nlc.hu
Gasztro

Csődbe ment a Mozart-golyó gyártója

Csődbe ment a Mozart-golyó gyártója

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek nem kímélték Ausztria egyik jól ismert cégét, a Mozart-golyó gyártóját sem.
Mozart-golyók a gyártósoron

Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, a grödigi székhelyű Salzburg Schokolade – írja a Napi.hu a Kronen Zeitung nyomán.

A cég bejelentése meglepetésként érte a szakszervezetet is. Egyelőre nem tudni, hogyan működhet a vállalat a jövőben, de a leállás 140 ember munkáját érintheti a salzburgi üzemben.

Christian Schügerl, a vállalat ügyvezető igazgatója egy korábbi levelében azt írta, hogy az édességgyártó vállalatot súlyosan érintette a világjárvány, ugyanis a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők hiánya együttesen csonkították meg forgalmulat, hiszen a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is.

Az 1897-ben, még Rajsigl-Süßwarenfabrik néven alapított cég a Mozart-golyón kívül pékségeknek is készített nugátokat, marcipánokat, ostyákat.

(Kiemelt kép: SEBASTIAN WILLNOW / dpa Picture-Alliance)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top