Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tésztakészítő gép vélemény
Sziasztok!
Szeretnék egy jó tésztakészítő gépet venni. Nem feltétlenül a legolcsóbb érdekel, inkább az a fontos, hogy kényelmesen használható legyen és többféle tésztát is tudjon készíteni. Persze az éttermi/profi kategória túl drága, de a legolcsóbbak meg valószínűleg gyorsan tönkremennek vagy csak egy-két fajta tésztát tudnak vágni. Tudnátok segíteni nekem márkanevekkel és a meglévő készülékekhez fűződő tapasztalaitokkal?
Köszönöm!
Barbó
Rém egyszerű.
Vásárolsz egy spagetti adaptert, ötösig nyújtod a tésztát, és már vághatod-formázhatod is. :)
A tésztád nem a géptől lesz fekete.
Ha szárítani szeretnéd, SOHA ne rakj bele sót. (Én a frissen felhasználtba sem szoktam.) A feketedést a só okozza.
szia!
a ferjem csinalja a tesztat mar vagy 25 eve o 50 dkg lisztbol es eloszor ket egesz tojas es 3 tojas sargajat tesz beleha kezded osszegyurni es nagyon kemeny akkor tegyel bele feherjeket is.
ne rakj b ele olajat es a kigyuras utan pihentesd kb 10-15 percig mielott kinyujtod. kinyujtas utan is pihentesd mielott felvagod.
van aki 50 dkg liszt es 5 tojas ahogy kesziti egesz tojasokkal.
ne tegyel bele vizet se es olajat se. remelem sikerul szepen neked is.
ne sajnald a lisztezest a kinyujtott tesztarol akkor nagyobb a valoszinusege hogy nem ragadnak ossze a szalak.
Nekunk 25 eve Marcato van nagyon szeretjuk es remek gep. van egy csomo fele adapter hozza meg cernameteltet is tudunk vele kesziteni.
Köszönöm, hogy megnézted a konstrukciót és amit leírtál abban igazad van, viszont akkor hogyan lehetséges, hogy szinte minden automata gép esetében a kinyomódó tészta nem áll össze csomóba, mint nekem?, ezért hajlok arra, hogy a tészta nem elég száraz, morzsás, de majd megírom a tapasztalataimat, ha újra készítek tésztát és remélem rájövök a helyes arányokra.
A Marcato gép használatáról sajnos a már leírt indok miatt kellett lemondanom, pedig valóban nagyon-nagyon jónak tartom/tartottam.
Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni mindenképpen. A videóban látott gépet én is nagyon jónak találtam, nagyon sokáig használtam is, de sajnos lebénultam és a tészta összegyúrása már nem megy, ezért vásároltam egy teljesen automata gépet, amivel viszont a már leírt problémám van, de valszeg a tészta állaga nem elég "morzsás", szára, ezért nem kapom azt a végeredményt, amit várok.
Én is ezekről a Marcato gépekről hallottam jó véleményt.
Megnéztem.... Szeritnem a gép konstrukciója a hibás...
Egy normál tésztagép először nyújtja a tésztát (hengerek között), és aztán lehet feltenni a feltétet, ami felszabdalja a kívánt szélességűre a tésztát.
Itt meg tömegben jön ki, mint egy húsdarálóból.
Az ilyen gépbe legtöbben tesznek olajat a tésztába. Pár videó.
Viante Pasta Maker - YouTube
Making Spinach Fettuccine - YouTube
Automatic Pasta Maker/Noodle Maker/spaghetti Maker For Home Use - YouTube
A tésztába nem kell olaj, de van aki tesz bele. Aki tesz bele, az kézzel szokta vágni, nem géppel.
Szerintem nem elég száraz a tésztád, van itt egy videó, nézd meg a tészta keménységét/szárazságát rajta, meg van ott több videó is.....
A gép nem olyan mint a tiéd, de az nem fontos......
▶ Using the Marcato Atlas pasta machine 150 - YouTube
Ha tudsz angolul.....
How to Make Fresh Pasta: Atlas 150 Pasta Machine Review
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tésztakészítő géppel kapcsolatosan. Gourmet Maxx gépem van és a problémám az, hogy a tészta "kinyomásakor" nem válik szét a tészta, egyben maradnak a szálak, így sajnos nem élvezhető és nem esztétikus. Nem tudom mit nem csinálok jól . Az alaptészta receptem 30 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, a mérettől függően 3-4 db tojás és egy kávéskanálnyi olaj. A tészta állaga szerintem jó, hasonlít az anyukán, illetve a nagymamám által készített tésztához, de a végeredmény sajnos nem. Én úgy emlékszem, hogy a tésztához ugyan nem tettek olajat, lehet, hogy ez a gond? Minden ötletet szívesen elolvasok és kipróbálok, mert nagyon szeretem a friss házi tésztát. Az ötleteket, fortélyokat előre is köszönöm .
Barbo: Nekem is Marcato van, jó szívvel ajánlom. 20 e ft-ba belefér, többféle kiegészítőt választhatsz hozzá.
