nlc.hu
Gasztro

Három gigahal

Három gigaharcsát akasztott meg egy óra alatt

Hajnalban jött a horogra a legnagyobb.

Azt írja a Pecaverzum, hogy jó előre kiszemelte a horgászat napját László Tibor, majd egy éjszaka leforgása alatt fogott három gyönyörű harcsát, melyek közül a legnagyobb 40 kilónak bizonyult.

A fogás a Palini Horgásztónál történt. „Kimondottan harcsázás kedvéért járok a tóra, amely alapvetően egy bojlis víz, de a tógazda szereti a harcsákat, és vannak is benne nagyok. Az idei harcsaszezon nagy részét ott töltöttem, nagyjából már ismerem a vizet” – mondta Tibor a Pecaverzumnak.

A választott estén már elmúlt 10 óra, mire az első kapás megtörtént. Jó húsz perces fárasztást követően került partra egy 35 kilós harcsa. Majd két órával később jött az újabb jelentkező, egy húszkilós példány, amely szintén dévérre csábult el. Nem kellett vele túl sokat vacakolni, 15 perc alatt kint volt, hajnali 3 és 4 óra között pedig megérkezett, amire érdemes volt várni. „Egykilós kárásszal csaliztam. Száz méterig jött is szépen kifelé. Akkor viszont megindult, és már sejtettem, hogy ez egy nagyobb darab lesz. Egy stégről horgásztam, és egyedül voltam addigra, úgyhogy engedtem egy jó negyed óráig, hogy menjen arra, amerre akar. Szerettem volna, ha messzebb dolgozza ki magát, mert a stég közelében félő lett volna, hogy bemegy alá.” 40 perces fárasztást követően ez a harcsa is megadta magát. A parton kiderült, a tömege 40 kiló volt.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top