Gasztro

Ez már a nyarat idézi: friss tésztasaláta csirkével

Próbálkozzunk a lehetetlennel, és az időjárás helyett legalább az étkezőasztalon idézzük meg a nyarat ezzel a friss, könnyű, színes és ízletes, csirkével megbolondított tésztasalátával! Elkészíteni igazán nem bonyolult, ráadásul a hozzávalók is könnyen beszerezhetők.

A csirkemell mindig jó választás, hiszen kitűnő sovány fehérjeforrás, és nagyon gyorsan el is készíthető. Elrontani pedig szinte lehetetlen. Ha szeretnénk, hogy laktató legyen, mindenképpen főzzünk bele tésztát, ha viszont éppen a nyári alakunkon munkálkodunk, a tésztát kihagyva bármelyik diétába beilleszthetjük.

Cézártól a göngyölt csirkéig

A Cézár-saláta óta tudjuk, milyen tökéletesen illik egymáshoz a pirított csirkemell és a friss saláta, persze a szalonnával megbolondított, göngyölt csirke is szuper finom. A csirke, úgy tűnhet, egy igazi jolly joker: nagyon gyorsan elkészül, nagyjából nincs olyan ember, akinek különösebb ellenérzései lennének a csirkével kapcsolatban. A család minden tagja szívesen fogadja bármilyen formában. Ha pedig a mostani tésztás verziót választjuk, simán becsomagolhatjuk egy dobozba, és már vihetjük is magunkkal a munkahelyünkre hétköznap, vagy hétvégén a családi piknikre.

Csirkés tésztasaláta hozzávalói:

  • 280 g tészta (masni)
  • 2 szelet csirkemellfilé
  • 16-18 db koktélparadicsom
  • saláta (jégsaláta és rukkola vegyesen)
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagoláson megjelölt idő alatt. 
  2. Közben a salátát készítsük elő: mossuk meg bő vízben, majd salátacentrifugával távolítsuk el róla a felesleges vizet. Daraboljuk fel a jégsalátát. 
  3. A koktélparadicsomokat is mossuk meg és vágjuk félbe, majd keverjük a salátához. A megfőtt tésztát közben szűrjük le. Öblítsük le hideg vízzel, vagy csepegtessünk rá kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze.
  4. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon süssük meg egy serpenyőben. Oldalanként nagyjából 5-7 perc alatt. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vágjuk fel csíkokra, és tegyük ezt is a salátára.
  5. Keverjük a csirkesalátához a tésztát, ha kell, még adjunk hozzá olívaolajat, sót és frissen őrölt borsot.
  6. Parmezánforgácsokkal még tovább fokozhatjuk az ízélményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top