zavart testi, fizikai módon, a természet törvényeit figyelmen kívül hagyva megoldani. Teljes tévút. Az pedig nagyon veszélyes, ha kiskorú gyermekeknek propagáljuk ezt. A gyerekek egy része a testi/lelki, személyiségfejlődésük során néha elbizonytalanodnak, a kamaszodás során megijednek a testük változásaitól és ehhez a folyamathoz támogató módon kell hozzáállni, nem a bizonytalanságot meglovagolva nemváltás felé terelni a gyereket. Általában spontán rendeződnek is ezek a dolgok - feltéve, hogy valami hülye nem avatkozik bele és beszéli tele a fejét...

    előzmény:
    Dóra69 (920)
    2022-07-05  23:01

Címlap

top