Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

PCO - IR - baba

COKK
Létrehozva: 2016. december 25. 10:53

Sziasztok! 


Nem csak az inzulinrezisztencia és a PCOS, de a fórumozás területén is új vagyok még. Szeretnék gondolatokat és tapasztalatokat cseréni, sikersztorikat olvasni és ezzel a párom idegrendszerét is kímélni. Szívesen beszélget velem a nehézségekről, de nem hiszem, hogy jó "irány" minden nap a teherbeesés viszontagságaival nyaggatnom. 


Augusztusban kezdtünk bele a párommal a pocaklakó "gyártásba". A családomban körbenézve úgy gondoltam/tuk, hogy ez egy pikk-pakk dolog lesz...meg hát a 17 éveseknek megy ugye... 1-2 hónap próbálkozás után arra jutottam, hogy itt valami nem lehet oké. A nőgyógyász, ahogy beléptem már meg is mondta, hogy (mérsékelt) inzulinrezisztenciám van, az ultrahangon pedig tisztán látszódott a PCO is. Ezt a hormonlabor is alátámasztotta a múlt héten. 


Eredményeim: 

Ösztradiol 1197 pmol/l
Tesztroszteron totál: 2.28 nmol/l
Progreszteron: 4.4 nmol/l
Össz. prolaktin: 425.80 MU/l


Luteinizáló hormon: 55.0 U/l
FSH: 6.2 U/l
Cortisol: 365 nmol/l
Glukóz evés előtt: 5.1 mmol/ l
Glukóz 60 perc 5.8 mmol/l
Glukóz 120 perc 4.6 mmol/l
Inzulin 0 perc 8.61 uU/ml
Inzulin 60 perc 63.2 uU/ml
Inzulin 120 perc 33.09 uU/ml 


A pajzsmirigyem kiválóan működik, szerencsére ezt kizártuk az egyenletből, de ahogy látjátok azt ösztrogén az egekben van. 400 alá kéne letornáznom azt a közel 1200-as értéket a babáért! 

Az alábbiakat javasolta és írta fel:

Élelmiszer érzékenység vizsgálata, diazulin tabletta szedése (naponta 2x1), diéta (a "szokásos", bár nem vagyok túlsúlyos így nem olyan vad), mozgás, növényi progreszteron krém a ciklus 9. napjától (Women's Cream), barátcserje kapszula 800 m/ kapszula 100 napig, MEFORAL 500 mg. 



Saját kútfűből csinálom és szedem: AVIVA hormontorna, egyéb mozgás, fahéj, króm, magnézium, D-vitamin, B6 vitamin, Omega 3-6-9 vitaminok és sok brokkoli, méhpempő, propolisz, valamint dió és csalánlevél tisztító teakúra. 

Gondolom fejben is sok minden eldől vagy befolyásol. Sok dolog nyomja a vállamat a munka-család és "munka-hobbi" téren is. Biztos vagyok benne, hogy a 2017-es évet azzal kell kezdenem, hogy mindent egyensúlyba hozok. 

Az orvos (holisztikus szemléletű nőgyógyász) azt "saccolta", hogy ez minimum 6 hónap. Remélem folyamatos javulásról számolhatok majd be. Nagyon eltökélt vagyok 


Hát hajrá én és hajrá mindenki, aki hasonló nyavalyával küzd! 


Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek! 


 


C.

Címlap

top