Gasztro

Tavaszváró zöldséges kuszkuszsaláta

Ha szeretnénk egy gyorsan összedobható, húsmentes ebédet, vagy vacsorát, akkor próbáljuk ki ezt a színes és laktató kuszkuszsalátát. A legjobb az benne, hogy a végtelenségig lehet variálni az otthon található alapanyagokból.

Mi most egy alapverziót mutatunk meg, amihez a legszükségesebb hozzávalókat bármelyik szupermarketben be lehet szerezni. A kuszkusz egy durumbúzából-darából előállított berber eredetű étel. A nálunk kapható változata nagyon hamar elkészíthető, hiszen csak forró vízzel kell felönteni. Készülhet belőle saláta, köret, töltelék és desszert is.

Kuszkuszsaláta zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg kuszkusz
  • 10 db koktélparadicsom
  • 10 dkg fetasajt
  • 20 dkg ementáli
  • fél citrom leve
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A spenótleveleket alaposan megmossuk. A fokhagymákat vágjuk fel egészen apróra, és futtassuk meg olívaolajon. Dobjuk rá a spenótleveleket. Várjuk meg, amíg kb. 6 perc alatt összeesnek.
  2. A kuszkuszt egy nagyobb tálba öntjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és összekeverjük, hogy nagyjából mindenhová jusson az olajból.
  3. Fél liter forrásban lévő enyhén sós vízzel leöntjük az olajos kuszkuszt. Keverjük át, és fedjük le az edényt. Időnként átkeverve hagyjuk kihűlni, nagyjából 40 perc alatt.
  4. Közben az ementáli sajtot kockázzuk fel, a paradicsomokat pedig vágjuk félbe.
  5. A kihűlt kuszkuszt locsoljuk meg a fél citrom levével. Adjuk hozzá a spenótot, a paradicsomot és a sajtokat darabolva.
  6. Ízesíthetjük friss petrezselyemmel, bazsalikommal vagy mentával. Bármilyen rövid ideig hőkezelt zöldség jöhet még bele: cukkini, brokkoli és a gránátalma is jól áll neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top