Gasztro

Itt a lista! Ezeket sütötték a magyarok a karantén alatt

Az ország fele élesztőt vadászott, a másik fele kovászt nevelt a kijárási korlátozás alatt. Őrült sütésbe kezdett mindenki, most pedig kiderült, hogy milyen péksütemények készültek a magyar konyhákban. 
Házi péksütemény dagasztás

Egy májusban készült kutatásban  3039 embert kérdeztek arról, hogy miket sütött a karantén alatt.  A válaszadók 43 százaléka valóban próbált ritkábban boltba menni a kijárási korlátozás alatt.  És az is kiderült, hogy a többség hetente legalább kétszer sütött otthon valamit. A megkérdezettek több mint 50 százaléka 60-120 percet is eltölt egy-egy alkalommal a sütéssel és az előkészületekkel.

Azt már tudjuk, hogy tényleg többet sütöttünk otthon, de mégis mit? Nos, a válaszadók 28 százaléka édes péksüteményt készített, a második a palacsinta lett, illetve többen megjelölték a sós péksüteményt is. A 3039 válaszadó 10 százaléka próbálkozott otthoni kenyérsütéssel.  „Az édes pékáruk között a kakaós csiga volt a favorit. Második lett a muffin, harmadik helyre pedig a fánkok és piték futottak be. A sós pékáruk között toronymagasan a pogácsa győzött, a stanglik és kiflik előtt” – mondta Antal Csaba, a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója, a kutatás kezdeményezője. Hozzátette, hogy a fagyasztott pékáruból a pogácsa és kakaós csiga volt a legnépszerűbb.

Nincs ötleted a hétre? #receptcunami!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top