Horoszkóp

Izgalmas dolgot árul el rólad a születésnapod

Születésed napja különleges dolgot árul el rólad. A kínai asztrológia öt őselemhez – tűz, víz, föld, fa és fém – rendeli a napokat. Ismerd meg, melyik őselem tulajdonságait hordozod a lelkedben! Vajon milyen személyiségjegyeket lebbent fel rólad a születésnapod?

Az ősi kínai asztrológia abban hisz, hogy az elemek hatással vannak az emberi természetre, a személyiségre. Mindenki egy-egy őselem tulajdonságait hordozza. Melyik elem tartozik a születésed napjához? Íme egy kis segítség. A születési napot egyetlen számjegyre egyszerűsítsd le. Például, ha bármely hónap 29-én születtél, akkor 2+9=11 és 1+1=2, vagyis a számod a 2-es, az ehhez rendelt őselem pedig a víz.

Az őselemek és a számok kapcsolata

  • 1 = fém
  • 2 és 3 = víz
  • 4 és 5 = fa
  • 6 és 7 = tűz
  • 8 és 9 = föld

Ha a fém az őselemed

A kínai asztrológia szerint rugalmasságot és koncentrációt, összeszedettséget ad neked a fém. Elszántan és kitartóan hiszel a céljaidban, amelyeket sikeresen valósítasz meg. Távolságtartó vagy, nem szereted a korlátozást, a kötöttséget, független a lelked. Szívesen segítesz másoknak, nagyon figyelmes és gondoskodó vagy a szeretteiddel. Viszont meglehetősen kritikus lehetsz, ami a párkapcsolatodban okoz gyakran problémákat. Segítséget nem szívesen kérsz másoktól. Szereted a luxust, a szép dolgokat.

Ha a víz az őselemed

Nagyon érzékeny, empatikus és kreatív típus vagy, ha a víz elemhez tartozol. Erős az intuíciód, az önkifejezésed. Szereted a társaságot, szívesen és könnyen ismerkedsz, beszélgetsz másokkal. Képes vagy befolyásolni és meggyőzni másokat, mindehhez inkább a kedvességedet használod. Kisugárzásodnak köszönhetően könnyedén felhívod magadra a figyelmet, és gyorsan bizalmat szavazol másoknak. Éppen ez a gyenge pontod is, amivel sokan visszaélhetnek.

Születésed napja sok mindent elárul rólad

Ha a fa az őselemed

A fa a növekedés és a haladás szimbóluma. Energikus, aktív és társaságkedvelő típus vagy. Alapvetően optimista a beállítottságod, de amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos lehetsz a negatív gondolkodásra is. Kiváló a szervezőképességed, a döntéshelyzetekben is megállod a helyed, megbízható és nyitott ember vagy. Könnyen ismerkedsz, a párkapcsolatodba nagyon sok energiát fektetsz. Viszont könnyen beleveszhetsz a munkába, ami a legtöbb stresszt okozza az életedben.

Ha a tűz az őselemed

A tűz a szenvedély, a tetterő és a gyorsaság szimbóluma. Romantikus és nagyon vonzó, mégis nyughatatlan típus vagy, aki ugyanakkor optimista beállítottságú. A párkapcsolat, a szerelem különösen fontos értékek a számodra. Vezetői ambíciókkal rendelkezel, intelligens ember vagy, aki nyitott az újdonságokra is. Gyakran türelmetlen lehetsz másokkal és magaddal is, mert nagyon alacsony a toleranciaszinted. Amit kitalálsz, azt mindenkor megakarod valósítani.

Ha a föld az őselemed

A föld elem a megbízhatóság, a kitartás, a biztonság szimbóluma. Maximalista lehetsz, akiben megvan a kellő türelem és bölcsesség. Mindenkor vállalod a felelősséget, amivel ugyanakkor sokan vissza is élnek. Hajlamos lehetsz a párkapcsolatodat folyamatosan elemezgetni, boncolgatni. Nehezen szavazol bizalmat, de akinek megadod, azzal hosszú és tartós kapcsolatot ápolsz. Az életed minden területét szeretnéd kontrollálni, mert könnyen pánikba esel, amikor úgy érzed, kicsúsznak a dolgok a kezeid közül.

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top