Gasztro

Klasszikus quiche édesburgonyával

Megmutatjuk, hogy készítheted el a klasszikus francia quiche-t tészta helyett édesburgonya alappal.

Reggelire, ebédre vagy vacsorára egy minden földi jóval megpakolt quiche mindig jó választás. A klasszikus francia étel elkészítésébe sokan a tésztagyúrás miatt félnek belevágni, ezért most az ő dolgukat szeretnénk megkönnyíteni: tészta helyett ugyanis szuperegészséges édesbugronyával is készíthetjük a quiche alapját! És hogy a quiche-ünk még egészségesebb legyen, a tejszínt akár kókusztejre is cserélhetjük. Egy biztos, az ízekben nem fogunk csalódni!

Édesburgonyás quiche

Klasszikus quiche édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 nagy édesburgonya
  • 100 g sült vagy főtt sonka
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 szál snidling
  • 8 tojás
  • fél tk. só
  • fél tk. bors
  • fél tk. fokhagymapor
  • fél tk. szárított mustár
  • 1 csésze kókusztej

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt. A kókuszolajjal dörzsölj át egy tepsit.
  2. Hámozd meg a burgonyát majd vágj belőle vékony szeleteket. A szeleteket rendezgesd el a tepsi aljában, úgy, hogy ne maradjon köztük hely.
  3. Tedd be a sütőbe 20 percre, majd mikor elkezd barnulni, vedd ki. Vedd le a sütőt 160 fokra.
  4. A sonkát tépkedd darabokra, és szórd az édesburgonyára. Szórd rá a sajtot és a felaprított hagymát is.
  5. Egy nagy tálban verd fel a tojást a fűszerekkel és a kókusztejjel, majd öntsd rá a quiche-re.
  6. 45 percig süsd, majd hagyd hűlni minimum 10 percet fogyasztás előtt. Ha kihűlt, 4 napig tárolhatod hűtőben. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top