Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Szdsz mint harmadik erő?

Torolt_felhasznalo_250763
Torolt_felhasznalo_250763
Létrehozva: 2006. február 14. 00:28
Annyiótok írjátok hogy a jobb és bal oldal kétfelé húzza az országot, és tönkreteszi a demokráciát - ebből következtetem lehetne az szdsz a harmadik erő? Ha megfigyeljük végülis az ő kampányaik őszinték és megvalósíthatónak tűnnek igazi alternatívákat felkínálva. Amúgy a honlapjuk is meggyőzőnek tűnik. (Apropó...ti nézitek egyáltalán pártok honlapjait hogy tisztábban lássatok?) Szóval, mindebből a címbeli megállapítás logikusnak tűnik -mit gondoltok?
  1. 2006. február 16. 21:21110.

    szerintem haladjunk a korral 

     

    előzmény:
    Csengel (109)
    2006-02-16  18:05
  2. 2006. február 16. 18:05109.
    Ebben én is igazat adok Neked, talán mégsem fogok a Dunának menni, ha a gyerekeim - imáim és minden intésem ellenére - kipróbálják majd.
    előzmény:
    dapazso (106)
    2006-02-16  17:36
  3. 2006. február 16. 17:55108.
    Rendben van,megértelek,és nem vitatkozom Veled.
    előzmény:
    Csengel (107)
    2006-02-16  17:45
  4. 2006. február 16. 17:45107.
    Jó sok mindenre kell reagálnom, akit nem érdekel, attól bocsi a hosszú hozzászólásért!

    Annak a pártnak van esélye a bejutásra, amelyiknek elég sokan bizalmat szavaznak. Nem attól teszem függővé a szavazatomat, hogy nagy valószínűség szerint lesz e elég ember, aki velem együtt ugyanarra a pártra szavaz, hanem attól, hogy melyik áll legközelebb az értékrendemhez.

    Család: tudom én is,hogy a szeretet sok mindentől megóv. Többek között ezért remélem, hogy az én gyerekeim nem fogják kipróbálni a drogokat, nem viszik túlzásba az alkoholizáslást, ezért nem gyűlölöm az alkoholt, és nem gondolom betiltani sem, és ezért szerettem apámat, annak ellenére, hogy alkoholista volt.

    Nem ítélem el aki drogfogyasztó, inkább szánom. Itt arról írtam, hogy félek attól, hogy legális lesz a drogfogyasztás.

    Nem gyűlölök senkit. Szoktam nem kedvelni embereket, de ez messze van a gyűlölettől.

    "Bűn van és lesz is,Isten ha nem akarná ,hogy legyen eltörőlné,de nekünk van választásunk": van választásunk. Bűn nem azért van, mert Isten akarja, hogy bűn legyen, hanem mert az ember az elején a bűnös életet választotta az Istentől kapott szabad akaratával. El is fogja törölni, ha itt lesz az ideje.

