Igazi cappuccinó otthon

Torolt_felhasznalo_136808
Torolt_felhasznalo_136808
Létrehozva: 2004. szeptember 27. 13:41
Egy egészen egyszerű kérdésem lenne: hogyan lehet otthon igazi capuccinót készíteni. Tehát olyat, amilyet egy jobb kávéházban, vagy cukrászdában ihat az ember!!! (Nem porból készült löttyökre gondolok...) Mert hétközben van hol innom ilyen finomságot reggel, de hétvégén ez nagyon hiányzik. Köszi, ha írtok: Macilány*
30 hozzászólás
  1. 2007. december 9. 19:4330.
    Szia!

    És nem nehéz tisztítani a tartályt?

    Köszi
    előzmény:
    Kokapu (17)
    2004-09-27  14:28
  2. 2004. szeptember 27. 15:2529.
    Szia!
    Ha finomat szeretnél otthon készíteni, akkor ime egy recept.

    Bécsi kávé

    1/2 csésze/ 100 g főző csoki
    4 ek / 60 ml tejjel felére hígított tejszín
    2 1/2 csésze/ 550 ml forró erős kávé
    2/3 csésze/150 ml tejszín
    1 kk. /5 g cukor
    fahéj, kakaó

    Óvatosan felolvasztjuk a csokit egy serpenyőben, v. mikróban. / ne égjen le / Keverjük hozzá a hígított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen, ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral eggyütt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.

    előzmény:
    Macilány* (1)
     
  3. 2004. szeptember 27. 15:0128.
    Így van, ez tényleg igaz!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_229084 (27)
     
  4. 2004. szeptember 27. 14:5727.
    Mondom: nem kell hozzá semmi, csak egy is kólásüveg és meleg tejet rázni benne!
    előzmény:
    Ildikó_4 (25)
     
  5. 2004. szeptember 27. 14:4926.
    Sziasztok!
    A legtutibb recept:
    A bögrébe kávé, tej, tejszín. A kávéfőző gőzölője alá kell tartani és felhabosítani. A tetejére fahéj vagy kakaó. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_113986
    Torolt_felhasznalo_113986
    2004. szeptember 27. 14:4825.
    Sziasztok
    Akor ha jól olvasom amit irtok lehet capucinot csinálni lefőzöt otthoni kávébol meg meleg tejböl is????
    És lehet turmix gépben is mert nekem nincs olyan tejhabositom.
    Kösszike Ildikó
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. szeptember 27. 14:4024.
    prábéld ki 3, 6-sal, ha sokat rázod télleg nem tuod kiönteni, nem kételkedni kell, kipróbálni, én sem az ujjamból szoptam, hanem a bnőm csinálta, megittam, fini volt, a pohárban ottmaradt a hab, annyira habos volt, azót én is így csinálom, bár 2, 8-ból nemolyan habos. . .
    előzmény:
    bourbon (18)
     
  8. 2004. szeptember 27. 14:3523.
    Mirmural egyetértek, szóval a la Jamie Oliver:
    Én egy picike 2, 5 decis üvegben szoktam a mikróban felmelegíteni a tejet (én MILLI 3, 6-osat iszom mindig) jó erősen felrázom. Addig lefő a kicsit hosszú kávé.
    Kávé bele a pohárba rá a tej ami nagyon habos és a végén jöhet a fahéj! (én cukor nélkül iszom)
    PONT olyan mint a kávéházakban!!!!
    Ja nagyon sok múlik a KÁVÉN!!!! Csak finom kávéból lehet finom capuccinot csinálni. (min Omnia vagy ennél jobbak)
    A porokat felejtsétek el, semmi, de semmi köze az igazi capuccinohoz :-((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2004. szeptember 27. 14:3322.
    nem tudom, nálunk a melóhelyen a kedvenc a brazil cappuccínó, de megmondom őszintén, hogy elég műíze van. :(
    azért néha muszáj inni, ha nincs más. :)
    előzmény:
    Stefiii (21)
     
  10. 2004. szeptember 27. 14:3321.
    Sziasztok!
    én ugyan nem szeretem a kávéházi cappuccinot, de hátha tudtok nekem is segíteni. Én a kávéautomatás cappuccinot imádom. Van amelyikben a sima finom, és van amelyik ad holland cappuccinot is. Érdekelne, hogy tudja e valaki hol lehet ilyen port venni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2004. szeptember 27. 14:3220.
    komolyan? az tök jó, tényleg nem vészes az ára, én múltkor 40ezerért láttam :(
    előzmény:
    Kokapu (17)
     
  12. 2004. szeptember 27. 14:3119.
    szia! igen, tejhabosítóm, elemes. végy egy bögrét, melegíts benne tejet, és a tetejét habosítsd, aztán menj egyre mélyebbre a tejben, vagy pedig kanalazd le a habot és megint a tetejét habosítsd. ennél részletesebben nem tudom :)
    előzmény:
    Jeniana2 (14)
     
  13. 2004. szeptember 27. 14:2818.
    Ezt mondjuk nem nagyon hiszem, mert ha olyan kemény lenne, mint a tejhabosítóval akkor nem lehetne kiönteni az üvegből. Amúgy kb 300 Ft nem sok egy ilyen szerkentyűért és mennyivel gusztusosabb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_229084 (16)
     
  14. 2004. szeptember 27. 14:2817.
    Sziasztok!

