Vas megye biológus állás

elizabet1993
Létrehozva: 2019. március 17. 21:42

Kedves Fórumozók!


Szeretném a segítségeteket kérni! Komoly döntés előtt állok, az életem úgy alakult hogy lehetőségem lenne az ország keleti részéből Vas megyébe költözni. Aminek nagyon örülök, mert hosszú idő után ismét a családommal lehetnék, illetve a párommal (ezidáig távkapcsolat volt) is összeköltözhetnék. A problémát az jelenti, hogy nekem Biológus Bsc és Msc végzettségem van, az interneten kutakodva pedig ez idáig egyetlen állást sem találtam ami kicsit is a szakmámhoz kapcsolódna, emiatt pedig nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés lenne a költözés. Természetesen más munkát is szívesen végeznék, sok minden érdekel, de még a szakmámban is frissen végzettnek számítok.  Jelenleg van munkám, első munkahely, viszont szeretnék a családom és a párom közelében lenni. 


 


Kedves fórumozók, esetleg tudnátok segíteni? Volt már valaki hasonló helyzetben, hogy vagy a gyermekkori álom munkád végzed, vagy a családod mellett vagy? Akik esetleg Vas megyében élnek tudnának adni pár tippet hová érdemes önéletrajzot beküldeni? 


Szeretem a gyerekeket szívesen tanítanék is biológiát, de nem tudom hogy tanári képesítés nélkül ez lehetséges-e, korábban azt hiszem volt már ilyenre is példa. A minőségbiztosítás és a diagnosztika is érdekel. 


Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!:) 

4 hozzászólás
 1. 2019. március 26. 20:244.

  Szia! 


  Én vas megyei vagyok és minden területen nagyon kevés a munkahely. Mindenki azt hiszi itt a határ és milyen jó, hát nagyon nem.


  Én kettő lehetóséget tudnék:


  1. Ott az egyetem (ELTE) ott oktatnak ilyen szakokat, mimdenképpen érdeklődnék, kövi tanévtől biztisan lesz valami.


  2. A Nemzeti Park. Őriszentpéteren nem nagyon fogsz, ratyi hely, de Kőszegen szerintem lemne valami


  Ha ezek sem, nem tudom hogyan állsz a némettel, vagy ráállnék és Ausztriában is nézelődnék, addig meg elvállalnék olyan állást, ami nem kapcsolódik ehhez. 

 2. 2019. március 19. 23:203.

  Köszönöm szépen a választ!:)


   


  Nos én ezidáig önkéntesként dolgoztam gyógyszergyárban egy évet, szakdolgozó voltam mikrobiológiai területen (gombákkal és baktériumokkal foglalkoztam), illetve molekuláris biológiával kapcsolatos tapasztalataim vannak abból is 1-2 év. 


  Növénybiológiai kutatást is végeztem illetve volt ilyen gyakorlatom is, de az csak rövid ideig tartott tehát nem ez a legnagyobb erősségem viszont mindig is nagyon tetszettek a növénybiológiai vizsgálatok.


   


  előzmény:
  antironia (2)
  2019-03-19  11:39
 3. 2019. március 19. 11:392.

  Ugyan nem vagyok odavalósi, de visszakérdeznék.... Mi a szűkebb szakterületed? Növény vagy inkább állat-/humán biológia...?


  Nekem egyből a jeli arborétum jutott eszembe, a szombathelyi erdészethez tartozik... Ha növénybiológus lennék, biztosan szívesen dolgoznék ott. :)


  esetleg rákereshetnél, hol van a környéken erdei iskola....

Címlap

top