    "'A bűnt Neked nem kell elkövetni,és kész,mert ha más követi el,azt Neked,mint jó kereszténynek meg kellene bocsátanod, hiszen Krisztus is megbocsátott mindenkinek.És...hol vagy te Krisztustól??"
    Én sehol nem vagyok Krisztustól.
    De Krisztus is csak annak bocsátott meg, aki megbánta a bűnét és igyekezett azt többé nem elkövetni. Erre míg élünk ma is lehetőségünk van, és ma is megbocsát. De csak az őszinte bűnbánónak, nem gondolom, hogy annak is, akit ironia hozott példának, hogy tökmindegy neki mit csinál, majd megy és meggyónja.
    HITEM SZERINT (ezt azért emelem ki, mert lehet vitatkozni róla, de a keresztény tanítás ez) viszont, ha valaki nem bánja meg a bűnét, annak Isten nem bocsát meg automatikusan, a bűn büntetése a halál, az örök halál.
    előzmény:
    dapazso (105)
    2006-02-16  17:21
  5. 2006. február 16. 17:36106.
    Nem a vita kedvéért,de nem a fű a lényeg.Amikor én fiatal voltam ,akkor voltak a hippik,emlékszik aki emlékszik,és bizony a házibulikon(Akkor az volt nem diszk&oacutesokan kipróbálták,én is.Akkoriban voltak olyan cigaretták forgalombanamiket olyan valamivel pácoltak,hogy illatosak voltak,és szép fejfájást lehetett kapni még a füstjétől is.Nem jut eszembe a neve,pedig jár az agyam közben,megvan Savaria,pl.,de volt más is!
    Az én három gyerekem már diszkóba járt és sorban kipróbálták Ők is a füvet is meg a tablettát is.Nem tudtam,csak hallottam amikor egymás között,meg évekkel később beszélgettek róla.Nem lett drogos egyik sem.Nem voltak elhanyagolva,szerettem őket figyeltem rájuk,egészséges felnőttek lettek,már családosak is.Most Ők féltik az unokáimat(na meg én is).Igen aterjesztőket,a gyerekek tudatlanságával,tájékozatlanságával stb...visszaélőket büntetni kell.Aki terjeszti,de ne a gyereket büntessük már aki megpróbálja!Mellesleg abban meg végképpen nem hiszek,hogy egy gyerek buntetőintézetbe kerülveannak hatására nem drogozik.Sajnos ott nem igazán azt történik vele ami számára nevelőcélzatu lenne.Különben sem hiszeka börtönökben,azok csak arra jók szerintem,hogy elzárják atársadalomtól a nemkivánatos embereket.A drog esetében,azt gondolom inkább árt.
    No,sokat voltam,elnézést...
    előzmény:
    Csengel (104)
    2006-02-16  17:01
  6. 2006. február 16. 17:21105.
    Bocs,de csak most találtam meg az irásod ezért irok csak most.
    Először is,ha jó keresztény vagy szerinted miért gyűlölsz, és mit?Bűn van és lesz is,Isten ha nem akarná ,hogy legyen eltörőlné,de nekünk van választásunk......A bűnt Neked nem kell elkövetni,és kész,mert ha más követi el,azt Neked,mint jó kereszténynek meg kellene bocsátanod,hiszen Krisztus is megbocsátott mindenkinek.És...hol vagy te Krisztustól??
    Másodszor, egy család attól család,hogy figyelnek egymásra,törődnek egymással.és tudomásom szerint legtöbb drogprobléma,szeretet és törődés hiány miatt van a fiatalok között.Mellesleg drog nem de alkohol okozott tragédiát a családomban,mégsem gondolom,hogy tiltsák meg az alkoholfogyasztást.
    No,csak mert szerintem meg kell adni a választás szabadságát és lehetőségét mindenkinek....azért még nem kötelező elkövetni amit te nem tartasz kedvedre valónak.
    Más.Sajnos nincs olyan kis párt ezen a kettőn kivűl(jelenleg)amelyiknek esélye lehetne a bejutásra ,sajnos.
    előzmény:
    Csengel (82)
    2006-02-15  22:00
  7. 2006. február 16. 17:01104.
    Egyetértek. Én is erre gondoltam, úgy tűnik túlmagyaráztam.

    Nem gondolom, hogy minden fiatal kipróbálja a drogokat. Én tájékoztatni fogom a gyerekeimet, nem félelmet kelteni bennük, bár nem fogom eltitkolni, hogy féltem tőle őket. És tranquille, biztos lehetsz, nem lesznek kiátkozva, ha kipróbálják, mégha nem is leszek boldog tőle.

    Hát a 4 gyereket szülni dolog tényleg komoly veszélyként leselkedik a fiatalokra. Bár ha csak egyet szülnek hamarabb fog elfogyni az adóforint, amiből az időseket támogatják, mint az élelem. És akkor nem lesz gond a magyarság probléma sem, mivel egy idő után szépen, csendben elfogyunk.
    előzmény:
    margaréta* (100)
    2006-02-16  15:42
  8. 2006. február 16. 16:12103.

    Mindketto gonosz dolog...

    szep napot ironia 

    előzmény:
    ironia (101)
    2006-02-16  15:47
  9. 2006. február 16. 16:11102.

    Szerintem pedig ha mindenki csak egy kicsit engedne el lehetne jutni a konszenzushoz... 

    Ha pedig senki sem enged kicsit sem,akkor mindenki belefullad a sajat mocskaba, igaz, hogy a sajat ertekeit megtartva. Ehjdejolesz! 

     

    előzmény:
    margaréta* (100)
    2006-02-16  15:42
  10. 2006. február 16. 15:47101.

     petárda meg a fű! mi a közös bennük?? én ezt nem értem.

     

    előzmény:
    margaréta* (100)
    2006-02-16  15:42
  11. 2006. február 16. 15:42100.

    Szerintem, ha mindig csak egy kicsit engedünk ( pl. drogtörvény), végül csak eljutunk a teljes összeomlásig. Ki van ám ez találva! Kicsiben ugyanez volt a szilveszteri petárdával is. Kiderült, hogy jobb a zéró tolerancia.

