Az ősz ízei, gyümölcsei, fűszerei és persze az örök csokoládé jelenik meg az alábbi édességekben. Ilyentájt a szilva vagy a barack már lekvár formájában sorakozik a kamrákban, viszont itt a gesztenye, a körte vagy az egész évben rendelkezésre álló alma. Süssünk, és élvezzük ki a természet adta finomságokat!
Itt a gesztenyeszezon, így cifrázzuk a gesztenyepürét: Mont Blanc
Mont Blanc, amit megmászhatunk otthon, a kanapén ülve is. A gesztenyepüré ebben a helyes kis kosárkában egy tetszetős francia monodesszertté lényegül át. Súgunk az alábbi recepthez: épp elég drága minden hozzávaló, ha kihagyjuk belőle a szintén nem olcsó mascarponét, úgy is finom lesz!
Tovább a receptre: Turbózd fel a gesztenyepürét, készíts flancos francia desszertet belőle!
Répatorta apró kelyhekben: répatortás cupcake
A répatorta ízvilágát miért is ne idézhetnénk meg egyadagos minitortácskák formájában? Csak bekeverjük az alapot, és formába öntjük őket. A receptünk nem írja, de vegyünk hozzá habtejszínt, és verjünk otthon igazi jó habot a tetejére, hogy igazi kis habos tortácskát kapjunk.
Tovább a receptre: A legfinomabb és legegyszerűbb répatortás cupcake
Sütőtökpite kimaxolva
A sütőtökös pite olyan népszerű, elsősorban az angolszász országokban, hogy a népszerű kávézólánc külön sütőtökös pite ízesítésű tejes kávét is bevezetett. A meleg, télies fűszerekkel ízesített pitét tehát eszik is, és isszák, jóféle tejszínhabbal pedig egyenesen a tökéletes őszi desszert.
Tovább a receptre: Ne hagyd ki! Tejszínhabos-sütőtökös pite
Ilyen egy igazi házi süti: szilvalekváros diós lepény
Lehetőleg idei dió kerüljön ebbe a pihe-puha nagymamasüteménybe. A tésztát szódabikarbóna emeli fel, és csakis házi szilvalekvár kerülhet bele. Picit már a zserbó ízvilágát idézi, de csokoládéréteg nélkül, jóval lágyabb tésztával körülölelve.
Tovább a receptre: Igazi régimódi diós szilváslepény
Télen-nyáron tejpite
Néha olyan jó visszatérni az alapízekhez. Pont azért kedveljük a tejbegrízt, amiért a tejpitét is. Tej, tejszín, vaj, tojás az alapja, és a receptben szereplő vaníliás cukor helyett a legjobb, ha mi magunk főzünk a tejbe vaníliarudat vagy tiszta vaníliakivonatot teszünk bele. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.
Tovább a receptre: Így készül a legfinomabb tejpite – villámgyors süteményrecept
Körtés, áfonyás, morzsás, imádjuk: körtepite
Amikor Chrissy Teigen modell először kezdett recepteket megosztani, sokan szkeptikusok voltak. Egy újabb celebritás, aki főzni tanít minket? Meg kell védenünk azonban az amerikai hölgyet, nem csak fellángolás volt részéről a sütés-főzés, és a receptjei jók. Íme!
Tovább a receptre: Chrissy Teigen körtés pite receptje
Piskótába tekerve: mogyorókrémes rolád
Jólesnek ilyentájt a mogyoró- és diófélék, de várjunk még a zserbóval. A piskótetekercs okos választás, ha igazi süteményélményre vágyunk, de nem áldoznánk fel a napot a konyhában. Az alábbi cikk öt piskótatekercse közül a kakaós-pörkölt mogyorósat ajánljuk, ha már unnánk a jóval gyakrabban készített baracklekvárosat.
Tovább a receptre: 5 izgalmas piskótatekercs
Könnyed frissesség novemberben: francia citromtorta
A francia citromtorta, azaz a tarte au citron biztos ismertetőjele a könnyedsége, az édes és savanyú ízek összhangja a ragacsos, ám kellemetlenül savanyú társaival szemben. Ilyenkor pedig jobb áron kapható a citrom itthon, mint nyáron. Egyik titka a vékony és omlós tésztaréteg, a többi titka a receptünkben!
Tovább a receptre: Mondom a rossz idő elleni varázsigét: Süss sütit! – Francia citromtorta
Halmozzuk az élvezeteket: brownie x pite x sűrített tej
Ez a brownie rendhagyó módon nem tepsiben, hanem piteformában készült, és érdemes hozzá elolvasni nem csak a receptet, hanem az egész cikket is. A lelkes sorok azonnal meg fogják hozni a kedvet a csokis királyság elkészítéséhez. A tubusnyi cukrozott, sűrített tejet hízni vágyók feltétlenül tegyék hozzá!
Tovább a receptre: Fejedelmi brownie pite, sűrített tejjel
Több, mint süti: narancsos kuglóf
Itt a citrusok szezonja, az év ezen szakában elérhetőbb árú a narancs is. A narancsos édességek illata összefonódnak az őszi-téli hónapokkal, ebben a kuglóf receptben pedig egyenesen főszerepet kap ez a gyümölcs. Nassolásra, reggelire és uzsonnára is ideális választás, és persze tejbe, kávéba mártogatva is!