Hajnali hasfájás

ZSUZSU
Létrehozva: 2013. október 30. 08:54

Sziasztok!

 

Kisfiam 5 hetes és szinte a kezdetektől kb. hajnal 3-tól reggelig nyöszörög (sír)álmában elég keservesen tekergeti magát, feszíti a pociját meg a végtagjait.

 Van valakinek ötlete mitől lehet? Az orvos szerint nem "tipikus hasfájós időszak"a hajnal, de attól még lehet elvileg hasfájás...

 

napközben is csinálja néha, de az ritkább és enyhébb. A pocakjára mindenfélét  kipróbáltunk amit ajánlani szoktak.

Láttam, hogy volt itt már ebben a témában fórum, de gondoltam hátha valaki jár most ugyanebben a cipőben, és van ötlete, hogy mit lehetne ellene tenni, vagy lehet nem kell semmit csinálni elmúlik majd?

 

Amúgy nagyon sajnálom szegényt úgyhogy fel szoktam venni, akkor előbb utóbb felébred, de ha visszaalszik újra elkezdi.

 

 

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

 

 

6 hozzászólás
 1. 2013. október 30. 15:396.

  Szia!

   

  Azt a cseppet még nem próbáltuk de lehet, hogy ez lesz akövetkező.

  Na az a pici nyál meg kaja folyás nálunk is van, büfi után is, mikor lerakom a helyére.

   

   A miénk is szeret kézben lenni és ott aludni, de ha nagyon el van lazulva megmarad a helyén ha lerakjuk.

  Bár az is igaz, hogy kézben gyakran összehúzza magát és az tuti a pocaktól van, és mikor vizszintesbe kerül újra kellemetlen neki a testhelyzet.

   

   

   

  köszönöm a választ !

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_487131 (2)
  2013-10-30  11:24
 2. 2013. október 30. 15:315.

  szia!

   

  köszönöm a választ!

   

  a büfiztetés kissé nehézkes vele, mert szopi közben gyakran elalszik, de hanem is alszik el akkor is van olyan, hogy csak 30 perc múlva jön a büfi.

  a maszírozást is próbáltuk, bár mi kézzel körbe körbe a pocakon az órával megegyezően.

   

  a tüdejével elméletileg semmi gond,minden értéke tökéletes volt a születés után és azóta is.

   

  A levegő frissítését cseréjét mindenképp gyakrabban fogom végezni, a hajnali órákban főleg...lehet, hogy igazad van, amúgy anyukám is javasolta ezt

   

  Az biztos, hogy a friss levegőn nagyon jókat alszik, mikor sétáltatom a babakocsiban

   

   

  mindenképpen kipróbálom, köszönöm!

   

   

  előzmény:
  PirosLivi (3)
  2013-10-30  14:32
 3. Torolt_felhasznalo_487131
  Torolt_felhasznalo_487131
  2013. október 30. 14:374.

  Tényleg erről jut eszembe, hogy most a fűtésszezonban fürdés után mi mindig hűvösre szellőztetünk a szobájukban (természetesen ők másholvannak ilyenkor), így nem kell meleg párában aludni.

  Plusz szintén a lányom nagyon sokat iszik (sima baba teát minden nélkül), esténként nagyon szomjas. Lehet, hogy ez is kellemetlenség neki. 

  előzmény:
  PirosLivi (3)
  2013-10-30  14:32
 4. 2013. október 30. 14:323.

  nyilván első blikkre azt tanácsolnám, hogy alaposan meg kell büfiztetni, fürdés előtt esetleg még lehet meg is szélcsövezném (bár erről azért a dokit megkérdezném, mit szól hozzá - persze a nullás méretű legkisebbel, meg babapopsikrémmel bekenve és nagyon óvatosan, pár napig - ha bármi javulást eredményez csak akkor használni tovább, egyébként felesleges). Esetleg vacsi után, fürdés után kicsit a hasát maszírozandó a te hasadra fektetném, hogy a levegővétellel ahogy mozgatod/kvázi maszírozod a hasfalát egy 10-20 percet kb. kicsit besegít az emésztés elindításában. talán.

   

   

  elméletileg van egy "órája" a testnek, bizonyos időszakban bizonyos szervek aktivitása nagyobb... tehát ha minden éjjel ugyanakkor ébredsz fel, akkor - például - annak az aktuális szervnek a bajait is jelentheti ez.

  A hajnal a máj méregtelenítésének időszaka, aztán jön a tüdő (szóval éjjel legyen friss levegőpótlás), aztán a hormonrendszer, aztán a vastagbél.

   

   

  Egy kollégámnak iszonyatos fejfájásai voltak reggelente - két év vizsgálat szken, meg mittudoménmik után derült ki, hogy (valami éjjjeli szondás vizsgálattal...szóval nem hangzott túl jól) a gyomorsava jön föl éjjel egészen az orrüregébe is, és fel is párolog agresszíven...brutális savlekötőt meg még valami gyomorfalvédő nemtudommiket is kapott - és láss csodát, azóta nincs migrénes fejfájása...

   

  mondjuk a máj működésre és a méregtelenítésre érdekes összefüggéseket is hallottam, pl.  zokniban azért nem jó aludni, mert a méregtelenítés a talpon keresztüli energiaáramlással is összefügg (?).

   

  mondjuk ha jól emlékszema hajnali három pont a tüdő időszaka.. tüdejével minden ok? ugye a kisbabáknak azért fontos a friss levegő, mert testükhöz és agyukhoz képest a tüdőlebenyek mérete arányosan kicsi - szóval talán a napközbeni friss levegőzést próbáld pár napig jobban erőltetni, hogy van-e arra javulás, meg a friss levegő utánpótlásra is figyelni....aztán lehet hogy semmi sem változik...

  viszont legalább pár napig úgy érezted, hogy volt egy ötlet amitől lehet, hogy jobb lesz...na de tényleg.

  jó babázást, kitartást és jobbulást! :)

   

   

   

  előzmény:
  ZSUZSU (1)
  2013-10-30  08:54
 5. Torolt_felhasznalo_487131
  Torolt_felhasznalo_487131
  2013. október 30. 11:242.

  Szia.

   

  Nálunk segített az Inf..ol csak éjszakára adtam neki. A lányom amúgy késő este csinálta ezt.

  Illetve nála még egy volt, hiába böfizett, még nagyon sokáig mindig egy pici nyál/kaja folyt ki a száján. Szerintem visszajött neki egy kis gyomorsav, ami irritálta, szóval két nagy könyvvel megemeltük a fejénél az ágy lábát, utána nyugodtan aludt. (Neki az inkubátor is meg volt emelve, szóval valószínűleg ez akkor is így volt)

  Amit még próbáltunk: háton fekve a lába alá hurkáztam takarót, hogy behajlítva rajta legyen a lába, így nem feszül a hasa, hanem egy lazító állásban van.

  Én mindig arra gondolok, hogy ha a hasam görcsöl, akkor miylen póz esik jól.

  Próbálgassátok, hátha az egyik bejön.

  Éppen most tapasztalom, hogy micsoda kaland kitalálni az aktuális problémákat  

  Nálunk az a jellemző, hogy kézben elalszik, és hiába dög fáradt, visszafektetve felébred. Valószínűleg akkor kerül megint olyan helyzetbe, ami feszíti.

  előzmény:
  ZSUZSU (1)
  2013-10-30  08:54

Címlap

top