Gasztro

Gyors vacsora lightosan: bodzás spárga

A spárga a tavaszi gyors vacsorák sztárja! De gyorsan kell lépni, mert rövid a spárgaszezon, ezért most hoztunk egy újabb receptet, amit érdemes kipróbálni. A spárgát ezúttal május másik nagy kedvencével, a bodzával hoztuk most össze. Tökéletes páros!

 

Bodzás spárga

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 3 evőkanál vaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom leve
  • 50 dkg spárga
  • 1 tányér bodzavirág
Kategóriafőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A bodzavirágot a vízbe áztatjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét. A spárgákat megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A spárgasípokat félretesszük. Két evőkanál vajat felolvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a spárgát, a bodzás vizet, és megpároljuk a spárgákat, majd hozzáadjuk a spárgasípokat is, illetve a maradék vajat és lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Szuper natúr csirke mellé.

Tipp: Petrezselyemmel, mentával is megszórhatjuk. Ha nagyon hasítani szeretnék, a só lehet vaníliás. Fantasztikusan finom vele!

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top