Gasztro

5 egészséges alternatíva a reggeli kávé helyett

Sokan vannak, akikhez reggel szólni sem lehet, amíg nem itták meg szertartásosan, vagy éppenséggel villámgyorsan felhörpintve a reggeli kávéjukat. De ahhoz, hogy energikusan folytatódjon a reggel, aztán a nap további része nem muszáj a kávét választanunk. Mutatunk 5 egyéb lehetőséget.

Persze a kávézás élményéről vagy szokásáról nem tudunk, és nem is akarunk lebeszélni senkit sem, hiszen a mértékkel fogyasztott kávé még jót is tehet szervezetünkkel. Vannak azonban olyanok, akik koffein-érzékenységük, vagy egyéb kávéval szembeni averzióik miatt úgy érezhetik, kirekesztettek a reggeli ébresztőből. Nekik is mutatunk 5 egészséges energetizáló reggeli italt.

Ginseng tea

A Kelet-Ázsiából származó növény gyökere javítja a sejtek oxigénellátottságát, a szív anyagcseréjét és így a szellemi és fizikai teljesítőképességet is. Kiváló stresszoldó, nyugtató hatású.

Matcha tea

Ez a zöld színű tea, mely Japánban a tradicionális étkezések része, a porrá zúzott tealevelek főzetéből készült. Élénkítő hatású, magas teintartalma miatt, de az emésztést is elősegíti.

Golden milk

Egy igazi turbósító reggeli ital, melyet Indiának köszönhetünk. A meleg tejet mindenféle (gyömbér, kurkuma, bors, csillagánizs, fahéj) élénkítő fűszerekkel keverjük be, s már indulhat is a reggel.

Cikória kávé

A  cikória növény gyökeréből készült ital (kávé) természetesen koffeinmentes.  De magas antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt érdemes fogyasztani.

Chai tea

Az Indiából származó fekete tea alapú ital a hozzáadott tejnek köszönhetően lesz kissé krémes állagú. India módra fűszerezett: zöld kardamommal, fahéjjal, gyömbérrel, édesköménnyel és színes borssal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top