     

    előzmény:
    tranquille (99)
    2006-02-16  15:25
  12. 2006. február 16. 15:2599.
    Azt hittem az elozo eltunt es meg mergelodtem is, de leirtam megegyszer.. 1000 Bocs  
    előzmény:
    tranquille (97)
    2006-02-16  15:08
  13. 2006. február 16. 15:2498.

    Szo sincs drogliberalizaciorol. Szerintem felreertetted amit bemasoltal, a fogyasztok es kereskedok valamint konnyu es kemeny drogok megkulonboztetese torvenyileg nem egyenlo a drogliberalizacioval. Ahogy gyilkossagert sem jar azonos buntetes, fugg a korulmenyektol, szandekossagtol stb...Megsem mondjuk, hogy nem buntetik a gyilkosokat.

    A zero tolarencia hulyeseg es semmire sem jo. Visszatarto ereje sincs. (azon orszagokban ahol letezik halalbuntetes sincs kevesebb bunozes..) Szerintem a kovetkezo generacionak meg kell kuzdeni a drogproblemaval, egyszeruen tul kell elni es lesz aki tuleli. Jo, most viccelek, de annyira nevetseges, hogy ekkora problemanak kezeljuk a marihuanat amikor sokkal komolyabb problemakkal kell majd megkuzdeniuk a kovetkezo generacioknak - emlithetnem pl ha most nem kezdunk el harmadik orszagokbol orokbefogadni sajat gyerekek gyartasa helyett enni sem nagyon lesz mit, nemhogy szivni!.. Ok, komolyan..

    Szoval felvilagositas kene, es nemcsak a gyerekek, a szulok reszere is. Ha ugyanis anya elfeheredik a fu szo hallatan meg izgalmasabb lesz azt kiprobalni epp lazadozo kamasz csemetejenek. Meg kene ismertetni a fiatalokat a tudatmodositok hatasaival, kovetkezmenyevel es hogy hogyan kell es lehet(!) okosan kezelni a kerdest. Drogok ugyanis vannak es elerhetok, ezen torveny nem fog valtoztatni. gyerekeink is ki fogjak probalni - ahogy szuleink szulei is viszolyogtak a koedukalt iskolaktol, a tancestektol es megis szeretkeztek a szuleink a margitszigeten a leheto legrosszabb minosegu alkoholtol kabultan...Es ahogy ok felnottek, nem lettek sem csapodarok sem munkakerulok ugyanugy fel fog noni az a kamasz is aki eltolt egy spanglit a barataival. Fontos a szuloi es pedagogusi odafigyeles, fontos, hogy ne legyen tabu a tema es szinten nagyon fontos, hogy lehetoseguk legyen a fiataloknak jova tenni botlasikat es ne legyenek miatta egy eletre megbelyegezve.

    Nekem ez a velemenyem...

    előzmény:
    Csengel (94)
    2006-02-16  12:43
  14. 2006. február 16. 15:0897.

    Szo sincs arol, hogy legalis legyen a fu. Eloszor idezed, hogy mi a procedura, majd kozlod, hogy legalis lesz. Szerintem te felreertetted amit bemasoltal. Az, hogy nem azonos mertekben buntetnek fogyasztot es kereskedot, hogy nem azonos mertekben buntetnek kemeny es konnyu drogot meg nem drogliberalizacio. Ugyan ugy, hogy emberolesert sem azonos mertekben buntetnek ha elore eltervezett, szandekos vagy veletlen volt.

    Egyebkent valoban nevetseges a 21. szazadban a fuproblemaval tokolodni, sokkal sulyosabb dolgok is fenyegetik a fiatalokat. Pl ha mindenki 4 gyereket szul nem lesz kaja/pia mire unokaink lesznek.. Na, de felre a viccel.

    A zero tolerancia nemcsak hulyeseg, de beteges is. Hulyeseg, logikatlan es sehova nem vezet. Sokan azt hiszik, hogy elrettento , de meg az sem. (A halalbuntetest alkalmazo orszagokban sincs kevesebb bunozes) El kell fogadni, hogy a mai vilagban megtanitsuk a gyerekeknek a drogok hatasat, hogyan kell es lehet kezelni ezen kedelyjavitokat  mert nagyon nagy a valoszinusege, hogy gyermekeink talalkozni fognak vele. Ha egybol remuletet latnak anyjuk arcan ahogy kiejtik a fu szot biztos izgibb lesz kiprobalni....Egyebkent ugyis ki fogjak probalni, nem artana ha a szulok is utanaolvasnank a temanak. Ugyan ugy, ahogy a mi szuleink is ittak az egyetemen, sot, sokan gyogyszerre is, partiztak es a margit szigeten szeretkeztek, a tanchazban is vegyesen voltak fiuk-lanyok es gondolom ezen az o apukajuk is kiborult, hogy valtozik a vilag... Ez mind nagyon veszelyes es elhetnenk az eletet biztonsagosan is, kerdes ugye, hogy megeri-e. Sajnos vagy nem sajnos, a kovetkezo generacioknak tul kell elni a drogproblemat, a drogok ugyanis leteznek es elerhetok, ezt semmilyen torveny nem fogja megvaltoztatni. Fontos a szuloi es pedagogusi felelosseg, a tajekoztatas - a felelemkeltes helyett (!!!!) es szinten nagyon fontos, hogy a fiatalok jovatehessek botlasaikat es ne legyenek miattuk egy eletre megbelyegezve......

