Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fagyasztott reszelt alma??
Sziasztok!
Amíg nyaraltunk, anyukám és apukám nem tudott mit kezdeni a fáról hulló rengeteg almával (nincs hideg helyünk, így a teleltetés kizárt + az almák sem a legjobb minőségűek voltak), így lereszelték és berakták a fagyasztóba. Igen ám, de jó ez így valamire?? Sosem hallottam róla, hogy így fagyasztanák az almát. Lehet ezzel valamit kezdeni?? :)
Akkor Neked szerintem a következő is bejön....
Veszel egy tűzálló tálat. Aljára vékonyra felszeletelt és langyos cukrozott rumos tejjel meglocsolt fonott kalácsot teszel, rá egy réteg (ízesített, kinyomkodott) reszelt alma, majd ismét meglocsolt kalács, alma és mehet a sütőbe picit összesütni. mikor már majdnem kész, étcsokit reszelsz a tetejére és annyi időre visszatolod a sütőbe, hogy a csoki ráolvadjon.
(Sokszor már a forró almától is olvad )
Isteni és seccperc alatt megvan.
Tökéletes lesz, csak tényleg jól csavard ki.
Mi ősszel sok-sok láda almát bespájzolunk és tavasz környékén, amikor már kicsit puhulnak, nekiülünk és nagyüzemi almareszelésbe fogunk (ezt amúgy utálom, de amikor csak elő kell venni a reszelt almát a fagyasztóból, az jó dolog) és kiporciózva megy a fagyóba.
Szuper! Igen, attól féltem, hogy sokkal vizesebb lesz és esetleg ízetlen is. Rengeteg van, nagyon sajnálnám kidobni. De majd jól kicsavarom és sütök egy pitét!
Köszönöm mindenkinek!
Szia!
Oh, de még mennyire, hogy lehet!
Ahogy az előttem szóló is írta, almás pitébe, csigába, rétesbe, leveles tésztába isteni finom tölteléket lehet belőle készíteni.
Kiengeded, cukorral karamellizálod, fahéj, mazsola stb. ízlés szerint.
Vagy...
Én gyümölcsturmixot is ebből szoktam.
Felemgedem, levét picit kinyomkodom, ízesítem és natúr joghurttal meg a turmixba.
Vagy...
Felengedve, jól kinyomkodva, ízesítve picit sűrűbb palacsintatésztába keverve megsütni, vaníliaöntettel....
Nyammm
Almás pite? :)
Én szoktam fagyasztani reszelt almát, igaz, félig megpárolom és almás pitének beízesítem, de szerintem így is meg lehet csinálni.