nlc.hu
Gasztro
Alig isszuk, pedig javítja a memóriát és a koncentrációt, sőt csökkenti a stresszt

Alig isszuk, pedig javítja a memóriát és a koncentrációt, sőt csökkenti a stresszt

Igazi szuperital! Nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír, ezért gyakrabban kéne innunk.
bögre, fotó: iStock

Van egy olyan ital, amelyet mi, magyarok alig iszunk, pedig megelőzi a memóriavesztést, segít csökkenteni a stresszt, mindemellett javítja a koncentrációt is.

Ez nem más, mint a forró csokoládé!

Bár széles körben elterjedt az a nézet, hogy ez az ital nem tesz jót az egészségnek, a valóság azonban más. Számos egészségügyi előnnyel rendelkezik a csokoládéital – hívja fel a figyelmet az elEconomista.es.

Memória-, és koncentrációjavító: antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően a forró csokoládé segíthet megelőzni a memóriazavarokat és javítani a koncentrációt.

Stresszcsökkentő: fogyasztása hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez és a nyugalom érzetének fokozásához.

Hangulatjavító: serkenti az endorfinok és a szerotonin termelését, amelyek javítják a hangulatot.

Kalciumforrás: jelentős kalciumtartalma támogatja a szervezet megfelelő működését.

Keringésjavító: antioxidánsai révén serkentheti a vérkeringést, sőt a bőrnek is jót tesz.

Energiaforrás: szénhidráttartalma gyors energiát biztosít a szervezet számára.

Összességében tehát a forró csokoládé nemcsak finom, hanem a fogyasztása számos pozitív hatással is jár, különösen a kognitív funkciók és a hangulat javításában.

Egy titkos összetevő amúgy mindennél krémesebbé teszi a forró csokoládét. Az elkészítéséhez használj magas zsírtartalmú tejszínt is! Íme az elkészítés menete: 

Így készül a legkrémesebb forró csokoládé:

Hozzávalók:

  • fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • másfél csésze magas zsírtartalmú tej
  • fél csésze habtejszín
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • egy csipet vanília

A csokoládét vágd apróra és tedd félre! Keverd össze a tejet és tejszínt, majd a keveréket öntsd egy fazékba és óvatosan, alacsony lángon melegítsd! Amikor kellően felmelegedett, de még nem forr, add hozzá a kakaóport és a cukrot, keverd addig, míg állaga homogén nem lesz! Fokozatosan szórd bele az apróra vágott csokoládét, hogy felolvadjon, végül add hozzá a vaníliát és keverd még 1-2 percig!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top