Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fogorvos......jajjj

jmmalnacska@gmail.com
Létrehozva: 2019. június 7. 14:10

Sziasztok!!


Én igazából sorstársakat keresek akik éppen most járnak fogorvoshoz.Gondoltam együtt,egymást bátorítva jobban átvészeljük ezt az időszakot.Megoszthatnánk a tapasztalatokat,jó tanácsokat adhatnánk egymásnak,bíztathatnánk egymást.Én egy hosszú fogászati folyamat elején tartok és nagyon nehezen viselem.Sok barátom van de ezt igazán az tudja most átérezni aki szintén ezen megy keresztül.


Sorstársaim akkor várlak titeket......

  1. 2019. június 25. 17:078.

    Szia. Csak biztatni tudlak. Én már túl vagyok rajta 6 hónapja. 4 hónapig tartott. Akkor nagyon hosszú volt és mentálisan nagyon megviselt. Ha készen lesz gyorsan elfelejted. Turmixold le a kaját. Én spec. azt nem tudtam megenni mert undorítónak láttam. Maradt a májkrém-csak úgy kenyér nélkül. Mert tejterméket sem tanácsos, nehezebben gyógyul a seb.

  2. 2019. június 7. 20:007.

    Nagyon kedvesek vagytok,köszönöm a bíztató szavakat.


    A kezelések nem fájnak,éber szedációban csinálják és a doktornőm is egy szuper fogorvos.Akkora fogorvos-fóbiám van hogy képes vagyok elájulni akár a váróban is.Így másképp nem.tudtam vállani a kezeléseket,de most muszáj.Ezt a köztes állapotot viselem rosszul.Igen ,a nem-tudok enni állapot nagyon rossz,4 napja csak banánpüré meg húsleves.Egyébként próbálok abszolút pozitivan állni a dolgokhoz,amúgy sem vagyok egy negatív típus,de ez most nagyon megvisel.


    Tudom ha a folyamat végére érek és visszanézek gyorsnak fog tűnni az eltelt idő.


    De most egy örökkévalóságnak tűnik.

  3. Torolt_felhasznalo_265455
    Torolt_felhasznalo_265455
    2019. június 7. 17:366.

    Figyu!Bármi is van, egyy jó fogorvosnál a kezelés nem fáj,Nem mondom, az kellemtlen ha ugyanazt preparálja több alkalommal, de annak sem szabadna nagyon fájnia.


    Ha így van mégis, vedd fel a kapcsolatot a dokival.Mindenkinek joga van a szenvedés nélküli gyógyuláshoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Torolt_felhasznalo_153412
    Torolt_felhasznalo_153412
    2019. június 7. 17:315.

    Nem egy fáklyásmenet, az tuti! Nyilván fájdalmaid is vannak, meg a nem-evés sem tesz jót.


    Nekem kiskoromban volt olyan, hogy felrepedt a szám, és több öltéssel összevarrták, emiatt egy darabig nem tudtam rendesen enni. Nekem a leveseket pl. húslevest is pépesítették, és szívószállal ettem, amíg meg nem gyógyult. Hátha ez neked is jó lenne, bár tudom, közvetlenül a kezelés után nem lehet enni...


    A társaságot meg ne hanyagold szerintem, mert aki szeret, azt nem fogja zavarni, aki meg nem ismer, az meg le van tojva! Egy jó moziról, vagy egy vízparti sétáról ne maradj le emiatt!

    előzmény:
    jmmalnacska@gmail.com (4)
    2019-06-07  15:47
  5. 2019. június 7. 15:474.

    Szia.


    Igen,sajnos az iskolafogászat anno egyet jelentett a mészárszékkel....a fogorvos is pont úgy nézett ki mint egy hentes.


    Sajnos rossz géneket örököltem fogak terén,plusz a 3 terhesség igencsak megtépázta a fogaimat.


    Jelenleg 11 fog kihúzásárá került sor(ebből 4 bölcsességfog) mert mindegyik végén ciszta volt,nem lehetett megmenteni őket.Aztán következik az amalgám tömések cseréje sorban,gyökértömés csere,csiszolás majd a híd amit kapok.De nagyon rossz hogy nem.tudok enni és emberek közé sem szívesen megyek most.Persze az élet nem áll meg,dolgozni kell meg a családot ellátni.


    Nem gondoltam hogy ennyire padlóra fog tenni lelkileg ez az egész.


    Nyilván a végeredmény lebeg a szemem előtt...


    Csak olyan távolinak tűnik ennek az egésznek a vége.

    előzmény:
    terdszelikatica (2)
    2019-06-07  14:13
  6. Torolt_felhasznalo_153412
    Torolt_felhasznalo_153412
    2019. június 7. 14:143.

    Mégis, konkrétan mit csinálnak veled? Gondolom, nem mindegy, hogy fogszabályozás, vagy teljes protézis készítés...


    Amúgy meg arra gondolj mindig, hogy ha vége lesz, milyen jó lesz! Mekkorát javul majd az életminőséged!

  7. 2019. június 7. 14:132.

    Hany eves vagy ?  miert kell erosites? gyerekkori rossz elmeny az oka ?

Címlap

top