Azok, akik szeretnek a konyhában kísérletezni és szokatlannak tűnő ízpárosításokat összehozni, most nagyon fognak örülni. Ebben az ételben a narancs a főszereplő, a többi hozzávaló pedig mind azt a célt szolgálja, hogy kiemelje az ízét.
Rukkolás-céklás narancssaláta
Hozzávalók (2 személyre):
- 4 marék rukkola
- 1 nagyobb fej cékla megsütve
- 1 csomag fenyőmag
- 2 narancs
- extra szűz olívaolaj
- balzsamecet
- 15 dkg kecskesajt
Elkészítés:
- A céklát alufóliába csomagolva egészben, kevés olívaolajjal és sóval megsütjük (190 fokos sütőben kb. 1 óra kell neki), majd felkockázzuk.
- A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk.
- A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük és gerezdekre vágjuk.
- Az összeállításnál a rukkolát meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, hozzáadjuk a céklakockákat, ezzel is átforgatjuk. Megszórjuk a pirított fenyőmaggal, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és hozzáadjuk a narancsgerezdeket is.