Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
" Gyorsabban folyt, mint ahogy szaggatni tudtam. Gyorsítottam, olyan lettem, mint a villám. "
Istenem annyira röhögök hogy majdnem félrenyeltem a kajám elképzeltem a turbó nokedli szaggatást
Van egy régi lyen topik is:
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=140377
Nagyon jókat nevettem!!
Apuval(mikor anyu kórházban volt)gondoltuk,hogy csinálunk egy kis mákos tésztát.Mák ledarálva,összekeverve a cukival,és nekiállunk feltenni a tésztát főzni.Várjuk-várjuk,hogy mikor jön már végre fel a vízben,mint anyunak...Már rotyogott vagy 1/2 órája,mikor meguntuk a várakozást.Nem igen ettük meg...Arról persze nem igen tudtunk,hogy a bolti nem igen jön úgy fel,mint a házilag gyúrt tészta...
erről eszembe jutott mikor a villanytűzhelyen sikerült lángokat gyűjtanom palacsinta sütés közben-eloszlattam a palacsintasütőben az olajat:)
a zacsis rizst énrendszeresen egy icipici edényben(akkorka,hogy ha kész a rizs,ki is telíti az edényt) teszem fel főni-persze fedő nélkül- és mindgi akkor van kész,mikor kirohanok a konyhába ésészlelem,hogy 2csepp vanm benne
Sziasztok!
Én már elég régóta vagyok háziasszony, de ez a dolog régen
történt és nem is olyan vicces.
Vasárnap este volt és rántott hust sütöttem, én ezt mindig frissen szoktam kisütni, Kivettem a pár db hust az olajból és bementünk
enni az étkezőbe és még az ajtót is becsuktam.
Evés közben a férjem kérdezi tőlem hogy sütök még hust,
én mondtam hogy nem.
Eltelt pár perc és csak éreztük az olaj szagát, mire kimentünk
már a lábas is égett, ha nem lett volna otthon a férjem el sem
tudom képzelni hogy tudtam volna kidobni az udvarra a
hóba a lábast.
Nagyon tanulságos volt főleg azért mert napokig olyan füst szag
volt a lakásban hogy alig lehetett megmaradni.
üdv. nagyika58
Hűha!
Hát azért erre nem nagyon vágyom...
Nem rossz..! Cserébe elmesélem, hogy egészen ifjúfeleség koromban én a---főtt tojást égettem oda.
Recept: tedd fel a vacsorára szánt tojáskákat főzni. Ülj le abban a pár percben mellé a konyhában, természetesen egy jó könyvvel. Ha elég érdekes az olvasnivalód,a következő történik: lefő a víz a tojásokról. Tojások megfeketednek. Végül szabályosan szétrobbannak és órákig szellőztetsz, mire kimegy az a bűz.... (az utolsó percekben már szaglásztam, hogy biztosan az ablakon jön be valahonnan a bűz, de akkor :BUMMMMM!...))))
Tök szuper!
Ne maragrint tegyél bele, hanem olajat! Sima étolaj kell 10 dkg-hoz két evőkanállal.
Szép fényes lesz, sokáig kenhető és amikor megszárad, akkor szépen lehet vágni és nem törik a csokimáz!
Szívesen!
Sok sikert hozzá!
Hétvégén naggyon nagyot alkottam!
Sikerült majdnem odaégetnem a zacskós rizst.
Az előírt 15 perc helyett majdnem 45 percet főztem (jó puha lett), mert ugye az nlc nagyon fontos,és nekem itt kellett ülnöm amíg főtt.Aztán szerencsére az utsó pillanatokban rohantam ki , és még volt rajta némi kis víz,így végül nem égett oda.
Szóval elmondhatom,hogy lassan 12 év főzés után mekkora konyhatündér vagyok!
LOL
Sziasztok!
A sütik képpel topikon, nemrég kaptam egy receptet, ami nem ragad bele a sima bádog gyümölcstorta formába sem. Én már kipróbáltam, kicsit édesnek találtam a tésztáját, legközelebb kevesebb cukorral készítem, különben szuper a recept. Próbáljátok ki!
