
Grillezés vega módra? Hát persze. A zöldségek és más húsmentes alapanyagok nem csak köretként működhetnek jól a grillrácson. A húsok sercegő szaftja helyett is lehet ízekben, zamatokban, színekben, izgalmas textúrákban gazdag ez a műfaj.
A húsevők is feldobnak persze a grillre olyan alapzöldségeket, mint a hagyma, lilahagyma, paradicsom, paprika, de ezek jellemzően csak másodhegedűsök a kolbászok, húsok és halak mellett. Az alábbiakban arra mutatunk több mint egy tucat példát, hogy hús nélkül is lehetnek laktatók és ízekben gazdagok a grillételek.
Érdemes elszakadni a megszokott alapanyagoktól, de talán még izgalmasabb, ha az unalomig használt alapanyagok kapnak új megközelítést, akár egy kis előzetes pácolással vagy egy kis gondos ecseteléssel a grillezés előtt, hogy kapjanak egy ízes mázat, fűszeres kérget vagy akár csak olyan vastagságúra vágjuk őket, hogy többet meg tudjon mutatni magából az adott alapanyag.
15 példát hoztunk arra, hogyan dobhatjuk fel a grillezések alkalmával a vega, sőt akár a vegán ételválasztékot is!