    előzmény:
    Csengel (90)
    2006-02-16  06:49
  15. 2006. február 16. 14:5396.

    Eddig is nagoyn sokan kipróbálták, nagoyn kevés fiatalt tudsz mutatni, aki egyszer legalább nem próbálta. Már kíváncsiságból is.

    Mert a fiatal mindenre kíváncsi. Ha tíltod még jobban. Mint ahogy mindegyik elszívja az első cigijét, meg issza az első piáját, megeszi a hamburgerét a csipszét, megissza a kávéját, a koláját aztán maga dönt, hgoy kell e neki. Attól még nem biztos, hogy mindezek rabja lesz, mint aki ha kipróbál egy félkarú rablót még nem biztos hogy bedobálja az összes pénzét!

    Az hasonló gondolkodásmód többet árt, mint használ. Mert megtudod akadályozni azt, ha nem jól neveleted kis gyerekként  már, hogy ne feküdjön le 14 évesen? Nem tudod, mert ha megtiltod akkor elbújik  a lépcsőházba.

    Hidd el, ez mindennel így van!

    A drog itt van, jelen van már nagyon rég óta, már az átkosbanis itt volt, csak hallgat róla mint a sír, volt aki akkor is élt vele, volt aki nem. Csupán akarat kérdése.

    előzmény:
    Csengel (90)
    2006-02-16  06:49
  16. 2006. február 16. 14:3595.

    ez nagyon vicces. képzeld el, minden hétvégén a diszkórazziákon összeszednek annyi fiatalt, hogy kifolynának a börtönbökből. sőt, a komolyabb bűnözők már be sem férnének.

    reménykedem, hogy mégsem gondolod azt komolyan, hogy egy füves cigi miatt börtön legyen a dologból.

     

    előzmény:
    Csengel (94)
    2006-02-16  12:43
  17. 2006. február 16. 12:4394.
    Biztos, hogy megszakadna érte a szívem. De ha megszeg egy törvényt, annak következményei vannak. És ha ez kell ahhoz, hogy egy életre elmenjen a kedve a drogoktól, csukják börtönbe. De remélem soha nem jut el oda, hogy bármilyen okból elszívjon egy füves cigit. Mert attól jobban féltem, mint a börtöntől.
    előzmény:
    ironia (93)
    2006-02-16  09:30
  18. 2006. február 16. 09:3093.
    bocsi, én azt nem értem, hogy annak a 19 évesnek miért járna börtön, amiért elszív egy jointot? nem túlzás ez? ha a gyereked az engedélyed nélkül kipróbálja mert kis kíváncsi, akkor te jogosnak tartanád hogy kattanjon rá a bilincs és egész életére meg legyen bélyegezve?
    előzmény:
    Csengel (92)
    2006-02-16  09:16
  19. 2006. február 16. 09:1692.
    Most még csak az elterelési lehetőségről van szó. Később másról is lesz.

    De az elterelési lehetőség, ha lehet még rosszabb. Tőlem mindenki úgy kábítja magát, ahogy jólesik neki: droggal, alkohollal, szíve joga. De mire fel mentesül a törvényes büntetés alól, ha valaki drogozik? Mert nincs tudatánál? Hiszen tudatosan dobja el magától az önkontrollt. Ezt nem értem. Kíváncsi lennék hogyan magyarázodra.
    előzmény:
    ironia (91)
    2006-02-16  08:02
  20. 2006. február 16. 08:0291.

    ennyi? szóval dugjuk börtönbe azt, aki egy jointot elszív? igazad van, de akkor azokat is, akik felhajtanak pár pohár szeszt.

    most pontosítanod kellene, hogy mégis mit értesz drogliberalizálás alatt? elterelési lehetőséget, vagy pedig a könnyűdrogok engedélyezését?

    szerintem idáig az előzőről van szó, még az szdsz-nél is. 