Gyümi tortalap/ Écike
3 tojás
10 dkg liszt
12 dkg cukor
1 diónyi vaj (megolvasztva, én rámát használok). + kikenéshez
A tojás fehérjét kemény habbá verem a cukorral, bele a tojás sárgáját ezzel is verem egy picit. Beleszitálom a lisztet (anyukám szerint így jobb). Óvatosan elkeverem, majd beleöntöm az olvasztott vajat, ezzel is óvatosan elkeverem. Majd a kivajazott gyümölcstorta formába öntöm. Sütöm. Hát ennyi. Nálunk ez nagyon bevált, eddig, aki kóstolta mindenki dicsérte. (Nekem soha nem ragad bele) Nem kell kilisztezni a formát!!!
Zizi:
180 fokon sütöttem, és vékonyan zsírral kentem ki a formát.
Még egy kérdés, ha már ilyen jól belejöttünk - egyébként köszi a válaszokat.
Szóval, ha gőz fölött olvasztom a tortabevonó csokit, meddig kell fölötte tartanom és kevergetnem. Az az érzésem, hogy én túl sokáig tartom, mert összesűrűsödik, nem bírom önteni, pedig rakok bele margarint is. Ha meg túl korán leveszem, akkor nem olvad el benne a margarin, viszont folyós marad kisebb csoki darabokkal és nagyobb darab margarinnal.
Köszi !
Nagyon ügyes ! Valóban ügyeskedni kell a krémmel, hogy mindenhová bőven jusson, ha nem akarod eláztatni a tésztát. Na és pontosan meg kell várni a zselatinnak azt az állapotát, amikor már nem híg, de még önthető. Na, ez nálam nem mindig jön be, ekkor melegítem újra az egészet.
Kipróbálom, köszi !
Én meg már nem is használom a gyümölcstorta formát, hanem:
egy kpcsos tortaforma aját kenem ki margarinnal és szórom be liszttel, abban sütöm meg a piskótát, amit sütés után NEM vágok körbe, hanem hagyom kihülni. Erre öntöm a formába a krémet (pudingot), rakom rá a gyümölcsöt és a zselét. Beteszem a hűtőbe pár órára, aztán késsel szépen körbevágom az egészet, majd leemelem a karikát és leügyeskedem a lapról.
Több haszna is van ennek a módszernek:
1. Jó sok krémet, gyümölcsöt és zselét rakhatok a tortára, tehát érvényesül a kevés tészta és sok krém-gyümölcs-zselé elvárásunk.
2. Tutira nem folyik le a krém.
3. A zselé SOHASEM tudja eláztatni a tésztát, hiszen nem is "találkozik" vele.
Nagyon tetszik, akár magamat látnám. Én még a krumplihámozó ötletre nem jöttem rá, késsel vakarászom a szélét, ami persze azt jelenti, hogy nem lesz szép cakkos, amikor végre kiborítom. Na, és a közepe többnyire bennmarad. Még jó, hogy főzött pudingot rakok rá, így valamelyest takar. Már hagytam kihűlni is, akkor sem ment könnyebben. Jó tanácsra - amit itt kaptam - veszek egy szilikonost.
Le a hagyományos gyümölcstorta sütőkkel !!!
Nekem a gyümölcstorta piskótája folyton beleragad a formába kisütés után, akárhogy kikenem a formát, függetlenül a beleszórt liszttől, vagy zsemlemorzsától.
Már a guta üt meg tőle, venni fogok egy teflonosat. Ugye, abba nem ragad bele ?
Sziasztok! Rég jártam erre.... Most néztem, mikor utoljára írtam, szintén a Sacher torta mázát rontottam el. Most is, de kétszer is.... de nem egyformán ám.Nem tanultam a hibámból.... Most a recepthez hozzáírom, hogy vigyázzak vele...
arcsi
Írok neked egy kiváló csokis sütit, amiben nincs krém:
12 dg. margarint 23 dg. porcukorral habosra keverni fehéredésig, maj egyenként 4 tojás sárgát bele, 3 dg. cukrozatlan kakaót, 8 dg. darált diót(vagy mandulát, vagy mogyorót), 4 dg. lisztet, és végül a négy tojás keményrevert habját.
Kikent, lisztezett püspökkenyér formában óvatosan megsütni. Ha kihűlt, csokimázzal bevonni, a máz alá tehetsz kis lekvárt is ízlés szerint, de anélkül is finom, szaftos, ha vigyázva sütöd.