Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fagyasztott reszelt alma??

büttyentő
Létrehozva: 2011. december 8. 12:49

Sziasztok!

 

Amíg nyaraltunk, anyukám és apukám nem tudott mit kezdeni a fáról hulló rengeteg almával (nincs hideg helyünk, így a teleltetés kizárt + az almák sem a legjobb minőségűek voltak), így lereszelték és berakták a fagyasztóba. Igen ám, de jó ez így valamire?? Sosem hallottam róla, hogy így fagyasztanák az almát. Lehet ezzel valamit kezdeni?? :)

  1. Torolt_felhasznalo_910978
    Torolt_felhasznalo_910978
    2011. december 8. 15:5814.
    És még 100%-os almalé is lesz!
    előzmény:
    büttyentő (7)
    2011-12-08  13:01
  2. 2011. december 8. 13:2213.
    Nagyon jól hangzik és tényleg egyszerű. Köszi, biztosan ki fogom próbálni!
    előzmény:
    buburuza (11)
    2011-12-08  13:14
  3. 2011. december 8. 13:1712.
    Ja, a tálat picit ki kell vajazni előtte
    előzmény:
    büttyentő (9)
    2011-12-08  13:05
  4. 2011. december 8. 13:1411.

    Akkor Neked szerintem a következő is bejön....

     

    Veszel egy tűzálló tálat. Aljára vékonyra felszeletelt és langyos cukrozott rumos tejjel meglocsolt fonott kalácsot teszel, rá egy réteg (ízesített, kinyomkodott) reszelt alma, majd ismét meglocsolt kalács, alma és mehet a sütőbe picit összesütni. mikor már majdnem kész, étcsokit reszelsz a tetejére és annyi időre visszatolod a sütőbe, hogy a csoki ráolvadjon. 

    (Sokszor már a forró almától is olvad )

    Isteni és seccperc alatt megvan. 

    előzmény:
    büttyentő (9)
    2011-12-08  13:05
  5. 2011. december 8. 13:0610.
    mi iden kipreseltettuk es pasztorizaltuk az almat. igy 2 evig is elall, kb 2 kilobol lesz 1 liter tiszta natur almale, a gyerekek szeretik. reszelt almat simman sutikbe tennek en is:)
    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49
  6. 2011. december 8. 13:059.
    Úhh, de jó ötlet ez a palacsinta!!!
    előzmény:
    buburuza (5)
    2011-12-08  12:58
  7. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2011. december 8. 13:048.

    Tökéletes lesz, csak tényleg jól csavard ki.

     

    Mi ősszel sok-sok láda almát bespájzolunk és tavasz környékén, amikor már kicsit puhulnak, nekiülünk és nagyüzemi almareszelésbe fogunk (ezt amúgy utálom, de amikor csak elő kell venni a reszelt almát a fagyasztóból, az jó dolog) és kiporciózva megy a fagyóba.

    előzmény:
    büttyentő (7)
    2011-12-08  13:01
  8. 2011. december 8. 13:017.

    Szuper! Igen, attól féltem, hogy sokkal vizesebb lesz és esetleg ízetlen is. Rengeteg van, nagyon sajnálnám kidobni. De majd jól kicsavarom és sütök egy pitét!

     

    Köszönöm mindenkinek!

    előzmény:
    haptyú (6)
    2011-12-08  12:58
  9. 2011. december 8. 12:586.
    Kicsit vizesebb lesz, mint a friss, de sütibe (kicsavarva) teljesen jó lesz!
    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49
  10. 2011. december 8. 12:585.

    Szia!

     

    Oh, de még mennyire, hogy lehet!

    Ahogy az előttem szóló is írta, almás pitébe, csigába, rétesbe, leveles tésztába isteni finom tölteléket lehet belőle készíteni.

    Kiengeded, cukorral karamellizálod, fahéj, mazsola stb. ízlés szerint.

     

    Vagy...

     

    Én gyümölcsturmixot is ebből szoktam.

    Felemgedem, levét picit kinyomkodom, ízesítem és natúr joghurttal meg a turmixba.

     

    Vagy...

     

    Felengedve, jól kinyomkodva, ízesítve picit sűrűbb palacsintatésztába keverve megsütni, vaníliaöntettel....

     

    Nyammm

    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49
  11. 2011. december 8. 12:574.
    Pitébe simán belerakható. Kiolvasztod, ízesíted, ahogy szoktad és mehet a sütibe.
    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49
  12. 2011. december 8. 12:563.
    Gondolom, mint a friss reszelt almával. Pitét sütit, kiengedtetés után. Esetleg almaszósz. De ezt csak gondolom, mert ezembe sem jutott volna fagyasztani. Igaz, eltenni is szokták, tartósítószerrel.
    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49
  13. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2011. december 8. 12:542.

    Almás pite? :)

     

    Én szoktam fagyasztani reszelt almát, igaz, félig megpárolom és almás pitének beízesítem, de szerintem így is meg lehet csinálni. 

    előzmény:
    büttyentő (1)
    2011-12-08  12:49

Címlap

top