Gasztro

Tojásmentes epres tiramisu

Ez a tojásmentes finomság nem csak a tiramisurajongókat fogja elcsábítani, de a kevésbé édesszájúakat is. Nem kell hozzá sok idő, és egy egyszerű mégis őrülten finom desszertet varázsolhatunk az asztalra.

Ilyenkor tavasszal és nyár elején nem kérdés, hogy az eper a legnagyobb sláger, ha süteményekről van szó. Nincs olyan felnőtt, vagy gyerek aki ellen tudna állni egy tál epernek, vagy erdei gyümölcsös finomságnak. A klasszikus kávés tiramisunak pedig az egyik legfinomabb és legfrissebb alternatívája ez az epres verzió.

Eperrel még finomabb

A tiramisu egyik legfontosabb összetevője a babapiskóta, amit helyettesíthetünk tojásmentes piskótával, amit mi magunk készítünk otthon, vagy számos nagyáruházban lehet kapni tojásmentes babapiskótát is, az arra érzékenyek nagy örömére. Ebben a receptben a piskótát nem kávéba, hanem illatos citromos eperpürébe áztatjuk, így a gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. A tiramisu ráadásul az a desszert, amivel simán levehetünk bárkit a lábáról, anélkül, hogy konyhatündérek lennénk, hiszen kevés alapanyagból, könnyedén tudunk finomságot varázsolni az asztalra.

Tojásmentes epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 90 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 3 ek. víz
  • 200 g tojásmentes babapiskóta
  • 250 g tejszínhab
  • 500 g eper

Elkészítés:

  1. Az epret mossuk meg jól, és szedjük le a zöld csumáját. Majd tegyünk félre 4 szem szép epret, a többit vágjuk ketté, és az egyik citrom levével és 30 g cukorral turmixoljuk le. Tegyük fel főni 5-10 percre, míg sűrű szirupot nem kapunk. Ha túl sűrű lenne, hígítsuk vízzel. Ha kész, húzzuk félre, és hagyjuk kihűlni.
  2. A félretett epreket szeleteljük fel, és áztassuk be a másik citrom levébe, amiben 20 g cukrot kevertünk el.
  3. A tejszínhabot verjük kemény habbá. A mascarponét pedig keverjük ki a maradék cukorral, majd apránként dolgozzuk bele a tejszínhabot.
  4. A babapiskótából rakjunk egy nagyobb tál aljába egy sort, locsoljuk meg az eperszirup felével és kenjünk rá a mascarponés krémből. Jöhet egy újabb sor babapiskóta, eperszirup és mascarpone. A végén pedig díszítsük az egészet a beáztatott eperszeletekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top