nlc.hu
Gasztro

Őszibarack érlelése otthon

Így varázsolhatsz isteni finomságot az éretlen őszibarackból

Ha éretlen és kemény őszibarackot vettél, ezzel a trükkel egy nap alatt megérlelheted.
Őszibarack

Az őszibarack nagy kedvenc a hazai gyümölcsök között, készíthetünk belőle isteni lekvárt, meg is grillezhetjük, vagy egyszerűen csak együk meg frissen. Az viszont nem túl jó érzés, amikor egy zamatos, édes és lédús gyümölcs helyett egy kemény, éretlen őszibarackba harapunk.

Szerencsére a TikTok népe erre a problémára is megtalálta a megoldást. A @brunchwithbabs néven posztolgató nagymama mutatott egy olyan módszert, amellyel 24 óra alatt megérlelhetjük az őszibarackot.

A trükk pofonegyszerű: végy egy papírzacskót, tedd bele az őszibarackokat, majd rakj melléjük a zacskóba egy banánt. Zárd le a zacskót, majd tedd az ablakba egy napra, és már kész is az érett őszibarack.

De nem ez Babs egyetlen őszibarackos trükkje. Ha szeretnéd könnyedén leszedni a gyümölcs héját, csak vágj bele egy X-et, majd dobd bele forrásban lévő vízbe 30 másodpercre. Miután kivetted, jeges fürdőben hűtsd le, majd távolítsd el az őszibarack héját.

(Kiemelt kép: Unsplash/Katia Scarpignato)

Gyümölcsös trükkök gyerekeseknek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top