    előzmény:
    Csengel (90)
    2006-02-16  06:49
  21. 2006. február 16. 06:4990.
    A könnyű drogok fogyasztását ne büntessék. Gondoltam én eddig. Ezt tegnap olvastam:

    Magyar hírlap, 2002-12-23 18:26
    http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=60575

    "Elfogadták a drogtörvény módosítását: zéró tolerancia helyett újra elterelés
    Megszavazta az Országgyűlés hétfőn a drogtörvény módosítását célzó kormánypárti javaslatokat, így az alkalmi kábítószerfogyasztók kétévente egy alkalommal mentesülhetnének a börtönbüntetés alól, ha vállalják, hogy részt vesznek a nevelő és elterelő programban. A parlament az ellenzék indítványait nem fogadta el.
    Zéró tolerancia helyet újra elterelés

    Az elfogadott törvényjavaslat - a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel összefüggésben - az 1999-ben bevezetett, úgynevezett zéró tolerancia elvvel szemben visszaállítja az elterelés intézményét, amelyet csak kétévente lehetne választani.

    A törvény rögzíti: meghatározott magatartások esetén nem büntethető kábítószerrel való visszaélés miatt az, aki az elsőfokú ítélet meghozataláig megfelelő gyógykezelési vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt. Ez például azokra vonatkozik, akik csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termesztenek, állítanak elő, szereznek meg, vagy tartanak, illetve akik csekély mennyiségű kábítószert együttesen történő kábítószer-fogyasztás alkalmával kínálnak, vagy átadnak."

    tehát ha papírt hozol róla, hogy drogozol(és leszoksz), bűnözhetsz is. jó mi?

    Emlékeztek Császár Elődre? Belőve karambolozott egy rendőrrel, a rendőr meghalt, CS.E. megúszta 2 év felfüggesztettel. Nagyszerű világ vár ránk...

    Sokkal többen ki fogják próbálni, és nem fognak megállni a könnyű drogoknál, ha legális lesz. Mert az emberek többsége többet gondol magáról, mint amennyit valójában bír. A függőségekkel éppen az a baj, hogy sokáig hitegeti magát az ember, hogy innen még van visszaút. Mire rádöbben, hogy nincs, már szinte halott, és kicsinálta a környezetét.
    előzmény:
    ironia (83)
    2006-02-15  22:10
  22. 2006. február 16. 00:0289.
    amiért nekem szimpatikusak: nem szegfűt kínálnak vagy narancsot - ezek végülis szezonális cikkek - hanem csokoládét! és ki tud ennek ellenállni?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_250763 (1)
    2006-02-14  00:28
  23. Torolt_felhasznalo_250763
    Torolt_felhasznalo_250763
    2006. február 15. 23:3288.
    Egyetértek :D Az a nagyon fontos, hogy nekem ne a fidesz és az mszp háborújáról szóljon a politika, ha több párt van a parlamentben, előbb észreveszik, hogy össze kell fogniuk, nem megoldás hogy amit az egyik párt elkezd az egyik ciklusban a másik lerombolja a következőben cska azért mert elllentétes oldalon állnak. Ezt pedig az szdsz pontosan tudja.

    Amúgy meg szerintem nagyon sokan nem néznek utána hogy mit jelent igazából az a liberalizmus amit képviselnek. Nos, közlöm, én felelősen akarok választani majd, és így utánanéztem: A liberalizmust mint szabadságot szeretnék megvalósítani az álltal, hogy minden emberi értéket támogatnak mindenek előtt és megteremtik annak a feltételeit a környezetünkben, hogy felelős állampolgárok legyünk, és "olyan világban éljünk, ahol az emberek az eszükkel gondolkoznak", és a világ őszinte lehessen. Ha már van valami probléma, legalább tudjunk róla, ergó tehessünk ellene, érte, a megfékezése érdekében, mert amiről még tudni sem tudunk azt megoldani sem lehet. Vagyis az elkendőzis nem megoldás. Tehát éppenhogy ellentétben azzal ahogy azt sokan gondolják, pontosan tisztában vannak a szabadság és a szabatosság fogalmának különbségével. Remélem ha már véleméynetek van, ti is utánanéztek annak, hogy az vajon igaz vagy sem.
    Nekem továbbra is még ők kínélják a legtisztességesebb és legelfogadhatóbb alternatívát :D
    előzmény:
    i.nora (84)
    2006-02-15  22:20
  24. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. február 15. 23:0187.
    Csak tátom a számat, hogy milyen jól értesz a politikához!   Isten mentsen meg bennünket attól a harmadik úttól, amit voltál szíves felvázolni.
    előzmény:
    juhsíp (85)
    2006-02-15  22:29

Címlap

top