Gasztro

Így készül egy igazi ínyenc kolbászkülönlegesség

Lázár séf kalandjai ebben az évben nem érnek véget disznóvágás nélkül. A tasnádi élményeket a TV Paprikán nézhetik meg, a Séf legyen veled műsorban. A jóféle frissen töltött kolbász receptjét Lázár örömmel osztja meg:

Kolbászkülönlegesség

Így készül egy igazi ínyenc kolbászkülönlegesség

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • Így készül egy igazi ínyenc kolbászkülönlegesség8 kg disznóhús
  • 5 méter disznóbél
  • 1 kg gomba
  • 10 dkg almachips
  • 5 darab fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál csiliszósz
  • 1 dkg őrölt fahéj
  • 1 dkg őrölt gyömbér
  • 2 dkg curry
  • 1 dkg őrölt fűszerpaprika
  • 3 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dkg bors
  • 1 dkg füstölt só
  • 10 dkg só

A tálaláshoz:

  • kenyér
  • kovászos uborka
  • párolt káposzta

Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés:

Így készül egy igazi ínyenc kolbászkülönlegességKülön-külön ledaráljuk a húst, az almachipset, az olajon megfuttatott és megpirított gombát, valamint a kevés darált hússal elkevert fokhagymát. Ezután összeöntjük a ledarált húst, gombát, almachipset és fokhagymát, majd sózzuk, megszórjuk curryvel, a nagyobb darabokra vágott petrezselyemzölddel, füstölt sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal, borssal, valamint fűszerpaprikával.

Hozzáadjuk a csiliszószt is, majd kézzel, pár perc alatt alaposan összedolgozzuk. Ezután a jól elkevert masszát kolbásztöltővel a disznóbélbe töltjük. Ahhoz, hogy a betöltött kolbászból több kisebb kolbászkát kapjunk, helyenként elszorítjuk, majd megcsavarjuk. Ezután néhány helyen megszurkáljuk, majd 150 fokos sütőben, gyakori szurkálás mellett, meggrillezzük kb. 15-20 perc alatt. A megsült kolbászokat megpirított kenyérszeletekkel, valamint uborkával és párolt káposztával tálaljuk.

A Séf legyen veled minden hétvégén 17:00 órakor látható a TV Paprikán.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top