nlc.hu
Gasztro

Omlós narancsos kalács, recept

Omlós narancsos kalács, ha kipróbálnál valami újat

Ha kedved támadt egy finom, szaftos kalácshoz, de most valami újat is kipróbálnál a szokásos ízeken túl, akkor ezt süsd meg! A legfinomabb narancsos kalács receptje következik!

Nincs annál jobb dolog, mint amikor egy kellemesen narancsos süti illata belengi a lakást. A kalácsot ehetjük reggelire, délután nassolhatunk belőle a tejeskávé mellé, és néha még este is belefér egy kis bűnözés. Akár vendégeket vársz, akár csak a saját és a családod örömére sütnél, mindenképpen próbáld ki ezt a narancsos kalács receptet!

Narancsos kalács recept

Nem kell nagy konyhai gurunak lenned ahhoz, hogy ezt a kalácsot elkészítsd, és semmilyen különleges hozzávalóra nem lesz szükséged. Plusz, van még egy jó hírünk: az idődből sem kell sokat rászánnod, gyorsan elkészülhetsz vele.

Narancsos kalács

Szaftos narancsos kalács
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 4 db egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi vanília
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 közepes narancs reszelt héja és leve
  • 10 dkg porcukor és ½ narancs leve a mázhoz

Elkészítés:

Fogj két tálat, és válaszd szét a tojássárgáját és a fehérjét. A tojássárgákat a cukorral és a szoba hőmérsékletű vajjal együtt keverd habosra. Ez után mosd meg a narancsot – a héja fog kelleni –, és reszeld le a héját, majd add hozzá a tojáshoz, a kifacsart levével együtt. Most mehet bele a vanília és a rumaroma is, majd a lisztet és a sütőport adagold hozzá a keverékhez, és dolgozd el.

A másik tálban a tojásfehérjéket verd kemény habbá, és már forgathatod is bele a tésztába. Arra vigyázz, hogy óvatosan add hozzá, és még óvatosabban keverd el, hogy ne törjön össze a hab.

Fogj egy koszorúformát, vajazd ki, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30 percre lesz szüksége, hogy készre süljön. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát a sütin!

Végül, készítsd el a cukormázat: a porcukrot keverd el ½ narancs levével, és amikor kihűlt a tészta, öntsd rá, majd tedd be a hűtőbe 20-30 percre, hogy rádermedjen.

Süss velünk tovább! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top