Ma végre eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén Torinóban. A továbbjutásért hat magyar séf küzdött, de végül csak a legjobb maradt talpon, aki nem más, mint a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, Pohner Ádám. A dobogó második fokára Volenter István, a 67 étterem séfje állhatott, míg a harmadik helyen Veres István, a Babel szakácsa végzett.
A hat séf főztjét 24 séf zsűrizte, elnökük a neves sztárszakács, a három Michelin-csillag tulajdonosa, Enrico Crippa volt, ő fogja majd az elnöki fakanalat a torinói döntőn is. Zsűrizett még a tavalyi Bocuse d’Or európai győztese is, Széll Tamás.
A hat séfnek 5 óra 35 perc alatt kellett elkészítenie két fogást, melyek kötelező alapanyagi között volt borjúszűz, csülök és velő, illetve gorgonzola, risotto rizs és fürjtojás is.
A zsűri nagyon figyelt az összhatásra, nemcsak az étel ízét pontozták, hanem a tálalást, a konyhai munkafolyamat tisztaságát és azt is, hogy mennyire bánnak gazdaságosan az alapanyagokkal a séfek.