Cukkinis fasírt
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 2 tojás
- 3 ek. ricotta
- sajt
- 5 ek. zsemlemorzsa
- napraforgómag
- só
- petrezselyem
- bors
Elkészítés:
- A cukkinit mossuk meg és reszeljük le.
- Keverjük össze a ricottával, a tojásokkal, a sóval, az aprított petrezselyemmel, a frissen őrölt borssal és a zsemlemorzsával, hogy formázható állagú legyen.
- A sajtot kockázzuk fel, és egy kisebb maroknyi cukkinis massza közepébe nyomjuk bele, majd formázzunk belőle golyót.
- Forgassuk meg a golyókat kevés zsemlemorzsában, és forró olajban süssük ki őket.
Padlizsános golyók
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 15 dkg mozzarella
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 15 dkg reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 ág friss kakukkfű
- olaj
Elkészítés:
- Mossuk meg a padlizsánt.
- Szeleteljük fel és daráljuk le robotgépben, majd tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg alaposan, és hagyjuk, hogy a nedvesség kicsöpögjön belőle.
- A mozzarellát daraboljuk fel.
- Egy edényben keverjük össze a kinyomkodott padlizsánt a zsemlemorzsával, a tojásokkal, a mozzarellával, a reszelt parmezánnal és a felaprított fűszerekkel.
- Formázzunk belőle kis golyókat, és forró olajban süssük ki őket.