Minden nemzetnek megvan a maga palacsintaverziója, s bármelyiket is válasszuk, biztosan örülni fog neki az egész család. A palacsinta egy alapvetően gyorsan elkészülő finomság, de ha szeretnénk még inkább lerövidíteni az előkészületekkel eltöltött időt, mondjuk 10 percre, akkor feltétlenül próbáljuk ki ezt a banános palacsinta receptet.
Palacsinta, az örök kedvenc
A palacsinta ezerféle lehet, mégis ha meghalljuk, kapásból rávágjuk, hogy jöhet! Egyikben sem fogunk csalódni. Készülhet simán finomliszttel, sütőporral vagy anélkül. Manapság pedig igencsak népszerűek a teljes kiőrlésű palacsinták, vagy a glutén-, laktóz- és cukormentes paleopalacsinták.
Banános palacsinta hozzávalói
- 14 dkg érett banán (hámozva)
- 3 ek. olvasztott vaj
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
A banános palacsinta elkészítése
- A banánokat meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a langyosra hűlt vajat, tojást és a tejet is.
- Ezután jönnek a szárazanyagok, a sóval és a szódabikarbónával elkevert liszt. Ezt is beletesszük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a tésztát.
- A turmixgép levehető kancsója segítségével a forró, enyhén kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.