nlc.hu
Sztárok

Gordon Ramsay megvédte Brooklyn Beckham új foglalkozását

Gordon Ramsay bevédte David Beckham főzőcskéző fiát

Gordon Ramsay, a durva stílusáról ismert séf, sokszoros étteremtulajdonos és televíziós személyiség a való életben szerető férj és családapa, és sokkal nagyobb szíve van, mint azt egyes elhíresült tévés momentumai alapján gondolnánk.

Gordon Ramsay a Beckham-család közeli barátja, így talán nem csoda, hogy kiállt a legidősebb Beckham fiúért, aki újabban főzős videókkal kapráztatja el a nagyközönséget.

David Beckham exfocista legidősebb fia, Brooklyn Joseph Peltz Beckham néhány éve sokat és közönség előtt is főz. A srác láthatóan útkeresésben van, amiért nem is igen lehet hibáztatni egy mindössze 23 éves embert, aki korábban próbálkozott a futballal, a modellkedéssel, a fotózással, illetve újabban a főzéssel is.

Már többször indult csörte ellene szakácsszereplései miatt, most éppen az volt a kiváltó ok, hogy egy 300 fontos (azaz kb. 135 ezer forintos) steak, egy baconös vajas szendvics és gin-tonik elkészítését mutatta be követőinek. Támadás érte többek között a luxusalapanyag és annak elkészítése miatt is, ugyanis többen nyersnek bélyegezték a marhát. (Tudvalevő, hogy a steak igazi rajongói soha nem átsütve kérik a húst, sőt még csak nem is a leginkább elterjedt medium sütési módon. Az ennél nyersebb medium rare, rare vagy a legnyersebb változatban, a véres blue átsütési kategóriában.)

Brooklynt azért is kritika érte, amiért a luxushús mellett a hétköznapi vajas-szalonnás szendvics és a pofonegyszerű gin-tonik elkészítésére tanította (volna) a követőit.

Mi az a buttie?

Angliai és skóciai pubokban gyakran találkozhatunk vele. Skóciában bacon bridie-nek, butterynek vagy rowie-nak is nevezik. A megvajazott pékáruba rendre sült bacon vagy sült krumpli (angolul chips) kerül. Az önmagában is laktató köretben a vaj megolvad a forró tölteléktől.

Sejthető, hogy bármivel is álljon elő a szupersztár házaspár fia, támadások kereszttüzében fogja találni magát.

Brooklyn saját online főzős sorozatot indított Cookin’ With Brooklyn címmel, amelyhez a hírek szerint nem kevesebb, mint 62 fős stábot szerződtetett. Sejthetjük, hogy manapság, amikor sztárinfluenszerek akár teljesen egyedül veszik fel otthon a tartalmaikat, milyen aránytalan költségei vannak ifjabb Beckham projektjének. Sokaknak szúrt szemet a hatalmas stáb 100 ezer dolláros (több tízmilliós) büdzséje, miközben olyan jeleneteket rögzítenek, amelyekben Brooklyn szendvicset készít.

Az egyszerű receptek mellett kritika éri a fiút azért is, mert nincsen szakácsképesítése. Sokan úgy gondolják, hogy Brooklyn egyszerűen a szülei miatt tud a főzéssel foglalkozni és nem érdemli meg a kiemelt figyelmet. Nem így vélekedik azonban minden idők egyik legnépszerűbb sztárséfje, Gordon Ramsay.

Gordon Ramsay a Hells Kitchen műsorában

Gordon Ramsay a Hells Kitchen műsorában / Fotó: FIX, Getty Images

Ramsay a MailOnline-nak adott interjújában leszögezte: nem a 23 éves fiú kérte, hogy híresek legyenek a szülei, és emiatt ekkora figyelem irányuljon rá, ezért egyáltalán nem lehet könnyű neki.

Gordon szerint itt az ideje, hogy mindenkinek lehiggadjon, hiszen minél több szakács van a köztudatban, annál jobb.

„Brooklyn a gyerekeimmel együtt nőtt fel, a kedves barátaink fia. Nem láttam a videót az állítólag ‘nyers’ marhahúsáról. Brooklyn már 12 évesen, amikor még focizott, mindig is nagyon érdeklődött az ételek iránt. Örülök hát, hogy ezen az úton jár, és talált valamit, amit igazán élvezettel csinál” – mondta a séf.

Forrás: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top