Egy májusban készült kutatásban 3039 embert kérdeztek arról, hogy miket sütött a karantén alatt. A válaszadók 43 százaléka valóban próbált ritkábban boltba menni a kijárási korlátozás alatt. És az is kiderült, hogy a többség hetente legalább kétszer sütött otthon valamit. A megkérdezettek több mint 50 százaléka 60-120 percet is eltölt egy-egy alkalommal a sütéssel és az előkészületekkel.
Azt már tudjuk, hogy tényleg többet sütöttünk otthon, de mégis mit? Nos, a válaszadók 28 százaléka édes péksüteményt készített, a második a palacsinta lett, illetve többen megjelölték a sós péksüteményt is. A 3039 válaszadó 10 százaléka próbálkozott otthoni kenyérsütéssel. „Az édes pékáruk között a kakaós csiga volt a favorit. Második lett a muffin, harmadik helyre pedig a fánkok és piték futottak be. A sós pékáruk között toronymagasan a pogácsa győzött, a stanglik és kiflik előtt” – mondta Antal Csaba, a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója, a kutatás kezdeményezője. Hozzátette, hogy a fagyasztott pékáruból a pogácsa és kakaós csiga volt a legnépszerűbb.