Sárgabarack: én úgy tanultam a nagymamámtól, hogy a tésztagépet nem szabad vízzel elmosni! Ezért én mindig letörölgetem róla a lisztet, ill. a rászáradt tésztát, és ennyi.
Sziasztok, Nekem Trebs tésztagépem van! Nagyon jó, teljesen auomata, csak bele kell önteni a hozzávalókat, és már jön is ki a finom házi tészta! Tízféle tésztát tudok készíteni vele, és még nem is olyan drága, mint az ilyen, teljesen automata tésztagépek!
http://bonairshop.hu/termek/trebs-tr- 21 126-tesztakeszito-gep/41
itt tudjátok megnézni, én tényleg szívből ajánlom!
Mikor bemásolod, vágd le az elejéről a http:// -t, akkor kattintható marad, és megjelenik.
Nekem ez a trükköm. :-)
Na, a linkelés nem ment... akkor mégeccer...
Előnézetben megjelenik. Szóval ANYWEARS a márka, ha mégse..
Nekem ilyenem van:
ahogy elnézem, médincsájna. Nem is figyeltem.
De van hozzá egy marcato vagy milyen ravioli készítő, és totalice megy hozzá. Csak nemigen használom. Magát a tésztagépet sem, mert csúnya szürke lesz a tésztám, és nem megszárad, hanem penészes lesz. Ötlet? :))
Sziasztok!
Egy ideje már én is gondolkodom egy tésztagép beruházáson. Akik használnak ilyet azoktól kérdezném, hogy mennyire macerás összeszerelni, tisztítani? Egyszerrre mekkora mennyiséget készítetek? Mennyi idő amíg kiszárad, és meddig tárolható ezután?
Nézd meg az alább már betett linkeken, a webáruházakban.
Stahl Juditnak is van webshopja, szerintem ott is lehet kapni tartozékokat is.
Persze jó kérdés, hogy milyen áron...
Sziasztok!
Nekem is Marcato van, nagyon elégedett vagyok vele. Hol lehet feltéteket vásárolni hozzá? Eperlevelest szeretnék, meg raviolihoz. Az enyém régi (anyósomtól kaptam), ahhoz is jók lehetnek a kiegészítők?
Szép napot! Anita
Sziasztok!
Én vagy 5 évvel ezelőtt az olasz ebay-en vettem. Akkor mindenféle fejjel (ravioli készítő is volt benne) szállítási költséggel együtt annyiba került, mint itthon az alapgép.
Most nem tudom mennyi lehet, de érdemes talán ott is megnézni.
Csatlakozom, nekem is Atlas-Marcato tésztagépem van, nehezen szánom rá magam esténként, hogy készítsek tésztát, de az íze tényleg összehasonlíthatatlan.
Nagyon nem drága mulatság, az enyém a vateráról van, 5 féle fej van hozzá (cérnametélt, spagetti, szélesmetélt, eperlevél, és egy szélesmetélt-cérnametélt közötti). Ravioli készítő adaptert szeretnék venni hozzá, de csak ezen az oldalon találtam, és itt is nagyon drága:
http://www.hannafuszer.hu/termekek/kiegeszitok/ gepek
dujuor
Érdemes megnézni a webshopokat, mert nagy árkülönbségek is lehetnek...
Épp az előbb néztem dolcevita (a blogger) webshopjában 18e.
http://www.dolcevitakonyha.hu/index.php/konyhafe lszereles/atlas-tesztagep-betettel-1.html
De ha jól tudom, a stahldirekt-en is árulják...
Köszönöm a gyors tippeket! Igen, én sem 4-5 ezer forintos kategóriát gondoltam. Inkább a 20 ezer fölöttit. Tudom rengeteg pénz, de ha már egyszer veszek, akkor inkább olyat, amit tudok használni, ahogy írjátok évekig és nem gubbaszt a spájzban, mert használhatatlan, az kidobott pénz. Gyorsan rákerestem erre a márkára. Nagyon jónak tűnik és úgy látom eléggé bővíthető. Szuper! Köszönöm!
Ez ugyan már rég elkelt, de vagy nagyon tapasztalatlan volt az árus, hogy mennyit ér, vagy nagyon gyorsan meg akart tőle szabadulni.
5e ft-ért ingyen volt...
http://otthon.zsibvasar.hu/konyha-konyhafelszere les/vagoeszkoz/olasz-atlas-marcato-tesztagep-tesztakeszito-4 294150.html
100 EUR körül van újonnan...
Mennyit tudsz rászánni...?
A hozzáértők azt mondják, csakis Marcato-t szabad venni.
Az összes többi kínai, stb. gyártmány (4-5e ft-ért) gyakorlatilag kidobott pénz. Olyan nagy a henger holtjátéka, hogy képtelenség egyenletesen vékony tésztát készíteni vele.
Érdemes megnézni az e-bay-en is, a Marcato még használtan is sokkal jobb beruházás, mint egy vadiúj gagyi kínai.