Fotó

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Nehéz feladat, mégis arra kértük az NLCafé fotósait, hogy válasszák ki azt az egy fotósorozatukat, aminek elkészítése a legnagyobb hatással volt rájuk 2016-ban.

Engem itt felejtett a halál – idős nők túl a 100. életévükön

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Révai Sára:Azért szeretem ezt a fotósorozatot mert sokat tanulhattam az idősektől: leegyszerűsödött világukban már nincs helye fölösleges feszültségeknek, sokkal tisztábban látnak és éreznek mint mi, 100 év alattiak. De ugyanezért jó gyerekekkel dolgozni, ők is egyszerűek, őszinték és tiszták.” – A sorozatért kattints ide!

Beleszokik az ember – A gyesen lévő édesapa, aki hat lányt nevel egyedül

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Kováts Dani: “Másfél napot töltöttem a családnál, és példaértékűnek tartom, ahogyan egy megözvegyült apa egyes-egyedül neveli a 6 lányát. Bő egy óra alatt világossá vált, hogy gyakorlatilag nincs olyan helyzet, ahol ne jelenne meg 1-2 gyerek 5 percen belül, legyen szó favágásról, pakolásról a pincében vagy bevásárlásról. Sanyi még gyesen van, és a legkisebb, 2 éves kislány óvodai elhelyezése után sem fog tudni egyelőre munkát vállalni, mivel a 6 gyerek ellátása egész napos és egész embert kívánó feladat. Eljövetelemkor, miután az 5 iskolás/óvodás korú gyerek elindult otthonról, és csak a kicsi maradt otthon, úgy búcsúzott, hogy ilyenkor a csend miatt üresnek érzi a házat. – A sorozatért kattints ide!

Ilyen egy igazi cirkuszi esküvő 

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Leéb Ádám: “Nem rajongok az esküvőfotózásért, de amikor olvastam, hogy két híres cirkuszdinasztia egyesül a Bazilika oltáránál, majd a vőlegény és a menyasszony elefántháton sétál keresztül a Szent István téren, gondoltam, ezt kár lenne kihagyni. Meseszerű volt. Az összegyűlt tömeg úgy kísérte őket a téren, akár egy királyi párt. – A sorozatért kattints ide!

Tanyavilág: varázslatos világba visz Hernád Géza díjnyertes fotós

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Hernád Géza:Lipótmezőhöz hasonlóan a tanyavilág képei is évekig készültek. Ezek a munkák számomra örömből születnek. Nem robotszerű munka ez, hanem egy küzdelmes folyamat, amikor a téma szinte megállás nélkül, mentálisan foglalkoztat, dolgozik bennem. Olyan sorozatot akarok készíteni, ami időtálló. – A sorozatért kattints ide!

Bemutatjuk az olimpiára készülő Európa-bajnok magyar női vízilabdacsapatot 

Az NLCafé fotósai ezért szerették 2016-ot

Vadnai Szabolcs:A kimagasló teljesítményt nyújtó emberekre sokan hősökként, félistenekként tekintenek és olyan elvárásokat is támasztanak velük szemben. A sportolókra ez fokozottan érvényes. Érdekes volt látni ezeket a “hős” mivoltuktól lecsupaszított embereket, ahogy a fényképek készítése közben szemérmesen tekintettek a kamerába vagy éppen az edzéstől fáradtan, de velem nevettek egy elmesélt viccen. Azt hiszem, senkinek nem szabad elfelejtenie, hogy a mi hőseink is “csak emberek” akik néha elfáradnak, néha hibáznak de mindeközben emberfeletti teljesítményt nyújtanak. Talán pont ez különbözteti meg legjobban az igazi hősöket a fantázia szülte alakoktól. – A sorozatért kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.