Erdei gyümölcsös limonádé
“Lehet-e izgalmasabb egy ital annál, mint amibe a nyár legfinomabb gyümölcsei is benne vannak? Málna, ribizli rikítóan piroslanak a piacon, és már megjelent az áfonya is, hogy még izgalmasabbá tegye az ízeket. Ha közvélemény-kutatást csinálnánk, hogy mi a legjobb hűsítő ital, a limonádé bizonyára előkelő helyen szerepelne, főleg a hölgyek között!
Idén nyáron nagy limonádégyártó lettem, akár a Rómain is árulhatnám, olyan finomak. Eddig csak klasszikusokat készítettem, narancsos-citromos, gyömbéres, levendulás, rózsavizes, bodzás, alkalmanként, idén viszont a gyümölcsösök mennek, nagy üzemben.
Nincs mit tenni, a tökéletes limonádéhoz cukorszirup kell, ezt be kellett látnom, és nem szabad ezt a folyamatot kispórolni: ehhez egy bögre cukrot, másfél bögre vízzel felforralok, és félreteszem hűlni. Hűtőben napokig eláll, úgyhogy bármikor előkapható.
A gyümölcsöket felöntjük kevés vízzel, fakanállal összenyomkodhatjuk és állni hagyjuk. Egy idő után leszűrjük, hozzáadjuk a sziruphoz. Felöntjük ásványvízzel és citromlével. Most nem került sok citrom bele, de épp elég volt, hogy finom legyen. Kész is. Imádni való!”
A limonádé receptje a Marmalade blogon olvasható.
Citromszörp házilag
“Anyukám készített gyerekkoromban nagyon finom citromszörpöt, és ez eszembe jutott egyik nap. Most viszont nem szerettem volna édesítőset inni, inkább maradok a cukornál. Segített nekem Anya, találtunk egy megfelelőt, és ezt szeretném megosztani veletek. Kipróbáltam, és mindenkinek ízlett. Nagyon tetszik benne, hogy a recept feltöltője szerint a szörp megőrzi C-vitamin-tartalmát (a kihűlt sziruphoz kell hozzáadni a citromok levét).”
A recept a Pink dust blogon olvasható.
Még több szörp és limonádé az NLCafén:
- Próbáld ki a rozmaringos eperszörpöt
- 3 letesztelt hűsítő szörp
- Hogyan kell igazi limonádét csinálni?