nlc.hu
Gasztro

Mélytengeri szörnyet szolgálnak fel az étteremben

Mélytengeri szörnyet szolgálnak fel az étteremben

Az exkluzív fogást az étterem törzsvendégeinek tartogatják.

Új, meglehetősen bizarr fogás került fel a tajvani Ramen Boy étterem étlapjára: egyik levesüket egy általuk „álom összetevőként” aposztrofált extrával, egy óriás ászkarákkal szolgálják fel. 

Az Óriás ászkarák krémes csirke ramennel elnevezésű étel egy nagy tál ramenből és egy saját héjában párolt óriás ászkarákból áll. A fogás elkészítése során a szakácsok eltávolítják a gyomor zsigereit, a mirigyeket viszont megtartják és gőzben párolják. A mélytengeri rák fehér húsának íze állítólag leginkább a homárra vagy más rákokra emlékeztet, míg a mirigyek kifejezetten édesek.

Az óriás ászkarákkal kínált leves

Az óriás ászkarákkal kínált leves (Fotó: Ramen Boy/Facebook)

A Ramen Boy tulajdonosában akkor merült fel a szokatlan étel ötlete, amikor Japánban járt, ahol akváriumokban látta ezeket az állatokat. Bár szerinte nagyon aranyosak, úgy gondolta, hogy remek alapanyagok lennének egy exkluzív ramenhez.

A rákot csirkelevesben főzik meg, majd tintahallal és bonito tonhalpelyhekkel tálalják. A különleges étel ára meglehetősen borsos: egy adag nagyjából 16 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, és mivel a készlet korlátozott, ezért a fogást csak az étterem törzsvendégei rendelhetik meg.

Az óriás ászkarák húsevő faj, amely akár 7000 méteres mélységben is élhet. Parazitaként kezdi életét, azonban később tengeri dögevőkké válik, amely más, lassan mozgó mélytengeri állatok, például tengeri uborkák, szivacsok tetemeivel táplálkozik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top