Gasztro

Bélszín Budapest módra, májas-zöldborsós raguval

"Férfiuról szólj nékem, Múzsa" – így kezdődnek az Odüsszeia sorai, férfiúról, aki egykoron állatokra vadászott, sokat vándorolt, harcolt, és mindehhez a szükséges energiaforrásokat – többnyire – a húsevésből merítette.

Hozzávalók:

  • 800 g bélszín (lehet szűzérme is)
  • olaj
  • 300 g csirkemáj
  • 200 g gomba
  • 150 g zöldborsó (mirelit)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
    Bélszín Budapest módra, májas, zöldborsós raguval

 Elkészítés:

A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és kevés zsiradékon süsd át mindkét oldalán.

Amikor a hús megsült, vedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon fonnyaszd meg a csíkokra vágott hagymát. Add hozzá a feldarabolt gombát, és párold félpuhára. Ekkor tedd bele a megtisztított csirkemájat és a zöldborsót. Pirítsd tovább, majd hintsd meg egy púpozott evőkanál liszttel, keverd át, és öntsd fel annyi húslevesalaplével (készülhet leveskockából is), amennyi éppen ellepi. Hagyd, hogy a lé a felére elfőjön és szaftosodjon. A hússzeleteket tedd vissza a raguba, hogy az ízek összeérjenek, és tálald burgonya vagy rizses köret kíséretében.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top