Gasztro

Babot a főszerepbe! Isteni receptet ajánlunk

Egy faék egyszerűségű recept, ami után bárki megnyalja mind a tíz ujját!

A Tétova ínyenc blog szerzője mutatott rá, hogy mostanában különösen szép, zsenge zöldbabot lehet kapni a piacokon, ezért érdemes valami olyan formában feltálalni, ahol a hüvelyes zöldség nem szorul másodhegedűsi szerepbe, azaz nem feltétlenül zöldségköret formájában kerül a tányérra, hanem ő kapja a “nagyszínpadot”, a főszerepet.

A blogger receptje rendkívül egyszerű és csupán négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. Lássuk, mire van szükség, hogy elkészíthessük!

Parmezános zöldbab recept

Az idei zöldbab-termés kifejezetten jó lett, készítsünk belőle valami finomat! (Fotó: Getty Images)

Parmezános zöldbab recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg zöldbab
  • egy kis só
  • egy kevés olívaolaj
  • 3 dkg parmezán

Elkészítése:

  1. A zöldbabot megpucoljuk, a végeit lecsípjük. Pár percre forró vízbe dobjuk, majd áthelyezzük egy tál jeges vízbe. A babokat blansírozzuk, majd leszűrjük.
  2. A zöldséget egy kevés forró olívaolajon átforgatjuk, közben a parmezán felét reszelve rászórjuk és hagyjuk megolvadni. 
  3. A parmezán maradékával meghintve tálaljuk.

Ha ízlett a recept, érdemes felkeresni a Tétova ínyenc blogot további ínycsiklandó ételkölteményekért!

További receptek az nlc Gasztro rovatából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top