Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Muffin sok csokikrémmel
Sok muffin-topikot végignéztem, és nem találtam választ a kérdésemre (vagy csak átsiklottam rajta, akkor sorry).
Szóval: olyan muffint szeretnék sütni, amiben nagyon sok csokikrém van, már amennyire ez egy kapszliban lehetséges. Kérdésem, milyen csokikrémet lehetne bele tenni? A nutellát meg mogyorókrémet nem szeretik nálunk, a pudingot se, tehát valami tuti csokikrém kéne, csak nem tudom, hogyan kell azt csinálni.
Van ötletetek? Köszönöm, ha írtok valami jó tippet.
Köszönöm!!!!!!!!!!
Lemaradt a süti neve: Choc-a-Mocha Muffins
(forrás: http://www.gportal.hu/portal/latsiakonyhaja/ 
Csokis örvény/ Nagy süteménykönyv
Hozzávalók 4 személyre: háztartási keksz, 90 g vaj, 90 g félédes tejcsokoládé, 2 ek. kukorica szirup, 1 felvert közepes tojás, néhány csepp vanília aroma, 15 g fehércsokoládé
Tegyük a kekszet egy műanyag zacskóba és nyújtófával törjük össze. Olvasszunk meg 30 g vajat egy serpenyőben, vagyük le a tűzről és keverjük hozzá a keksztörmeléket. Egy muffinsütőt béleljünk ki 4 db papírkapsznival (ezek szerint 4 db lesz belőle). Osszuk el közte a kekszes keveréket, majd egy teáskanál segítségével nyomkodjuk a kekszet a kapszli aljába és oldalára. Tegyük be a tepsit 20 percre a hűtőben, hogy a vaj megszilárduljon.
180 fokra előmelegítjük a sütőt (gázsütő 4-e fokozat). Ezalatt a maradék vajat, csokoládét és a szirupot vízfürdő alatt addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad. Utána levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni 5 percet. Utána habverővel hozzákeverjük a tojást és a vanília aromát. Ezt a masszát a kekszes massza tetejére kanalazzuk és 20 percig sütjük, vagy amíg a teteje meg nem szilárdul. A végén gőz fölött felolvasztott fehércsokival díszítjük.
Na, közeledünk, közeledünk! Köszi szépen!
Már csak egy kérdés: kávé helyett nem lehetne valami mást a krémhez keverni, mert nem szeretik a kávés krémet. Esetleg nesquick? Vagy hülyeség pl. a kókuszreszelék?
Köszönöm szépen, ha megkérhetlek, írd be, mert itt a krém a lényeg, az mindegy, miből van a tészta. Az akár lehet muffin-tészta is, nem?
Szia!
Én ezt itt találtam az nlc-n (illetve most a csajszi saját honlapjáról másolom be, remélem nem haragszik meg!!! )
Még nem próbáltam ki de nagyon szemezek vele!
/ Latsia
6 muffin lesz belőle
75 g sótlan vaj
75 g tejcsoki darabolva
75 g cukor
2 tojás enyhén felverve
75 g liszt
1 tk sütőpor
A mázhoz:
125 g tejcsoki darabolva
50 ml zsíros tejszín
1 tk instant kávépor / Nescafé
A vajat a csokival megolvasztjuk és a cukorhoz keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet.
Jól elkeverjük és a 6 lyukat félig töltjük.
A csokit /2 kockát félreteszünk/ a tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a kávéport:
Fél teáskanálnyit teszünk a lyukakban lévő tésztára, majd a maradék tésztával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készresütjük.
Megkenjük a maradék mázzal és a maradék csoki reszelékével díszítjük.
Latsia:
- pirítottam egy kis mogyorót és mandulát és azzal is megszórtam a kontraszt kedvéért
Hát, ez nem is rossz ötlet!
Én valami olyasmit gondoltam, hogy csokit felolvasztok, valami stabilizáló cuccal összekeverem, hogy az állaga ne legyen olyan híg, "oszt annyi".. De akkor ez nem műxik...
Szia!
Az egyik könyvemben találtam ilyen muffint, de még sosem csináltam, elég érdekes lehet, mert a tészta része összetört kekszből van. Csokis örvény a neve. Beírjam?
Kedves naed és GSZE!
Köszi, én krémre gondoltam, de azért köszi!
Ha lágyabb bonbont teszel bele, pl. plarinével töltöttet, akkor az nem lesz kemény, inkább krémes amikor kihűl.
Én rendszeresen így használom fel a megmaradt töltött csokikat, bonbonokat!
Szia!Ha a csokit a száraz anyagokkal kevered el,nem fog az aljára süllyedni!Helló
Az ötlet nagyon klassz, nekem volt is egy receptem, de sajnos, ha csak daraboltam, nem reszeltem a csokit, akkor lesüllyedt az aljára és nem lehetett kiszedni a papírból és gyakorlatilag ehetetlen lett. :-(((
De ez mondjuk a tésztába volt keverve. Ha Borsó szerint amúgy jó, akkor próbáld ki! :-)))
Szia!
Én a múltkor kisérleteztem, és egész jó lett.
Étcsokit kockára törtem, a kapszliba pedig 1 kanál tészta, a közepébe a csoki, majd rá még egy kanál. Ügyelni kell.hogy mindenhol körbevegye a tészta a csokit.
Csak kettőnél folyt ki,de az sem volt vészes és nagyon fini lett.