Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fotós ostya tortára
Sziasztok!
Rendeltem egy fényképes ehető ostyát, amit a kisfiam szülinapi tortájára szeretnék rátenni (a tortát én magam sütöm). A cukrászdában, ahol az ostyát csináltattam, egyáltalán nem voltak segítőkészek, nem akarták elmondani, hogy hogyan kell rátenni a torta tetejére (gondolom, nekik jobb, ha a tortát is tőlük rendeli az ember...).
Tudja valaki, hogy mitől lesz olyan fényes az ostya (már láttam ilyet többször)? Valami zselét kell rákenni? És az ostyát is oda kell valamivel "ragasztani" a torta tetejére?
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!!
Sziasztok! Én sok Ostyalapos tortát készítettem, de a cukrász boltból vásárolt hideg zselé sem oldja meg a kép szétfolyásának problémáját, valóban előtte kell elkészíteni kb 1. órával. Azt nem értem, ha cukrászok csinálják már előtte nap megcsinálják és nem folyik szét a képen a tinta, én arra gondoltam, amit használnak hűtők (gyors hűtők) az miatt tartja.
Valóban nem kell.
Na, itt a fotó a remekművemről. Lehetne szebb is, de ez életem 4. tortája és ahhoz képest nem rossz. Ízre meg szuper volt... (mert hogy már el is fogyott...).
A tortazselé nagy hiba volt, nem kellett volna rátennem. Kb. 2 órán át nem volt nagyon elmosódva a kép, de utána nagyon elázott, és reggelre, mire a kisfiamat köszöntöttük, már nem látszott Tűzoltó Sam arca sem.
Szóval jobb lett volna zselé nélkül hagyni. Illetve a Sütik-képpel topicban azt a javaslatot kaptam, hogy vegyek a vaterán speckó hideg zselét, amit a cukikban is használnak az ilyen tortákhoz. Csak erről már sajna lekéstem. Na majd legközelebb.
Csak azért írtam le, mert hátha valaki erre jár, hasonló kételyekkel.
Vettem Hulalát. Rá van írva, hogy már cukrozott. Kétségbeestem. Most akkor hogyan kell módosítanom a cukor mennyiséget?? Találomra? Gondolom, a recept cukormentes tejszínből indul ki.
Help!!!!!!!!!!!!!
Köszi, láttam az oldalt. Nagyon tuti torták vannak, szinte hihetetlen, hogy ezt mind otthon készítették. Most aztán magas a mérce.
Az ostyát amúgy én a közeli cukiban csináltattam. Pendrive-on kellett bevinni a képet, és másnapra kinyomtatták.
Sok sikert (Neked is) a tortához!!!
szia!Én erről az oldalról rendeltem az ostyát meg is kaptam.Jobb oldalon az ostya használata c.alatt megtalálod hogy kell rátenni.Nekem is ez lesz az első szombatra fogom megcsinálni.
http://torta.nekem.net/
Megint megtapasztaltam, hogy mennyi segítőkész ember van a világon!
Köszönöm Nektek!
Ha jól sikerül a torta, felteszek majd egy képet róla!
Valószínűleg szombaton ünnepelünk. A nagyobbik kisfiam lesz 3 éves!
Szia!
Hideg zselatinnal kell beborítani. Ugyanolyan mint a tortazselé, csak nem melegíted fel a vizet, hanem hidegen kevered el, így nem áztatja el az ostyát. De anélkül is szépen rátapad. Nem fontos vele bajlódni, ráadásul én eddig csk nagy kiszerelésben találtam.
Szia!
Én úgy tudom,hogy szintelen tortazselével van bevonva.Régen egyszer vettem és akkor nem vontam be és elázott a kép.Remélem neked sikerülni fog!
én a tescoban szoktam venni a hulalát, azóta mióta kipróbáltuk nem is veszek mást, még másnap is tök kemény a hab és nem kell hozzá fixáló sem.
A cukiban valami spéci hideg zselét tesznek rá, nem a sima torta zselét.
De igaza van Machesnek, simán ráteszed a krémre és átnedvesedik, és szép lesz.
Én már többször csináltam ilyen tortát, és sosem tettem rá zselét, viszont mindíg jól sikerült
Tehát ha sima tejszínhabos lesz a torta teteje, akkor az jó is? Azt szívja be és attól lesz fényes? Akkor a zselé felesleges?
Apropó. Egyszer megpróbáltam a tejszínt kemény habbá verni (még nem sok tortát sütöttem), de nem lett túl jó az állaga. Anyósom is mindig panaszkodik, hogy nem lesz kemény a hab.
Van erre valami útmutatás, hogy hogyan kell normálisan tejszínt felverni??
Az ostyát csak rá kell tenni a krémmel bekent tortára. Attól lesz fényes, hogy egy kis idő múlva átázik, és jól rá is tapad. Vágd tortaformára a képet, tedd rá a tetejére, a szélét pedig díszítsd megmaradt krémmel.
Felhasználás előtt 1-2 órával készítsd, mert ha hamarabb teszed, nagyon átázik, ha később, akkor nem eléggé szívja meg magát.
próbáld meg itt kérdezni:
Már ha be teszi a linket
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=82811
Igen, valami zselé. De milyen? Mondjuk sima tortazselé?
Köszi, hogy írtál!