nlc.hu
Gasztro

Tóth Vera karácsonya 2021

Tóth Vera: „Sosem felejtem el anyám arcát, amikor beléptünk a lakásba. Nem tudtam, most megöl-e minket, vagy mindjárt sír!”

Meglehetősen sűrű az év végi időszak Tóth Vera számára. Lakáskoncertek után Palkonyán töltötte a szentestét családjával, majd egy nagykoncert után ismét irány Palkonyára utaznak, hogy ott köszöntsék az Újévet! Az énekesnő egy régi karácsonyi estét is felelevenített, amikor elcsatangolt a sűrű hóesésben és alig sikerült hazatalálnia. Interjú Tóth Verával.

Tóth Vera számára idén átértékelődött, mi a fontos. Mivel a kedvese, Pauli Zoltán a vendéglátásban, Vera pedig a szórakoztatóiparban dolgozik, több mélységet is megéltek az elmúlt egy évben, ám próbáltak mindig pozitívan tekinteni a jövőbe. 

Kemény páros manapság egy szórakoztatóiparos és egy vendéglátós. Gyilok a köbön. A sors a vicceskedő kedvét rajtunk tölti ki, csak azt nem tudja, hogy mi ezen már csak nevetni tudunk. Miért? Mert úgyis rendben lesz minden. Csalánba nem csap a devla, mondtam mindig, bár ilyen közmondás nincs, ez csak olyan »Tótos« beszólás. Tudjátok, mi a lényeg? Hogy ma felébredtünk, kinyithattuk a szemünket, megölelhettük egymást, megláthattuk a tavasz első jeleit és megvan még az egészségünk is. Átértékelődött, mi a fontos, hogy is van az egész létünk összerakva. A kis kockák kirakós játéka közben pedig szeretettel gondolunk azokra, akik most betegek és félnek egy kórházi ágyon, vagy arra, aki éppen gyógyítja őket. Semmi nem számít, csak, hogy még élünk, hogy az utolsó szusszanatunkig kitartunk és mindent megoldunk…

– írta még idén tavasszal a Facebook-oldalán az énekesnő. Azóta a dolgok valóban pozitív irányba fordultak és egymást követték a feladatok és a lehetőségek számukra. Olyannyira, hogy év végén alig látnak ki a munkából. Szerencsére bőven lesz idejük a családjukkal is időt tölteni. És egy örömhírt is megosztottak karácsonykor: eljegyezték egymást. 

Tóth Vera karácsony lakáskoncert Palkonya

Fotó: Tóth Vera

Az év végére tervezett gálakoncert helyett nemrég lakáskoncertes vacsoraestet tartottatok a pároddal, Pauli Zoltánnal. Milyen fogások kerültek az asztalra?

Az előétel tokhal tatár volt, amihez házi kovászos kenyeret adtunk. Ezután egy édeskömény-zellerkrém levest szolgáltunk fel zeller textúrákkal, kecskesajttal és egy csirkemáj ferreróval. A főétel szuvid marhapofa volt, vadasmártásban, szalvétagombóccal, tejföllel. Desszertnek pedig tiramisut kaptak a vendégek, kandírozott naranccsal, bourbon vaníliával úgy, hogy a tojás temperálva került bele.

Lenyűgöző ételsor! Milyen dalokat hallgathattak meg tőled azok, akik részt vettek ezen a különleges vacsoraesten?

Ez mindig vegyes. Ahogy a hangulat formálta, úgy alakult a repertoár is. Ilyenkor a jazztől a popig mindenféle dalt énekelek. Túlnyomórészt sajátokat, de van benne feldolgozás is.

A karácsonyt kikkel és hol töltötted?

Palkonyára mentünk le a szüleimmel, húgommal, az ő férjével, a férje szüleivel, unokahúgommal, a párom családjával, szóval népes társaság volt.

Tóth Vera karácsony lakáskoncert Palkonya

Tóth Vera és Pauli Zoltán

Milyen ételek kerültek a karácsonyi asztalra idén?

Nagyon sok étellel készültünk, mint például a tomahawk steak különböző köretekkel, halászlé, rántott hal, rántott husi, libamájjal töltött porchetta. A család tagjai is hoztak mindenféle fogást, sütit. Evés szempontjából nem túl kímélő napok ezek.

Szerettek kipróbálni új recepteket is?

Persze! Kísérletezünk mindennel, nyitottak vagyunk, nem ragaszkodunk a megszokott menühöz, de azért a párom anyukájának a Stefánia-vagdaltja és a nagyi méteres kalácsa nélkül nincs nálunk karácsony!

Van időd és kedved sütni-főzni a két ünnep között?

Nekem mindig van kedvem, főleg, ha barátokat látunk vendégül!

Tóth Vera karácsony lakáskoncert Palkonya

Fotó: Tóth Vera

Van-e és ha igen, melyik az az étel, amiről egyből a szenteste jut eszedbe?

Franciasaláta a mamától.

Melyik év karácsonyára emlékszel vissza a legszívesebben?

Amikor egyszer megéltem egy gyönyörű hóesést szenteste. Azt hiszem, 1996-ban volt. Aznap el is vesztünk a mezőn, mert kimentünk szánkózni és majdnem nem találtunk haza. Sosem felejtem el anyám arcát, amikor beléptünk a lakásba. Nem tudtam, most megöl-e minket, vagy mindjárt sír.

Idén milyen ajándéknak örültél a legjobban?

A dagasztógépnek. Imádok kenyeret sütni.

Hogy érzed magad az év vége előtt? Jut idő pihenésre is?

Jelenleg nagyon leterhelt vagyok, de örülök ennek. Természetesen mindig hagyok időt a lazulásnak. Ilyenkor wellnessbe járok.

Tóth Vera karácsony lakáskoncert Palkonya

Fotó: Tóth Vera

Mivel töltöd a karácsony utáni napokat?

Azonnal lesz is egy nagykoncert, úgyhogy próbával töltöm.

Hol és kikkel ünnepelsz szilveszterkor? 

Ugyanúgy Palkonyán lesz a szilveszter is, mint a karácsony. Kedves vendégeink társaságában. Négyfogásos menü lesz, champagne válogatással. Boldog újévet kívánok az nlc.hu olvasóinak!

További olvasnivalók Tóth Veráról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top