    Nekünk DeLonghi kávéfőzőnk van, azzal isteni kapucsínót lehet készíteni. Nem drága, 15-20 ezer forint körül van tipustól függően.
    Ez olyan, hogy nem egy gőz kar van ami habosítja a tejet, hanem külön tartály van a tejnek, amiből a kávéra lehet közvetlenül kiadagolni a tejhabot.
    Olyan kemény tejhabot csinál, hogy megáll rajta a kockacukor :-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. szeptember 27. 14:2416.
    hA EGY FÉL LITERES ÜRES KÓLÁSÜVEGBE TESZEL EGY KIS TEJET, ÉS MEGMELEGÍTED MIKRÓBAN, UTÁNA FELRÁZOD, UGYANOYAN HABOS LESZ.
    előzmény:
    Macilány* (3)
     
  16. Torolt_felhasznalo_136808
    Torolt_felhasznalo_136808
    2004. szeptember 27. 14:2215.
    No, gondoltam én, hogy itt hallok majd okos ötleteket. . . :)) Köszi, eddig is!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2004. szeptember 27. 14:2014.
    Szia Zoé!

    Engem részletesebben érdekelne a fogom a meleg tejet, csinálok belőle habot szakasz. . .
    tejhabosítód van?
    J
    előzmény:
    *zoé (12)
     
  18. 2004. szeptember 27. 14:1613.
    Az igazi cappuccinó kávé+ tej+ tejhab. Ehhez pedig egy kávéfőző kell amivel tudsz habot készíteni.

    Én egyébként úgy szoktam csinálni, hogy veszem a turmix gépet öntök bele kávét+meleg(forró) tejet és összeturmixolom. Nagyon fincsi habos kávét kapsz így!
    előzmény:
    ShaMateur (6)
     
  19. 2004. szeptember 27. 14:1612.
    mármint a tejhabosító? bevallom őszintén, hogy én úgy csinálom otthon a cappuccínót, hogy melegítek tejet, rakok bele sima feketét és cappuccínó port fele-fele arányban, persze édesítem is. fogom a meleg tejet, csinálok belőle habot, rákanalazom a cappuccínóra és szórok rá kis fahéjat.
    előzmény:
    ShaMateur (8)
     
  20. Torolt_felhasznalo_907967
    Torolt_felhasznalo_907967
    2004. szeptember 27. 14:1511.
    Puszta, meleg tejet - zsírosat! - habosítani, abba az édesített kv. Tetejét szórni említettekkel. :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_276548
    Torolt_felhasznalo_276548
    2004. szeptember 27. 14:1510.
    Nekünk olyan kávéfőzőnk van, amivel lehet gőz által habosítani a tejet (és nem volt drága, 5-6 ezer forint, ma már szerintem a legtöbb kávéfőzőn van ilyen). Én először jól felhabosítom a tejet (a térfogata legalább kétszeresére), és abba öntöm bele a csésze szélénél óvatosan a kávét, aztán ízesítem, tetejére fahéj vagy kakaópor.
    előzmény:
    Macilány* (1)
     
  22. 2004. szeptember 27. 14:159.
    Ja és szerintem ha igazi kávéból csinálod, akkor ez pont olyan, mint az igazi capuccínó.
    előzmény:
    bourbon (7)
     
  23. Torolt_felhasznalo_149260
    Torolt_felhasznalo_149260
    2004. szeptember 27. 14:138.
    Én azt tapasztaltam, hogy a szimpla tejjel ügyesebben' bánik, mint a már ízesítettel. .
    előzmény:
    *zoé (4)
     
  24. 2004. szeptember 27. 14:127.
    Szia! Én is tejhabosítóval csinálom. De minimum 2. 8-as tej kell hozzá, mert a másfeles nem habosodik fel. A tejet mikróban felforrósítom, felhabozom és ráöntöm a kávé tetejére. A cukrot már előbb beleteszem, akkor nem kell elkeverni a tejet. A hígabb része magától összekeveredik, a hab meg szépen ül a tetején. Szórhatsz rá fahéjat, kakaót vagy csokireszeléket.
    előzmény:
    Macilány* (3)
     
1 2

Címlap

top