nlc.hu
Gasztro

Méregdrága és ehetetlen Gordon Ramsay sült krumplija

Ciki: íztelennek nevezték Gordon Ramsay méregdrága sült krumpliját

Beégett a sült krumplival a sztárséf, nemcsak drágának, de íztelennek is nevezték a fogást, amit az éttermében szolgáltak fel.
gordon ramsey

Gordon Ramsay felháborodást váltott ki vendégei körében azért, mert csaknem 4 ezer forintot kért egy adag sült krumpliért, amit ráadásul jól le is szóltak. Ha valaminek ennyire megkéri az árát, nem csoda, ha az elvárás is nagy a vásárlók részéről, most pedig úgy fest, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A világhírű séf Savoy Grill étterme egy londoni luxusszállodában található, a tányérokra kerülő ételeknek igencsak megkérik az árát. Karácsonykor például fejenként több mint 123 ezer forintba került a részvétel az ünnepi vacsorán, ahol az italfogyasztásért pluszban kellett fizetni és a szervízdíj sem volt benne az árban.

Most ismét magára vonta a kritikus vendégek figyelmét Mr. Ramsay azzal, hogy „semmilyen sült krumplit” árul az éttermében, majdnem 4 ezer forintért. A Tripadvisoron így nyilatkoztak róla: „Nagyon kiábrándító volt. Úgy tűnt, mintha íztelen, mélyhűtött sült krumpli lett volna” – panaszolta az egyik hozzászóló.

Egy másik úgy vélte, hogy az étterem gyönyörű és a hangulat is pazar, a választék nem túl nagy, az árak viszont meglehetősen elszálltak. „Az adagok nagyon kicsik, burgonyát vagy zöldséget külön kell kérni az ételekhez, amit természetesen fel is számolnak. Egy adag sült krumpli, amit a férjem halához rendeltünk, majdnem 4 ezer forint volt” – zúgolódott egy nő Ramsay ételeinek fogyasztása után.

„Hiába van London szívében az étterem, ezt túlzásnak érzem. És mi az, hogy a főételhez nem jár legalább valamilyen olcsóbb zöldség?” – firtatták többen is. „Két adag sült krumplit kértünk és 8 ezer forintot fizettünk. Ez őrület!” – folytatta egy másik dühös vendég.

Hogy megbizonyosodjon róla, van-e alapja a kritikáknak, a Mirror újságírója, Emer Scully felkereste az éttermet, és rendelt a kétes hírű sült krumpliból. Az étterem hangulata és az udvarias kiszolgálás őt is levette a lábáról, az ezüst tálcán felszolgált sült krumpli azonban nem nyerte el a tetszését. „Csak kicsit volt vastagabb egy-egy darab annál, amit a McDonald’s-ban adnak. Mindegyik forró volt, ami bizonyítja, hogy frissen készültek. Az árukat azonban így sem érik meg, legközelebb maradok az otthonomhoz közeli falatozónál” – véleményezte a Ramsay-féle sült krumplit. 

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top