Gasztro

Villámgyors palacsinta banánnal

A banános palacsinta kellemesen édes, egyszerű és a legjobb megoldás reggelire vagy csak úgy nassolni, ha szeretnénk a két főétkezés közötti űrt kitölteni valami finomsággal. Ilyenkor a legnépszerűbb válasz: a palacsinta. Most mutatunk egy igazán könnyen elkészíthető verziót.

Minden nemzetnek megvan a maga palacsintaverziója, s bármelyiket is válasszuk, biztosan örülni fog neki az egész család. A palacsinta egy alapvetően gyorsan elkészülő finomság, de ha szeretnénk még inkább lerövidíteni az előkészületekkel eltöltött időt, mondjuk 10 percre, akkor feltétlenül próbáljuk ki ezt a banános palacsinta receptet.

Palacsinta, az örök kedvenc

A palacsinta ezerféle lehet, mégis ha meghalljuk, kapásból rávágjuk, hogy jöhet! Egyikben sem fogunk csalódni. Készülhet simán finomliszttel, sütőporral vagy anélkül. Manapság pedig igencsak népszerűek a teljes kiőrlésű palacsinták, vagy a glutén-, laktóz- és cukormentes paleopalacsinták.

Banános palacsinta

Banános palacsinta hozzávalói

  • 14 dkg érett banán (hámozva)
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna

A banános palacsinta elkészítése

  • A banánokat meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a langyosra hűlt vajat, tojást és a tejet is.
  • Ezután jönnek a szárazanyagok, a sóval és a szódabikarbónával elkevert liszt. Ezt is beletesszük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a tésztát.
  • A turmixgép levehető kancsója segítségével a forró, enyhén kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top