nlc.hu
Gasztro

Egy hajszál választja el a csődtől a Tupperware márkát

Fél év alatt másodszor került a csőd közelébe a Tupperware

A bejelentést követően tegnap csaknem 50 százalékot zuhant a Tupperware részvényeinek árfolyama.
csőd szélén a tupperware

Ha nem jut újabb finanszírozási forráshoz, veszélybe kerül a cég működése – jelentették be pénteken, a tőzsde zárását követően. Mivel a cégnek elfogyott a pénze, elbocsátásokba kezdhet, és az ingatlanjaiból is eladhat, írja a hvg.hu. A New York-i Értéktőzsde adott ki figyelmeztetést, hogy megszüntetheti a Tupperware jegyzését, az ugyanis még mindig nem adta le a 2022-es éves jelentését, amiben minden bizonnyal lehangoló adatok szerepelnek.

A céget 1946-ban alapította Earl Tupper amerikai feltaláló az általa kifejlesztett, légmentesen záró és higiénikus műanyag élelmiszertárolók MLM-rendszerű forgalmazására. Az USA-ban az 1950-es évektől a háziasszonyok bemutató partik keretében reklámozták és jutalék ellenében forgalmazták, Magyarországon 1992-ben vált ismertté a márka.

Bár a forgalom a pandémia idején fellendült az otthoni főzés miatt megnőtt, az előzetes becslések szerint tavaly már 18 százalékkal csökkent. A cég részvénye az utóbbi egy évben értéke 98 százalékát vesztette el és csődközeli állapotba került.

Először tavaly novemberben kongatta meg a vészharangot a Tupperware, akkor azt mondták, nem biztos, hogy a cég képes lesz betartani a hitelmegállapodásában foglalt feltételeket, aminek következtében a részvények értéke 42 százalékot zuhant.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top